Slipketting...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Wij gebruiken er nu ook geen meer, maar heb er geen slechte ervaringen mee.. dus ja meningen verschillen, maar dewan kon je er goed mee corrigeren, met effect en de slipketting bleef niet hangen en zijn hals werd echt niet dicht geknepen gewoon een kort rukje..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slipketting..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Yoshike kreeg ook maar een kort rukje en toch waren zijn halswervels beschadigd... :'( was dus onbewust heel slecht bezig.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

precies, ook in dat korte rukje wordt zijn keel/hals een seconde dicht gesnoerd.. dat probeerde ik daarnet ook al uit te leggen.. ben echt blij dat je het niet meer gebruikt inge ;-)

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Dankje ;-)
Ook een reden om er vanaf te stappen, was bij mij, omdat Déwan toch 60 kilo is en bij sommige honden o.i.d. toch even extra moet trekken.. de slipketting boeide hem niet.. en de u lead die we nu hebben wel loopt prima mee!

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Kijk zie je, helemaal super!

honden page profiel ..

honden foto van .

Raisa en Shita kregen van vrienden een slipketting. Die heeft Raisa nooit omgehad omdat die altijd een zakdoek droeg en verder niets.Altijd los.
En Shita had hem om ,omdat het wel een stoere ketting was die ze had gekregen.
Maar de functie gebuikte we dus nooit,want ze trok niet. Liep of los,of ze liep altijd in volg of slappe lijn.

Ik zou hem dus ook niet gebruiken.
Heb Raya en Shyra een tijd aan halsband gehad maar vond dat ook geen prettig idee. Vooral niet omdat Shyra soms de neiging heeft te trekken,vooral als we met zijn 4-en zijn dan wil meneer vaak vooraan lopen,al doet hij dat nu al een week niet meer (afkloppen.... :-D ). En Raya in begin ook had dat als hij andere hond zag dat die daar heen wilde.Die dacht dat het onbeleefd was om zonder snuffelen door te lopen.
Toen hebben we dus een tuigje gehaald voor allebei.
Vind het ideaal en ik heb het idee dat ze het allebei ook heel prettig vinden.

Straks met de nieuwe pup ook, vanaf begin weer oefenen in niet trekken en een tuigje om.

Slipketting zou ik als de dood zijn dat ik iets beschadig in de nek of wervels.

Groetjes marianne

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja ik weet het ik krijg nu iedereen over me heen, ik gebruik gewoon een slipketting, niks trekken aan de hond helemaal niet, ik heb ze mijn hele leven gebruikt, voor al mijn honden.

de eerste was een herdershond die op de africhting zat daar werden ze standaard gebruikt, en voor mijn newfoundlanders ook daar heb ik ze voor gebruikt, ik vind het veilig. heb voor bamse een halsband, als die er uit wilde dan ging ze, wat bij een slipketting nooit kan gebeuren, ze kunnen nooit die slip af krijgen, trekken doet bamse helemaal niet, maar ik vind het veilig en gebruik hem dus dagelijks.

eens heb ik een newfoundlander gehad die uit haar halsband schoot en de snelweg op schoot, nooit meer een gewone halsband om, nee, dus voor mij de slipketting, de ketting hang gewoon los, aan haar hals, en ze voelt hem niet eens. maar als ze wat ziet kan ze dus er niet uitschieten, dus voor mij een slipketting.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

gisteren zat ik met Hero bij de DA en toen kwam er een vrouw binnen met een herder die ook een slipketting om had.
Toen ik vroeg waarom ze een ketting gebruikte, zei ze dat ie zo makkelijk was om te doen.
dat schijnt dus ook een reden te kunnen zijn. Geen gepulk met gespen

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk ook dat het vooral bij mensen die de hond als pup krijgen er helemaal niet toe doet wat er om die nek zit als ze volwassen zijn.
Als je een pup hebt kan je die makkelijk leren om niet te trekken. Tuurlijk moet je geduld hebben en veel oefenen, maar een pup moet zich nog alles aanleren en dat is ook trekken.
Dus je kan eigenlijk pups altijd leren dat ze niet trekken.

