Stalken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FiaFia

honden foto van Fia

Stalken, anders kan ik het niet omschrijven.
Ik zal het proberen het uit te leggen.

Joey een mix maltezer hadden we het eerst een jaar later is daar Lyck (luuk) bij gekomen een shih tzu....2 mannetjes dus.
Niks domineren niks haat en nijd 8 pootjes op 1 buik, 2 die op de rug liggen in 1 mand hun hebben en houden liggen te luchten. Wel...niks af geven als de ander het botje al op heeft en loopt te bedelen bij die, die nog lekker ligt te knagen....bekijk het, deze is van mij!!

Maar Lyck is de stalker...als Joey opstaat staat Lyck ook op, ruikt Joey hier aan ruikt Lyck daar ook aan. Lyck wandelt altijd een halve honde lengte achter Joey aan. Als Joey een boom bepiest wacht Lyck tot ie klaar is en piest daar ook........ zwaan kleef aan...lyck is de schaduw van Joey. Heb soms, Joh zoek je eigen boom, ga je eigen neus achterna, wees zelfstandig.

Vaak ligt Lyck niet in zijn mandje, maar bij Joey zijn mandje.
Als Lyck water drinken is in de keuken en joey is in tijd bij baasje op schoot komen te liggen komt Lyck al zoekend de kamer in....waar is Joey
Het is net een tandem die twee, jing en jang, hans en grietje, snip en snap, voet..sporen. Joey de voet en lyck de sporen. Joey de scheet, lyck de stank

Joey heeft een allergie....jeuk en als het opspeelt zie je dat aan Lyck. die likt en likt en likt en likt de jeuk plekjes....geven blijkbaar een soort stofje af
En Lyck die likt en likt en likt en likt maar soms heb ik het idee dat ie in een soort trance zit dan.
Joey is het soms echt zat, van dat opdringerige gelik, je hoort soms een hoog irritatie gekef....hou op! ben het zat.

Ik wil het Lyck wel afleren, je hoort dan.... lik lik lik lik lik, LYCK! LAAT DAT!!
Lyck kijkt me dan schuldig aan....
Of een boek met kaft naast Lyck laten vallen als schrik reactie met het idee , als ik lik dan hoor ik een onprettig geluid (afgekeken van Martin Gaus) Maar tja daar schrikt Joey ook van en die doet niks geen kwaads.


Hoe leer van een siameese hondetweeling 1 iets af waar de ander niet de dupe van is, buiten van wordt gehouden

Ben benieuwd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stalken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je met twee honden aan de wandel gaat is het normaal dat ze wanneer dr een plast de ander er over heen gaat, dat is niets bijzonders, buiten zo laten, of als je dat ook vervelend vind, hou je dr een aan de lijn, maar er mag en moet natuurlijk wel lekker aan elkaar gesnuffeld kunnen worden.

het zijn twee handen op een buik schrijf je, geen geruzie, mooi toch.

wat je nu kan gaan doen om ze wat minder afhankelijk van elkaar te laten maken is, apart mee nemen, dingen apart met ze gaan doen, zodat ze de aandacht alleen van jou krijgen en dingen gaan besnuffelen die van een ander zijn, en niet van hun maatje.

doe dat een keer per dag, ook het spelgedrag tussen jou en de honden, doe dat eens voor beiden apart, altijd samen is voor later niet goed, als er een weg valt, wat zeker kan , dan is het voor de ander heel erg moelijk om aleen verder te moeten. vandaar, iedere dag een ding apart met beiden doen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

schrik reacties nemen honden van elkaar over, ook dat is niets bijzonders, krijgt de een een reprimande denkt de anderr ook, heee wat heb IK gedaan, twee honden is altijd moeilijker dan een hond. schrikt een hond van iets, dan is het goed mogelijk dat de ander ook verbaasd om zich heen staat te kijken, van wat is er aan de hand ?

honden page profiel Ingrid, Lindy en LishaIngrid, Lindy en Lisha 2 doggies

honden foto van Ingrid, Lindy en Lisha

Ik heb hier twee vlinderdames en die vertonen buiten hetzelfde gedrag als jij mannen. Binnen is het wel wat minder omdat Lisha pas sinds oktober bij ons is en al volwassen is. Maar dat wat Willemijn zegt lijkt me een goed plan om dingen appart te gaan doen. Mijn vorige honden waren ook zo aan elkaar gehecht dat ze 5 weken na elkaar overleden, de oudste (16 jaar) moest ingeslapen worden en de andere (11 jaar) stierf 5 weken nadien van verdriet.

xxx

honden page profiel FiaFia

honden foto van Fia

Dank jullie wel voor jullie reactie.

Wat verdrietig Ingrid van je hondjes en zeker het hondje wat gestorven is van verdriet :'(

Joey en Lyck zijn 10 en 9.

Ik krijg Lyck niet fatsoenlijk mee aan de wandel.
Als mijn ega bv. met Joey naar de dierenarts is en Lyck en ik moeten het rondje dan even met ons tweetjes doen, hangt Lyck in de riem om weer naar huis te gaan zijn lichaam staat richting huis want daar is Joey (denkt hij).
Hij plast dan niet, doet niks, gaat zitten en wil naar huis. Ik loop dan te trekken aan een hond die de andere kant op trekt. Roepen, kom lyck, kijk eens en zeggen oooohhhh kijk een poesje Deze keer denkt hij fijn!! ik wil naar huis!! Terwijl het normaal is...oh ja???? waar dan????

Joey vindt leuk om met een bal te spelen of een knuffeldiertje , met het baasje. Lyck vindt dat geen probleem Lyck vindt het weer lekker om met vrouwtje te knuffelen en te spelen Dus het appart iets doen dat wil best.

Het aller ergste vindt ik toch het lik gedrag. Joey zijn haar staat dan vaak stijf uit van de speeksel. Wordt bruin door het speeksel. Dat komt niet van 5 min likken, als we Lyck zijn gang laten gaan is het eerder een half- tot een uur?
Als we van boodschappen thuis komen is soms Joey zijn hele kop nat.
Ik zie het wel eens, Lyck staat met zijn voorpoten bij Joey in de mand en dan likt Lyck Joey dus.
Straks als het voorjaar wordt en Joey zijn huid allergie begint dan weer op te spelen gaat het weer loos.

Hoe krijg ik dat lik gedrag afgeleerd.
Ik hou Lyck wel eens bij mij in de keuken als ik daar bezig ben. Maar tijdens het roeren in de pan en het keren van het stukje vlees is Lyck hem alweer gepeerd....hij sluipt dan weg.
Hihihi heb er wel eens opgelet....de boef ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stalken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Lotgering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^