Mijn Jack Russell pup gevaccineerd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maria (Gast)

Mijn puppy van (morgen 15 weken) hebben we vorige week vrijdag laten enten. Na een uur had hij een allergische reactie. Zijn kop was opgezet, direct naar een dierenziekenhuis gegaan, en daar heeft hij weer een prik gekregen tegen de reactie.. Gelukkig ging het daarna veel beter met hem. Maar nog, hij is niet dezelfde pup die we voor de vaccinaties hadden. Kunnen dit nog bijwerkingen zijn van de prikjes!? Zo ja, hoe lang kunnen die bijwerkingen duren?

Wij wonen in Canada, gaan in augustus weer naar Nederland, dus ik weet dat hier alles anders gaat. Ook met hondjes, maar misschien kunnen jullie mij wat adviezen geven.

Hij is dus ontwormt, rabiës en microchip. Op de factuur staat het volgende;
Duramune max 5
Leptovax 4
Rabiës
Interceptor, bruin tabletje

Wij moeten hem wel vaccineren, zodat zijn health records okay zijn...

Bedankt voor reacties...

Groetjes Maria

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn Jack Russell pup gevaccineerd " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Maria,

Hopelijk kijk je nog eens op dit forum; ik zag nl. dit topic dat onbeantwoord is gebleven.

Zelf heb ik geen ervaring met allergische reacties op entingen. Wel weet ik dat er op dit forum verschillende meldingen zijn geweest, waarbij pups bijv. 1 dag heel ziek zijn geweest na entingen en mijns inziens kwam dit omdat deze pups alle entingen e.d. in één keer kregen. Alleen al de neusenting tegen kennelhoest kan bijwerkingen veroorzaken.

Wat mij in jouw verhaal dan ook opvalt, is dat je dierenarts veel te veel tegelijk heeft gedaan. Je pup van 15 weken heeft in een keer een boost van allerlei chemische middelen gehad. Mijn mening is dat dit over meerdere consulten verspreid had moeten worden.

Heeft je dierenarts of het dierenziekenhuis nog uitgezocht op welke stof jouw pup zo heftig gereageerd heeft. Dat zou in de bijsluiters van de gebruikte middelen moeten staan.

Ik hoop van harte dat je pup weer helemaal de oude wordt.

Wellicht dat er nog forumleden gaan reageren i.v.m. de heftige allergische reactie van je pup.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik kan me voorstellen dat een dergelijke reactie heeft plaatsgevonden.
Nog maar 15 weken en dan de heftigste vaccinaties Lepto en Rabies gelijktijdig met elkaar en met een combi vaccin. Rabies en Lepto werken op zich al sterk op elkaar in. Dan ook gelijktijdig met deze zware vaccinaties ontwormen, tel uit je winst wat die 'health records' betreft.
Verdeeld vaccineren en afgepast vaccineren is een stuk gezonder. Bijwerkingen uit vaccinaties en zeker dit type bijwerking kan levenslange schade opleveren. Ik zou me goed gaan inlezen over de mogelijkheden van op maat vaccineren. Dat is ook in Canada mogelijk. Volgens mij hebben diverse deelstaten in Canada ook beleid aangepast en is de 3-jarige Rabies geaccepteerd. De virale vaccins van het merk Nobivac, Vanguard en Duramune zijn 3 jaar geregistreerd. Van de Rabies Duramune ben ik niet zeker.
Ik weet dat er in Canada veel Natural Rearing fokkers zijn die titerbepaling uitvoeren, met uitzondering van een verplichte (3-jarige) Rabies. Ontwormen is geen standaard goed, faeces onderzoek vormt minder belasting en je werkt met klakkeloos ontwormen ook geen resistentie in de hand.
http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid2.htm

Advies heb ik in die zin niet voor je. Of eigenlijk wel, Natural Rearing.......een betere weerstand is er niet.
Veel sterkte met je pup.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Omdat Maria in augustus naar Nederland gaat, vraag ik me af of de douane/autoriteiten titerbepalingen accepteren. Volgens mij moet je voor een hond een paspoort met daarin de bewijzen van entingen kunnen overleggen om je hond in een vliegtuig mee te nemen of de grens over te krijgen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Nee, ik bedoelde dat niet voor augustus, hoor. Dat lijkt er inderdaad wel op, maar dat komt door de haast van het typen en tussendoor andere dingen te doen hebben. Ik bedoel het voor die momenten dat TS niet naar het buitenland gaat en zij een jong volwassen hond heeft. Ikzelf zou dus niet met 1 jaar een boost geven, maar een titerbepaling doen (indien niet naar het buitenland...). En ik begin op 3 maanden al met titerbepaling na de 3 maanden vaccinatie om te weten of deze vaccinatie is aangeslagen. Is dat het geval, dan wordt hier in Nederland standaard doorgeschreven naar 3 jaar verder of heeft een eigenaar de mogelijkheid om vanaf 1 jaar elk jaar een titerbepaling te doen, totdat het nodig is om bij te vaccineren. Na dat bijvaccineren kan worden volstaan met elke 3 jaar titerbepaling. Dat levert weer minder vaccinatieschade op. Zolang je het dus niet nodig hebt voor sport, andere activiteiten en grensovergang is dit een gezonder alternatief dan klakkeloos vaccineren. Er zijn overigens wel wat verenigingen en pensions die titerbepaling accepteren.

Voor die momenten dat TS wel naar het buitenland gaat, zou ik haar adviseren om met Nobivac te vaccineren, omdat de 3-jarige registratie van die viralen al vanaf 2006 loopt in Nederland (Amerika iets eerder) en inmiddels wereldwijd bekend is. De Rabies is dus ook 3 jaar geregistreerd.

Wat ik TS nog wilde vragen, waarom vaccineer jij nu met Rabies als je pas in augustus op vakantie gaat? Hoe langer je deze heftige vaccinatie kunt uitstellen en apart vaccineert, des te beter dat is voor een dier. Of zijn dat die wettelijke bepalingen in jouw deelstaat?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn Jack Russell pup gevaccineerd " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^