Cavalier King Charles-spaniël of een Beagle (of nog een ander ras)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

pupupu (Gast)

Heeey mensen ! :-) 

M'n moeder en ik zijn een paar weken terug begonnen met het sparen voor een pup. We hebben verschillende rassen in gedachten (bv. pom poms, bulldogs, chihuaha's...) maar nu twijfelen alleen tussen de cavalier en de beagle. Ik zelf vind het prachthonden, niet alleen door hun uiterlijk maar ook door hun karakter, m'n moeder wilt gewoon een lieve hond haha. Maar goed, welke denken jullie dat het beste bij ons zou passen? We gaan in 2-3 maanden verhuizen van onze bovenwoning naar een eengezinshuis met ruime voor- en achtertuin, dus ruimte is sws nooit een probleem geweest voor die rassen lijkt me. We hebben best heel veel tijd, en aangezien m'n moeder niet werkt is ze sws bijna altijd thuis dus ja. Of zullen we gewoon nog langer door sparen tot dat we twee pups kunnen nemen? 

Verder zou ik suggesties appreciëren.. heb het liefste een kleine tot middel-grote hond die van aandacht houd, en/of een hond die heel veel beweging nodig heeft (bv. wandelingen van anderhalfuur en langer, weet dat dit met de cavalier er niet in zit).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavalier King Charles-spaniël of een Beagle (of nog een ander ras)? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

De Cavalier is best een sportief hondje, is tevreden met 1 wandeling van een half uur, maar kan ook langere wandelingen aan hoor. :-)

Verder heb ik niet zo'n geweldige rassenkennis, dus suggesties heb ik niet direct.

Anoniem (Gast)

elke hond kan van genoeg aandacht houden als je em goed opvoedt. 
Labradors en retrievers zijn het beste.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat willen jullie zoal doen met de hond? Ik zou zelf nooit twee pups tegelijk nemen, eentje is al zwaar genoeg om op de juiste manier op te voeden;-)

Kijk ook naar de gezondheid van het ras, de Cavalier zou ik absoluut afraden om die reden.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@TS; Wij verzoeken je om gewoon je profiel te gebruiken; http://www.hondenpage.com/baasjes/42237/Samira%20en%20Bandit.php

@Anoniem; Het is misleidend als je je voordoet als twee verschillende personen. Gelieve het bij jezelf te houden en vanuit jezelf te reageren.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ik zou geen 2 pups tegelijk nemen, want eentje opvoeden kost al veel tijd. Een cavalier kan lange wandelinge doen hoor!
Zelfs een bergwandeling van 3 uur O-)!
Maar ja, het is een ras met veel kwaaltjes, maar kijk dan zeker naar een goede erkende fokker, die fokt op gezonheid en niet uiterlijk. 
De cavalier is een perfecte gezinshond en wat ik van de beagle weet is dat ze eigenwijs zijn.
Maar je kan nog andere honden pakken, het karakter hangt af van de opvoeding.
Ik kan jullie een golden retriever of een labrador retriever ook aanraden.
Misschien dat je ook eens kan kijken naar een border collie. Actief hondje, waar je veel mee kan doen.

honden page profiel Samira en BanditSamira en Bandit

De Cavalier is dan misschien wel heel mooi en heeft een leuk karakter, maar kijk eens naar de gezondheid van het ras... ik raad hem af. Misschien eens kijken naar een border collie? Speelse honden waar je veel sporten mee kan doen aangezien ze erg energiek zijn, volgens mij zijn ze ook niet moeilijk om op te voeden.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zoals Caitlin hierboven meldt; bij de Cavalier komen ernstige erfelijke aandoeningen heel vaak voor.
Alle Cavaliers hebben sowieso Chiari-achtige Malformatie; een fokker zal dit niet vermelden. De kleine hersenen zijn te groot voor het achterhoofd , waardoor deze uitpuilen door het achterhoofdsgat; hetgeen ernstige neuropatische pijnen kan veroorzaken. Bovendien heeft 50% van de Cavaliers voor het vijfde levensjaar een lekkende hartklep.

Ik zou me zeer goed inlezen over de verschillende rassen, die je op het oog hebt; zowel qua karakter als erfelijke aandoeningen. Kijk ook eens op de LICG website. Koop een pup - van welk ras dan ook - bij een fokker, die aangesloten is bij een rasvereniging en vraag naar de schriftelijke uitslagen van testen van de ouderhonden.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Als je voor de Cavalier gaat raad ik je een herplaatser aan of een Cavalier uit het asiel. Herplaatsters worden regelmatig aangeboden op Markplaats. Dat zal ook wel met de slechte gezondheid te maken hebben. 

Enorm veel Cavaliers zijn ziek. Hartkwalen en neurologische problemen door een te klein schedeltje waar de hersentjes niet goed in passen. Medicatie is vaak nodig en daar hangt een aardig prijskaartje aan.

Mijn Cavalier kan hooguit een half uur lopen en dan heeft ze een top dag......

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

TS heeft haar profiel (zie link hierboven) verwijderd. Daarom gaat dit topic op slot.

Mvg,
het Moderatorteam.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ik zei in een ander topic dat ik veel dingen niet snapte, welnu dit is er dus weer 1 van...... Waarom een topic maken als gast en dan zelf gaan reageren? Maar goed, baasje is al niet meer actief.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavalier King Charles-spaniël of een Beagle (of nog een ander ras)? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: anti diarree poeder?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^