snachts opstaan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

hallo wij zijn van plan om een golden retriever pup aan te schaffen
maar we hebben een vraag:
ik krijg de pup als die 8 weke is en hij gaat snachts in de bench in de living ik ga daarbij slapen op de bank maar moet je je hond snachts uitlaten als die piept of juist negeren als die piept.
of moet je hem uitlaten om de zoveel uur en om de hoeveel uur is dat dan????
ps: zeg ook even hoe jullie het hebben aangepakt en om de hoeveel uur jullie opstonden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "snachts opstaan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Toen mijn australian sheperd net bij mij in huis was, was ze ook 8 weken.
Bij mij sliep ze 's nachts in de bench in de huiskamer, ik liet hhr 's avonds om 10 uur voor het laats uit, verder liet ik haar alleen uit als ze begon te piepen, ze piepten namenlijk alleen als ze uit moest , verder hoorde je haar nooit (soms was dit 1 keer per nacht en soms was dit 2 keer per nacht) verder liet ik haar 's ochtends om ongeveer half 6 weer uit voordat ik naar mijn werk ging.
Bij mijn hond werkte dit heel erg goed, wil niet zeggen dat het bij jullie pup ook op deze manier gaat werken, hij/zij vindt een bench misschien niet leuk en gaat daarom piepen.

Je kunt misschien wel een grote knuffel in de bench leggen, dit heb ik ook gedaan, dan heeft je pup een kameraadje om mee te slapen.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Onze pup sliep 's nachts in de bench, in principe is het beter het piepen te negeren, omdat je ze anders aanleert dat ze wanneer ze dit doen aandacht krijgen.
Wij hebben de eerste paar nachten beneden op een matras geslapen, bench op afstand zodat ze ons wel kon zien en horen. Pups piepen namelijk ook omdat ze zich bang en verlaten kunnen voelen. Door te laten zien dat je in de buurt bent, geef je ze al gauw het vertrouwen en je zult zien dat ze vanzelf wennen aan het feit dat je ze vanzelf weer komt ophalen uit de bench iedere morgen.

Wij hadden onze pup pas met 12 weken, gingen er toen om de 3-4 uur uit. Dit ging wisselend goed, maar dit heeft allemaal met de gewenningsperiode te maken. Je pup weet in het begin nog niet dat je wel weer komt om hem naar buiten te laten, ze moeten even in het ritme komen. Hier was het na 2 weken al helemaal op de rit. Nou scheelt het wel dat wij nog een bulldog hebben die altijd in dezelfde ruimte bij haar slaapt (op een kussen tegenover de bench), dat stelde haar ook wat meer gerust. Als je pup veel piept kun je dit overdag goed trainen: doe hem/haar in de bench, en ga voor een paar minuten de kamer uit, zolang de pup piept NIET terug komen, maar als ze stil zijn direct belonen! Dan leren ze al gauw dat piepen geen zin heeft! ;-)

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ja ik kan moeilijk mee praten,maar zet het toch neer ik heb de makkelijkste pup..gehad die je wensen kan..

2 nachten naast bed......Heerlijk slapen 23.00 laten plassen 7.00 weer voor het eerst....

Toen naar beneden....

Nooit gehoord ik slaap heel licht dus ik hoor alles deur slaapkamer open en de deur van beneden open......

Ze is nooit snacht gekomen Ja als ze aan de diarree was,dat hebben we hellaas wel regelmatig mee gemaakt vooral voor Cyra erg vervellend...

Succes...

honden page profiel Lara DemesLara Demes

honden foto van Lara Demes

Wij sliepen ook s'nachts bij de Bonnie en lieten haar de eerste dag/nachts uit als ze het aangaf en daarna afbouwen door negeren en s'ochtends bij haar eerste plasje t belonen. 
Ook wij hadden een speeltje waar mensengeur aanzat (speeltje met een t-shirt van mij eromheen) en zo hoefde ze zich eenzaam te voelen. 
Geen idee of het DE manier is maar bij Bonnie heeft het heel goed geholpen. :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow was 4 maanden toen ze bij ons kwam, de eerste twee nachten hebben we het piepen inderdaad genegeerd, maar toen kon ik wel 's morgens héél erg schoonmaken (voornamelijk diarree). 
 
Daarna gewoon de wekker gezet 's nachts, om de twee uur. En zelfs toen moest ik nog wel eens schoonmaken. 
Daarna steeds wat meer tijd tussen de nachtelijke 'wandelingen'.

