Is de geur weg na de dekking?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Carla  MCarla M

honden foto van Carla  M

Mijn teefje wordt binnenkort weer loops en die wil ik dan laten dekken. De eerste keer is ze tijdens de loopsheid op vakantie geweest zodat mijn reutje er niet op kon.Nu hoorde ik dat als ze eenmaal gedekt is dat dan ook meteen de geur weg is bij haar en dat ik ze dit keer niet op vakantie hoef te sturen...is er iemand die weet hoe dit precies zit?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is de geur weg na de dekking?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Nee, dat is beslist niet waar. Daarom kan het ook zo gevaarlijk zijn om haar bij reuen te houden die niet dekken mogen. Ik ken rashonden die officieel gedekt werden door de uitgezochte dekreu en waar een dag of 5 later hun eigen hond nog bovenop sprong.
Anders zou het ook niet zo zijn dat een hondje op meerdere dagen gedekt wordt.

Als ik je een raad mag geven, laat haar, door de uitgezochte reu één keer dekken. (Tenminste, als ze echt een tijdje gekoppeld hebben gestaan.) Je weet dan precies welke dag ze gedekt is en dat ze alleen die dag gedekt is en opgenomen kan hebben. Je kan dan de 63e dag na de dekking als leidraad nemen voor de vermoedelijke bevallingsdag. Laat je haar meerdere keren dekken, dan kan het nestje minder gelijkwaardig worden, pupjes die oud genoeg zijn om geboren te worden en pupjes die twee dagen jonger zijn.

Als je teefje nog maar 1 keer eerder loops is geweest, hoe oud is dan eigenlijk? Want voor ze twee jaar oud is zou ik haar niet laten dekken hoor.

honden page profiel nicole de nnicole de n

honden foto van nicole de n

Nee hoor , De geur van haar loopsheid gaat niet weg na de dekking. Het is zelf het beste om je teef twee maal te laten dekken met 1 dag er tussen in, dus bv maandag en woensdag.

Sommige teven zijn zelfs nog vruchtbaar de 25 ste dag na haar eerste bloeding , dus voordat je ze weer samen laat zijn , moet je zeker zijn dat je teef niet meer gewillig is. Dwz , staart opzij en dat ze er voor blijft staan.

dus je zal de reu weer op vakantie moeten sturen , ongeveer 1 week na de eerste dag van haar loopsheid!, meestal dek je rond de 12 dag , dus bv 12 en 14 .

Succes met de dekking.

Heb je van te voren goed nagedacht over de dekreu, is die medisch getest op erfelijke afwijkingen , en je teefje ook ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik jouw berichtje lees, heb je je niet helemaal ingeleesd wat het inhoud een loops teefje, gedekt en is dan de geur weg ? nee natuurlijk niet, wil niet zeggen dat er een reu op heeft gezeten dat er dan voor de anderen reuen niets meer te halen valt.

en wat nienke ook beschrijft, een keer loops geweest ? zie dat het een klein hondje is, meestal zijn die toch voor de zeven maanden loops geweest, een half jaar daar weer bij opgeteld, en dan al laten dekken ? niet een beetje te vroeg ?

geef eens wat meer info carla.

honden page profiel Carla  MCarla M

honden foto van Carla  M

Hoi Willemijn, mijn teefje is pas heel laat loops geworden voor de eerste keer. En als ze nu weer loops gaat worden dan is ze 2 jaar. Volgens de DA een perfecte leeftijd. Vanmorgen zei iemand tegen mij dat de geur weg was na het dekken en ik vond het al zo gek want ik heb bijna alles al gelezen wat er te lezen valt en nergens werd er hier over gepraat....krijgen we toch een vakantieganger weer.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik zou haar niet laten dekken, je hebt een Boomer, dat wil zeggen een kruising.
Met een kruising kan je beter niet fokken omdat je nooit zeker kan zijn of je gezonde pups te wereld zet.
Dit in verband met erfelijke afwijkingen.

Wat is trouwens de rede dat je een nestje zou willen???

