Zie door de bomen het bos niet meer :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Hallo mensen,

Ik ben voor onze woefjes aan het kijken naar KVV ... Rowan zit niet zo mooi in zijn vacht en bij Micky heb ik gezien dat Carnibest hem voor zijn vacht ontzettend veel goeds heeft gedaan.

Nu zou ik misschien nog wel over willen gaan op geheel vers maar omdat ik met mijn zus in een huis woon heb je daarin rekening te houden met elkaar. Zij wil dat dus pertinent niet! En dat respecteer ik dan ook. KVV vind ze goed, maar het moet wel qua geld binnen de perken gaan blijven.

En daar ligt mijn probleem. Wij zijn nu aan Farmfood brokken voor Rowan en Myla per maand zo'n 80 euro kwijt. 2 zaken van 15 kilo gaan er wel doorheen. Hoger dan dit bedrag wil ik dus ook niet gaan voor de KVV ... want dat redt ik gewoon niet. En je moet ook kijken naar je portemonnee toch?

Nu zie ik bij de meeste KVV's hoeveelheden staan waar ik op voorhand al denk van "hmm dat hoef ik niet te proberen want als Rowan zo'n 800 tot 1000 gram per dag nodig heeft met zijn 33 kilo gaat dit ardig in de kosten lopen ... want met alleen Rowan zijn we er niet natuurlijk. We hebben ook Myla, met bijna zeven maanden weegt zij rond de 17 kilo inmiddels en ze zal uitkomen op een 20 kilo schat ik. Maar ja, zij is nog geen jaar oud dus moet schijnbaar toch nog wel wat meer hebben.

En dan hebben we nog Micky die er ook in mee wil doen natuurlijk (hij krijgt nu altijd Carnibest maar eens wat anders proberen is ook voor hem denk ik wel fijn. Duck gaat overigens niet zo heel goed met hem, na een paar dagen begint hij daar toch meer van te spugen ... en de meeste brokken kan hij al helemaal niet tegen). Micky weegt 10 kilo.

Wat zouden onze honden ongeveer ... zo plus minus ... per dag nodig hebben en wat is een goede KVV voor de woefjes, en welke is dan ook nog vriendelijk voor onze portemonnee. Dus niet meer als wat we nu kwijt zijn ...

Zelf had ik gezien dat je met Smuldier goedkoper uit bent als nu met Farmfood brokken. Maar HELP ik zie nu zoveel KVV's en de een heeft dit, de ander dat en ik zie door de bomen het bos even niet meer.

Graag advies!

Groetjes Hetty

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zie door de bomen het bos niet meer :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Voor vers vlees reken je ongeveer 20 gram per kg lichaamsgewicht. Als Rowan 33 kg is, kom je dus uit op 660 gram. Volgens mij is die 800-1000 gram veel te veel.
De vraag is natuurlijk: wat wil je? Wat voor voer wil je geven? Je kunt voor beiden Carnibest geven. Als je ongeveer uitgaat van die 660 gram, hoeveel zou je dan kwijt zijn? Carnibest is wel een redelijk dure kvv, maar ook wel een van de beste. Smuldier is idd goedkoper, maar daar zitten geloof ik weer wat granen in. Ik zou zeggen, omdat Smuldier goedkoop is, probeer dat eens uit. Kijk eens of Rowans vacht daar mooier van wordt. En eventueel naar de prijzen van Carnibest.

Je kunt ook gaan Barfen. Dit kun je natuurlijk zo duur maken als je wilt. Vraag eens aan mensen hier die barfen hoeveel ze ongeveer kwijt zijn per maand, als ze gewoon basisdingen gebruiken (zonder al teveel sjieke vleessoorten).

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Nou Barfen gaat het niet worden Angela omdat mijn zus dat pertinent zeker niet wil ... en aangezien Micky en Myla van haar zijn en Rowan en ik bij haar wonen hebben we toch rekening met elkaar te houden. En tja, ben ook wel genezen na dat verhaal van Willemijn eerlijk gezegd ... Doe mij maar kvv.

Als we alledrie de honden carnibest zouden gaan geven komen we rond de 130 euro per maand uit. Dat is nogal aan de hoge kant (te hoog voor mijn portemonnee) Dus graag meer suggesties :-D

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Hetty,

Hetty hou er wel rekening mee dat Rowan in de rui is nu, tenminste mijn honden zijn wel in de rui.

