Heupdysplasie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Hallo mede hondenliefhebbers!

Wij hebben Joep, een herplaatser, nu 3 weken. Hij is een kruising tussen een Duitse en een Mechelse herder. (Hij is tussen de 4 en de 6 jaar oud)
AS vrijdagmiddag hebben we een afspraak staan bij de DA.
Toch wil ik graag alvast wat advies hebben.

Het valt ons op dat Joep:
- bij het gooien van een balletje soms gaat huppelen als een konijntje, dit doet hij niet veel, 3x of zo en dan stopt het. Dit soms ook bij alleen los lopen zonder balletje.
- veel likt /bijt(met zijn voortanden alsof hij jeuk heeft) aan zijn heup, daar ook regelmatig zelf krabt met zijn eigen achterpoot. Er is voor ons niets te zien daar.
- Hij gooit zijn kont bij het lopen van links naar rechts. (net een model;-))
- soms ineens kreupel gaat lopen, dan voor dan weer achter kreupel is. (in zijn voorpootkussentje gisteren wel een scheurtje gevonden, dus daaraan likken en kreupel mee lopen is denk ik wel verklaard) (enig idee hoe we dat zsm voor hem kunnen verhelpen? vaseline of zo?)

Ik heb op internet gezocht en deze klachten, samen met het kruising Duitse herder, wijzen volgens mij op HD.
Wat hij niet laat zien, wat wel als symptonen worden omschreven, bv minder willen spelen, minder willen rennen of stijf zijn na stilliggen...

Denken jullie hetzelfde als ik? Of zijn er nog meer dingen die dit kunnen verklaren? (hij heeft snel diarree en slappe ontlasting, geen idee of dit samen kan hangen?)

Nou zie ik wel dat bij Hd honden 5x per dag 5 minuutjes zouden mogen wandelen (wel opbouwen).. En Joep is juist een hond die veel energie heeft en dat graag kwijt wil/moet... Hoe zouden we daar dan mee om moeten gaan? Als hij indd HD heeft..

Alvast bedankt!

Janneke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heupdysplasie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Dat mank lopen zou met het scheurtje te maken kunnen hebben. Maar waarom ga je niet naar de dierenarts om het eens na te laten kijken?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat bedoel je met huppelen als een konijn?

Krabben/ likken kan ook een vorm van stress zijn of aan de ruggenwervel liggen waardoor hij tintelingen krijgt in de achterpoten. Dit heeft dan niets met HD te maken.

Het gooien / wiebelen met de kont doen alle 3 honden honden ook. 2 daarvan zijn getest op HD en hebben uitstekende heupen HD A, de 3e hond is nog te jong om te testen.

Als de kussens in de poten beschadigd zijn is de kans groot dat ze mank lopen, soms zijn de scheurtjes niet terug te vinden, maar zitten ze er wel.


Voor de zekerheid zou je sowieso een heupfoto kunnen laten maken, dan weet je het zeker.

Maar wat vooral belangrijk is voor een hond met eventuele HD is dat de spieren op de heupen goed ontwikkeld zijn. Door de spieren hebben ze minder last van de HD. Juist omdat dan de spieren de klappen (van het lopen) opvangen en niet de gewrichten zelf.

Als de hond HD heeft kan je dit versterken door naar een speciaal bad te gaan en door middel van zwemmen de heup spieren sterker te maken.

Doordat de voldoende spieren op de heupen zitten kan je een gewone wandeling met de hond maken. Wel zal je erop moeten letten dat de niet al te vreemde bewegingen gemaakt worden.

Maar totdat je weet of het HD is en als het het niet blijkt te zijn, gewoon met hem wandelen en de beweging geven die hij nodig heeft. Ook kan je hem geestelijk moe maken.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Heeft hij geen volle anaalklieren? Gezien de slappe ontlasting en de jeuk achter.

Hoop dat je goed nieuws krijgt van de DA. Ik ben ook eens met vermoedens van HD naar de DA gegaan, foto's gemaakt. Niets aan de hand, ontzettend mooie heupen, alleen last van groeipijnen en meneer bleek in telgang te lopen, vandaag het waggelen... O-)

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

huppelen als een konijn bedoel ik met zijn twee achterpoten tegelijkertijd huppen en zijn voorpoten lopen dan op een normale manier.
Vrijdag iig naar de DA dus dan zullen we zien wat hij zegt.. :-) Hoe weet ik of hij volle anaaklieren heeft en wat kan je eraan doen?

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" huppelen als een konijn bedoel ik met zijn twee achterpoten tegelijkertijd huppen en zijn voorpoten lopen dan op een normale manier.
Vrijdag iig naar de DA dus dan zullen we zien wat hij zegt.. :-) Hoe weet ik of hij volle anaaklieren heeft en wat kan je eraan doen? "


Even de DA laten checken, als ze vol zitten dan kan die ze zo uitdrukken. Stelt niet veel voor. Komt vaak voor als een hond langere tijd dunnere ontlasting heeft, die hoeft dan niet te persen waardoor de anaalklieren zich niet legen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik moet zeggen dat wat je omschrijft wel "riekt' naar heup of rug problemen
vooral dat typerende huppen met 2 poten tegelijk
heel vroeger was dat de 1e test die hd-specialisten deden
lieten ze de (toen vooral DH's) over een drempeltje stappen
de "huppers" waren dan verdacht

ik zou even niks doen, want misschien is het dat helemaal niet
of in heel milde vorm, waarbij je met bv zwemmen en een goed voedingsuplement
heel veel kan compenseren en de hond er prima mee uit de voeten kan

apporteren zou ik zelf dus nu niet doen tot je zeker weet dat de heupen en rug wel goed zijn
niks zo zwaar als apporteren, is echt "killing" voor heupen, laatstaan voor minder goede heupen en/of een nog niet zo goed bespierde hond.

lekker volop gaan wandelen, rechtlijnig, als het kan mag heel rustig fietsen opgestart worden

anaalklieren geeft vaak ook een heel nare geur, zeker als je ven in de buurt van het kontje
ruikt, zien kan je het vaak nauwelijks, een da ziet het wel zo, maar mijn ervaring is dan dat ze echt op de staart gaan bijten (op de bovenkant) of opeens weg schieten (want overvolle anaalklieren kunnen heel erg prikken en steken).

maar ik zou de eerlijke mening van de da afwachten, en misschien zelfs, als je heel veel sportieve plannen hebt met de hond even heupfoto's laten maken

hebben wij met onze huidige hond ook gedaan, die was ook al volwassen toen hij bij ons kwam
en had enorm spier tekort, om zeker te weten dat we hem wel goed konden gaan belasten, zijn op een bepaald moment (hij lag toch onder zeil voor iets heel anders) globale heupfoto's gemaakt, die waar perfect trouwens, maar waren ze dat niet geweest, hadden we ons daar op aangepast.

tis wel een leuke hond hoor, gaaf dat hij bij jullie mag wonen
heel veel plezier met hem ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heupdysplasie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: In de riem bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^