Groetjes Veronique

honden page profiel Carla  MCarla M

honden foto van Carla  M

Ik heb al jaren boomerhondjes en nog nooit eentje gehad met wat voor afwijkingen dan ook. Dit is voor mij dan ook zekers geen reden...ken alleen maar rashonden met allerlei afwijkingen. Elk ras heeft wel iets. Mijn boomers zijn niet volmaakt of te kleine of te grote oren maar ze zijn gezond van lijf en lede :-) zonder afwijkingen en pups van mijn huidige boomertjes zullen alleen maar schatten van honden gaan worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

carla, als de dekking dan plaats vond is je hond twee jaar , nou dat is een mooie leeftijd, zorg dat als je echt een nestje wilt hebben dat je er veel over leest, voor als de bevalling naderd. ga overal vragen bij eigenaren die al een nestje hebben gehad. zorg voor een goeie werpkist, en ik hoor dat je de dierenarts mee heb ? nou die zal jou dan ook wel nader staan als het zover is. je eigen goed voor laten lichten en niet zomaar een nestje nemen hoor.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou Carla, Nienke heeft het over erfelijke afwijkingen. Elke hond kan ziek worden, maar een erfelijke afwijking wil je niet meegeven aan pups. En omdat je niet weet wie de ouderhonden zijn en of ze bijvoorbeeld erfelijk belast zijn met een ziekte, is het wel een risico wat je neemt. Je kunt je hond wel laten testen op ziekten, als je weet welke rassen er in zitten, maar soms slaan die erfelijke afwijkingen en ziekten ook een generatie over. Dus ik zou er niet te gauw van uit gaan dat de pups gezond zullen zijn. Het brengt ook veel dierenarts-kosten met zich mee voor de nieuwe eigenaren. Ik vind ook dat het beter is om niet te gaan fokken, maar als je het toch van plan bent, dan zou je op z'n minst de toekomstige eigenaren op de hoogte moeten stellen van dit risico.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik was het niet hoor, die het deze keer over erfelijke afwijkingen had O-) ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

O ja, haha... O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Daisy zei het... :-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

En ik vraag mij af wat je toevoegd aan het deze wereld.
Alleen maar NOG méér honden..
En ze zijn allemaal gezond en lief.. ;-)
Het asiel puilt uit met lieve honden.. O-)

Kijk eens op marktplaats.. :'(
De Boomers steken er met oren en poten uit..

Doe er gerust nog maar een paar bij, lig er maar niet van wakker hoor.. O-)

Ze schuiven in het asiel nog wel een plekje op..
Een Boomer - zo'n lieve - kan er altijd wel bij..

Toch? :'( :'( :'( :'( :'(

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Of ze komen terecht in de brokken he... :'(

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Mooi gezegd Ilja. Ik raad ook aan om even de topic die ik net geopend heb onder fokken, over de cijfertjes, even te lezen.

honden page profiel Carla  MCarla M

honden foto van Carla  M

Nou dames...ik neem al jullie woorden echt ter harte maar mijn ervaringen met rashonden zijn juist die dingen die jullie allemaal opnoemen....ik heb me eigen heel goed ingelezen...alle benodigheden in huis gehaald...ook als er wat mis kan gaan, is er een draaiboek in huis...ik denk als er iemand heel serieus mee bezig is dat ik het wel ben. Daarom vond ik het ook heel raar dat ik vandaag dat verhaal kreeg te horen ( van een fokker notabene ) over de geur met de loopsheid. Mijn hondjes zijn geen rashondjes, maar ik dacht dat dat op dit forum niets uitmaakte en dat jullie net zoals ik van alle honden hielden, met of zonder stamboom?!Maar ik ga er gewoon heerlijk van genieten als mijn dametje zwanger is van haar boomer manneke.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

O ik houd van alle honden hoor, ook kruisingen. Alleen is het niet altijd verstandig om er mee te gaan fokken. Ook niet met rashonden die niet zijn getest. Het is goed dat je je helemaal voorbereid hebt, alleen jammer dat je de achtergronden van je hond niet weet.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik zou wel je hondje laten testen op erfelijke oogprolemen. Die willen bij de meeste rassen die in een boomer zitten nog wel eens voorkomen.
Dan heb je iig voorzorgsmaatregelen genomen.
En natuurlijk ook de vader even laten testen :-D

honden page profiel Nicole en het trio....Nicole en het trio.... 3 doggies

honden foto van Nicole en het trio....