Het is ook moeilijk om het passende te vinden. Het moet inderdaad passen in je budget. KVV is en blijft een prijzige aangelegenheid vooral met meerdere honden.Je zou het ook kunnen verdelen bijvoorbeeld de weekenden KVV en de rest van de dagen FF.

Smuldier compleet is een prima alternatief en daar ben je denk ik het goedkoopste mee uit.Je zou dat af kunnen wisselen met een ander produkt.

Ik denk dat Myla nog iets zwaarder wordt, als ik naar mijn meiden kijk dan is dat 24/25 KG

Met mijn honden (Bikkel even niet meegerekend)heb ik per dag 4 kilo nodig en dan zit ik echt aan de minimale kant.Zou ik dit elke dag doen dan zouden ze toch te mager worden.

Per kilo ben je toch rond de €2.00 kwijt en dat is dan het goedkoopste op smuldier na Gewicht: 12,00 Kg SMULDIER KOMPLEET PENS/VLEES ZAKJE 24X500 GR KENNELVERPAKKING
Adviesprijs: € 1,69
Prijs per eenheid: € 36,50 Vlees compleet is dan €37.50



Maar wat je zegt over FF en smuldier net zo duur is dat klopt niet helemaal. Ik bedoel daar mee te zeggen dat het in kilo's wel net zo veel en even duur is maar dat je van van smuldier veel meer nodig hebt dan van FF. Dus hoe je het went of keert vrees ik dat je altijd meer kwijt bent dan wat je nu kwijt bent aan FF. Als ik ervan uit ga dat Rowan 1000 gr per dag nodig heeft en Myla even 20 kilo gerekend 600 gr per dag is 1600 gram per dag is dus 11.2 kg per dag maal 4 weken kom ik uit op 44.8

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Was nog niet klaar :-)

dus 44.8 kilo per 4 weken is dus 4 maal 12 kilo á €36.50 is toch €146.00

11.2 kilo moet per week zijn.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel marianmarian 3 doggies

honden foto van marian

Ik heb zelf altijd Carnibest, maar een vriendin van me geeft haar hondje KIVO, en is daar heel erg tevreden over, het is ook wat goedkoper dan Carnibest.
http://www.kivo-petfood.nl/
Groetjes,
Marian

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos 3 doggies

honden foto van Judith & Sam & Roos

Roos krijgt ook Kivo, dat is goed te betalen en ik ben er ook erg tevreden over. Sinds roos dat krijgt is haar vacht mooier en zachter geworden, en heeft ze zelf ook wat meer volume gekregen ;-) En het is wat minder ingrijpend dan met grote stukken wild rondsjouwen ;-) haha

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cynthia

Tsja, dan kijk je bij Kivo en dan moet je naar het zuiden verhuizen, bbbbleeeehh,
Dichtstbijzijnde verkoop punt is een uuur rijden vanaf hier, Dus wordt Carnibest goedkoper ;-)
Kortom, hoe kan ikhet ooit uitproberen?
Groet, c

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Thanx voor de adviezen en ik denk toch dat ik Wilma's advies ga opvolgen. En dat gaat dan Smuldier met Farmfood worden. Denk dat ik me toch teveel zorgen maak om Rowan die niet nodig zijn ... zat vannacht ook nog eens foto's terug te kijken en de foto's met megapluimstaart van hem zijn ook vanaf januari te zien dus nog een paar maandjes geduld voor mij O-)

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Als je iets goeds nodig hebt voor de conditie van huid en haren, doe dan dagelijks een lepeltje algenmeel voor de voeding.

Toen ik mijn hond in april moest laten inslapen (ze was helemaal óp en ziek), vertelde de dierenarts nog nooit een hond te hebben gezien die zó ziek was en tóch nog zo'n geweldige vacht had. Hij moest zelfs haar poot scheren om een ader te kunnen vinden voor het laatste spuitje.

Beetje raar misschien om dit als voorbeeld aan te halen, maar het gebruik van algenmeel doet héél veel voor (onder andere) de huid en de vacht.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

...voor de voeding, moest zijn; door de voeding.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

algenmeel marianne, gewoon te koop bij de dierenwinkel ?

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Ik zou ook gaan combineren met farmfood en een goedkopere kvv ( rodi is bijvoorbeeld ook niet duur)
Je kunt de kvv evt ook een beetje aanvullen met rijst ( rijst verteren ze wel goed) en/of wat groente wat je over hebt van tafel. of en toe een rauw eitje erbij en tussendoor yogurt.

betaalbaar en volgens mij allemaal erg gezond :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Af en toe een eitje helpt ook :-).

