help!! - waakse puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

cobra (Gast)

Geachte lezers.

Ik ben een jongen van 19 jaar en opgegroeid met duitse herders uit de werklijn.
Nu heb ik zelf dus (eindelijk) een duitse herder x mechelaar (uit de werklijn) mogen kopen van mijn ouders.
Nu zit ik met een probleem, mijn hond is een vrij lieve hond (over het algemeen) luistert goed, pakt allew snel op (is nog wel heel erg speels en snel afgeleid maja, hij is ook nog maar 18 weken :-D) maar, als ik thuis ben is hij heel erg waaks, mijn ouders kunnen zich niet verplaatsen omdat mijn hond dan begint te grommen en blaffen. Ik heb de tips gekregen om hem op dit soort momenten even in de toilet (o.i.d) te stoppen om hem even af te zonderen "van de roedel". Nu leer logisch nadenken en een paar keer geprobeert te hebben mij dat dit helemaal niks uit maakt want als ik hem er bij weg blijf houden, blijft het interessant om er toch tegen in te gaan...toch?
Nu was mijn vraag of er hier op het forum mensen zijn die mij tips/advies kunnen geven of dit idd wel af te leren valt (omdat het een werklijn hond is) en zoja hoe? Negeren-belonen werkt niet omdat hij als mijn ouders te dichtbij komen ook begint te happen.
Mijn ouders zijn er nu wel een beetje klaar mee dus ik hoop dat hier spoedig mensen zijn die me verder kunnen helpen!!

Met vriendelijke groet,

Cobra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help!! - waakse puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Wij hebben je topic verplaatst naar de juiste categorie. Tevens is de topictitel aangepast, alleen ''help'' is niet duidelijk en kan voor onnodig paniek zorgen.

Mvg,
het Moderatorteam.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ook een goedenavond...
Een kruising Duitser/ Mechelaar...uit een werk lijn......
En die begint nu te waken..?

Ik wacht vol spanning met je mee op de mensen die met werklijnen te maken hebben.
Dit is geen gewoon adviesje wat je nodig hebt.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

Hoi hoi denk niet dat dit waakgedrag is , maar uitproberen waar de grens voor hem ligt

cobra (Gast)

Ohhwwww, sorry ook goedenavond :$

Ja, het is een kruising van een duitse herder paps (uit de knpv lijn) en een mechelaar mam (afstammeling vd knpv, zelf niet de papieren omdat het karakter te soft was). Overdag is het een geweldig hondje, lief/speels naar me broertje en zusje maar savonds....erggg. Dat waaks heb k er trouwens niet voor gezet, had een andere titel maar zoals te lezen vonden de moderators dit geen passende titel (bij beetje nadenken hebben ze daar gelijk in :-)). Advies is altijd welkom! Ben zelf helemaal gek van herders, vooral de werklijn (IPO, KNPV enz enz) en weet ook dat (elke hond eigenlijk) herders echt een baas moeten hebben omdat (ben geen expert naar wat ik.ong. Weet) het roedel gedrag er echt inzit. Een paar dingen die ik toepas zijn:
1. plus minus 15x perdag verplicht laten zitten/af
2. Altijd als eerste door de deur/smalle steeg, hierna de hond
3. Niet op de hond zelf aflopen, hij moet naar mij komen als ik hem roep.
4. Negeren als hij aandacht vraagt.

Dit zijn maar een paar van de dingen die hij krijgt. Hij gaat ook naar puppycursus, echter, daar is geen land met hem te bezeilen, zijn broertje zit in dezelfde groep als mijn hond dusja, meer aandacht voorelkaar dan voor de les hahaha. Maar daar krijg ik idd ook tips maar daar zijn ze niet echt bekent met het probleem. Overigens waren het therapeuten die zeiden. "afzonderen.die handel" (qru gezegd)
Dusja, nu probeer ik advies te krijgen op het forum.

Bij voorbaat dank!!!!!

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

Vreemd als je bent opgegroeid met herders,Dat  je ouders dit gedrag zover hebben laten komen?? je zegt heb mogen kopen van mijn ouders dus neem aan dat je nog thuis woont

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Nou dit denk ik dus ook een beetje ouder die ervaring heeft met werklijn had dit zo de kop ingedrukt.

cobra (Gast)

" Vreemd als je bent opgegroeid met herders,Dat  je ouders dit gedrag zover hebben laten komen?? je zegt heb mogen kopen van mijn ouders dus neem aan dat je nog thuis woont "


Ohwww sorry voor de onduidelijkheid, mijn ouders zijn gescheiden, woon nu bij me moeder en stiefvader (thuis dus) en mijn vader trainde deze honden altijd. Echter, hij kocht ze via de kynalogen club op het moment dat ze meteen door konden voor IPO/KNPV (ong. 20 maandjes, na het behalen van het VZH en G&G certificaat) dus de opvoeding heeft mijn pa nooit echt zelf gedaan want de honden hadden altijd al een stamboom+VZH+G&G certificaat