Bij herplaatsers is dat anders.Daar moet je maar afwachten hoe hij aan de lijn loopt.
Maar bij een pup is het toch zelf aangeleerd gedrag.
Zoals bij Raya dat die meende vroeger om alle andere honden te moeten begroeten hebben wij de fout gemaakt dat we dat in begin zo schattig vonden.Dus eigen schuld dat hij dat nu vaak nog denkt hahaha
Maar daar leren we weer van.

Groetjes marianne

honden foto van Maaike & de rest van de beestebende



ik ga nu mensen over me heen krijgen, maar ik gebruik gewoon de slipketting met een veter erdoor zodat hij niet zn haren meetrekt, bij mij op de hondenschool wordt ook met de slipketting gewerkt, maar er wordt weldegelijk op gelet dat het goed wordt gebruikt.

en bij de pups worden ze nog niet gebruikt gewoonweg vanwege de nekjes inderdaad..

bij Chewy werkt het goed, maar ieder zo zijn eigen ervaring en mening.

dit is net zo tegenpools als met dat vers vlees voeren...

de 1 is faliekant tegen en de ander prijst het de hemel in !

ik vind het alleen jammer dat sommige mensen zo vreselijk fel reageren op een mening of ding van een ander...

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

wij gebruiken ook soms een slipketting om verschillende redenen.

1 hij is inderdaad super handig om te doen

2 een halsband zit strakker dan een slipketting om de nek. (ook al doe je de halsband op een goede manier om)

3 hij kan zijn kop uit een halsband trekken (vooral als hij andere honden ziet, wil spelen en dan een drukke weg overschiet)

4 als je al moet corrigeren is dat beter met een slipketting waar maar 1 tel een correctie volgt op gedrag wat echt niet door de beugel kan en met een halsband kan dat niet, als je de hondmoet corrigeren is het altijd langer dan de ene tel van de slipketting

de kunst is goed werken met de slipketting, je kan hem gebruiken om te corigeren als je het goede gedrag maar beloon

dit zijn mijn meningen om de slipketting toch te gebruiken en blijven gebruiken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Bij Chico kregen we in 1998 van het asiel een slipketting mee. Na 3 dagen heb ik dat ding weggesmeten, ik vond het maar niets. Dobby had bij zijn vorige baas een slipketting, vandaar dat hij nu wat van de trekkerige is. Maar dat krijgen we er wel uit, desnoods met een tijdelijk ander hulpmiddel.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Bij mijn Martin Gaus hondenschool geen slipkettingen, maar wel een U-Lead. Ik wil helemaal niets van dat soort dingen gebruiken. Hond moet naar mijn luisteren en niet luisteren omdat ze gecorrigeerd wordt door haar riem. Maar goed, misschien heb ik engelengeduld af en toe ;-) .

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik vind een u leader ook handig.Juist omdat ze een tuig om hebben, vind ik zelf een prettiger idee.
Je oefent luisteren dus op positieve en normale manier die je bij een pup doet.Maar juist van begin af aan als ze toch naar dat hondje willen bv kan je ze heel mooi en op zachte manier naar je toe laten komen en belonen.
Is een zachtaardige manier om ze net even sneller het kwartje te laten vallen.

Groetjes Marianne

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Nou mensen...

Ik gebruik wel een slipketting en zou niet zonder kunnen. Mila is overenthousiast en hoewel ik verschillende trainingen heb gevolgd, het trekken is Mila niet af te leren met een gewone halsband ( geloof me, echt niet! ). Met een slip trekt ze niet. Dus dat lijkt mij beter voor dr nek dan een halsband waarbij ze continu zich het apelazer trekt.

Bij ons op de training gebruiken we ook slipkettingen, hoeft niet maar mag wel. Het is echt een bepaalde manier waarop die gebruikt moet worden. Namelijk hoog in de nek. Doe je m aantrekken laag in de nek, nee dat is niet goed voor de wervels.
Je mag m ook alleen voor correctie gebruiken.
Ieder zn mening maar ik vind dat, mits de slip op de goede manier wordt gebruikt, het echt niet zielig is.

Voordat je een slipketting koopt, informeer dan goed hoe je m moet gebruiken. Er is echt een bepaalde gebruiksaanwijzing voor.

