jack russel pup 6 weken tips en tools ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ennas (Gast)

En het is ook niet zo dat ik een rotschop tegen die benche aangeef, het was 1 klein trapje waardor de ijzers gingen rammelen en dat was genoeg. Het is gewoon een erg blije pup nu en erg aanhankelijk. Als hij bang voor me was geweest had ik het al lang gemerkt maar hij is nog hetzelfde als in het begin (alleen wel slimmer en zindelijk en actiever). Ik vond het helemaal niet zo? verkeerd advies en aangezien we alles al hadden geprobeerd kregen we dit advies anders hadden we ook nog andere dingen geprobeerd en dat zei de trainer ook.
Het is alleen een noodoplossing, maar wel eentje die echt goed werkt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jack russel pup 6 weken tips en tools ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel M&MM&M

honden foto van M&M

Tegen de bench aan trappen :O:O

Wow niet te geloven. Ik ben er helemaal stil van.

@ cris en luna, jammer dat het zo gelopen is, maar inderdaad jullie moeten door. Ga desnoods naar de bibliotheek en leen elk boek wat je kan vinden om zoveel mogelijk te leren.

Succes!

honden page profiel M&MM&M

honden foto van M&M

Ik wilde niet in discussie gaan maar toen las ik je laatste berichtje

'verkeerd advies en aangezien we alles al hadden geprobeerd'

Ik denk absoluut niet dat je alles hebt geprobeerd. Moos was net zo erg in de bench maar het is ons toch gelukt zonder tegen de bench te trappen.

Pff jij zal eens opgesloten worden in een situatie waar je bang voor bent en dan even lekker trappen.

Sorry hoor maar hier kan ik me echt niet in vinden

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik snap niet waarom er toch steeds mensen in die verhalen trappen, maar naar mijn mening is het ook de fout van Martin Gaus, die schrijft in zijn boeken ook dat je beter een pup van 6 weken kan hebben ipv 8 wekeb.

Het zou gewoon bij wet verboden moeten worden met maatregels, boetes voor mensen die de pups weg doen, maar ook die de pups kopen.
Als er steeds maar mensen zijn die ze kopen, blijven de mensen ze weg doen. Zo hou je broodfok in stand.

Veronique

ennas (Gast)

ik ga ook niet in discussie, voor ons heeft het gewerkt en hoor van meer mensen dat ze het zo hebben opgelost. het is en super lief en blij hondje en hij heeft er echt niks aan over gehouden en huppelt nu vrolijk zijn benche in, wat hij volgens mij niet zou doen als hij super bang was.
dit is het laatste wat ik erover zeg want dit blijft een eindeloze discussie anders. het is en blijft gewoon dat het per hondje verschilt wat werkt en wat niet werkt, en dit werkte bij ons wel

honden page profiel debbiedebbie

honden foto van debbie

hoi cris en luna
nou ik neem het je niet kwalijk ik hoop dat je het beste er van maakt met je hondje sommige mensen reageren wel erg fel maar als je het niet weet kun je er niks aan doen je dacht dat je goed deed maar voortaan eerst verdiepen in het nemen van een hondje en veder maak er wat van met je pup die jou heeeeeel hard nodig heeft succes en ondanks alles geniet er van

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het gaat niet altijd om "wat werkt", maar ook wat goed is voor zo'n hondje. Slaan werkt ook, maar is ook geen oplossing... :'(

Tinus (Gast)

pfiew...hier zitten wel een hoop mensen die denken meer te weten dan trainers die al ruim 20 tot 40 jaar talloze honden met succes getraint hebben, en die daar dikwijls nog landelijk bekent mee geworden zijn ook zeg!!!

Ik heb ook een Jack en heb ook de zelfde tip gehad als Ennas...werkte prima!!

ik snap als geen ander dat je veel om een hond kan geven...maar dat wil niet zeggen dat alles wat in jou ogen fout is, per definitie afgeschaft moet worden. Dat is in mijn ogen zeer amateuristisch en egoistisch.

