Help! Pup wagenziek.... angst voor auto's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Hallo,

Het is wat met onze Sil. Vanaf dat wij hem hadden opgehaald bij de fokker, is ze telkens wagenziek, als we haar meenemen in de auto. Het hoeft maar een klein stukje te zijn, en ze wordt al beroerd. Vanavond ging ik naar de puppycursus, en de heenweg heeft ze overgegeven en de terugweg..... voor haar is een autoritje heel naar, nu ze telkens moet overgeven. Als ze onze auto ziet wil ze er niet naar toe.. en loopt ze er met een grote boog omheen. Wat nu? Ik moet haar soms toch echt meenemen in de auto. Wie heeft tips.. tabletjes tegen wagenziekte?

Groetjes Jose

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Pup wagenziek.... angst voor auto's" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou voor de angst gewoon haar eens in de auto zetten, belonen als ze rustig is en haar er weer uit halen en leuk gaan spelen.. dit een aantal keer opnieuw doen.. zodat ze leert dat de auto iets positiefs word!
en voor de wagenziekte kan je inderdaad pilletjes aanschaffen.. want als het op een klein stukje al mis gaat,, is het inderdaad niet fijn voor t beesje :-)
Meestal (zeg ik er maar bij..) groeien ze er wel overheen, maar er zijn ook honden die gewoon wagenziek blijven..

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Oke.. bedankt voor je tips.. inderdaad, er iets positiefs van maken.. daar ben ik al druk mee.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb een flatcoated retriever die als pup ook heel erg wagenziek was, ze is er wel een beetje overheen gegroeid, maar niet helemaal,(ze is nu bijna 10) zij wil nog steeds niet in de buurt van de auto komen, ik moet haar er naar toe dragen

Ze krijgt als wij langer dan een half uur moeten reizen een primatour reistabletje,dit op aanraden van de dierenarts. (dit werkt bij haar prima) kleine stukken gaan nu wel goed, als pup was 5 minuten al te lang.

Ik hoop dat jouw hondje er overheen groeit, het is niet fijn als hij/zij elke keer wagenziek wordt.

honden page profiel Karin en TobyKarin en Toby

Hoi Jose,

Wij hebben hetzelfde probleem met onze Toby (Welsh Springer spaniel van 13 weken, geboren 22/11/2012). De reis van de fokker terug naar huis ging prima, meer dan een uur, maar ja toen was hij nog maar 7,5 week oud. Daarna alleen maar ellende, hij wil nog wel in de auto maar daarna begint hij al na een minuut te kwijlen (= stress), en als het ritje langer dan een kwartier duurt (dit vermijd ik dus nu al zoveel mogelijk) gaat hij overgeven. Heel zielig, en ook een lastig probleem. Als iemand dus tips heeft, hoor ik ze ook graag :-)

Het lijkt er trouwens op, Jose, dat wij nog wel meer overeenkomsten hebben. Wij hebben ook een druk gezin (3 kinderen van 4, 6 en 8) en een pup die snel overprikkeld is en dan druk en happerig wordt. Ik probeer Toby zoveel mogelijk te laten slapen en rusten in de bench, en dit gaat ook vaak heel goed, maar hoe later op de dag, hoe moeilijker dat wordt (zeker als de kinderen weer thuis zijn uit school). Hij heeft nu sinds een paar dagen ontdekt dat hij dan heel hard kan gaan piepen en blaffen als hij het er niet mee eens is, en dit is bijna niet om aan te horen. Ik word er soms een beetje moedeloos van!

Ik zou het dus best fijn vinden om nog wat meer ervaringen uit te wisselen over hoe hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Ook ik wil alleen maar dat het goed gaat met de hond in het gezin en dat hij er straks als vanzelfsprekend bijhoort.


