Teef moet opdringerige reu corrigeren...!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

(ik kies maar voor opvoeding volwassen hond,maar vind het meer passen bij opvoeding hondenbaasjes  *grinnik*)
Vandaag wordt mij voor de 100 keer verteld dat een opdringerige hitsige reu ,gewoon gecorrigeerd mag worden door mijn teef...

Mijn mening is : nee mijn hond hoeft geen opdringerige reu te corrigeren,omdat het baasje van de opdringerige reu ,zijn of haar reu op tijd moet aanlijnen ,zodat teefjes die lekker hun eigen ding doen niet in de stress hoeven te schieten en zich genoodzaakt voelen om zo dan maar van de opdringerige reu af te komen!

Er wordt dan ook nog vaak bij gezegd,maar dan houdt hij wel op hoor....En dat is normale hondentaal..
Vandaag weer uitgelegd,dat ik niet eens wil dat mijn hond-teef dat doet omdat ze dan al stress ervaart.En dat ze al zat normale kalmerende hondentaal liet zien(zitten,weg lopen,snuffelen aan de grond,oversprong gedrag-gaat al meer naar stress enz enz.)
Ik heb deze mevrouw ook gevraagd hoe zij het zou ervaren als er een hele opdringerige man aan haar zou zitten...Dat ze dan eerst op een normale manier zou zeggen dat wil ik liever niet...zou zo'n man doorgaan,en ga je stress ervaren en zou je de opdringerige man een beuk op zijn gezichtje geven.
Ze deed alsof ze het begreep,maar vraag het me af..

Normaal loop ik ook vlot door met opdringere honden,mijn hond weer zo snel mogelijk uit die vervelende situatie halen.Maar dit was een kleiner reutje die de vorige keren niet zo opdringerig deed,dus dacht zal wel meevallen O-) niet dus.


Jullie ook bijzondere ervaringen opgedaan vandaag ?? :-D ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teef moet opdringerige reu corrigeren...!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

fijn is dat he als eigenaren van honden jou weten te vertellen hoe je met je hond om moet gaan ;-)
er is me vandaag wel 3x op de hei verteld dat ik mijn hond niet moet steunen als ze een grote groep tegenkomt die met volle gang op haar afstormt. Heb gaya geleerd dat ze dan bij mij komt ipv op de vlucht slaan, ze gaat dan tegen me aan of tussen me benen staan en samen begroeten we de groep. 
Nee dit was niet goed want ze moest het zelf maar uitzoeken, En dan waren dit notabene alle 3 nog  mensen van een uitlaatservice. ;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Niet vandaag, maar ik heb met Alice gehad dat ze lastig gevallen werd door een reu en ik dacht hetzelfde als jij, totdat ik het haar wèl een keer zelf op liet lossen.Wat er toen gebeurde moest ik wel heel erg om lachen hoor, want het ging om een super macho labrador met de houding van een kick bokser. Alice gaf een snauw, de kick bokser zet het op een lopen en nog wel af en toe achterom kijkend is die ( in mensen vertaling) zeer beledigd afgetaaid en niet meer teruggekomen. De eerstvolgende keer dat hij ons zag liep hij met een boog om ons heen.
Dat heeft mij wel aan het denken gezet wat betreft "het zelf laten oplossen". Ik vind dat Alice daarna met veel meer zelfvertrouwen andere honden benadert of juist andere honden heel duidelijk negeert, dus ik denk dat het soms wèl goed is voor 'n hond om te merken dat hij/zij de kracht heeft om zelf te zorgen dat ze met rust gelaten wordt.
In mijn opinie heeft zij nu meer zelfvertrouwen dan als ik het zou vermijden of voor haar oplossen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik vind dat een teef dat wel.mag!
Het is gewoon normaal honden gedrag.
Waarom moeten wij mensen ons zich overal zo mee bemoeien....zucht....