Ik vind dat ieder moet kunnen fokken waarmee hij wilt... ik heb een landseer en wil die ook door een landseer laten dekken met alle regels van dien, maar ik snap het heel goed als iemand een keer een "pretnestje"wilt... Wie zou nou niet graag een nestje willen met heerlijke dikke pups erin... en kwijt raken doe je ze altijd... dat is zo'n onzin...maarre let op als je 4 reuen hebt lopen, kunnen ze alle vier dekken en kun je een mix krijgen van van alles, maar zoals ik begreep, gaat de teef dan weg...dan is er toch niets aan de hand... er zijn zat mensen die een boomer willen en als de ogen mooi aangesloten zijn, dan is er toch niets aan de hand... ik heb twee honden met een stamboom... maar daar komen ziekten in voor!!!! Dat wist ik ook niet van tevoren...heb een berner sennen teef gehaald uit Zwitserland i.v.m leverkanker... nou ik heb haar twee maanden geleden af moeten geven op vijf jarige leeftijd ze had lympheklierkanker.... ja een rasechte!!!!!!! Leeftijd daar gaan we voor!!!!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Geen goed plan..!! :'(

Honden steken met koppen en poten uit de asiels momenteel.. :'(

Nee, we gaan nog meer honden op de wereld zetten, we raken ze wel kwijt hoor...
Tuurlijk!!

Nou, lees en huiver wat een drama's...
En dit is niet de enige topic die we hier met regelmaat hebben..

http://www.hondenpage.com/hondenforum/15580/zo-moeilijk..-trek-het-niet-
langer.phpe


De werkelijkheid is zo anders.. :'( :'( :'( :'(

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

Daisy's Pride
Ik zou haar niet laten dekken, je hebt een Boomer, dat wil zeggen een kruising.
Met een kruising kan je beter niet fokken omdat je nooit zeker kan zijn of je gezonde pups te wereld zet.
Dit in verband met erfelijke afwijkingen.

Wat is trouwens de rede dat je een nestje zou willen???

Groetjes Veronique


Dit zeg je wel vaker,maar hoe kom je daarbij?
Het zijn juist de rashonden waar zoveel problemen bij zijn gekomen omdat ze aan een bepaalt uiterlijk moeten voldoen.Honden met de korte neusen zoals boxers hebben vaak eet en ademhalingsproblemen.
Honden die zo klein mogelijk gefokt worden en honden die zo zwaar mogelijk moeten zijn.Schuin aflopende honden zoals de herder en noem maar op.
De dobberman,een zeer gezonde hond vroeger die nu word geteisterd door kanker en skelletproblemen.
En noem maar op.Ik raad je eens aan om de documentaire over pedigree dogs te kijken
De oude vuilnisbakkenras is echt niks mis mee.Integendeel

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

Hier een documantaire over pedigree dogs.
Begrijp me niet verkeerd,ik heb zelf ook rashonden.
Maar om nu te zeggen dat rashonden beter zijn dan kruizingen is totaal niet waar.Integendeel.

http://www.youtube.com/watch?v=3O0l0f50AAk

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

De echte vuilnsidbakken nee.. MAAR dat fokt ze niet, ze heeft een ras dat bestaat uit 2 rashondjes die problemen kunnen hebben mits niet getest.
En dat wordt in 99% van de gevallen niet gedaan bij boomers.
Als ze test en de ouders/grootouders van reu en teef kent is er niks aan de hand..
Maar ook dat doen mensen die 2 rassen op elkaar gooien nauwelijks.

En rashonden hebben problemen omdat broodfokkers ze op elkaar gooien zonder naar de voorouders te kijken en te testen. De goede fokkers zouden nooit intelen of zieke honden op elkaar zetten.

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

Een heleboel rashonden hebben ook problemen omdat ze aan een bepaalt uiterlijk moeten voldoen.
Neem nu de chi,dit hondje is momenteel heel populair aan het worden omdat het zo klein en schattig is.
Het hondje heeft nog geen eens een schedel als het geboren word.Heel veel van die beestjes sterfen binnen een paar maanden.
Iemand die een beetje van beesten houd moet zo'n hond nooit kopen want je houd dit dan alleen maar in stand.

En zo zijn er nog veel meer van dit soort gevallen puur doordat er aan een bepaalt uiterlijk voldaan moet worden.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Daar heb je gelijk in, maar dat zijn niet veel rassen, en veel fokkers zijn er en weer mee bezig dit terug te fokken naar normale honden. Maar als je sommige kruisingen ziet... Dan gooien ze 2 rassen die totaal niet qua bouw of karakter bij elkaar passen en dan maak je ook misvormde honden..