Ik had 6 weken vrij, halverwege sliep ze 's nachts al door. Wel van twaalf tot zeven, dus niet heel lang, maar ook dat werd steeds wat langer.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Beau heeft niet gepiept, zoiezo de eerste nachten niet, sliep al lekker door, we lieten hem plassen vlak voordat we naar bed gingen, na 5 dagen had hij wel eens dat hij piepte omdat hij moest, uithalen, laten plassen en verder slapen. Beau was gauw zindelijk. Wel hebben we een terugslag gehad met 4 maanden, dan deed hij het wel eens in de bench, maar dat was gauw over. Ik geloof dat we wel geluk hebben gehad.

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

bedankt allemaal voor jullie reacties

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

vraagje we hebben geen knuffels hier is een kussen in de bench ook goed(tis een klein kussen)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

wat heel goed helpt op het moment dat je de pup gaat halen is een dekentje meenemen van thuis, dat door het nest van de pups heenhalen, ( ook even over de moederhond )dat dekentje weer op de slaapplek thuiss neerleggen, zo heeft de pup nestgeur bij hem...

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Ik heb behoorlijk lang beneden op de bank geslapen met de bench naast me, Jody had nogal moeite met alleen zijn. Wanneer ze begon te piepen deed ik even m'n hand tegen de bench en dan sliep ze weer gerust verder, als dat niet hielp liet ik haar even plassen. Gewoon oppakken, buiten zetten en weer terug de bench in zonder iets tegen haar te zeggen. Ik vind het niet eerlijk om van een jonge pup te verwachten dat ze het al een hele nacht op kunnen houden. Na een paar weken kon ze het goed ophouden.

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

" Ik heb behoorlijk lang beneden op de bank geslapen met de bench naast me, Jody had nogal moeite met alleen zijn. Wanneer ze begon te piepen deed ik even m'n hand tegen de bench en dan sliep ze weer gerust verder, als dat niet hielp liet ik haar even plassen. Gewoon oppakken, buiten zetten en weer terug de bench in zonder iets tegen haar te zeggen. Ik vind het niet eerlijk om van een jonge pup te verwachten dat ze het al een hele nacht op kunnen houden. Na een paar weken kon ze het goed ophouden. "

maar wij hebben een hele grote tuin en als ik haar gewoon buiten zet zal ze dan niet door heel de tuin gaan lopen

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

"
maar wij hebben een hele grote tuin en als ik haar gewoon buiten zet zal ze dan niet door heel de tuin gaan lopen "

Ik denk dat dat mee zal vallen, ze zal wel nodig moeten en gelijk gaan plassen, maar mocht ze dat toch gaan doen kun je er natuurlijk een riempje aan doen om te voorkomen dat je haar moet roepen enz. Het belangrijkste is eigenlijk dat ze leert dat 's nachts eruit niet betekent dat er gespeeld gaat worden, maar dat ze alleen even een plas mag doen en dan weer verder moet slapen.

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

"
Ik denk dat dat mee zal vallen, ze zal wel nodig moeten en gelijk gaan plassen, maar mocht ze dat toch gaan doen kun je er natuurlijk een riempje aan doen om te voorkomen dat je haar moet roepen enz. Het belangrijkste is eigenlijk dat ze leert dat 's nachts eruit niet betekent dat er gespeeld gaat worden, maar dat ze alleen even een plas mag doen en dan weer verder moet slapen. "

oke erg bedankt allemaal!!!!!!

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

succes ! Waar komt het pupje vandaan ?

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

" succes ! Waar komt het pupje vandaan ? "

van clemmendais maar nog een vraag moet er snachts drinkwater in zijn bench staan?????

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

ziet er goed uit ! Nee, geen water meer na 20.00 uur s ávonds, zo deden wij het.

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

bedankt allemaal

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Onze Dieks ging s'avonds meteen in z'n bench liggen ook als wij in de kamer waren, heb er snachts nooit bij geslapen hij ook niet by ons. Wel snachts eens de welker gezet, ik was bang dat ik m niet zou horen als hij piepte... Maar hij zei niks, smorgens om half 7 er uit gegaan om te laten plassen. En Dieks was eigenlijk per direct zindelijk! Niet alle honden zijn zo , dus als de jouwe piept, zeker wél uitlaten!! Dieks kreeg ook na 20.00 idd geen drinken meer.. En we lieten m als laatst uit tegen 11 u s'avonds...
En wat wij ook gedaan hebben maar dat is ieder voorzicht is Dieks meteen los laten lopen... Ik was wel huiverig int begin maar hier in de tuin (is open tuin hij had weg gekunt) hebben wij hem meteen los gelaten. Hij is dan nog erg op jou gericht he!

Heel veel plezier van je pupsel!!

honden page profiel IndraIndra

honden foto van Indra

Zet geen waterbak in de bench. Laat haar uit als je naar bed ga en om een uur of6 s'morgens. Bij ons is dat ook gelukt.heel veel succes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "snachts opstaan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: nova scotai duck tolling retriever
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^