Ruzie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik heb nu een chihuahuareutje en een maltezerreutje en eerst ging alles goed. Er is duidelijk uitgemaakt dat onze Giovanni (chihuahua) de hogere is in de roedel. Maar onze Nouki (maltezer) weet gewoon van geen ophouden en kan Giovanni echt geen 5minuten gerust laten.
Als Giovanni door het huis loopt loopt Nouki daar de hele tijd achteraan en blaft dan ook constant. Als Giovanni dan even gromt en snauwt om te zeggen dat hij er geen zin in heeft gaat Nouki op zijn rug (dus heel onderdaning)maar zodra Giovanni terug verder stapt herbegint Nouki opnieuw en zo gaat het echt al dagen door.
Giovanni heeft echt geen 5minuten rust meer en loop echt te hijgen van vermoeidheid.
Het enige wat ik kan doen om de rust weer te laten keren is Nouki even in de bench zetten zodat hij terug even rustig word. Maar zodra hij de bench terug uitkomt herbegint alles opnieuw.

Ook het blaffen van Nouki als hij achter Giovanni aangaat kunnen we niet stoppen. Nu hebben we nog geen probleem met de buren omdat we een vrijstaande woning hebben, maar volgende maand vrhuizen we naar een rijhuisje waar de buren er dus waarschijnlijk wel last van zullen ondervinden.

Wat wil dit gedrag zeggen?
Ik denk dat het gewoon constant uitdagen is om te spelen en dat dit wel met ouder worden zal verbeteren.
Maar mijn vriend kan er niet meer tegen dat Nouki de hele tijd zo doet (is echt de hele dag en avond door) en heeftt al enkele keren gezegd dat als hij in het nieuwe huis ook zo doet we hem moeten herplaatsen omdat hij geen ruzie wil met de buren.

Ik wil mijn kleine ventje niet herplaatsen, kan iemand mij zeggen hoe ik dit moet aanpakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruzie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnnetAnnet 3 doggies

honden foto van Annet

Of dit ook bij jou werkt kan ik niet zeggen, maar mijn juf gaf me een keer deze tip. Kwinto had een tijdje de neiging gemeen te doen tegen sheila, wat ik dan moest doen is niets zeggen maar kwinto een paar minuten in de hal zetten, slechts een paar minuten. En dan weer binnenlaten. Bij kwinto heeft dat geholpen.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Dit heb ik reeds al geprobeerd (doe het nog steeds) maar dan zit hij de hele tijd in gang te blaffen.

Ik wacht dan altijd tot hij stil is en dan zit hij daar toch al snel 20minuten.
Zodra hij dan terug uit de gang mag begint hij terug achter Giovanni aan te lopen en te blaffen.
Ook als Giovanni in de zetel springt om even rust te hebben blijft Nouki de hele tijd blaffen.
Als Nouki alleen is is hij wel heel rustig, dan merk je zelfs bijna niet dat hij er is.
Maar hij kan echt geen kinderen en andere honden met rust laten. Hij is niet aggressief ofzo, maar hij wil constant blijven spelen en als je hem niet af en toe even een time out zou geven in de bench zou hij echt de hele dag aan 1 stuk doorgaan.

honden page profiel AnnetAnnet 3 doggies

honden foto van Annet

en Nouki elke dag even flink moe maken door hem buiten flink te laten rennen enzo? Weet niet hoe oud Nouki is.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Nouki is nu bijna 10 maand dus nog een hevige pup :-D
We gaan elke dag in totaal 3uur wandelen en dan hebben ze ook nog eens de hele dag de tuin ter beschikking waar ze vrij in en uit kunnen lopen.
Elke middag spelen we een spelletje (meestal balletje gooien)
Maar hij word echt nooit moe :-D
Als ik en Giovanni echt doodmoe gespeeld zijn kan Nouki nog uren doorgaan en als ik hem even geen bezigheid geef, dan zoekt hij er zelf wel 1. En zijn bezigheid is dan meestal Giovanni achterna zitten. ;-)