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Mary,ik snap wat je bedoelt en dat je teefje je daar juist zekerder van werd.Dat zal ook haar karakter en uitstraling zijn.
Mila heeft toch iets wat aangeeft dat ze over haar heen kunnen blijven lopen.In het verleden al meerdere malen meegemaakt.Ze was flink bezig te corrigeren en de reuen stopte dan niet.
Een enkeling reageert wel,maar vele zijn zeer opdringerig...en zie dat ze er meer stress van ondervindt dan dat het haar zelfvertrouwen ging geven.

Cabasja,ik zeg niet dat een teef dat niet mag.Ik zeg dat een (mijn) teef (een zekere mate) van stress ondervindt als er een opdringerige reu is,die eigenlijk ook niet stopt na:weg lopen,lichaam weg draaien,snuffelen aan de grond,en zelfs na een grom.
Ik vind dat mijn hond dan wel voldoende signalen heeft afgegeven en de eigenaar van de reu hem mag weg halen.

En dit soort types kom ik gewoon vaak tegen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Oeps hier een opdringerige reu waarvan de testeron door zijn keel giert,die ik als ik de kans krijg altijd zelf weg/op zal halen.
Maar valt niet mee als er in een losloop gebied ineens weer  een loopse of bijna of net niet loopse teef/jes meer, in het gebied los rond huppelt.Alle teefjes zijn dan ineens weer in trek incl gecastreerde reuen tijdens die wandeling.

Geen loopse teven of iets dergelijks in het losloop gebied,ook geen opdringerige reu hier.

Helaas vandaag dus weer wel.Een aangelijnde loopse teef in een losloop gebied.
Hier kwam de reactie:"U ziet toch dat ik mijn teef heb aangelijnd". "Ze is loops".
Een paar minuten later nog drie vrolijke Fransen om haar teef heen.Arme teef,arme mannen.

Ik heb honden van beide geslacht gehad en snap beide kanten.

Zelf ging ik dus nooit,terwijl ik mijn teef dus toch al aan moest lijnen in een losloop gebied wandelen.
En laat ze het zelf maar oplossen zal ik nooit zeggen,want als de teef ervan in de stress raakt wat heb je eraan.

Overigens is de stress bij mijn mannetje ook minstens net zo groot,hij wordt ook alleen maar door de natuur geleid,en krijgt altijd nul op rekrest.En bovendien nog een ontevreden baas en een boze vreemde.
Dat wordt weer niet eten vandaag en zijn hele rondje verder aan de lijn gelopen i.p.v lekker spelen met de honden niet loops die er verder nog waren teven en reuen.

Helaas is het hier geen bijzondere ervaring.Haha;-)

honden page profiel Sharon <3 Bubbles & LarsSharon <3 Bubbles & Lars 3 doggies

honden foto van Sharon <3 Bubbles & Lars

Zoals je het in de laatste reactie uitlegt kan ik mij er meer in vinden dan in je begin post.
Want in je laatste post geef je al aan dat ze zelfs een 'grom' geeft, dat is dus in feite ook al afsnauwen. 

Tot zekere hoogte vind ik dat honden het onderling prima zelf aankunnen. Maar je kunt het "zelf lekker laten oplossen" nu eenmaal niet altijd toepassen. En ik denk dat veel mensen daar gewoon te veel in doordraaien. 

Een té opdringerige reu die niet luistert naar een (vreemde) teef moet gewoon door de eigenaar worden gecorrigeerd (simpeldoor middel van vast nemen en weglopen) 
Een beetje stress kan overigens voor een hond geen kwaad vind ik ;-)

Ow en mijn bijzondere ervaring vandaag was een mevrouw met een jack russel en een toller (beiden liepen los en mijn hond ook) die 'ineens' haar jack russel op ging tillen. 
Tja mijn hond dan ook maar vast (die vind dat namelijk des te interessanter als er wat opgetild wordt) Ze zal het wellicht met een reden hebben gedaan, niet gevraagd.. maar die logica heb ik ook nooit echt begrepen. (totdat ik zelf een inieminie erbij heb genomen, maar alsnog probeer ik die zo min mogelijk op te tillen bij andere honden)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Sharon,dat is het l*llige voor sommige reuen! Die zijn zo 'doof'voor communicatie dat ze dus volgens de baasje echt hard gebeten moeten worden...en deze mensen vinden het ook normaal.Ik vind dat zelf ook sneu voor die reuen(die idd gestuurd worden door de natuur-Eurasier jongen).

