Moeilijke Maltezer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Esmé & RubyEsmé & Ruby

honden foto van Esmé & Ruby

HalloIk heb een maltezer teefje van bijna 4 maanden
Ze heeft een hele sterke eigen wil en luisterd best slecht
Ze is nog steeds niet zinderlijk ( ik ga elk uur of anderhalf uur met haar naar buiten )
Ze piept niet in huis als ze behoefte moet gaan doen
Ik heb echt van alles geprobeerd, haar snoepjes buiten geven als ze geplast of gepoept heeft, haar daar voor prijzen door heel lief en op een hoge toon haar te aaien.
Als ze het toch in huis deed dan zei ik op een harde lage toon 'NEE' en in het begin schrok ze daar wel van, maar daar kijkt ze nu niet meer voor op of om.
Ook negeerde ik haar dan voor een kwartier tot een half uur.
Ik ben op een hardere aanpak overgegaan, en dat was haar snuitje heel licht door het plasje te halen als ik haar daar in huis op betrapte, dat heeft totaal NIET gewerkt.
Ik vraag me af wat jullie gedaan hebben met een pup die moeilijk zinderlijk te krijgen is
Ik kreeg als tip dat je altijd geduld moest houden, en die heb ik ook, ik heb alleen geen manier die werkt voor mijn maltezer..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moeilijke Maltezer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je hondje is pas 16 weken oud.
Je kan niet verwachten dat ze van de ene op de andere dag zindelijk is.
Sommige hondjes hebben iets langer nodig.

Je moet je haar niet straffen als ze binnen wat doet en ook niet haar neus erdoor halen.
Terug naar het begin gaan is de beste oplossing.
Dus naar buiten:
Na het spelen
Na het slapen
Na het eten 
En elk uur 

Heb geduld, het komt vanzelf wel goed.
Ongelukje binnen? Opruimen buiten het zicht.
Buiten heel uitbundig doen wanneer er een plasje gedaan is.

Je hondje is niet eigenwijs maar jong.
Ze snapt het waarschijnlijk nog niet helemaal.
Niet opgeven en consequent zijn.

honden page profiel ..

honden foto van .

stop direct met de neus er doorheen halen, een hondenneus is zo gevoelig om die door de plas heen te halen is echt heel zielig! niet meer doen dus. Je schrijft dat je pup pas 4 maanden oud is. 
Sommige pups doen er langer over om zindelijk te worden dan de ander. 
Ga ook eens heel erg goed op haar letten, want ze geeft waarschijnlijk al wel signalen aan dat ze een plasje gaat doen maar die kunnen heel subtiel zijn dat je ze zonder te weten soms over het hoofd ziet. Ook niet op een andere manier straffen. 

Het probleem met straffen is dus dat je pup niet de link legt dat plassen in huis niet mag, maar dat baasje boos wordt als ze haar behoeftes doet. Wat gebeuren gaat is dat ze zich gaat verstoppen als ze moet plassen/poepen, het dus niet in jullie bijzijn meer wilt doen want je kunt immers niet boos worden als je het niet ziet. 

Verder geduld geduld geduld ;-). Gewoon stug doorgaan met om de 1,5 uur naar buiten. na elk slaapje, spelletjes, en eventjes na de maaltijd. De sluitspieren van je pup ontwikkelen zich nog tot een 7 maanden en zijn met een jaar volledig ontwikkelt. dus ongelukjes kunnen altijd nog voorkomen... Mocht je het over een tijdje nog niet vertrouwen kun je altijd even de urine opvangen en laten checken bij een dierenarts om zeker te zijn dat er niks medisch aan de hand is. 


Maar echt heb geduld ook al wordt je er moedeloos van ook al frustreert het je. over een poosje denk je van goh wat ging dat toch eigenlijk snel. ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Een typische maltezer dus. lekker eigenwijs!!!
masha is ook vreselijk eigenwijs. je zult daar een goede manier voor moeten vinden om mee om te gaan. kijk er eens van een andere kant naar.. lach eens om die eigenwijze blik die die maltezers kunnen geven en probeer zelf net zo eigenwijs te worden als je maltezer ;-)
niet de neus door de plas door halen of iets dergelijks. gewoon op een positieve manier. belonen als die buiten plast. negeren als het binnen gebeurt en vooral proberen zoveel mogelijk te voorkomen. vaak hebben ze wel een bepaald plekje waar ze vaak plassen, als ze die kant op loopt breng je hem gelijk naar buiten!

probeer wat meer te genieten van je hondje. dan zul je zien dat je hond ook beter op jouw gaat reageren.