Groetjes, Karin

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Shadow had dit ook. Naar cursus (zo'n 5 a 10 minuten) rijden was iedere keer kotsen. Ook was Shadow erg gestresst en dit uitte zich in kwijlen enz.
Na bewust pas de auto starten als hij rustig was geworden, niet teveel eten geven voor we weg gingen en hobbeltjes en alles voorkomen en vooral rustig rijden is het beter gegaan. Ook helpt het dat hij nu naar buiten kan kijken.
Nu kan hij gerust ruim een uur in de auto zitten zonder over te geven. Hij is nu 17 maanden oud.

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Gelukkig ben ik dus niet de enige met dit vervelende probleem. Dat kwijlen is ook heel herkenbaar, soms luchtbelletjes erbij. Stellen jullie de hond dan ook gerust tijden de rit? Of juist niet, omdat je dan "troost" en voor haar misschien een bevestiging is, dat het ook echt eng is? Dat vind ik lastig. Ik stond bij de rotonde te wachten en ze had twee keer achter elkaar overgegeven......... de bestuurder achter mij natuurlijk toeteren grrrrrr ik reed langzaam verder.. hals overkop de auto aan de kant, kwam ik ook nog met de onderkant van de auto tegen een stoeprand aan ooooooooh.. en Sil stond ondertussen met haar pootjes in haar braaksel................ zo vervelend...... en zielig. Misschien toch is een tabletje proberen. Het nadeel is dat ze wat suf (beroerd is) als we bij de cursus aankomen. Dus dan heeft ze ook niet veel zin in beloningsnoepjes.....

honden page profiel Karin en TobyKarin en Toby

Ik stel Toby wel gerust, vooral als hij niet piept en ik zie dat hij gewoon naar buiten aan het kijken is. Wij hebben zo'n autobench met een dekentje erin in de achterbak staan, en die zetten we dan vast met een spin.

Ik denk dat ik die Primatour tabletjes ook maar eens ga proberen als ik per se wat langer moet rijden met hem. Mijn dierenarts raadde ze ook al aan.

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Gerda

Mijn pup is ook wagenziek en op aanraden van mijn da heb ik Primatour gehaald bij de drogist.Ik heb een herderpup en die krijgt een kwart tabletje van mij.
De Da zegt, kinderdosering aanhouden.
Krijgt ze ze niet dan spuugt ze en als ze ze heeft gehad helemaal niets, zelf niet kwijlen.
Dit kwijlen komt van het misselijk zijn.

honden page profiel Karin en TobyKarin en Toby

Ik ga dit zeker proberen, bedankt Gerda!

honden page profiel NoaNoa

honden foto van Noa

Jose en iedereen die ook hier last van heeft met zijn haar hond.., wat vreselijk he! ik weet hoe je je voelt .........Helemaal blij dat ik dit topic zag, en al helemaal met de tip van Gerda....

Onze poedel pup van 11 weken is zo ziek in de auto dat het water uit der bekkie stroomt en
alles onderspuugt..... ik ga straks gelijk de tabletjes kopen, want ook wij gaan morgen naar de puppy cursus,

nu hadden we al RELAX gehaald, maar dit werkte niet...

zo zielig als ze zich zo beroerd voelen in de auto, want veelal ga je naar een plek die ze leuk vinden (behalve de dierenarts ;-)) en dat moet dat niet afgesloten worden met een rot rit terug naar huis...

hoop dat jouw hondje er ook baat bij heeft, ik ga het zeker proberen...

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Gerda

Laten jullie weten of jullie hondjes er net zo positief op reageren als die van mij?Dit is nu de tweede hond van mij die wagenziek is en bij beide honden werkt het perfect.

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Ik ga het straks direct even ophalen en uitproberen. Ik laat jullie het weten hoor hoe Sil er op reageert. Thnx voor alle tips! Groetjes Jose

honden page profiel Joke van de VondervoortJoke van de Vondervoortbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Joke van de Vondervoort

Ik gebruik ook primatour (wel de echte) bij een hond van mij. De dierenarts heeft tig jaar geleden geadviseerd een kwart pilletje voor 5 kilo hond. Nu is die hond een kilo of 8. Ik heb nooit gemerkt dat ze suf werd. Ze liep altijd lekker mee op de shows. Ik gaf geen pilletje op de terugreis. Dan was ze toch moe van de hele dag op de show.


honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Ben bij de apotheek geweest ':-) en ze heeft een kwart pilletje gehad (primatour):-D, ze is 5 kilo.
We willen straks even naar het bos, is kijken hoe het zal gaan.