In een grijs verleden waar ik het Mila zelf op liet lossen(doe ik nu eigenlijk dan ook wel ,maar ben er stukken sneller mee klaar dan vroeger),was er een reu die echt op haar rug geplakt bleef zitten,zó stevig.
Mila maar als een dolle van zich afbijten,echt heel heftig en hard,veel gegrom,tanden laten zien,en bijten.Hij bleef maar doorgaan.Baasje kwam de hond niet halen.Dat heb ik 1 minuut aangekeken en toen heb ik de reu er zelf af getrokken.
Kreeg ik te horen dat ik ze dat zelf moest laten oplossen,dat mijn teef niet hard genoeg beet!!! Want bij andere hield hij dan wel op...En of mijn teef loops was -NEE die is gesteriliseerd...toen maakte ze ervan dat die nog sterker ruiken dan loopse teven HUH ;-)


Eurasier Jongen:Tof dat je je best doet om je reu weg te halen.Maar waarom kies je er voor om je loslopende hond op een aangelijnde hond af te laten lopen?Losloop gebied of niet.
Mijn hond is gesteriliseerd,geen loops luchtje aan te bekennen,dus daar ligt het niet aan :-D

honden page profiel HummeltjeHummeltje 3 doggies

honden foto van Hummeltje

Ik houd er ook niet van. Anderen horen geen last te hebben van mijn honden. Dit probeer ik dan te voorkomen. Dus ik wil ook geen last hebben van de honden van anderen.

Mijn teef ruikt het hele jaar door lekker. Zij kan prima voor zichzelf opkomen en laat duidelijk merken wanneer dit niet gewenst is. Veel reutjes hebben dat snel door, maar er zijn er ook een hoop die bananen in hun oren hebben. Ze kan dan héél snauwerig worden. Dit is niet gedrag dat ik wil laten stimuleren doordat zij hier succes mee heeft. Daarnaast is ze klein en mocht het escaleren dan is ze kwetsbaar!

Ik vind het overigens not-done om met een loopse teef naar een losloopgebied te gaan. Die zijn er al zo weinig, dus wat mij betreft moeten reutjes en hun eigenaren daar onbezorgd moeten kunnen genieten!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Eurasier Jongen:Tof dat je je best doet om je reu weg te halen.Maar waarom kies je er voor om je loslopende hond op een aangelijnde hond af te laten lopen?Losloop gebied of niet.
Mijn hond is gesteriliseerd,geen loops luchtje aan te bekennen,dus daar ligt het niet aan


Op het moment dat de testeron toeslaat,door loopse teefjes in het gebied waar mijn hond loopt,moet hij gewoon iedere hond checken.Dus ook de gesteriliseerde meiden.
En ik doe niet mijn best,ik haal hem weg.;-)
Om een paar redenen laat ik mijn loslopende hond los lopen in een losloop gebied.

Punt 1
Zijn sociale vaardigheden zijn perfect zelfs bij zijn testeron probleem.
Hij is prima in staat om in te schatten waar hij wel en niet naar toe kan gaan.
Als hij een bange hond detecteerd gaat hij er niet eens naar toe zo ook wat wel eens lelijk uit zal vallen.Van opdringerigheid in de eerste instantie nog niet echt sprake is en ik meestal er al ben voordat hij echt vervelend wordt.
Ziet hij een potentieel kandidaat om te versieren,doet hij dit op zo een charmante manier dat er maar heel weinig in de stress raken.Zelfs oude dames zijn nog van hem gecharmeerd.