Zit je op cursus met je hond?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Je hebt nog een hele jonge pup die nu zeker niet weet wat jij bedoelt. Een pup gaat pas luisteren als je vertrouwen hebt opgebouwd, dat krijg je door je pup heel veel te belonen als die iets goeds doet en heel veel geduld hebt. Verder ben ik het met Bianca eens

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Stap heel snel weer van de harde manier af aub.

De ene hond is nu eenmaal met 10 weken zindelijk en de ander heeft er een jaar voor nodig helaas het is niet anders.

Op het moment dat je pup plast in huis til je haar op en zet haar buiten en dan belonen als ze klaar is met plassen en of poepen.
Kijk eens goed naar het gedrag van je pup voordat ze gaat plassen vaak zie je wel aan de houding aan het lopen ed dat ze moeten plassen.
Mischien is een uur en zeker 1.5 uur te lang voor je pup om het op te houden dus ga eens iedere 3 j=kwartier naar buiten en net zolang wachten tot ze iets gedaan heeft.

Waarom in huis een half uur je pup negeren beestje weet echt niet meer waarom jij h'm zolang negeert.
Als ze in huis heeft geplast ruim je zonder iets te zeggen te mopperen enz de boel op en klaar.

Geduld geduld geduld dat is wat je nodig hebt zeker de eerste 2 jaar van het opvoeden van een pup naar een volwassen stabiele hond.
En zindelijkheid is 1 van de dingen waarbij ons geduld op de proef wordt gesteld door fisiek je pup te straffen lees snuit door de plas te halen is eigenlijk je geduld al op.

Wees consequent met het naar buiten gaan en je zult zien dat de aanhouder wint, ga er vanuit dat het een lange tijd kan duren voor ze zindelijk is maar het komt echt goed.

En in welke andere zin vind je dat ze slecht luisterd?
Volg je ook puppycursus?
En hoe lang is ze nu bij je?
Is ze 's nachts wel zindelijk of moet je er dan ook nog uit?

honden page profiel Esmé & RubyEsmé & Ruby

honden foto van Esmé & Ruby

Ik stop per direct met de harde aanpak!Vertrouwen opbouwen en niet straffen in huis..
Slecht luisteren bedoel ik met als ik haar naam roep, kijkt ze wel om, en weet ze dat ik haar bedoel, maar dan komt ze niet , ze is nog erg jong dus dat snap ik ergens ook wel
Ik volg geen puppycursus en ze is al 2 maanden bij me.
's nachts is ze volledig zindelijk, ik ga 's avonds laat nog even met haar naar buiten en pas 's ochtends om een uur of 6 gaat ze piepen dat ze naar buiten wilt ( dat snapt ze dan wel )'
Ik zal jullie tips echt goed in mn hoofd houden, en echt heel erg bedankt allemaal!

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Wat betreft het komen; je hondje snapt waarschijnlijk niet dat als je haar naam noemt, je eigenlijk wil dat ze bij je komt!
Probeer dit eens:
Als ze op een afstandje staat, zak door je knieën, buig wat naar voren (m.a.w. maak jezelf kleiner) en open je armen wijd alsof je iemand uitnodigt voor een knuffel. Dan roep je haar met een enigszins hoge en vrolijke stem (als je wil meteen het commando 'kom' of 'hier' erbij. Dan is het héél verleidelijk voor je pupje om naar je toe te komen sprinten!
En als ze dat doet, is ze natuurlijk de meest geweldige hond op aarde: belonen! ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Misschien handig om toch te starten met een cursus ;-)
Dat is niet alleen om dingen te leren maar ook om een band op te bouwen met je pup.

