Protozoën (Giardia)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Ik doe elke maand mee met een ontlastingsonderzoek en tot op heden was er niets mis met de ontlasting.
Tot mijn schrik kreeg ik vandaag wel een foute uitslag nl. Protozoën (Giardia)
Nu is het wel zo dat Zoran 2 dagen voordat ik zijn ontlasting opstuurde is gecastreerd, zou het daaraan kunnen liggen?
En wat houdt dat eigelijk in, zou hij anders ergens een besmetting hebben opgelopen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Protozoën (Giardia)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Aleida,
Daar zal je van geschrokken zijn. Ik heb gelukkig zelf geen ervaring met Giardia.
Dit kan m.i. niet in connectie staan met een castratie.
Vond het volgende topic met waardevolle  info over Giardia

http://www.hondenpage.com/hondenforum/125035/giardia,-en-nu?.php

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Dank je Loesje en die tip van dat bruine brood ga ik meteen proberen ;-)

honden page profiel PasQPasQ 3 doggies

honden foto van PasQ

Hier een pup die Giardia heeft gehad, bij een volwassen hond zie je niet altijd symptomen. Hier was het bij de pup al snel duidelijk: stinkende dunne ontlasting, af en toe bloed, veel poepen. Ze schijnen het buiten al op te kunnen lopen als ze uit een regenplas drinken...De volwassen hond is ook behandeld, want het is gruwelijk besmettelijk, maar die heeft nooit enig symptoom gehad. Wat vooral heel belangrijk is: schoonmaken schoonmaken schoonmaken! Alles iedere dag met dettol of bijv schoonmaakazijn boenen, kleedjes op tenminste 60 graden (liefst 90 graden) wassen etc. En behandelen met bijv Panacur (hebben wij gedaan), en nogmaals herhalen. Succes, het is een irritante rotparasiet!

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Nog steeds snap ik niet hoe hij er zo plotseling aan komt, want elke maand wordt zijn ontlasting gecontroleerd en plotseling heeft Zoran zo'n parasiet.

Maar vertel eens Pasq...waarom moet ik zijn kleedjes wassen, moet dat ook als hij er gewoon op ligt te slapen, daar gebeurt toch verder niets mee?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

ook i.v.m. je bovenstaande reactie; lees nog even de reactie van forumlid Marianne 12 sept. 2012 22:34 uur

http://www.hondenpage.com/hondenforum/125035/giardia,-en-nu?.php

heb je al overlegd met je dierenarts betreffende eventuele behandeling ook als je hond hier geen symptomen van vertoont? Dat laatste is toch het geval?

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

" ook i.v.m. je bovenstaande reactie; lees nog even de reactie van forumlid Marianne 12 sept. 2012 22:34 uur

http://www.hondenpage.com/hondenforum/125035/giardia,-en-nu?.php

heb je al overlegd met je dierenarts betreffende eventuele behandeling ook als je hond hier geen symptomen van vertoont? Dat laatste is toch het geval? "


Ik kreeg de uitslag van het parasietenonderzoek Utrecht en die zeiden dat ik, als er verder geen klinische symptomen zijn er verder niets aan hoef te doen. Hij hoefde er verder ook niet voor ontwormd te worden. Het kan zijn dat Zoran een gezonde drager en uitscheider van Gardia is...wel vreemd dat ze dit nu pas ontdekken.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"

Ik kreeg de uitslag van het parasietenonderzoek Utrecht en die zeiden dat ik, als er verder geen klinische symptomen zijn er verder niets aan hoef te doen. Hij hoefde er verder ook niet voor ontwormd te worden. Het kan zijn dat Zoran een gezonde drager en uitscheider van Gardia is...wel vreemd dat ze dit nu pas ontdekken. "

Dat er voor Zoran geen behandeling nodig, concludeerde ik dus ook nadat ik dat stuk van Marianne had gelezen.
Zoran zal dus nog niet zo lang geleden besmet zijn, want het komt best veel voor en Giardia is heel besmettelijk.

Ik zou dit wel verwarrend vinden want besmet Zoran dan geen andere honden? Of bedoel je met gezonde "uitscheider", dat zijn ontlasting niet besmettelijk is?