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Hoe reageren je ouders als de hond blaft?

cobra (Gast)

" Hoe reageren je ouders als de hond blaft? "


Mijn ouders reageren er niet/weinig op (negeren bij slecht gedrag, belonen bij goed gedrag) en ik corrigeer hem door "foei" te zeggen en hem op zijn plaats te leggen.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik begrijp je niet helemaal. Wat doen je ouders precies als je hond gaat blaffen? Slaapt hij dan, of loopt hij rond?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Door te grommen geven honden vaak aan dat ze dingen spannend vinden, daarom is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is. Ik zou zeker niet corrigeren want dan schrikt hij maar weet dan nog niet wat hij dan wel moet doen. Met blaffen kan dit hetzelfde zijn maar dan hebben we meer informatie nodig. Hoe staan zijn oren, staart en het hele lichaam?

Anoniem (Gast)

" Ik begrijp je niet helemaal. Wat doen je ouders precies als je hond gaat blaffen? Slaapt hij dan, of loopt hij rond?

"


ohw,,let me explain.it :-)
Mijn hond is zo van, waar ik ben is me 4 voeter ook. Ik zit meestal savonds voor, tv te kijken en.dan ligt hij op ong. 1 meter van mij vandaan, dan slaapt hij. Bewegen mijn ouders zich ook maar een klein beetje (verzitten op de stoel, verschuiven.oo de stoel) slaat de hond aan, eerst blaffen. Staan mijn ouders op dan springt macho ook op, gaat grommen, komen mijn ouders te dichtbij dan gaat hij echt heeeel erg blaffen, grommer en lip omhoog. Wat fay zegt, snap ik ook.maar begrijp wel, mijn vader nam de verantwoording van de honden oo zich, mijn moeder had altijd zoiets van...een standaard hond (geen werklijn) is ook goed.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ten eerste, een hond uit werklijnen is ook gewoon een hond hoor. Ik heb een hond uit pure werklijn en ken veel honden die er uit komen. Ze is behoorlijk pittig van karakter maar met een normale opvoeding kom je een heel end.

Als je pup zo heftig reageert omdat je ouders alleen opstaan denk ik eigenlijk aan onzekerheid/angst, niet aan een echte waakhond. Schijnbaar vertrouwt hij zijn eigen familie niet. Een herder is een roedelhond ja, maar daar valt zijn familie ook onder. Afzonderen vind ik een heel vreemd advies. Je ouders zouden juist meer met hem moeten doen denk ik als ze zijn vertrouwen willen winnen. 

Daarnaast zou ik je aanraden om echt te gaan trainen met je pup, een goede bezigheid zoeken met je hondje. Ik doe bijv al vanaf 7,5 week IPO (speuren, gehoorzaamheid en aanplagen/bijten) waarbij ik nu gehoorzaamheid loop op het niveau van de engelse obedience. Een broertje/zusje in de les is geen excuus, jij moet leuker worden dan al het andere op de wereld. Ik heb een broer en zus op mijn vereniging en we kunnen gewoon met de pups los trainen en dit doe ik al vanaf het begin. Veel spelen en belonen, zo zorg je dat je pup op jou gericht raakt. 


In ieder geval blijf ik erbij dat een goede waakhond juist erg stabiel is en niet al in de verdediging schiet als zijn familie beweegt. Dat doet mij denken dat de verhoudingen bij jullie thuis niet goed zijn. Ik zou me nog niet teveel bezig houden met wie het eerste de deur uit gaat, een goede band scheppen lijkt me in jullie geval vele malen belangrijker. Verder wil ik je nog even melden dat omdat het een werker is, je hond niet direct anders/harder aangepakt moet worden dan een normale hond. Met spel kom je zoveel verder dan correcties.

cobra (Gast)

Mimi,
Ik zit nu even zijn lichaams taal te bekijken:
1.hij lag te slapen, mams staat op, macho trekt zijn kop omhoog en begint te grommen.
2.oren hangen
3. Mams staat stil, macho springt omhoog met de voorpoten en gaat zegmaar zitten grommen en blaffen
4. Staart staat niet omhoog maar kwispelt ook niet.
5. Mams komt dichterbij, mach begint steeds erger te grommen en lio gaat omhoog
6. Mams gaat weg en macho komt dichterbij liggen en gaat weer slapen

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, overigens super bedankt voor je tijd/moeite!!!!