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Smuldier is gewoon goed voer hoor.

Kijk je hebt altijd voer wat beter en vooral duurder is. Maar smuldier is gewoon goed voer. En het beetje graan wat er in zit worden de honden niet minder van.
Dat is zo minimaal.

Af en toe geef ik de honden ook een enkelvoudige maaltijd erbij,dat kan goed.
Vlees/pens en kip.Ook van smulldier en in de meeste winkels ( niet bij c 1000) nog goedkoper omdat het enkelvoudig is.
Daar zit geen graan in.

Weet je, ik vind als je het geld hebt waarom niet elke dag biefstuk.
Heb je het niet,waarom dan niet op de gehaktballen en de speklappen.
Zo zie ik smuldier en de andere duurdere merken.

Smuldier is gewoon goed. Onze honden zien er prachtig uit en zijn nooit ziek (ff afkloppen).

En als die merken uiteindelijk word je er gewoon stapel van.Het lijkt ook nooit goed te zijn.Ga je op vers is dat vers weer niet de goede...........
Ik geef smuldier , goedkoop, dus kan ik ze ook nog andere dingen geven. En ach zelf eet ik ook niet de a merken :-D

Groetjes marianne

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Voor mij geld trouwens dat ik met smuldier wel iets goedkoper uitben dan met ff.

Groetjes marianne

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb de c1000 om de hoek, alle soorten vlees is hier 48 cent, pens compleet pens neutraal .kip, en rund, allemaal 48 cent, van smuldier, en smuldier is vijf sterren, enne

ik vind een bal gehakt heerlijk , kom ik mijn bed voor uit hoor :-D en de beefstuk laat ik liggen tot er bezoek komt. :-D

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Smuldier moet je dus gewoon bij een ah - Jumbo (55cent per 400 gram) of c1000 (48 cent per 400gram) kopen.
Dat is veel goedkoper.
Nooit de 500 gram kopen want dat is zonde van je geld.
En het verschilt heel erg per winkel.Plus en super de boer is 80 cent en golff zelfs 1,25 per 400 gram.Voor de complete voeding dus.

Heb eens uitgerekend dat als ik 3 honden van Raya's gewicht(44 kilo) heb , ben ik met 90 euro in de maand klaar.
Raya kost me nl 30 euro in de maand aan Smuldier.

Groetjes marianne

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Heeft Rowan misschien een iets minder mooie vacht door de castratie Hetty. Dat schijnt bij sommige reutjes voor te komen na castratie.

Groetjes Marianne

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

De grote hoeveelheid ontlasting komt meestal door de granen, dus als je daar iets aan wilt doen zou ik een brok met meer vlees en een kvv met meer vlees en minder graan proberen.
Of rijst ipv graan iig.
Mexx poept bv van de overgang van 2x in de week duck naar 2x in de week HB nu nog maar 1x per dag/2 dagen ipv 2 a 3x per dag. (die 2 kvv dagen dan) Nu gebruikt zijn lichaam bijna alles uit het voer.

Je moet soms even kijken welke kvv bij jou hond past. FF als brok gaf bij Mexx bv ook veel ontlasting. Biofood weer stukken minder.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja daarom Marianne, Smuldier is ook goed en goedkoop. Het is maar wat je wilt, dat moet je eerst voor jezelf duidelijk hebben. En hoeveel je eraan wilt besteden. En Farmfood is toch ook een goede brok, dus daar zou de vacht ook mooi van moeten zijn. Wat Marianne zegt, is wel een goede, het kan ook een 'castratievacht' zijn. Maar hij zit al tijden op dit voer en hij heeft ook een mooie vacht gehad toch? Dat komt dan wel weer in de winter hopelijk, als hij zijn wintervachtje heeft.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Ik zal even twee foto's neerzetten van wat ik bedoel met iets minder mooi in zijn vacht.


Dit is hij nu (drie dagen geleden gemaakt)


En deze foto is ook Rowan (idd nog nooit in de rui geweest, hij heeft laat in juli zijn eerste rui gekregen) en gemaakt op 2 juli. Het verschil is denk ik heel duidelijk te zien ... ik mis een boel vacht :'(

Maar daar zeg ik heel eerlijk bij, ik heb nog nooit zelf zo'n hond gehad dus ook helemaal nooit gelet op de verharing en de zomer- en wintervacht. Dus dit kan ook typisch iets voor mij zijn waar ik me druk over maak en wat helemaal niets wil zeggen omdat dit dus wintervacht is ... ik heb echt eerlijk waar geen idee of deze megavacht weer terug gaat komen en dat dit dus het verschil is tussen zomer- en wintervacht.

