Volwassen hond van bijna 3 trainen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

Beste mensen, 
zoals sommige van jullie misschien al wel weten heb ik een hond met een naar verleden, ik ben haar 4e baasje en  ze is in het verleden mishandeld. Zelf heb ik haar nu 4 maanden en zou graag met haar aan de slag gaan met gehoorzaamheidstraining. Voordat ik naar een hondenschool ga zou ik haar graag thuis alvast wat willen trainen. Ze is in het openbaar nog steeds erg nerveus en wanneer er mensen binnen komen blaft ze de eerst 5 minuten naar ze. Hebben jullie misschien wat tips voor mij?

Groetjes Kim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Volwassen hond van bijna 3 trainen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Is het een idee om wat inidividuele lessen te volgen bij iemand de bv met kalmerende signalen werkt? Je wordt dan heel prettig begeleid en dan kan er iemand over je schouder meekijken.

Het is zo wel wat moeilijk om advies te geven.
Ik bezoek in elk geval vragen niet naar de hond te kijken want dat kan bedreigend overkomen, en niet tegen de hond te praten of proberen te aaien. Dan kun je de hond bv. een kong geven en als ze graag wil kijken naar de mensen laat je haar gewoon gaan. Als mensen haar maar met rust laten. Zo leert ze dat mensen lang niet zo eng zijn.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ik heb het ook gedaan met mijn labrador. Hij is op 2 uit het asiel gehaald met toch wel wat gedragsproblemen. Ik had in elk geval geen vertrouwen hoe de hond zich gedroeg naar andere honden, kinderen...

Ik ben er 3 keer per week hondenschool mee gaan doen in groepslessen.
Op zich waren het niet de oefeningen, maar wel de fijne momenten samen als team die ervoor zorgden dat de hond het nodige vertrouwen in mij ontwikkelde, en ook het wederzijdse respect dat we opbouwden.

Na 2 jaar training had hij een degelijk niveau gehaald en waren de gedragsproblemen ook stilletjes aan verdwenen, ik ben gestopt met de school maar heb nog jaren een supervriend gehad!

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

Bedankt voor jullie reacties maar ik zou juist graag wat oefeningen hebben voor thuis.Ik vraag mijn bezoek al om haar niet direct aan te kijken en haar eerst te laten ruiken want vaak als ze heeft geroken word ze al iets rustiger. Nu heb ik er nog een probleempje bij, mijn vriend wou haar gister wat verschuiven op de bank en toen heeft ze naar hem gehapt, zelf was ik badkamer dus kon niet zien hoe het gebeurde, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze gaat denken dat ze de baas over mn vriend of wie dan ook is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kim, prachtig dat je haar een gouden mandje geeft. een herplaatser die al heel wat baasjes gehad heeft, is altijd moeilijker regels bij te brengen dan een pup die bij je in huis komt en waar je mee aan de slag gaat.

tuurlijk kan je kleine dingentjes al uitproberen in huis, zoals zitten en af. doe alles met beloning, of een voertje of een goed woord. een goed woord is ook al voldoende.

dan zou ik de hond niet op de bank laten, laat haar plaats op de grond tot het vertrouwen in jullie een normaal verloop heeft gekregen. geen toestanden dan dat als je haar verplaatst dat ze het daar niet mee eens is.

zit ze op de grond, en wil je haar daar verplaatsen, bijvoorbeeld dat ze in de weg ligt, roep haar dan, en laat ze voor je zitten, en beloon haar, kleine dingentjes, maar ozo belangrijk.


ook de commandoos ..af. zijn van belang, hier en plaats. dat zijn al commandoos die je kan invoeren, en als de hond het doet, prijzen, gaat het niet een twee drie, verlies je geduld niet, vertrouwen is het belangrijkste nu dat je dat wint van deze hond.

geef haar een eigen plekje in d ekamer, een vetbedje waar haar plekje is om met rust gelaten te worden en waar ze zelf ook naar toe kan gaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ach wat heeft ze veel meegemaakt, fijn dat ze nu eindelijk haar gouden mandje gevonden heeft.

Ik weet het niet of trainen niet al te vroeg is en of je haar daar wel een plezier mee doet op dit moment?

Zelf zou ik het voor nu nog houden op vertrouwen opbouwen. Door simpele dingen, lekker rustig laten eten, goede positieve ervaringen,  een rustige wandeling  in de natuur samen, lekker snuffelen. Af en toe eens een klein spelletje, een aandachtsoefeningetje, een zoekspelletje. En voldoende rust om alles te verwerken.

Dat ze knorde tegen je vriend betekend dat ze het vertrouwen in hem nog niet heeft en bovendien misschien schrok. Beter is het om haar niet onverwachts aan te raken, maar haar gewoon vriendelijk, vrolijk, weglokken naar waarheen je haar wil hebben.
Belangrijk is dat ze jullie gaat zien als de mensen die haar veiligheid en vertrouwen geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Volwassen hond van bijna 3 trainen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^