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

ik vind het raar dat iedereen zo negatief over de slipketting is.....misschien kenne jullie alleen het misbruiken van de slipketting maar niet het goede gebruik van de slipketting....

wat vinden jullie nou een reden om zo negatief te zijn....wij zeggen de redenen waarom wij er wel voor gekozen hebben maar van de meeste zie ik alleen maar NEE geen slip....verder niets...ik zou dan ook graag uitleg willen over het WAAROM...

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb een heel goede reden om de slipketting nooit meer te gebruiken !

Ik gebruikte ze vroeger, onwetend, ook jaren bij mijn Labrador. Het werd toen trouwens ook door de Martin Gaus hondenschool aangeraden en ik wist niet beter !

Ik heb de slipketting ook nooit misbruikt maar wel op de correcte manier gebruikt, daar ben ik heel duidelijk in ! Ik heb al de lessen gevolgd, las ook alles na wat er over te vinden was en volgens de hondentrainers deed ik het echt prima !

Tot daar geen probleem, dit tot lieve Yoshike 7jr werd. Hij kreeg echt last van zijn nek, je zag dat hij soms pijn had. Ik dus naar de DA en toen bleken zijn nekwervels beschadigd door het gebruik van de slipketting. De DA liet weten dat het niet bij alle honden voorvalt, maar dat er toch meer zijn dan geweten die er dus later last van krijgen.

Ik heb mijn hond dus pijn aangedaan door het correcte gebruik van de slipketting en voel me daar nog steeds schuldig over !

Dus voor Tibo komt er geen slipketting in huis ! Ik werk met de Halti Harnes, deze werkt meer dan prima, geen trekkende hond meer en ook geen overbelasting voor hem ! Hij is gelukkig en ik ook en dat zonder uitzicht op eventuele problemen in de toekomst. Daar doe ik het voor hoor.

Dus voor mij nooit nog een slipketting, één keer onwetend is genoeg !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi
@ Tamara:
Lees het verhaal van Margje maar eens op de vorige pagina. Daar staan meerdere redenen op een rijtje...

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

ja maar dat is de reden en uitleg van margje waarom niet maar weet je iedereen heeft voors en tegens dat snap ik alleen wil ik wel ook die tegens weten dus dit geld echt voor de mensen die zeggen NEE en geen uitleg geven :-)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb toch uitleg gegeven...

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

ja daarom geld het ook niet voor jou :-D

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Voor miij ook geen slipketting... Absoluut geen voorstander van

Meerdere redenen maar de blangrijksten: ben geen voorstander van negatieve trainingmethode zoals de slipketting onderdeel van uitmaakt, de agressie die er door kan ontstaan, en ook omdat het de nek behoorlijk belast. En zou zeggen doe hem zelf eens om je pols (om je nek zou wel eens nare gevolgen kunnen hebben) en trek eens goed hard aan de riem, voel dat eens goed en bekijk dan je pols eens... En bedenk dan dat de hond dat tientallen keren per wandeling te voelen krijgt. Nee sorry dat nooit.

Als iemand bij de hondenschool waar ik met Bo heen ga met slipketting komt dan hoop ik dat degene hard kan rennen, want dan wordt je heeel snel verwijderd door de eigenaresse (abslouut geen voorstander van de slipketting).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Tamara, ik had een goede reden, om de slipketting niet te gebruiken, het stond mij ten eerste tegen een hond die niet eens weet wat ze fout doet een ruk te geven zodat ze zich rot schrikt, misschien deed ik het wel fout hoor, maar wel zoals op cursus geleerd (duitse herdertraining) en zoals Margje al beschreef, ze werd er dus agressief van (volgens mij vanuit een soort frustratie) en dat wilde ik niet. De hele harmonische samenwerking miste ik in deze methode. Had ook zelf het gevoel dat ik in een negatieve situatie was en kreeg er zelf ook stress van.

