Vooroordelen hoe gaan jullie er mee om?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Bij iedere hond zal vast wel een vooroordeel geplaatst kunnen worden.
Kleine honden-zijn keffers
Poedels- zijn voor tuttebelletjes.
Border collies-zijn nerveuze honden
Herders, pittbullen enz- zijn allemaal vals.

Om zo maar even wat vooroordelen te noemen.
Zelf word ik een beetje moe van, ik hoor zo veel vooroordelen over de straat gaan.
Het zou fijn zijn dat men eerst je hond kent voordat ze meteen beginnen te oordelen.
Hoe gaan jullie met die oordelen om? Zeggen jullie er wat van?
Of laten jullie het lekker gaan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vooroordelen hoe gaan jullie er mee om?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Lekker laten gaan, vaak weten we wel voor we een bepaalde soort hond uitkiezen, dat mensen daar vooroordelen over hebben, en wat deze vooroordelen zijn toch?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Op vooroordelen reageer ik niet,behalve als ik denk dat iemand open staat om wat te leren en uit onwetendheid reageert.
Maar meestal gaat het er aan de ene kant in en de andere er weer uit.(oren) ;-)
Oeps en ik vergeet te zeggen dat het ook afhangt van mijn bui.

Edit:
 over de hond die wij nu hebben hebben we weer last van positieve vooroordelen.

  Hoge aaibaarheids factor maar hij wil niet door vreemden geaaid worden. Zal wel iets meegemaakt hebben."Nee is gewoon zijn karakter en het hoort bij dit ras".        Maar nooit geen negatieve vooroordelen,gewoon omdat bijna niemand dit ras kent.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Labradors zijn.. lui? ..ongeleide projectielen?.. druk?...altijd te dik?...voor watjes..?

Ik doe helemaal niets met vooroordelen eigenlijk, omdat het negen van de tien keer toch niet klopt.. :-) geen van bovenstaande beweringen zijn van toepassing op mijn honden, en als iemand dat wel denkt..? prima, dan maakt me dat ook niets uit... ;-)
Het zijn mijn mannen, en ik ben stapelgek met ze... ;-)

Meyra (Gast)

Licht er eigenlijk zo een beetje aan..
Ik heb een mechelaar en mijn broer een pitbull.
En dan krijg je sowieso reacties als je er mee loopt.. 'Rot is op van dit park' ' hou je honden bij je' etc. Vorig week liep ik met beide honden los op een losloop gebied en moest best lachen omdat er een vrouw meteen zijn kind oppakte en schreeuwdendat ik mijn pitbull bij me moest houden. Ook heb ik vaak meegemaakt dat wanneer iemand me vies aan keek dat mijn pitbull erop af ging en steeds ging kwispillen etc. Dan krijg ik hele leuke reacties bijv dat het heel goed is dat ik mijn pitbull zo heb opgevoed. Dan kom ik met een heel verhaal over de pitbulls en slechte eigenaren.. Zodat ze er meer over weten. De anderen die een vooroordeel hebben mogen praten gewoon lekker negeren en je hondjes laten genieten. Ik heb ook vaak dat als ik alleen met mijn mechelaar loop en er een pitbull langs loopt dat die meteen begont te bijten springen achter aan rennen bijtend (voor de pitbull spelen) en dat de eigenaar meteen boos zijn hond terug roept. Dan geen ik meteen aan dat ze lekker mogen spelen omdat mijn herder dat wel gewend is en er mee is opgegroeid. Dan krijg je zo een tevreden gesigt. Heel jammer dat de herders en vooral de pitbulls zo buitengesloten worden.

WEL kan ik eerlijk zeggen dat er een mevrouw is met een chihuahua en poedel die ALTIJD een heeeeel rondje om me heen doet in het park of zelfs de weg terug neemt waardoor je weer een heeeel end moet gaan lopen. Dit omdat ik een herder en soms een pitbull erbij heb. Dan krijg ik het gedachte 'ja loop maar door.. Hoef jou keffertje en je tuttebel echt niet te zien'. Het chihuahua kan echt niet stoppen met blaffen. Het poedeltje loopt er wel heel schattig en vrolijk bij.