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik heb, drie weken geleden dezelfde uitslag gekregen voor Denzel. Bij Dixie niets aangetroffen en bij Denzel Giardia. Ook voor het eerst, hiervoor steeds niets aangetroffen. Onderstaand antwoord kreeg ik op een aantal vragen die ik ze heb gesteld:


Bronopsporing bij Giardia is lastig, deze protozo gedijt bij het bestaan van symptoomloze dragers, dus het oplopen van de protozo kan overal gebeuren. Gelukkig dat er meestal weinig tot geen klachten aanwezig zijn (zie de term symptoomloze dragers), maar het kan wel zo zijn dat die ontstaan dus waakzaamheid is geboden, dit is ook de boodschap die wij met de uitslag willen overbrengen: "Niets aan de hand maar hou het in de gaten".
Internet is wat dat betreft geen goede raadgever omdat daar de problematiek met name wordt besproken en niemand meldt daar dat zijn/haar hond of kat Giardia positief is maar nergens last van heeft. Wat wel klopt is dat de ontlasting in tegenstelling tot bijvoorbeeld de spoelwormsoorten direct besmettelijk is voor een ander dier. Maar besmetting is dus niet per definitie ziekte en als een dier een infectie zonder al teveel klachten zelf kan couperen dan heeft ie mogelijk een betere immuniteit opgebouwd dan wanneer wij ze vroegtijdig behandelen, helaas kunnen we het wel of niet ziek worden niet voorspellen. Dit lijkt ook erg individu afhankelijk te zijn.

Het verhaal van alles ontsmetten in huis is meestal in situaties waarbij voortdurend nieuwe gevoelige dieren worden aangevoerd (fokkerij, asiel), wanneer er een (vaak betaalde) zorgplicht bestaat voor dieren van een andere eigenaar (pensions, dierenhotels) of wanneer een gezondheid status nagestreefd wordt in verband met zorghonden, sporthonden etc.

Voor een particulier kan dit minder belangrijk zijn, zolang er geen klachten zijn. Misschien heeft Denzel al eens een infectie doorgemaakt, misschien wordt Denzel nu voor het eerst aan Giardia blootgesteld, dat is lastig te zeggen en het is dus ook lastig te voorspellen of er bij infectie maagdarmklachten bij Denzel zullen ontwikkelen. Het zijn dus allemaal reële vragen die u heeft, alleen ze zijn lastig te beantwoorden. Bij een 0-tolerantie van de protozo leven we in een enge wereld, want Giardia komt bij vele dieren voor, bij acceptatie van de aanwezigheid, maar wel bestrijding van de ziekte!!!, ziet het er heel anders uit.

Voor wat betreft de opmerking dat Giardia leeft op granen....dit moet iets genuanceerd worden ben ik bang. Giardia doet het mogelijk beter tijdens koolhydraatrijke voeding. Dit is niet echt aangetoond, maar berust op het advies dat wordt gegeven door sommigen dat wanneer je een dier behandeld dat je dan een beter effect mag verwachten wanneer er koohydraatarm wordt gevoerd.


Giardia is bij de dierenarts met een sneltest makkelijk vast te stellen, maar bedank dan wel dat bij symptoomloze dragers deze test steeds positief uit zal vallen en dat het dus niet betekent dat Giardia dan de diarree ook veroorzaakt, dus dan kunnen altijd nog virussen, bacteriën of voedselintolerantie een oorzaak zijn en is Giardia alleen maar "ook aanwezig", zonder oorzakelijk van belang te zijn.
Maar dit is alleen maar van belang wanneer er zich langdurige diarree voor doet en laten we hopen dat dat nog lang op zich laat wachten (alhoewel met het eetgedrag van sommige honden ........:-) )

Wij kunnen ons voorstellen dat er meer vragen zijn ontstaan dan dat er concrete antwoorden zijn gegeven, dus als u nog vragen heeft, wij beantwoorden ze graag. Hoe doet Denzel het op dit moment?