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Boomers zijn kruisingen van Maltezers-Chi-Tzu en aanverwante rassen.Al die rassen hebben hun eigen rasgebonden afwijkingen, als je dat dus husselt dan kunnen de pups van alles meekrijgen wat niet wenselijk is.
Verder twee boomers op elkaar zetten is niet fokken maar vermeerderen en daar moet je toch niet aan mee willen doen?
Vele pups komen op marktplaats terecht waarvan er vele worden opgekocht door handelaren. En die leuke gezellige koper vertelt jou echt niet dat hij handelaar is.
Als je na 8à 10 weken je pups nog niet kwijt bent (zie ook de enorme aantallen pups die aangeboden worden) dan word je vanzelf minder ktitisch waar ze naar toe gaan.(Ook al zal jij zeggen dat je pups alleen naar de beste bazen gaan!)
Maar goed, je hebt je plan allang getrokken.Succes ermee!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@ Lorenzo
Dit zeg je wel vaker,maar hoe kom je daarbij?
Het zijn juist de rashonden waar zoveel problemen bij zijn gekomen omdat ze aan een bepaalt uiterlijk moeten voldoen.Honden met de korte neusen zoals boxers hebben vaak eet en ademhalingsproblemen.
Honden die zo klein mogelijk gefokt worden en honden die zo zwaar mogelijk moeten zijn.Schuin aflopende honden zoals de herder en noem maar op.
De dobberman,een zeer gezonde hond vroeger die nu word geteisterd door kanker en skelletproblemen.
En noem maar op.Ik raad je eens aan om de documentaire over pedigree dogs te kijken
De oude vuilnisbakkenras is echt niks mis mee.Integendeel


Als je goed naar de docomantaire gekeken hebt, wordt er verteld dat als bij die honden, waar het in het filmpje over gaat de rasstandaarden veranderd worden (dus geen platte neus, schuin aflopende rug)er uit eindelijk weer gezonde hondjes geboren kunnen worden. En er ook fokkers zijn die dit wel willen, maar dat het probleem ook bij de keurmeesters ligt (die de honden keuren op shows wat verplicht is). Omdat zei de hondjes mooi vinden zoals ze er nu uit zien.

Vuilnisbakjes is iets anders als een Boomer, bij een vuilnisbak is de achtergrond onherleidbaar, maar bij een Boomer zijn 2 rassen samen gezet daar daar uit is een nestje ontstaan. Daar gaat het dus ook fout, 2 rassen met lichamelijke en erfelijke gebreken en dat samen in 1 hondje, dat moet je niet willen.

De raad van beheer (waar jij Lorenzo zo vel op tegen bent), stelt steeds meer eigen aan de fokkers, zijn zelf bezig met een keurmerk voor goede fokkers. Ook de rasverenigingen waar deze fokkers bij aangesloten zijn stelt steeds hogere eigen aan hun fokkers.
Dit alleen maar om het ras te verbeteren, om de erfelijke ziektes die er voor komen binnen het ras te minimaliseren en op te duur te laten verdwijnen.

Maar niemand wil dat zien of horen omdat ze liever zelf een pret nestje fokken (wat dat schijnt beter te zijn).

En Dit zeg je wel vaker,maar hoe kom je daarbij? Ik ben Fokker van Duitse Pinschers, goed gekeurd door de raad van beheer, aan gesloten bij de rasvereniging. Bezig met de opleiding Kynologische kennis, mijn honden zijn getest op alle door de vereniging voorgescherven testen. Dus kan van mij zxelf zeggen dat ik er redelijk wat van af weet.

Groeten Veronique

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik bedoel met eigen natuurlijk <> Eisen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik sluit me bij Daisy's pride aan. Er zijn natuurlijk, zoals Lorenzo zegt, rassen die niet gezond meer zijn mede omdat men de raskenmerken zwaar is gaan overdrijven.
Ik vond dan ook de documentaire van BBC een eye-openere voor degenen die maar blijven fokken met deze rassen, zonder na te denken. Maar voor hoeveel rassen geldt dit Lorenzo? 10? 20? Er zijn momenteel rond de 300 erkende hondenrassen en verreweg het merendeel daarvan hebben helemaal geen rasgerichte problemen.
Het is afschuwelijk voor die paar rassen die het wel hebben, maar je kan absoluut niet alle rashonden over één kam scheren. Ik kom ook zat "asbakkies" tegen met artrose, HD, oogproblemen, blindheid, kanker, huidproblemen en noem maar op. Maar ja, daar kan je geen ras de schuld aan geven en dan is het alleen maar zielig voor het betreffende hondje.

honden page profiel Nicole en het trio....Nicole en het trio....

honden foto van Nicole en het trio....

Mexx je zou eens moeten weten hoeveel fokkers kiezen voor lijn of inteelt!!! Om hun eigen hondenlijn te fokken!!! Die vinden hun eigen hond zo mooi en willen daarop verder fokken, dus wordt mam een keer met zoonlief gekruisd e.d.... dat noemen ze binnen de geneticapopulatie : Kwalitatief Fokken....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is de geur weg na de dekking?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^