Punt 2
Kan iedere hond overal aan de lijn lopen ,maar is er maar 1 losloopgebied.
En ik vind het belangrijk dat hij los loopt.
Punt 3
Is het goed mogelijk dat ik niet om iedere hoek kan kijken of er een aangelijnde hond loopt en dat wil ik ook niet.
Punt 4
 Heb ik regelmatig mijn hond bij me geroepen,i.v.m aangelijnde hond en werd er van verre geroepen "geeft niets hoor,maar de mijne komt niet als ik roep,vandaar de lijn."
Was leuk om te oefenen,maar niet nodig geweest.
Punt 5
 14,5 jaar een hond heel vaak aan de lijn gehad omdat ze een heel kort lontje had
Iedereen zijn hond naar haar toe liet gaan en vaak in een niet losloopgebied en riep:"  mijn hond doet niets" en mij dan verwijtten dat ik haar niet losliet,want de theorie had geleerd dat honden aan de lijn feller waren.

Kortom ik vind het nu tijd om met mijn goed gesocialiseerde hond waar we hard aan gewerkt hebben , die nog jong is en onervaren met zijn testeron omgaat,als aktie punt,lekker te genieten van hem in het gebied waar ik loop,na zoveel jaren rekening te hebben gehouden met anderen,die dat niet met ons deden.Terwijl dat voor hun eigen best wil was en ik zelfs werd verweten dat ik rekening met anderen hield,omdat dit dan weer niet op de juiste manier zou zijn geweest.
(Klink ik gefrustreerd nu,nou dat klopt.)
Punt 6
Ik vind dat als je een hond hebt die om wat voor reden dan ook niet goed met andere honden overweg kan of loops is en in een losloopgebied wil lopen,jezelf ook misschien kan bedenken dat je niet kan verwachten dat alle andere mensen hun hond maar bij zich moeten houden.Dan kun je alle losloopgebieden wel opheffen ,of  je moet verwachten dat iedere baasje moet lopen met ogen op steeltjes en i.pv een loslopende hond een hond continu onder appél zet.

Daarbij komt dat ik met een hond die het als een groot probleem ervaart als andere honden er een kijkje bij komen nemen,zelf dit nooit zou doen,want dan zou onze wandeling ook alles behalve leuk en ontspannen zijn en daar loop ik wel voor buiten en mijn hond ook.Daar zou ik mijn hond niet aan bloot willen stellen.

Sorry het was een korte vraag,maar het antwoord is lang.
Omdat het voor mij een gevoelig punt is.O-)
vr gr

Edit: Overzichtelijker gemaakt.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

ik probeer het eerst de honden zelf op te laten lossen, en anders grijp ik in.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Dat is een manier die ik nu ook hanteer, per keer bekijken.:-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Als Zibby loops is, ga ik niet of nauwelijks naar een losloopgebied, gewoon omdat ik vind dat ik dat de reuen niet aan kan doen.;-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

ja, zo weet ik nu onderhand dat er echt een aantal verleidelijke dames in wording over de hei lopen, wat beau echt onweerstaanbaar vindt, dus lijn ik hem aan..vorige week zondag ging dat even mis, had de bewuste dame in wording niet gezien , en beau vloog er van door, toen had ik al zoiets van...hé een bekende..;-).kon ik de hele heide weer over...pfff

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier kijk ik ook hoe het loopt maar wanneer een reu opdringerig is en Luna zowel Lucy twijfelen niet en pakken gelijk. Heel triest maar ik heb ze wel vast ze zijn niet vals maar ze moeten geen opdringerige reu

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb ook wel eens gezien dat een teef die een opdringerige reu probeerde weg te snauwen door diezelfde reu daarna een gat in haar donder werd gebeten.
Als een hond niet op subtiele signalen reageert, krijgt ie van mij een niet zo subtiel signaal.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

wat ik wel heel vervelend vind, is dat je mekaar onderhand kent, ook elkaars honden, en dat de eigenaren van de desbetreffende loslopende teefjes gewoon doorwandelen met opdringerige reuen achter de staart aan, en er dan als een malle er achter aan moet gaan, want een reu stoppen die helemaal in de wolken is , valt met het beste niet meer terug te halen ( en meestal gebeurt dat als de afstand soms te groot is om elkaar en elkaars honden te kunnen zien )
Honden die de intentie hebben om achter ons aan te blijven lopen, daar stop ik altijd voor, vooral als ik zie dat de baasjes 'zoekende' zijn...