Met vriendelijke groet,

Het Spoelwormteam


Ik hoop dat je er iets mee kan. Ik hou de ontlasting van Denzel in de gaten en zolang die goed is doe ik niets en wacht de volgende test af. Er zijn honden die levenslang drager blijven zonder zelf ziek te worden. Er zijn heel veel dieren besmet. Je kan ze zelf ook vragen stellen hoor, je hebt snel antwoord.

honden page profiel PasQPasQ 3 doggies

honden foto van PasQ

Voor zover ik weet is het zeker besmettelijk, alleen zijn pups en honden met lage weerstand er vatbaarder voor, incl symptomen. Onze pup had het opgelopen tijdens tanden wisselen, en net een koutje gehad. Lage weerstand dus! Onze volwassen bulldog van 2 jaar had geen symptomen, maar natuurlijk meteen besmet (aan elkaars kontje ruiken is genoeg). Op advies van de dierenarts beide bullen met Panacur behandeld, en de pup na 10 dgn nog een herhalingskuur. Het wassen is om herbesmetting te voorkomen, de cysten die ze uitscheiden komen na een aantal dagen weer uit en dan beland je in een cyclus.

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

" Ik heb, drie weken geleden dezelfde uitslag gekregen voor Denzel. Bij Dixie niets aangetroffen en bij Denzel Giardia. Ook voor het eerst, hiervoor steeds niets aangetroffen. Onderstaand antwoord kreeg ik op een aantal vragen die ik ze heb gesteld:


Bronopsporing bij Giardia is lastig, deze protozo gedijt bij het bestaan van symptoomloze dragers, dus het oplopen van de protozo kan overal gebeuren. Gelukkig dat er meestal weinig tot geen klachten aanwezig zijn (zie de term symptoomloze dragers), maar het kan wel zo zijn dat die ontstaan dus waakzaamheid is geboden, dit is ook de boodschap die wij met de uitslag willen overbrengen: "Niets aan de hand maar hou het in de gaten".
Internet is wat dat betreft geen goede raadgever omdat daar de problematiek met name wordt besproken en niemand meldt daar dat zijn/haar hond of kat Giardia positief is maar nergens last van heeft. Wat wel klopt is dat de ontlasting in tegenstelling tot bijvoorbeeld de spoelwormsoorten direct besmettelijk is voor een ander dier. Maar besmetting is dus niet per definitie ziekte en als een dier een infectie zonder al teveel klachten zelf kan couperen dan heeft ie mogelijk een betere immuniteit opgebouwd dan wanneer wij ze vroegtijdig behandelen, helaas kunnen we het wel of niet ziek worden niet voorspellen. Dit lijkt ook erg individu afhankelijk te zijn.

Het verhaal van alles ontsmetten in huis is meestal in situaties waarbij voortdurend nieuwe gevoelige dieren worden aangevoerd (fokkerij, asiel), wanneer er een (vaak betaalde) zorgplicht bestaat voor dieren van een andere eigenaar (pensions, dierenhotels) of wanneer een gezondheid status nagestreefd wordt in verband met zorghonden, sporthonden etc.

Voor een particulier kan dit minder belangrijk zijn, zolang er geen klachten zijn. Misschien heeft Denzel al eens een infectie doorgemaakt, misschien wordt Denzel nu voor het eerst aan Giardia blootgesteld, dat is lastig te zeggen en het is dus ook lastig te voorspellen of er bij infectie maagdarmklachten bij Denzel zullen ontwikkelen. Het zijn dus allemaal reële vragen die u heeft, alleen ze zijn lastig te beantwoorden. Bij een 0-tolerantie van de protozo leven we in een enge wereld, want Giardia komt bij vele dieren voor, bij acceptatie van de aanwezigheid, maar wel bestrijding van de ziekte!!!, ziet het er heel anders uit.

Voor wat betreft de opmerking dat Giardia leeft op granen....dit moet iets genuanceerd worden ben ik bang. Giardia doet het mogelijk beter tijdens koolhydraatrijke voeding. Dit is niet echt aangetoond, maar berust op het advies dat wordt gegeven door sommigen dat wanneer je een dier behandeld dat je dan een beter effect mag verwachten wanneer er koohydraatarm wordt gevoerd.