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Hoe je de situatie beschrijft is het voor mij behoorlijk duidelijk dat het een soort angst is, hij vertrouwt je ouders niet. Het heftige blaffen en grommen is een methode om te intimideren en dus te verjagen in mijn ogen.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Je verhaal is duidelijk. Je hond zal eerst vertrouwen moeten krijgen. Als aanvulling op zwart monster zou je hem al denkspelletjes kunnen laten doen, je ouders kunnen dit ook doen.
WAt minder oefeningen laten doen en meer gaan werken aan een vertrouwensband.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Kijk en bij mij was het grommen en kop kont en de bench in, een time out van 5 minuten.
Ik liet mijn hond deze hele sessie niet doorlopen en dit gedrag vertonen, als jou hond dan op volwassen leeftijd wel de kolder in de kop krijgt dan grijpt die je moeder en wat zeg je dan? Sorry dat doet die anders nooit?

Vraag je pa maar even, die heeft vast wel ervaring met dit gedrag, want ookeen volwassengetrainde hond, ziet na een betaling de koper niet meteen als baas.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"  Ben zelf helemaal gek van herders, vooral de werklijn (IPO, KNPV enz enz) en weet ook dat (elke hond eigenlijk) herders echt een baas moeten hebben omdat (ben geen expert naar wat ik.ong. Weet) het roedel gedrag er echt inzit.

Dusja, nu probeer ik advies te krijgen op het forum. "

Maar ...euhmm..
Kan aan mij liggen hoor...ben hier ook niet helemaal in thuis..
Je bent gek van Herders. de termen knpv, ipo ..alles vliegt voorbij.
Is er helemaal niemand die je kent, niemand die aan de pup zou kunnen ruiken, kijken voelen in de echte wereld wat er aan de hand is..
Er is totaal geen enkele trainer die je vader van vroeger kent, of waarvan jij weet dat het iemand is die in de wereld met die rassen thuis is.

Ik bedoel...je ziet zelf ook duidelijk dat dit gedrag uit de hand is...of gaat lopen.
Schakel alstublief iemand in die de pup ziet, die weet wat er aan de hand is.
Die ziet wat jij doet, waarom jij de dingen doet zoals je ze doet.
Tja.
Of.
Of  we gaan hier nu 44 pagina's vullen met adviesen die we op basis van iemands inzicht die er zelf even niet meer uitkomt vullen.

Ik zeg.....laat een deskundige kijken, iemand met ervaring met dit soort rassen.
Ik zal hier ook geen adviesen gaan lopen geven , om over een week te lezen dat de herder toch per ongeluk een vingertje te pakken heeft gekregen van 1 of ander persoon.
Mij echt veelste link.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ofwel het blaffen en grommen is een afstandsvergrotend signaal.

Mocht je op facebook zitten kun je eens kijken op hersenwerk de leukste puzzels voor honden. Daar staat werkelijk heel veel leuke dingen waar jullie allemaal vrolijk van worden. :-)

Misschien is het leuk om in de biblioteek te kijken naar de nieuwste inzichten over dominantie. Veel succes.

cobra (Gast)

Beste mensen :-D super bedankt voor alle reacties, ik ga hier zeker wat mee doen. Er is mij door de hondentrainster al gezegd toen ze wat voor wou doen met mijn hond voor mij dat het onmogelijk was aangezien hij teveel aan mij hangt...das positief toch? Ik wou eerst ook.met hem weer werklijn in maar nu twijfel ik daar toch wel aan. Niet vanwege de uitdaging maar meer omdat ik twijfel aan mezelf hahaha. Iig super bedankt voor jullie hulp, advies is sws altijd welkom!!!

Mvg,

Cobra

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik vind dat eigenlijk niet positief, weer een gebrek aan vertrouwen in mijn ogen. Een "normale" pup laat zich echt wel verleiden als een trainer oid een snoepje voor zijn neus houd en ik vind het fijn als mijn hond zonder drama gewoon doet wat er van hem gevraagd wordt. Is toch een stukje zelfstandigheid, dat een hond zich ook zonder zijn baas op zijn gemak voelt. Ik zou dat persoonlijk juist stimuleren. Laat anderen spelen met je pupje en zo nu en dan een voertje geven, erg fijn als een hond iets kan zonder steeds over zijn schouder te kijken of de baas er nog staat. Je hoeft dan echt niet bang te zijn dat jij opeens niet meer leuk bent, als je het goed doet dan blijf je gewoon nummer 1.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Oh ja wat je ouders kunnen doen is hun hoofd wegdraaien en eventueel met de rug naar de hond gaan staan. Dit werkt meestal rustgevend.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

of topic, Fay, ik ben het alleen met je eens dat je het beter kunt voorkomen. Daarom is het belangrijk dat ze aan de vertrouwensband gaan werken.

cobra (Gast)

" Kijk en bij mij was het grommen en kop kont en de bench in, een time out van 5 minuten.
Ik liet mijn hond deze hele sessie niet doorlopen en dit gedrag vertonen, als jou hond dan op volwassen leeftijd wel de kolder in de kop krijgt dan grijpt die je moeder en wat zeg je dan? Sorry dat doet die anders nooit?