SORRY VOOR DE LANGE TEKST!

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Misschien, Mayra, doet  die mevrouw dat om haar Chihuahua wat rust te geven, omdat het diertje zich blijkbaar te veel opwindt om jou honden. Misschien oordeel jij in deze óók wel te snel...

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Vooroordelen?
Welke??O-)

Het zal wel aan mijn uitstraling liggen maar ik heb nooit iemand iets negatiefs horen zeggen over Kaya.. 

Wel word ze gezien als een herder en vinden ouders met kinderen het eng als ze in de buurt komt en tillen ze hun kinderen op.. Mijn taak dus om Kaya vast te houden als er kinderen in de buurt zijn.. verder hier geen problemen..

honden page profiel NoaNoa 3 doggies

honden foto van Noa

Ik moet vaak wel lachen om zulke opmerkingen,
Zo liepen we van de week in het park met Noa, toen een mevrouw ons vroeg wat voor pup we hebben,

toen ik haar vertelde dat ze een konings poedel is, moest ze lachen en zei ze dat ik dan in de maling was genomen, omdat een poedel een kroesvacht heeft met van die bollen  ;-) hoe dom hahaha,
ze vond haar meer een bouvier......

sommige mensen weten echt niet waar ze het over hebben, ik heb haar ook maar even netjes uitgelegd dat ze niet met "bollen" worden geboren O-)  (zonder al te veel te lachen is me dat wel gelukt denk ik hihi)

Anoniem (Gast)

" Vooroordelen?
Welke??O-)

Het zal wel aan mijn uitstraling liggen maar ik heb nooit iemand iets negatiefs horen zeggen over Kaya.. 

Wel word ze gezien als een herder en vinden ouders met kinderen het eng als ze in de buurt komt en tillen ze hun kinderen op.. Mijn taak dus om Kaya vast te houden als er kinderen in de buurt zijn.. verder hier geen problemen.. "



Heb ik ook is gedaan mijn hond vastpakken als er kinderen aan komen.. Maar ik voel mij daar raar bij want mijn hond is een hond die andere mensen goed kan negeren en met baas en spelen bezig is. En ik ga echt niet mijn hond bij me roepen als hij verder op heerlijk aan het spelen is en er kinderen langs me lopen. Hoezo? Heb echt geen gevaarlijk hond. Respect voor ze? Ze kijken veel meer en praten veel meer als ik mijn hond vastpak omdat het er dan ''enger'' uit ziet.

Meyra (Gast)

Anoniem daar boven was ik!

En nog iets mijn herder kijkt veel enger als ik haar vastpak dan denkt dat er wat aan de hand is en ze goed moet opletten. Nadat ik haar los heb zot ze dan wel zo een 5 minuten goed op te letten of er wat aan de hand is. En pas na zo een half uur laat ze het volledig gaan en speelt weer verder

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik heb eigenlijk ook nooit last van vooroordelen komt misschien ook omdat de meeste mensen niet weten wat voor honden ik heb O-)

ze zeggen alleen altijd hoe mooi Waka is, en hoe lief ze zijn en dat ze netjes luisteren, mag ook wel na 4 jaar hondentraining ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

gebeurt bijna dagelijks..
heb inmiddels een dikke huid gekregen dus ene oor in, andere oor uit :-)

enige wat ik eigenlijk nog wel enorm vervelend vind is als honden uitvallen naar lola en zij "dit toch maar verdient of uitlokt omdat het een valse vechthond is"
dat is gewoon de vinger de verkeerde kant opwijzen en kan me nog wel frustreren...

verder ach, hoort erbij...

kleine aanvulling; ik neem weinig moeite meer om dingen uit te leggen..alleen als mensen vragen over het ras dan antwoord ik graag...meestal zijn het alleen nare sneren die je krijgt en daar ga ik niet op in.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tja.... Ik loop bijna naast mijn schoenen als ik met Bamse door de wijk in Scheemda of in Winschoten wandeld, never oordelen hoor ik, alleen maar lof over deze hond.