En wat betreft Lola, als je een angstige hond gaat corrigeren met een ruk aan een slipketting waar ik zelf dus al gestressed van wordt, gaat dat dus niet werken. De hond wordt alleen maar onrustiger en weet niet meer waar ze aan toe is. Buiten is het al veel stress voor haar en haar rustig afleiden voelt voor mij gewoon goed aan. Dit is veel positiever dan een ruk in haar nek, denk dat ze dat ook niet zou pikken. Zij is er zo een die eerst hapt en dan pas nadenkt waarom ze dat eigenlijk doet. :-)

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Tamara,
Had net geen tijd meer om te reageren, vandaar wat later.
Ik gebruik ook geen slipketting, om meerdere redenen:
-Je moet van erg goede huize komen om de correctie met de slipketting precies goed te timen én doseren. Een te zachte correctie wordt niet als correctie ervaren. Als dit proces zich herhaalt, moet je steeds harder gaan corrigeren, waardoor de hond uiteindelijk totaal ongevoelig wordt voor de correctie. Ben je te hard, loop je weer een groot risico op angst/angstagressie en in ieder geval verstoring van de baas-hondrelatie. Bij beide (te hard of te zacht) is er ook nog sprake van mogelijke beschadiging aan nekwervels.
-Je leert er het trekken aan de riem (of andere fouten) als gedrag NIET mee af, alleen het trekken aan de riem als de hond een slipketting draagt.
-Ik werk sowieso niet met fysieke correctiemethodes om wat Margje al zegt, ze gaan gepaard met een verhoogd stressniveau. Dit verstoort het welzijn van de hond, zowel fysiek als geestelijk, niet alleen op het moment dat ze toegepast worden, maar ook voor langere tijd erna.

Dit zijn een aantal redenen voor mij om er überhaupt niet aan te beginnen. Hoe dan ook, binnen de kybologie staat het bekend als een enorm achterhaalde methode. Voor enkele honden zal het in combinatie met een eigenaar die er mee om weet te gaan best werken. Maar, kijkend naar de risico's, kies ik liever voor een veiligere methode waar de hond zich ook prettiger bij voelt.


Groetjes, Mischa
Groetjes, Mischa

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Goh je hoort hier aardig wat sterke slechte meningen over de slipketting.

Voor degenen die "het walgelijk vinden" en "mensen die het wel gebruiken vind ik ongelooflijk", je hoeft geen slipketting te gebruiken. Niemand wordt hier gedwongen om een slipketting te gebruiken. Het is helemaal je eigen keuze, en iedereen heeft zo een andere keuze.

Ikzelf daarentegen heb 2 herders van een aardig lekker groot formaat. En ik gebruik bij beiden een slipketting. Dit vanwege het feit dat ze aardig kunnen trekken als ze iets vinden, wat toch net iets interessanter is dan de baas.
Ik volg cursus op een hondenschool en daar gebruik ik ze niet, aangezien dit hier ook niet mag, en dat vind ik ook geen probleem hier.
Maar thuis is het gewoon weer de slipketting om.
tuurlijk hebben we ze vaak genoeg "gewone" halsbandjes om gedaan, of half-slipkettingen, maar mijn honden dachten: dat is handig, ik trek gewoon lekker overal doorheen.

Ikzelf heb veel baat bij de slipkettingen, en voor de mensen die ze zelf niet gebruiken en er (naar eigen zeggen) zwaar op tegen zijn, ook prima. Moet iedereen helemaal zelf weten... :-D

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

@Kimeta:
Het valt best mee met dichtsnoeren van de hals.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

@ Brigitte, Wat bedoel je met "sterke slechte meningen"? Dat het goede tegenargumenten zijn of dat de meningen op onjuistheden gebaseerd zijn?

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

@Mischa:
Ik bedoel ermee dat sommige op het forum hun mening over het "slecht" zijn van slipkettingen, heel sterk willen laten merken dat ze het ook echt slecht vinden.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik hoop dat ik niet onder die mensen val..maar sowieso blijf ik tegen hoor :-D

Ik heb immers een gegronde reden en waarom de slipketting gebruiken als er andere meer hondvriendelijke manieren zijn om dat trekken op te lossen. En mijn Tibo kan ook serieus trekken....hij was van al de honden in het asiel de ergste, zelfs erger dan de Mechelaars en Duitse Herders.

Nuja nogmaals, ieder zijn mening !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slipketting..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Onze Prince....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^