Wel merk ik dat Rowan en Myla beiden met de FF brok best vaak aan de dunne zijn nog. Dus dat is in ieder geval niet goed.

Intussen is Rowan idd ook gecastreerd en zijn we samen verhuisd wat ook voor hem mee kan spelen. Toen heeft hij ook een maand of drie slecht gegeten We hebben toen Jarco brok gehad en deze wilde hij gewoon niet eten .. nu dus ongeveer een maand Farmfood.

Dus wie kan me zeggen ... maak ik me zorgen voor niets qua vacht? voor de ontlasting is het in ieder geval raadzaam om te kijken naar iets anders als de Farmfood lijkt me omdat ze hier toch allebei vrij vaak dunnere tot heel dunne ontlasting van hebben. En ook vrij veel ...

Pffff voel me nu echt zo'n domme doos!

Groetjes Hetty
O-)

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Nou ja, probeer ik foto's in mijn bericht te zetten ... geen foto's!!!

Niet leuk ... nog een keer


Rowan nu (drie dagen geleden)


Rowan op 2 juli (nog NOOIT in de rui geweest)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hij lijkt zo idd heel wat minder in het haar te zitten dan toen.

Zou niet weten hoe dat kan. Kan idd komen door de zomer.
Of door castratie.
Of misschien is dit meer zijn volwassenvacht.
Hij is nog niet volwassen natuurlijk.

Maar ja ,ik zeg ook maar wat gedachtes.

ALs ze vaak dunne ontlasting hebben zou ik zeker ander voer proberen. Heb het wel vaker van mensen gehoord bij ff. Dus zal dan toch verschillen per hond.
Raya had het met ff ook af en toe, maar nu met smuldier heeft die het niet meer gehad.Altijd mooi vast.
Bij Shyra zat het altijd al goed daar is niets aan veranderd.

En een domme doos moet je ,je niet voelen hoor. Soms is een hond nu eenmaal gevoeliger voor eten dan een ander.
En als ik zo wel eens lees heb ik wel eens het idee dat dat bij witte herders helemaal geld.

Ik hoor het in iedergeval vaak.

Je kan gewoon niet alles weten,Dan zou je ook zo een ontzettend groot hoofd krijgen als je alles moet weten :-D :-D :-D

Groetjes Marianne

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Vind hem er trouwens prachtig uit zien :-D :-D :-D

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Hij blijft ook mijn kanjer hoor, hoe dan ook! Maar ja, omdat ik zo'n "beertje" gewend was geraakt is dit nu heel dunnetjes voor mij. Ik merk wel hier en daar weer wat meer vacht op. Bij zijn billen bijvoorbeeld heeft ie nu weer van die uitstekende plukjes die niet los zitten dus dat is nieuw haar ... en zijn kraag is ook weer wat voller aan het worden. Maar ja, toch he ... O-)

Wat betreft castratenvacht heb ik juist gelezen dat de vacht daar vaak dik, en onhandelbaar van wordt. Dat is bij Rowan dus niet het geval ... hij heeft natuurlijk wel wat te verduren gehad. Castratie met ontsteking, meteen na de genezing verhuisd en gelijk toen drie maanden echt slecht gegeten. Hij was toen ook afgevallen naar een 28 kilo ... en nu weegt ie weer 33 kilo dus hij bekomt weer gelukkig.

En thanx voor je compliment dat hij er prachtig uitziet! We groeien hier beiden een stukje :-D

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Trouwens hij is 13 juli een jaar geweest ... dus is nu 14 maanden.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

O het kan ook door de slechte voeding en stress komen dat de haren uitvallen. Dat zou zich moeten herstellen als hij weer goed eet en zich lekker voelt. Witte herders kunnen soms een pietsie nerveus zijn, heb ik gehoord. Maar misschien is 't idd gewoon rui en komt de vacht weer terug.

En i.p.v. Farmfood de Smuldier uitproberen? Da's toch niet zo heel duur per maand? 48 Cent per pakje. Ik weet niet hoeveel hij nodig heeft, 1.5 pakje misschien?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Enneh, niet zeggen dat je dom bent hoor. Kom op, dat ben je echt niet!! :-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Volgens mij zijn grote honden pas bij anderhalf jaar tot 2 jaar helemaal volgroeid.
DUs dan heeft die toch nog paar maandjes.

Groetjes Marianne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zie door de bomen het bos niet meer :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^