kenner exquise bestanddelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Hallo allemaal,

Over een week krijg ik mijn eerste hondje, het is een vuilnisbakkie van 5 jaar (ongeveer 40 cm hoog). Ik heb me al wat lopen oriënteren op brokken en kwam tot de conclusie: Zoveel mogelijk vleespercentage, weinig granen. Qua prijs wil ik niet het duurste (dus Orijen valt af) Maar men! Dat is ingewikkeld! Er zijn 100 soorten en heel veel is weer niet te koop bij Discus/Welkoop. Uit de ingredienten op de zak wordt ik ook  niet altijd wijs. Is het eerste in de bestanddelenlijst altijd het hoofdingrediënt? kent iemand een goede, betaalbare brok die gewoon goed te verkrijgen is en met bv. 60% vlees?

Ik heb net Kenner exquise brokken gescoord in de aanbieding. Maar ook uit de inhoud van deze zak word ik niet echt wijs, in vergelijking met andere brokken. Iemand idee hoeveel granen hier nou werkelijk in zit? (op de zak staat het als nr. 1, 14% rijst). 

Ik zou jullie advies heel erg op prijs stellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kenner exquise bestanddelen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Ik lees even mee, ben hier ook heel benieuwd naar!

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Zoals een tijdje terug tegen mij werd gezegd hier op hp, was dat op de zak van de goedkopere brokken vaak niet alles staat vermeld, dus bv. de granen niet, de hoeveelheid vlees enz. Een goede brok met meer vlees en zonder granen zijn, Doglovers Gold Passion, Acana grainfree, Wolfsblut zonder graan, Orijen enz. Doglovers gold Passion is rond de 52 euro voor 13 kilo per zak. Hoe meer zakken je afneemt hoe goedkoper de brokken zijn. In Doglovers gold High protein zit 56% vlees werd mij verteld hier op HP en dit heb ik ook teruggevonden in gezochte informatie op de website van DLG.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Hoi Kyra,Bedankt voor je antwoord. Ik heb nog wat nuttig info gevonden over hondenvoer, in 'honden opvoeden voor dummies.' Vond het wel een duidelijke omschrijving (ook voor jou Janneke)

Samengevat komt het hier op neer:
-Neem een brok waarvan de eerste 5 ingredienten 2 a 3 ingredienten op vleesbasis/dierlijke eiwitten bevatten.
-hondenvoer moet 20% dierlijk vet bevatten.
-Kies voer dat een beetje granen bevat, tot maximaal 25% van het totaal.
-Zorg dat de eiwitten 26 tot 34% zijn.
-Vermijd mais, soja, transvetten, rogge, paprika, tomaten, spinazie;
-gammalinolzuur is goed (in saffloer/lijnzaadolie)
-Vermijd ethoxyquine (conserveermiddel)

Voor zover ik kan zien voldoet kenner exquise hier wel aan. Het is misschien niet het allerbeste voer, maar de prijsklasse is betaalbaar. We gaan kijken hoe onze hond het erop doet; zijn we ontevreden,dan stappen we over. 
Dank voor jullie reacties.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kenner exquise bestanddelen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^