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

@Therese en Beau,ik heb het andersom meegemaakt met een kennis. Haar teefje was loops dus zij ging op andere tijden met de hond (aan de lijn) wandelen. Dan komt er iemand met een loslopende reu en valt het teefje lastig, maar het baasje van die reu ziet dat en loopt gewoon door.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik vind dat in een openbare ruimte de reu dan idd aan de riem moet, maar ik weet ook dat een reu zomaar ineens opdringerig kan worden en je er dan dus niet veel meer aan kunt doen dan je hond onder appel zetten en door lopen. Ik zou echter niet afwachten tot het teefje hem wegsnauwt of zelfs aanvalt.

De 13 jaar oude, intakte bouvier reu van mijn pa (2x zo groot als mijn teef) wil 9 van de 10 keer heel graag bovenop mijn gecastreerde bouvier teef. Maar als ik daar ben, ben ik niet continu met die honden in de weer. Ik ben ook wel eens mijn oma of mijn moeder aan het helpen of op het toilet. Mijn bouvier snauwt die andere bouvier dan gerust af en dat vind ik prima.
Als ik er wel ben, dan probeer ik optijd in te grijpen door de reu op zijn plek te zetten. Soms ziet mijn pa het en grijpt hij op een manier in waar ik niet achter sta.
Maar soms ben ik heerlijk in mijn gedachten aan het weg 'dromen' en dan heb ik het niet optijd door. Dan kiest mijn bouvier er soms voor om hem alsnog af te snauwen en soms om bij mij hulp te zoeken. Zodra ze dan hulp bij mij komt zoeken, grijp ik weer in.
Als mijn bouvier hem afsnauwt, accepteerd die grote boef het wel en laat haar dan weer met rust.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

ja daarom vraag ik ook altijd even van welk geslacht de hond is, een naderende hond aan de lijn, vraag ik altijd of ik beau vast moet doen, dat wordt erg gewaardeerd, hetzij loops, ziekte, operatie o.i.d..
Maar eigenaren die een loopse teef los hebben lopen, ja dan kan je verwachten dat je de hele mannelijke hondenclan achter je aan krijgt, weet je , het gaat nog niet zozeer daarom,want het zijn gewoon dingen die erbij horen, en dat je daar rekening mee kan/wil houden maar het is vaak de nonchalante /laconieke houding van de eigenaren zelf...en dat stuit me wel eens tegen de borst..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Toen mijn bouvier nog pup was, had ik een paar weken voor haar loopsheid al problemen. Ik wist natuurlijk niet dat ze loops zou worden en ze bleef altijd netjes bij me. Ik liep met haar los bij een meer en ineens ging ze er vandoor.. Ze bleef rennen en rennen en rennen en verdween uit het zicht. Ik kon roepen wat ik wilde, maar ze kwam echt niet. Ik snapte er niets van.
Ik liep maar terug (zij was die kant op gegaan) en kwam allemaal baasjes tegen die hun hond kwijt waren.. Met zijn allen gingen we opzoek. Uiteindelijk vonden we de honden op de parkeerplaats. Alle honden zaten achter mijn teef aan en uiteindelijk stapte een man uit zijn auto, liet zijn reu los en die ging volop bij mijn teef 'naar binnen'. De man leek dat heel normaal te vinden... Ze was nog een pup!!
Ik heb dus een paar weken later een echo kunnen doen omdat volgens mijn da dat zaad 2 weken houdbaar zou zijn en hoewel ze op het moment zelf niet loops was, ze dus alsnog zwanger had kunnen zijn. Gelukkig was ze dat niet..
De schrik zat er wel goed in..