Groetjes Jose

honden page profiel NoaNoa

honden foto van Noa

jaaaaaah het werkte!! de primatour is super.... ze heeft wel wat gekwijld, maar zeker niet zoveel als voorheen, en ook niet gespuugd, 
na de puppycursus sliep ze heerlijk in de auto met enkel een beetje kwijl...

wat fijn dat ons meisje zich niet meer zo rot hoeft te voelen!

tnx voor de tip!

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Voor diegene die liever geen pilletjes willen geven. Ik heb gehoord dat een grote prop watten in 1 van de oren ook heel goed kan werken. Welk oor is niet te zeggen dat moet je even uitproberen. 

Verder helpt het je de hond niet al te veel eten geeft voor de autorit (minimaal een half uur voor de autorit) maar een lege maag is ook niet goed. En als je hond thuis een bench gewend is de hond in de auto ook in een bench doen.

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Gerda

" Voor diegene die liever geen pilletjes willen geven. Ik heb gehoord dat een grote prop watten in 1 van de oren ook heel goed kan werken. Welk oor is niet te zeggen dat moet je even uitproberen. 

Verder helpt het je de hond niet al te veel eten geeft voor de autorit (minimaal een half uur voor de autorit) maar een lege maag is ook niet goed. En als je hond thuis een bench gewend is de hond in de auto ook in een bench doen. "

Watten zou ik niet doen.
Als je ze te ver doet heb je een probleem en al die andere dingen hielpen bij mijn honden niet.

Anoniem (Gast)

"
Watten zou ik niet doen.
Als je ze te ver doet heb je een probleem en al die andere dingen hielpen bij mijn honden niet. "

Vandaar een grote prop watten...zodat die niet te ver het oor in kan gaan.

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

GE WEL DIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat ben ik blij... dit middel helpt echt. Super! Sil is lang niet zo onrustig meer, en gaat na een tijdje braaf liggen in de auto. Bedankt voor deze geweldige tip.

Groetjes Jose

honden page profiel Karin en TobyKarin en Toby

Hoi,

Ik heb het zondag geprobeerd met Toby: kwart tabletje Primatour, ongeveer 3 kwartier voordat we gingen. We hebben maar iets meer dan 10 minuten gereden, maar hij kwijlde helaas nog steeds heel veel. Hij heeft niet overgegeven, maar dat deed hij toch al meestal niet op zulke korte afstanden.

Toby is nu ongeveer 12 kilo; wie weet heeft hij iets meer nodig, of korter voor vertrek? Ik ga het morgen in ieder geval nog eens proberen, en dan iets korter voor vertrek. Dan moeten we weer naar de puppycursus, is ongeveer 15 minuten rijden.

Wordt vervolgd...

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Wat ik begreep over de dosering, een kwart tabletje voor 5 kg "hond" hahaha.. klinkt ook zo raar.
Dus dan mag jou hond vast een half tabletje hebben.
Jammer dat het niet werkt. Ik heb vanavond weer puppy cursus om 18u, en mw heeft net weer een kwart pilletje op.. hopenlijk werkt het nogsteeds. We gaan niet vaak met de auto, dus hoef het niet vaak te gebruiken.

Groetjes Jose

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Onze vorige hond was ook heel erg wagenziek. We hebben toen een anti statische strip onder de auto vast gemaakt en toen was het over. Na een half jaar waren we de strip kwijt dat merkten omdat ze weer ging kwijlen daarna een nieuwe strip toen was het over. Toen we over gegaan waren naar een andere auto had ze er geen last van of het door de auto kwam of omdat ze erover heen gegroeid is weten we niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Pup wagenziek.... angst voor auto's" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gedumpt, depressief en ongewild
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^