Ik persoonlijk heb veel gehad aan mijn hondentrainer die erg goed aangeschreven staan en ook onder strikte regels traint van diverse partyen. Daar vertrouw ik dus op.

mvg

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Tinus.. jij doet exact hetzelfde hoor..!
Maar zolang jij denkt dat je met geweld problemen kunt oplossen dan is het toch oké..
Als jij je daar maar goed bij voelt.. de hond boeit niet..! :'(

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

@Ennas TRAPPEN tegen de bench??????????? Welke instructeur geeft nou zo'n advies. Sorry hoor maar dat kan echt niet. Je mag enorm blij zijn dat je hondje naar alle waarschijnlijkheid zo stabiel is dat deze niet bang is geworden.

Wat ik een probleem vind is dat er velen zijn die zich niet verdiepen in het aanschaffen van een pup. TUURLIJK zegt de broodfokker dat 6 weken niet te jong is!! Die wil de pups verkopen en zijn alleen maar lastig in die laatste weekjes want dan piepen ze, spelen ze, zijn nog niet zindelijk, moeten gevoerd worden, etc. MINIMAAL 7 weken moeten ze zijn. In een week leren ze nog heel veel gedragingen van en met hun nestgenoten die heel belangrijk zijn.

En een pup gelijk in een bench zetten en verwachten dat deze braaf in een hoekje gaat liggen slapen is niet te bevatten. Het pupje wordt bij mams en nestgenoten weggehaald, komt in handen van vreemde mensen en in een vreemde omgeving en wordt dan alleen in een bench gestopt en achtergelaten. :'( En als de pup niet stil is dan volgt er een kabaal door een schop tegen de bench wat nou juist het veilige nest zou moet worden voor de pup.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Het enige wat ik zei was dat MARTIN GAUS mee werkt aan het weg doen van pups op een leeftijd van 6 weken, dat heeft verder niets te maken met de opvoed methode die hij hanteerd.

Maar in zijn boek puppywijzer, geeft hij heel duidelijk aan dat het beter is om een pup te nemen die je vanaf 6 weken al mee krijgt omdat je hem dan beter kan vormen zoals jij dat wil, maar het is wettelijk verboden om je honden voor 7 weken en 3 dagen weg te doen!!!

Veronique

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Tinus = ennas niet meer op reageren, geband

honden page profiel Jill & BoJill & Bo

honden foto van Jill & Bo

ik heb ook een andere opvoeding als het meerendeel van de forum gebruikers hier maar tegen de bench aanschoppen heb ik nog nooit van gehoord en in mijn ogen is de bench "heilig" voor het hondje,zijn slaap plek,plekje waar hij snoepjes vindt,en waar die kan ontsnappen van de dagelijkse drukte van de kids. ;-)

mijn mechelaar is ook van 6 weken bij me,gelukkig is er niks aan te merken ze is heel erg vrij op de club en erg fijn in de omgang thuis en op de club.

ze komt niet bij een broodfokker vandaan.

honden page profiel Edwin van der ZeeEdwin van der Zee

honden foto van Edwin van der Zee

Hallo,

Betreft het piepen in de bench. Lijkt mij het de beste manier om het te negeren. Daarin tegen is het ook van belang om een goede benchtraining te geven aan de hond. Ik heb zelf ook een Jack. Hij weet precies wanneer er in moet. En zonder problemen. Maak van de Bench zijn vertrouwde plekje waar hij zich veilig voelt.
Wij kwamen er met oud en nieuw achter dat het zijn plekje was. Ivm met het vuurwerk buiten de benc voelde hij zich niet prettig. Hij is toen in zijn bench gaan liggen.

Daarbij vindt ik wel dat mensen hier soms te gauw een oordeel geven. Wat wel en niet goed is. Ik heb mijn Jack ook vanaf 8 weken in huis. Niks mis mee. Wanneer ze zelfstandig eten en drinken kunnen ze naar mijn mening bij de moeder weg. Daarbij kan je zelf oordelen bij de fokker of het een juiste keuze is of niet.

Dus mensen kijk uit met jullie oordelen. De situatie er omheen zien jullie niet....

Mvg Edwin

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dan nog is het verboden om de pups weg te laten gaan met 6 weken, dit heeft niets met de situatie te maken.

Vaak wordt het wel als excuus gebruikt, het is het vol of de persoon kan het niet meer aan.

Dan nog mogen de pups pas hun moeder verlaten met 7 weken en 3 dagen!!!!!
Is geen oordeel is een feit!
Maar wordt door mensen met een pretnestje genegeerd, want het was toch meer werk dan ze dachten of noem nog eens van dat soort dingen op.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic staat op slot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jack russel pup 6 weken tips en tools ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^