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

" Ik stop per direct met de harde aanpak!Vertrouwen opbouwen en niet straffen in huis..
Slecht luisteren bedoel ik met als ik haar naam roep, kijkt ze wel om, en weet ze dat ik haar bedoel, maar dan komt ze niet , ze is nog erg jong dus dat snap ik ergens ook wel
Ik volg geen puppycursus en ze is al 2 maanden bij me.
's nachts is ze volledig zindelijk, ik ga 's avonds laat nog even met haar naar buiten en pas 's ochtends om een uur of 6 gaat ze piepen dat ze naar buiten wilt ( dat snapt ze dan wel )'
Ik zal jullie tips echt goed in mn hoofd houden, en echt heel erg bedankt allemaal! "

Als je al de tips die hier boven hebt opgevolgd ( Goeie tips) zal je op een dag zeggen ik mis iets."dat plasje in huis" .
Geef je pup de tijd en blijf genieten van je pup.
Komt allemaal goed, jou pup heeft iets langer nodig dan de ander, maar de ander heeft weer ergens ander moeite mee dan die van jou.

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

en lekker op cursus gaan met je eigenwijsje ;-)) die van ons vind het echt schitterend om te doen, en hij /wij leren handige dingen en het is gewoon erg leuk om een band op te bouwen

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Je pup is nog heel jong... Geniet van de puppytijd en zijn streken! Tuurlijk is in huis plassen vervelend, maar ook dat gaat over (met een goede en consequente aanpak). Verder schrijf je dat de pup snachts zindelijk is. Dat is al heel positief! Dat je hondje het ook aangeeft sochtends is ook al een goed teken, hij begint het te snappen. Het vergt enig geduld maar geloof mij, geduld loont. Uiteindelijk is je hondje volwassen en zo goed als zindelijk. Geniet van alle positieve dingen en negeer alle negatieve dingen (gewoon het plasje opruimen en klaar, de volgende keer voor wezen als het kan)

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

4 mnd , tja , ze zou zindelijk kunnen zijn , maar je mag zeker nog niet te veel verwachten , een harde aanpak zal alleen avenrechts gaan werken , ze zal bang van je worden en uit angst gaan plassen
veel maltezers zijn laat zindelijk , soms pas met 6 mnd
is ze wel krantzindelijk? als dat nog niet zo is moet je daarmee beginnen
als ze een plasje doet neem dat dan op met een krant en leg dat op een andere krant op een vaste plek het beste dicht bij de uitgang, bv de tuin ,en breng haar steeds naar die krant toe , haar geur zit daar aan dus ze zal daar hopelijk haar plas gaan doen
als dat eenmaal lukt leg je steeds een stuk krant met haar geur dichter bij de uitgang tot hij uiteindelijk buiten ligt ,
dit is mij in 2 weken bij allebei mijn maltezers gelukt
veel succes

o , enne plasjes op de verkeerde plek? alléén als je haar betrapt iets zeggen , anders zonder commentaar opruimen , tenslotte is het nog een baby , ze moet het leren

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Ik zou persoonlijk eerlijk gezegd op dit moment niet meer een krant in gaan voeren.
Als je dat vanaf dag 1 zo doet à la, maar TS heeft tot nu toe de hond geprobeerd te leren dat het dus juist níet binnen mag en dan ze nu moeten gaan leren dat het tóch binnen mag (op een krantje weliswaar, maar toch binnen).
Ik vraag me af of dat in dit stadium niet onnodig verwarring zal zaaien bij het pupsel...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ze luistert niet zeg je naja dat is niet zo gek het is een pup dus wat het slimste is om met voer te gaan werken.
Dit hoeft echt geen snoepjes te zijn kunnen gewoon de brokken zijn (geen maaltijd ineens geven maar uit je hand)
Roep haar naam en geef een paar brokjes en herhaal dit iedere keer totdat de maaltijd op is.
Buiten exact hetzelfde met plassen en poepen.
4 mnd is echt hartstikke jong nog, mijn jongste hond was pas met 7 maanden zindelijk.
Na het slapen = naar buiten, na het spelen = naar buiten, na het eten = naar buiten etc.
Doet ze niks prima weer naar binnen riem om laten en zodra je ziet dat ze moet gaan hup naar buiten en belonen als ze wat doet.
Je moet er even als een havik boven op zitten maar dan heb je ook wat.