Giardia is bij de dierenarts met een sneltest makkelijk vast te stellen, maar bedank dan wel dat bij symptoomloze dragers deze test steeds positief uit zal vallen en dat het dus niet betekent dat Giardia dan de diarree ook veroorzaakt, dus dan kunnen altijd nog virussen, bacteriën of voedselintolerantie een oorzaak zijn en is Giardia alleen maar "ook aanwezig", zonder oorzakelijk van belang te zijn.
Maar dit is alleen maar van belang wanneer er zich langdurige diarree voor doet en laten we hopen dat dat nog lang op zich laat wachten (alhoewel met het eetgedrag van sommige honden ........:-) )

Wij kunnen ons voorstellen dat er meer vragen zijn ontstaan dan dat er concrete antwoorden zijn gegeven, dus als u nog vragen heeft, wij beantwoorden ze graag. Hoe doet Denzel het op dit moment?

Met vriendelijke groet,

Het Spoelwormteam


Ik hoop dat je er iets mee kan. Ik hou de ontlasting van Denzel in de gaten en zolang die goed is doe ik niets en wacht de volgende test af. Er zijn honden die levenslang drager blijven zonder zelf ziek te worden. Er zijn heel veel dieren besmet. Je kan ze zelf ook vragen stellen hoor, je hebt snel antwoord.

"


Bedankt Greetje ;-)

Ik heb idd ook wat vragen gesteld n.a.v. de uitslag maar ik hoop daar binnenkort antwoord op te krijgen.

Ik denk ook dat hij het na zijn castratie de parasiet heeft opgelopen, want toen was hij waarschijnlijk (zoals Pasq aangaf) vatbaarder voor e.v.t. ziektes??

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Zou idd wel kunnen. Een gezonde hond kan een Giardia infectie ook zelf herstellen maar idd pups, oudere en zwakkere dieren kunnen er last van krijgen. Hoe is zijn ontlasting nu? Hier is alles nog prima namelijk. Het is dat we weten dat er Giardia is aangetroffen anders zouden we niets merken.

We weten het nu omdat we met het onderzoek mee doen anders weten we dus echt niets want hij is niet ziek.

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Ik zou wel de ontlasting opruimen zodat je minder kans op besmetting hebt en de kont schoonmaken na het uitlaten. Ik zou wel een kuur geven voor de giardia. Anders besmet je toch veel honden in de buurt?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Alle aangeraakte stoffen uitwassen op 60 graden.Handen wassen, reinheid in acht houden!

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Ik zou wel de ontlasting opruimen zodat je minder kans op besmetting hebt en de kont schoonmaken na het uitlaten. Ik zou wel een kuur geven voor de giardia. Anders besmet je toch veel honden in de buurt? "


Weet je wat het is Jessica, zolang ze geen ziekte verschijnselen hebben is het beter om geen kuur te geven. Het is beter dat de hond de Giardia zelf bestrijd en zo een weerstand ertegen opbouwd. Zie de mail vsn het wormenteam van de Universiteit van Utrecht.

Vele honden (en vele andere dieren zoals konijnen en vogels) zijn drager van Giardia en kunnen dus zo een ander dier besmetten. Omdat we meedoen met dit ontlasting onderzoek weten we nu dat onze honden drager zijn van Giardia maar anders hadden we dat ook niet geweten omdat ze niet ziek zijn en hadden we dus ook geen kuur gegeven.

Hieronder nog even een antwoord van een homeopatische dierenarts die ik ook vragen heb gesteld over ( ja, ja, ik ga niet over 1 nacht ijs en zoek alles wel goed uit.....) Giardia en die zegt eigenlijk hetzelfde als Utrecht:

Giardia hoeft niet tot ziekte te leiden.
Als zijn immuunsysteem sterk genoeg is hoeft hij er geen last van te
krijgen.
Giardia kan zijn leven lang zonder problemen aanwezig zijn.
Honden met een zwak afweer systeem kunnen last krijgen.
Worm eitjes kunnen ook aanwezig zijn zonder ooit tot een volwassen
stadium te komen.
Het lichaam ruimt dat dan zelf op.
De volgende keer kan het onderzoek in Utrecht aangeven dat ze geen
Giardia vinden.
Het zijn moment opnamens.

Wat betreft het schoonmaken, zie de mail vanuit Utrecht die ik hierboven in mijn vorige reactie heb geplakt.