Als Nouki echt nog een kleine pup was, dan was hij echt heel rustig. Maar nu is het een hondje die echt geen 5minuten kan blijven stilzitten. En het is soms wel grappig om hem bezig te zien hoor, maar voor Giovanni is het vaak niet zo leuk meer.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien doet hij wel te veel en is hij daarom zo hyper en plagerig. Misschien helpt het om hem in de bench te doen en even een paar uurtjes te laten slapen? Dan heeft Giovanni ook gelijk rust.
Misschien helpt het ook om geestelijk met hem bezig te zijn, dit maakt een hond gauw moe. Dus denkspelletjes en zo.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Het is natuurlijk een jonge hond, een puber... Nu gaat hij misschien voor een hoger rang. Als het hem eenmaal duidelijk is en dat kan een tijdje duren, dan keert de rust wel terug. Het is zonde om hem te herplaatsen als zoiets van tijdelijke aard is. Misschien ook een gedragstherapeut erbij halen die jullie kan helpen??

honden page profiel AnnetAnnet 3 doggies

honden foto van Annet

Vroeg me dat inderdaad af of Noeki inderdaad aan het puberen is, en Angela's tip om desnoods raad te vragen aan een gedragstherapeut is een goed idee, vaak hebben hun ook goede tips

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

ik zou ook even raad vragen aan een gedragstherapeut ! Waarschijnlijk is jouw hondje gewoon aan het puberen !

Deze therapeute kan je heel goede tips geven, want meestal doen wij baasjes dingen verkeerd zonder het te weten.

Succes !!
Liefs
Marie-Rose

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Daar dacht ik dus ook aan dat hij aan het puberen is.
Terwijl hij normaal gezien meteen op een commando reageert moet ik het nu enkele keren herhalen.
Ook als we gaan wandelen kan ik hem net meer los laten want dan gaat hij naar elke hond of persoon die hij tegenkomt toe terwijl hij normaal dicht bij mij blijft en meteen luistert naar het commando "voet".
Hij is de laatste weken een beetje oost-indisch doof :-D
Onze chihuahua heeft ook wel zo een periode gehad, maar hij luisterde wel nog redelijk goed maar ook wel ineens in mindere mate.

Bij Nouki is het nu echt of zijn oren ineens dicht zitten. En als ik "hier" zeg komt hij rustig aangelopen en op het moment ik de leiband terug wil aandoen gaat hij zo snel mogelijk op de loop.
Momenteel negeer ik dat en zodra hij weg loopt loop ik verder naar waar we normaal moeten gaan. En als hij ziet dat ik niet achter hem aan kom maar weg loop dan komt hij wel direct naar mij toe gelopen. (ik weet niet of ik het goed aanpak zo?)

Ik ken een goede hondenpsychologe die misschien wel zou kunnen helpen.
Zou het terug opgelost kunnen worden door terug alles aan te leren zoals toen hij pup was?
Dus een paar stappen terug en herbeginnen met de opvoeding?

Herplaatsen zou ik nooit over mijn hart krijgen, ik denk eerlijk gezegd dat ik nog sneller mijn vriend aan de deur zou zetten dan 1 van mijn hondjes, je kind zet je toch ook niet aan de deur eh? :-D

Ik probeer hem 3maal per dag 1uur verplichte benchrust te geven, maar als het hem niet zint dan begint hij de hele tijd met zijn poot tegen het slot te tikken zodat iedereen in huis helemaal gek word van het getik :-D
Nu ik heb veel geduld, dus ik kan het allemaal zeer goed verdragen. Maar mijn vriend heeft het er soms wat moeilijker mee omdat hij nogal van rust houd.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, weer stapjes terug in de opvoeding is een goed idee. Als hij niet luistert, dan gewoon aan de riem meenemen. En weer langzaam het loslaten aanleren zoals bij een pup.
Ook heel goed, om als hij niet komt, niet achter hem aan te gaan, dan wordt het echt een spelletje voor hem. Als hij dus niet blijft staan als je naar hem toe loopt, dan gewoon weglopen of doen alsof je iets heeeeel interessants hebt of je andere hond belonen met iets lekkers. Pas als hij komt, krijgt hij ook wat lekkers.

Nee, je kindjes zet je niet aan de deur, nooooit :-D.
Maar snap dat het vervelend is. Pubers zijn vaak heel vervelend, maar daar groeien ze gelukkig over heen, als je consequent blijft. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruzie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^