Zelf zie ik niet dat ze zo groot is, maar anderen wel, ik ben aan het revalideren met Bamse, dus vaak de wijk in, nog nimmer zoveel aangehouden , en van alles vragen over Bamse. ze zien niets aan haar, niet eens dat ze zo,n kale poot gehad heeft, daar kijken ze of niet naar of ze zien het niet eens.

en oordelen, nee nog nimmer mee gemaakt, wel .....jee wat een grote hond, het lijkt wel een beer, je woont zeker giga groot, en wat poept deze hond wel niet, ben heel geduldig, en leg alles uit. wordt ik niet boos van hoor. hahahahahaha

Anita van Floris en Senna (Gast)

Ik zelf eigenlijk niets, de honden zijn er voor mijn lol niet voor die van een ander.

Senna daarintegen doet altijd heel hard haar best om het te bevestigen, blaffen naar wandelaars zonder hond, blaffen naar hardlopers, blaffen naar fietsers, als de kinderen druk zijn ga ik blaffen. Maar ik hou vol en blijf trainen van 100 % al naar ongeveer 10 % dus we komen er samen wel.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Hier ook.. maar als mensen dan vragen (ze schromen zich nooit echt eigenlijk) of het klopt dat die gestroomde in ieder geval een pitbull is, moeten we lachen en reageren we graag met "nee hoor, dit zijn gewone talibanterriers" (zo word dit ras weleens genoemd door de rasbekende mensen) Ze kijken je dan eerst aan of je serieus bent, dan wat ze ermee moeten met de info en dan lachen ze mee..
En daarna komt meestal het gesprek wel los en uiteindelijk staan ze dan te knuffelen, waarbij ik het dan nooit kan laten om te zeggen dat dit met een pitje met een "gewone" opvoeding ook wel gekund had..

Ik heb ook altijd standaard een tweeling (Enya en Buana) of een gezinnetje van Mamma, Pappa en Dochtje.. En dan dus Chafuko (de gestroomde REU) als dochtertje, Buana (de kleinste REU) als mamma en Enya (die grote afrikaanse meid) als pappa.. hihi

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ja vooroordelen zijn er altijd, moet je je er wat van aantrekken??
Ligt eraan wat er gezegt wordt denk ik.
Een Oostenrijkse Pinscher denken ze nog al gauw aan een Doberman of Duitse Pinscher, het lijkt niet eens op elkaarEn de ene herder,am.staf, Pinscher of noem maar op is de ander niet.
Maar ja sommige mensen hebben maar 1 kam helaas.
Ze weten niet beter denk ik dan.
Vragen staat vrij en wij willen ook antwoorden toch als je iets over een ras wit weten?

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Hetzelfde hier met Moby.
Het ras "pinscher" valt en ze kijken je dan al gelijk aan van oja.. zo'n eentje.
Terwijl ze niet eens weten wélk ras het is.

Overigens niks mis met pinschers. Vooroordeel inderdaad dus!

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Ben helemaal gelukkig met mijn keffende valse tassenhondjes die naar zegge nooit opgevoed zijn en bij verwende arrogante meisjes horen ;-)

honden page profiel Michal & PlatoMichal & Plato 3 doggies

honden foto van Michal & Plato

De enige keer dat ik echt veel vooroordelen kreeg was een paar weken geleden toen we met Plato naar de dierentuin gingen en mneer zich niet zo heel lekker voelde en de kindjes vrij spannend vond en we hem toen veilig in mijn schoudertas hadden gestopt. Hoj vond het heerlijk en voelde zich helemaal op zn plek maar ik kreeg van andere hondeneigenaren echt veel opmerkingen dat een hond moet lopen en niet voor niets poten heeft enzo... Tja.. Ik vond het niet zo leuk maar het was wel een mooie les want het zelfde denk ik als ik in de stad een chihuahua in een tas tegen kom.

En hier in het park of het bos zijn de vooroordelen over Plato eigenlijk juist positief. Hij is klein en ziet er knuffelig uit dus kinderen willen hem meteen aaien. Had hij er toch meter gevaarlijk uit kunnen zien want vreemde die hem willen aaien buiten en al helemaal kinderen vind hij maar niets ;-)

honden page profiel Michal & PlatoMichal & Plato 3 doggies

honden foto van Michal & Plato

Mail ;-)

honden page profiel MaartMaart 2 doggies

honden foto van Maart

ik kom er geen tegen, of ik hoor ze niet,dat kan ook ;-)

wel bakken kritiek (sport veel en ben redelijk goed bezig op de moment en als vrouw word je toch nog wat scheef bekeken :-) ) maar dat kan me niet schelen...