Om een lang verhaal kort te maken: geen paniek maar hou de hond goed in de gaten. Zodra hij ziek wordt contact opnemen met het spoelwormen team maar er is ook kans dat hij niet ziek wordt en zijn lichaam alles netjes zelf opruimt.


honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Maar vertel eens Greetje...wat zijn dan de ziekteverschijneselen?
Zoran heeft regelmatig eerst gewone ontlasting maar het laatste beetje is altijd een beetje dunnig.
Daar is hij echter niet ziek van maar stel dat het wel doorzet dan zou ik wel willen weten hoe zich dat manifesteert?

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Elke hond "kan" de Giardia parasiet bij zich dragen.
Als de hond goed gezond is, is de weerstand goed opgebouwd.

De pup, moet zijn gehele weerstand in de groei nog opbouwen.

Daarom is voeding ook zo belangrijk.

Een pup is sneller varbaarder.
Daarom is het ook zo belangrijk dat ze tot de 12 weken enting zo min mogelijk in contact komen met ontlasting van andere honden, uitlaatplek vermijden.

Vuil water,vieze sloot noem maar op.

Giardia herken je aan de penetrante geur, spuit-poep,
kan at bloed bijzitten.

Daar ik jammer genoeg ervaring hebt met deze parasiet, worden ze beide standaart ontwormt met Panacure

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

De "typische" geur van giardia (en parvo) is de geur van bloederige diarree. Dus niet specifiek voor de oorzaak, maar een symptoom.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"
Er zijn heel veel dieren besmet. Je kan ze zelf ook vragen stellen hoor, je hebt snel antwoord.
"


Ik heb het lange stuk er af gehaald. Maar wat een duidelijk antwoord.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik ben zelf nieuwsschierig naar of ze bepalen om welk type (assemblage) giardia het gaat. Niet alle typen zijn even besmettelijk voor elke diersoort (mens inclusief).

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

"

Weet je wat het is Jessica, zolang ze geen ziekte verschijnselen hebben is het beter om geen kuur te geven. Het is beter dat de hond de Giardia zelf bestrijd en zo een weerstand ertegen opbouwd. Zie de mail vsn het wormenteam van de Universiteit van Utrecht.

"
]

Ik heb altijd het idee dat je zonder behandeling blijft herbesmetten, alleen al voor andere honden in de buurt.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

"

Ik heb het lange stuk er af gehaald. Maar wat een duidelijk antwoord. "


Ja dat vond ik zelf ook en was er erg blij mee. In eerste instantie schoot ik ook in de lichte paniek maar na de duidelijke antwoorden ben ik er even realistisch in gedoken. Erg fijn dat we ze altijd vragen kunnen stellen en snel antwoord hebben.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" ]

Ik heb altijd het idee dat je zonder behandeling blijft herbesmetten, alleen al voor andere honden in de buurt. "


Die mogelijkheid is er maar wat nou als je hond besmet is en je weet het niet. Hij kan ook alleen drager zijn. Weet jij, op dit moment, of je hond Giardia heeft?

Ik ga er maar vanuit dat ze in Utrecht wel weten waar ze het over hebben......toch?

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Ik ben zelf nieuwsschierig naar of ze bepalen om welk type (assemblage) giardia het gaat. Niet alle typen zijn even besmettelijk voor elke diersoort (mens inclusief). "


Ik zou het voor je kunnen vragen als je dat wilt?

honden page profiel PasQPasQ 3 doggies

honden foto van PasQ

Ik baalde als een stekker toen we Panacur moesten geven (het is allemaal troep) maar geloof me, je bent blij als de symptomen verdwenen zijn, hier was het echt geen pretje! De pup kon het 's nachts niet eens meer ophouden, zo sneu! Hier dus ook de volwassen hond behandeld, mede omdat het gewoon voor alle dieren in de omgeving negatief kan uitpakken. Ik overweeg ook om Panacur nu als ontwormingsmiddel te blijven gebruiken, dit doodt namelijk nog meer wormen dan de "gewone" tabletten. Je kunt beter 2-3x per jaar ontwormen als er Giardia geweest is...Dat wil je nooit meer voor je honden!

