Jachttraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als Evy oud genoeg is zou ik graag willen beginnen met jachttraining, omdat het mij echt iets voor haar lijkt. Ze is gek op apporteren en vindt het heerlijk om aan het werk te zijn samen. Sowieso ben ik altijd voorstander van het beoefenen van hondensporten waar ze voor gemaakt zijn. :-)

Nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met jachttraining. Met welke ras(sen) doe je dit, op welke manier, enz. Vanaf welke leeftijd kun je beginnen met jachttraining en zijn er nog andere "vereisten"? Ik ben nu nog met gehoorzaamheid bezig met Evy. Nog één cursus en we zouden qua gehoorzaamheidsdiploma's aan jacht mogen beginnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jachttraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Ik doe een beetje jachttraining op mijn eentje. Namelijk niet zo'n fan van clubs omdat alles dan op de juiste manier moet, en ik daar geen zin in heb. Is voor mij ook niet nodig omdat ik toch niet van plan ben ooit aan jachten of wedstrijden deel te nemen.
Ik train ook nooit met dummy's of dode dieren, alleen met lievelingsspeeltjes.

De volgende boeken kan ik je aanraden: "Sam, apport", "De drie apporten" (van Tineke Antonnisse) en "De drie karakters".
Als je de boeken niet vindt op titel alleen, laat het me weten, dan kijk ik even na wie de auteurs zijn.

Bij Caedlih heb ik pas op latere leeftijd ontdekt hoe leuk dit is, bij Doby ben ik al bezig sinds hij een maand of negen was.
Maar wel heel erg op het gemakje: speeltje weggooien in het lange gras terwijl Doby moet wachten op het bevel om te apporteren, en spelenderwijs (wanneer Doby niet gezien heeft waar zijn speeltje geland is) het bevel "Vooruit" (waarbij de hond op zijn eentje recht van je weg moet lopen om op die manier bij een speeltje te komen waarvan alleen de baas weet waar het ligt).

Wat ik er leuk aan vind: het op volle snelheid apporteren, het trainen van wachten op bevel, de spanning of ze onthouden hebben waar hun speeltje gevallen is (bij meer gevorderd zijn: onthouden waar het tweede speeltje gevallen is, terwijl ze het eerste apporteren), het op afstand je hond kunnen bevelen om te zitten, vooruit, links of rechts te gaan.

Wat "vereisten" betreft: ik denk dat jullie de belangrijkste al hebben: het graag apporteren en samen bezig zijn.
Mocht je ooit aan wedstrijden of jachten willen deelnemen, is het ook belangrijk dat je hond "schotvast" is (niet bang van geweerschoten) en een "zachte mond" heeft (dingen kunnen apporteren zonder ze te beschadigen, bv een ei zonder het te breken, nodig om wild te apporteren dat er nadien nog smakelijk genoeg uitziet om op een bord te landen)
En zwemt ze al?

Ik wens jullie alvast veel plezier!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Een 'vereiste' vind ik gewoon met veel plezier met je jachthond bezig zijn. Zoek een vereniging die POSITIEF traint en geen onorthodoxe methodes hanteert. Daar zit nl. nogal verschil in en dan wordt jachttrainen ineens niet meer zo gezellig. Voor de rest is jachtsport in de ervaring van een hond die er gevoel voor heeft echt topsport en benadert het doel waar hij voor gefokt is, het werken met de neus en de will to please.

Jans (Gast)

Ik train met mijn labrador bij dogwork in groningen we doen de puppy-jacht. Erg leuk om te doen. 
Is echt heel erg leuk voor de hondjes op spelenderwijs alvast voorbereiden op de jacht.
Vanaf 10 weken zijn we daar begonnen. Heb dus geen gehoorzaamheid gedaan, in de puppyjacht wordt
Ook hier aandacht aanbesteed.
Helemaal enthousiast, gaan zeker verder hierna. Spullen voor trainen heb ik ook gekocht
bij hun winkel dogwork webshop). Ook een jachtlijn met dubbele stop speciaal voor puppy's.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jachttraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^