Maar wat ik wil zeggen: Je kunt dus niet altijd voorkomen dat zoiets gebeurd.

Een teef die loops is, moet je niet los laten lopen, maar ook niet mee nemen naar een bos, park of trainingsveld.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

"
Honden die de intentie hebben om achter ons aan te blijfen lopen, daar stop ik altijd voor, vooral als ik zie dat de baasjes 'zoekende'zijn... "


Dat doe ik ook altijd en wat ik daarnaast ontdekt heb is dat ik sommige honden terug kan sturen door vanuit mijn tenen "terug"te zeggen en met mijn vinger naar de baas te wijzen.:-D

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

ja klopt, met het commando zoek baasje ( hoog stemmetje ) kan ik dit in sommige gevallen ook voor elkaar krijgen, hondje dolenthousiast, rondjes springen ( beau met een verbaasde blik al nakijkend )

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Vandaag niet, maar een kennis van ons wil nog wel eens bellen of haar herder even een bijscholing kan krijgen..
Beestje heeft het wel eens op z'n heupen bij teefjes, en onze landseer teef leert hem dan weer even wat wel, en wat niet mag.
En dat kan er dan soms even heftig aan toe gaan.Maar zoals geschreven...niet dat onze Landseer in de stress gaat schieten...da's absoluut niet de bedoeling.
Na een paar minuten lukt het de herder dan om weer gewoon te spelen zonder er direct bovenop te springen.

Het "gewoon" maar laten gaan zou ik dus ook nooit doen bij een onbekende.
En al zien we onze Landseer teef in de stress schieten is het gelijk al klaar.
Wel vreemd, bij vreemde opdringerige, gewoon drukke honden is ze heel afwachtend, gaat desnoods aan het andere eind van het strand liggen om ze maar te ontwijken.
Maar zodra een vreemde reu haar bespringt ...oefff....The bitch is back..!!!

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

wij hebben over het algemeen alleen maar 'slettebakken' hier lopen landseer,  voor beau erg frustrerend..

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Heb 2 reuen en neeeeeee ik accepteer het niet als ze een teef gaan bespringen/lastig vallen.

Als ik merk dat 1 van mijn honden te lastig wordt bij een andere hond, teef, dan grijp ik in.

Ik roep mijn honden terug. Zijn de hormonen te sterk dan loop ik er op af en haal mijn hond er van af en lijn hem aan.

Voordeel is denk ik dat ik het zowiezo niet accepteer dat mijn honden ver voor mij uit rennen en op andere honden af rennen. Dit kunnen ze onder begeleiding van mij doen. Zodoende heb ik dus meestal het geluk dat als (m.n. Spike:-)) een teef wil bespringen ik er direkt bij ben........arme Spike ;-)

Mijn/onze volgende hond zal een teef worden en ik zal er ook zeker niet van gediend zijn als zij maar te pas en te onpas wordt besprongen door reuen. Ik zal niet direkt ingrijpen.....tot op zekere zin kunnen ze het zelf uitzoeken....denk ik....
Maar als het mij te ver gaat zal ik zeker ingrijpen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

" wij hebben over het algemeen alleen maar 'slettebakken' hier lopen landseer,  voor beau erg frustrerend.. "
Jullie zouden dus meer aan een soort van "tippelzone" hebben...
En de rest van de wijk...verboden voor slettebakken..

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

haha, ja zoiets..en ze komen er nog mee weg ook...O-) ( en dat een in een dorp...hoe langer de rok, hoe natter het hok....)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

" haha, ja zoiets..en ze komen er nog mee weg ook...O-) ( en dat een in een dorp...hoe langer de rok, hoe natter het hok....) "
Aajaa..*proest*...':-)

*gaat opzoek naar tegeltje en ........verf*

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teef moet opdringerige reu corrigeren...!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuwe passie gevonden!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^