Vraag je pa maar even, die heeft vast wel ervaring met dit gedrag, want ookeen volwassengetrainde hond, ziet na een betaling de koper niet meteen als baas. "


Beste Fay,

Met mijn vader heb ik voor de rest geen contact meer...al 6 jaar ofzo dus daar advies aan vragen gaat niet lukken.
Wat betreft de bench, ik heb zijn bench als slaap plek, niet als strafplek. Ik heb begrepen dat als ik hem erin druk als "time-out" hij er later ook een hekel aan krijgt om erin te slapen.


Btw, als aanvulling op het zwarte monster en.mimi, er moet wel gezegd worden dat macho wel heel onzeker is/kan zijn. Op straat...piepen bij dingen die hij niet kent, poot omhoog. Daar zijn we nu beetje bij beetje ook mee bezig, situaties opzoeken waarvan ik weet dat hij onzeker word. Hem erdoorheen "praten" en uiteindelijk belonen als hij het goed deed. Echter dit doe ik niet te vaak, dan forceer je het (heb ik
begrepen). Toch bedankt voor de tips/adviezen/links. Ik zal er druk druk druk mee bezig. Et gaat mij erom dat wij hier thuis ons prettig voelen maar niet mibder belangrijk, macho moet zich ook chill voelen en hoe meer info ik heb, hoe beter het voor hem kan zijn! Tenslotte is het wel echt me maatje, hoe mooi is het als je thuis komt en er komt een uit de kluiten gewassen pup op je af stormen, geloof me, dat maakt mijn dag weer helemaal goed

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Inderdaad, bench wil je geen negatieve ervaringen mee. 
Zoals ik al meerdere keren heb aangegeven moet je hond veel meer zelfvertrouwen krijgen en dus veel positieve ervaringen opdoen. Ik zou niet teveel mopperen op je hondje, deze honden zijn meestal erg gevoelig voor jouw stemming. 

Ik weet zeker dat als je aan zijn vertrouwen gaat werken hij veel meer op zijn gemak zal zijn, geen angst = geen stress en dan heb je gewoon een vrolijke puber.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Klikkertraining zou hierbij wel eens kunnen werken om gewenst gedrag aan te leren.Een pup is hier helemaal snel op als er koekjes hiermee te verdienen zijn.

Ik moest gelijk denken aan een artikel die ik op internet las over pups van 12 tot 16 weken die bezig zijn hun plekje in de roedel te vinden.

Verder zou ik je ook een pupyboek willen adviseren omdat pupys nu eenmaal diverse face's doorgaan bij het volwassen worden.
Of het nu een pup uit werklijn, showlijn, huishond...of vuilnisbakkenras...een pup is een pup.
Van de kleinste hond tot de grootste hond...het is bijna per week goed in te delen.
Isoleren van de hond is in dit geval niet goed.

Artikel http://www.hondenplaza.nl/honden_rangorde_fase

Verder..dit boek heeft me veel geleerd.
Is goed duidelijk overzichtelijk...en ook hierbij maakt het niet uit waar je pup vandaan komt.
http://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/Ntt/toepels+nieuwe+pupywijzer/N/8299/search/true/searchType/qck/sc/books_all/index.html?_requestid=361488
Dit legt je echt alles uit van diverse fase's tot volwassen hond van 3 jaar.
Eventuele problemen die kunnen ontstaan en hoe je ze het beste op een hondvriendelijke en duidelijke manier voor honden kan aanpakken.

Verder kan je ook in de bibliotheek kijken voor goede opvoedboeken voor honden.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

"


Met mijn vader heb ik voor de rest geen contact meer...al 6 jaar ofzo dus daar advies aan vragen gaat niet lukken.
Wat betreft de bench, ik heb zijn bench als slaap plek, niet als strafplek. Ik heb begrepen dat als ik hem erin druk als "time-out" hij er later ook een hekel aan krijgt om erin te slapen.
"


Mijn honden slapen nog steeds in de bench en zien dit niet als strafplek, dat is trouwens kolder dat mensen dat denken, honden denken niet zover door.
Mensen diehun hond in de keuken doen als time out, ziet de hond de keuken ook niet als strafplek hetzelfde voor de hal.
Het is wat mensen er zelf van maken, maar hier is een hond ook echt een hond, en bij een groot deel van het forum hier is een hond iets heel anders.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Het is wat mensen er zelf van maken, maar hier is een hond ook echt een hond, en bij een groot deel van het forum hier is een hond iets heel anders. "
God, was al bang dat ik onze landseer moest gaan zien als een "gemiddelde" hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help!! - waakse puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Onze Layka
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^