clicker training

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

hallo
bij martin gaus werken ze met een clicker maar ik heb daar een vraagje over
als je tijdens de les de clicker gebruikt moet je hem dan ook thuis gebruiken of kan het dan ook zonder (werk namelijk niet graag met clicker maar martin gaus blijkt goed te zijn dus ....)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "clicker training" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzetjeSuzetje

honden foto van Suzetje

Hoezo werk je niet graag met een clicker? Ik vind het zelf een hele fijne manier.De toon waarop dat ding klikt is sowieso altijd hetzelfde waardoor er geen verschil in hoogte, hardheid, etc zit waardoor het voor de hond veel makkerlijker te begrijpen is. En de meeste honden pikken de commando's dus ook vele malen sneller op :-)

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

gewoon ik werk er niet graag mee maar gaat dit of niet????????

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

op zich zal dat wel gaan maar ik merk dat ze alles wel sneller begrijpen. Ben er voor het eerst met Luna mee begonnen ( is onze 7de hond maar ik klikte al wel met vingers ) door puppy cursus en merk dat Nanook ( ons 8ste hondje ) dingen nu al veel sneller oppikt en doet. 
Het is even een kwestie van wennen maar ik vraag me nu af waarom jezelf het iets moeilijker maken dan nodig is,  omdat ik nu dus het verschil merk.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Je maakt het wel ingewikkeld voor je hond als je het niet altijd hetzelfde doet. De clicker is een hulpmiddel voor je hond, niet voor jezelf. Wanneer je hetzelfde gedrag op verschillende manieren aanleert is dit niet duidelijk voor de hond. Denk er maar eens aan dat je zelf iets nieuws moet leren en de methode van je docent is steeds anders... dan moet je steeds weer even tijd nemen om te wennen aan de methode voordat je tot leren komt.

Het goede nieuws is dat je alleen clickt bij het aanleren van nieuw gedrag. Als het gedrag eenmaal helemaal verinnerlijkt is, kan je de click achterwege laten.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik doe ook de cursussen bij MG. Je mag thuis de clicker gebruiken, maar niet voor alles door elkaar.Dus niet tijdens een wandeling voor het rustig met je meelopen, het zitten bij de stoeprand, het naar je toekomen als hij losloopt. Anders weet de hond niet meer wat hij nou goed deed, want voor alles wordt geclicked.

Ik click nu voor als hij los loopt en ik hem dan roep (Sep, hierrr, met een rollende r werkt bij hem het beste :P). En voor de rest beloon ik met mijn stem. Hij begint wel weer wat meer te trekken aan de riem, dus dan ga ik een andere wandeling weer belonen met de clicker voor het niet trekken en dan het hier komen belonen met mijn stem.

De clicker moet je bij MG ook weer afbouwen en daarna via interval gaan belonen (dan via stem, dan stem en wat lekker, dan weer een paar keer stem, dan weer een paar x wat lekkers), dat het voor de hond onbekend is of hij nou wat lekker krijgt of niet, waardoor hij zijn best blijft doen.

Mmm, ik zie meteen waarom hij (sep) nu zo af en toe weer trekt aan de riem, ik doe geen interval beloning, hij krijgt nooit meer een koekje voor rustig mee lopen, altijd alleen maar stem .... Moet misschien straks ook kunnen, maar hij is nog maar 15 weken ...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "clicker training" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^