honden page profiel Esmé & RubyEsmé & Ruby

honden foto van Esmé & Ruby

Echt heel erg bedankt allemaal, het heeft nog niets opgeleverd maar geduld word beloond.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Echt heel erg bedankt allemaal, het heeft nog niets opgeleverd maar geduld word beloond. "

Inderdaad :-) Gewoon volhouden..je bent net een paar dagen bezig.. het zou mooi zijn als je nu al resultaat had..maar het is niet gek dat het nog niet zover is. 
De aanhouder wint haha :-)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Gaat helemaal goedkomen met jouw hondje.

Let op dat ze pas 4 maanden is en dan is geduld inderdaad het sleutelwoord. Boos op haar worden als je een plasje of poepje ziet, heeft geen zin. Ze zal de link niet leggen tussen de oorzaak en jouw boos zijn, maar zal eerder bang van je worden.
Gelukkig is ze pas 4 maanden, tijd zat om dat om te buigen en er een heerlijke Maltezerkroelkont van te maken! Ik heb er ook één, een reu van 8 maanden, midden in zijn puberteit. ;-) 

Ik heb met hem op de pupcursus gezeten. Wat ze daar deden om aandacht te krijgen, is de lekkerste snoepjes (desnoods stukjes kookworst of jonge kaas) bij je hebben, een korte lijn gebruiken en haar naam roepen. Zodra ze omkijkt, prijs je haar de hemel in en doe lekker gek. Waarschijnlijk komt ze dan kijken om te zien waarom je zo gek staat te doen en dan kun je haar direct belonen. Ze moet je leren vertrouwen en ze moet weten dat het leuk is om bij jou te komen! ;-)

Ja echt, ik zie het helemaal goedkomen!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Je hondje is pas 16 weken oud.
Je kan niet verwachten dat ze van de ene op de andere dag zindelijk is.
Sommige hondjes hebben iets langer nodig.

Je moet je haar niet straffen als ze binnen wat doet en ook niet haar neus erdoor halen.
Terug naar het begin gaan is de beste oplossing.
Dus naar buiten:
Na het spelen
Na het slapen
Na het eten 
En elk uur 

Heb geduld, het komt vanzelf wel goed.
Ongelukje binnen? Opruimen buiten het zicht.
Buiten heel uitbundig doen wanneer er een plasje gedaan is.

Je hondje is niet eigenwijs maar jong.
Ze snapt het waarschijnlijk nog niet helemaal.
Niet opgeven en consequent zijn. "

Waarom opruimen buiten het zicht?

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

De maltezer staat bekend als een makkelijk hondje, maar ook hij is en blijft een hond die een opvoeding nodig heeft. Dat moet met veel geduld en liefde gebeuren. Een zachtere aanpak werkt beter dan de harde. Een puppycursus kan daarbij heel nuttig zijn, je pup leert niet alleen de basisoefeningen maar wordt ook goed gesocialiseerd. Daarnaast krijg je ook een goede band met je pup als je dagelijks enkele minuten de oefeningen met haar doet. Je zal merken dat ze dan ook steeds beter naar jou gaat luisteren. Wat zindelijkheid betreft, is al vaak gezegd, de ene pup is sneller zindelijk dan de andere. Probeer te voorkomen dat je pup in huis plast en als ze het toch doet, negeer het, gewoon opruimen, let er wel op dat je de plek heel goed schoonmaakt zodat er geen geur achter blijft. Misschien moet je een paar dagen lang om het half uur even met haar naar buiten en pas weer naar binnen als ze daadwerkelijk een plasje heeft gedaan. Veel succes en plezier met je maltezertje :-D Komt allemaal wel goed.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Kan me alleen maar bij de vorige reacties aansluiten, veel succes, gaat zeker goedkomen met heel veel geduld en liefde!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moeilijke Maltezer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Trots op mijn kleine meid!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^