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

" Zou idd wel kunnen. Een gezonde hond kan een Giardia infectie ook zelf herstellen maar idd pups, oudere en zwakkere dieren kunnen er last van krijgen. Hoe is zijn ontlasting nu? Hier is alles nog prima namelijk. Het is dat we weten dat er Giardia is aangetroffen anders zouden we niets merken.

We weten het nu omdat we met het onderzoek mee doen anders weten we dus echt niets want hij is niet ziek. "


Zoran heeft er verder geen last van ik merk niks aan hem en zijn ontlasting is ook normaal. Volgens het spoelwormenteam moet zijn lichaam deze parasiet zelf op kunnen ruimen dus ga ik dat maar eens even afwachten :-)

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

"

Die mogelijkheid is er maar wat nou als je hond besmet is en je weet het niet. Hij kan ook alleen drager zijn. Weet jij, op dit moment, of je hond Giardia heeft?

Ik ga er maar vanuit dat ze in Utrecht wel weten waar ze het over hebben......toch? "



De mijne heeft helaas ook giardia gehad in het verleden. Wat een gedoe om het weg te krijgen.

honden page profiel BuddyBuddy 3 doggies

honden foto van Buddy

Bij Buddy was ook een paar maanden geleden in Utrecht bij de ontlastingsonderzoek giardia gevonden. Buddy had ook helemaal geen symptomen.
Ik heb toen beslist geen medicijnen te geven. Ergens in het internet heb ik gelezen, dat oregano goed zou zijn tegen giardia. Dus heb ik oregano-olie capsules gekocht. De volgende uitslag was weer positief, dus heb ik meer pillen gegeven. En nu is Buddy al voor de tweede keer negatief getest!
Geen idee, of het echt dat oregano was.....maar het is weg!
Ik heb wel alles regelmatig in de was gedaan.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Bij Buddy was ook een paar maanden geleden in Utrecht bij de ontlastingsonderzoek giardia gevonden. Buddy had ook helemaal geen symptomen.
Ik heb toen beslist geen medicijnen te geven. Ergens in het internet heb ik gelezen, dat oregano goed zou zijn tegen giardia. Dus heb ik oregano-olie capsules gekocht. De volgende uitslag was weer positief, dus heb ik meer pillen gegeven. En nu is Buddy al voor de tweede keer negatief getest!
Geen idee, of het echt dat oregano was.....maar het is weg!
Ik heb wel alles regelmatig in de was gedaan. "


Kijk, das een goede tip! Ik moet komend weekend weer ontlasting opsturen en als er weer Giardia wordt gevonden kan ik dit proberen. Waar heb je die capsules gekocht?

honden page profiel BuddyBuddy 3 doggies

honden foto van Buddy

Hoi, hoi,

Ik weet niet meer waar ik de capsulesbesteld heb. Ze noemen wilde oregano olie en zijn van Bonusan. Ik heb gewoon gegoogeld en daar besteld, waar de prijs incl verzendkosten het goedkoopst zijn.
Ergens heb ik ook gelezen, dat dat oilie aggressief tegen slijmvliezen kan zijn. Het zijn zo capsules die eruitzien als visolie-capsules. Buddy is echt gek op kaas. Dus heb ik mini kleine stukjes kaas gesneden en die in mijn eene hand gedaan. Maar zo, dat Buddy dat kan zien. Dan in de andere hand een stukje kaas met de capsule en dit voor zijn neus gehouden. In afwachting voor de andere kaas, slickt Buddy dan heel snel door zonder te kauwen.
Ik ben begonnen met een capsule per dag en later met 2 keer een capsule. Maar Buddy was nog steeds positief. Dan ben ik veranderd naar 1 keer per dag 3 capsules. De volgende ontlasting was vrij. Nu heb ik een maand lang niets meer gegeven en Buddy is nog steeds negatief.
Buddy is een berner sennen van ca. 45 kg.
Ik had wel met Utrecht gemailt en zoals hier boven genoemd kan een gezonde hond zonder symptomen vanzelf met giardia terechtkomen. Maar hoe lang dat duurt is niet echt bekend. Trouwens geweldig, de communicatie met Utrecht!! Zij hadden geen ervaring met oregano olie en ik dacht ik probeer het gewoon.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Protozoën (Giardia)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^