Het zal wel voor een reden zijn dat ze achter mijn rug staan en niet ervoor O-)

honden page profiel femkefemke 3 doggies

honden foto van femke

hier ook geen last van vooroordelen. MIjn oren suisen eerder van alle complimentjes. Denk dat ik het wel erg zou vinden moesten mensen slecht op mijn hond reagerern. Als ik nu zie dat smmige mensen angstig zijn van honden hou ik haar goed bij mij, maar da's dan niet erg en die mensen zijn dan ook dankbaar. Maar lelijke opmerkingen daar zou ik het heel moeilijk mee hebben. Ga dan ook niet snel een ras nemen waar die vooroordelen over bestaan. Als je dat wel doet, vrees ik dat je er moet tegen kunnen, hoe jammer ook.

tania&mila (Gast)

hoi ik krijg zelfs nare namen vr lmen jrt!! is ze niet hele dag druk etc? nee ze is kalm en evenwichtig en buiten mag ze lekker spelen toch?  en dan kinderen helemaal gek van is ze,als pupje op haar buik aan de speeltuin mij in t oog dat ik niet wegging moest niets doen zei wel tegen die kleine meisjes volgende x gewoon vragen want niet iedere hond vind dat fijn ok zeiden ze 5 6 jr lieve meisjes en vragen stellen heerlijk die momenten!!! soms wel eens nare opmerking maar hangt van men dagje af skechte dag pas mr op!!  niet elke hond is hetzelfde grtjs

Anoniem (Gast)

Zijn poedels voor tuttebellen ??;-)??;-)??;-)??;-)

;-)

honden page profiel leslylesly 3 doggies

honden foto van lesly


deze vind ik wel erg goed haha , ja mensen denken dat ze veel weten

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ach wy hebben meestal de ruimte, hoeven we niks vr te doen.
Maar de mensen die ons en onze hond kennen zyn juist heel aardig.
Niet omdat gorby iederedn leuk vindt, want dat is beslist niet zo.
Maar omdat we altijd proberen niemand telaten schrikken of nare situaties te laten ontstaan.
Meningen van onbekenden laten me meestal koud.
Behalve gister toen n meneer stopte om de weg te vragen en vevolgens zei dat hy Gorby een prachtige hond vond.
Stond ik toch ff te glimmen van trots

honden page profiel NoaNoa 3 doggies

honden foto van Noa

hahaha nou hier een konings poedel dame, maar volgens mij ben ik geen tuttebol O-)

honden page profiel KK 2 doggies

honden foto van K

ik ga er niet mee om, negeer het gewoon.wat heeft het voor zin om iemand op andere gedachten proberen te brengen, die zijn oordeel toch al klaar heeft?
dan erbij is max niet lief tegen honden, dus ja.............
waar ik wel kwaad van werd, was dat een pension cash niet wilde, omdat ze een stafford is, dat is gewoon dom en discriminatie. max zouden ze wel nemen, en die is veel erger.

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

ja zo moet Abby in duitsland verplicht altijd een muilkorf aan en aangelijnd zijn en mag keyser vrij rondhuppelen...
En dat terwijl Keyser "gevaarlijker" is als kleine Abby ;-)

honden page profiel Pack MemberPack Member 3 doggies

honden foto van Pack Member

Voor mij hoort dit in het zelfde rijtje thuis als:
vrouwen kunnen niet autorijden, mannen kunnen maar één ding tegelijk, vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht, mannen kunnen niet luisteren, vrouwen niet kunnen kaartlezen, etc. etc.
Ofwel: vette flauwe kul en lekker generaliserend.
Oftewel: als 1 buldog de kat van de buren doodbijt, zijn alle buldogs agressief.
Gewoon niets van aantrekken en lekker je eigen ding gaan en blijven doen .....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vooroordelen hoe gaan jullie er mee om?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Ontmoeting met kat.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^