Hoe kan ik haar genoeg beweging geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Evy is gewend om ongeveer 2 - 2,5 uur te lopen op een dag, beetje afhankelijk van de bereidheid van mijn ouders/broertje en mijn gezondheid. Ik ben verantwoordelijk voor 1,5 uur op een dag. Nu heb ik alleen het probleem dat ik niet kan lopen vanwege mijn knie. Met veel pijn heb ik mezelf twee keer naar het grasveld gesleept en daarnet toch een rondje van tien minuten gelopen met op het einde overgeven van de pijn. Maandag naar de huisarts, zodat ik krukken kan aanvragen en ik hoop dan meer met Evy te kunnen wandelen (iemand tips voor wandelen met een hond en krukken?)

Hoe kan ik er voor zorgen dat Evy toch nog genoeg beweging krijgt? Ik puzzel met haar nu meer dan normaal op een dag, zodat ze op die manier wat moeier wordt, maar dat is niet genoeg. Nu is ze helemaal hyper en op alle mogelijke manieren aandacht aan het trekken, terwijl ze normaal lekker ligt te slapen. Ik geef haar zo meteen maar iets om op te knagen, dan is ze op die manier even bezig.


Mijn moeder is niet in staat om Evy uit te laten op dit moment, omdat ze een longontsteking heeft. Mijn vader is er enkel 's ochtends vroeg (15 minuten met Evy) en 's avonds laat (15 minuten met Evy) en mijn broertje is een lui varken, dus ik ben de enige die in staat is om haar uit te laten, maar nu dus ook niet meer..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe kan ik haar genoeg beweging geven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Kan je haar ergens in de buurt los laten lopen? Of balletje gooien in de tuin des noods?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Dank je voor de snelle reactie!

Wij hebben helaas geen losloopgebied in de buurt en het park waar ik aan woon grenst aan een drukke weg waar ze hard rijden (50 - 60 km per uur), dus ik vind het eng om haar daar los te laten. Mevrouw is ook heerlijk aan het puberen, dus het enige waar ze naar luistert is wat er in haar koppie zit.
Ik heb haar wel aan de lange lijn in de tuin gedaan, maar dan gaat ze liggen en ergens op knagen. Aan de lange lijn in het park durf ik op dit moment niet, want ze wil nog wel eens trekken en dan lig ik om (ben ik nog verder van huis met mijn knie). Als ik de lijn los doe is ze er vandoor, onze tuin is namelijk open. :( Heb het er al vaker over gehad met mijn ouders om het af te zetten, maar dat vinden ze lelijk. :S

Ik ga in ieder geval de lange lijn mee nemen naar het park. Dan kan ik de lijn om de lantarenpaal heen doen en kan zij toch nog een beetje rennen. Als ze dan een ruk aan de lijn geeft heb ik er geen last van. :-)

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

pfoe lastig! een tip, krukken en een jonge (sterke) hond is geen goed combinatie!ik heb een tijd op krukken gelopen nadat mn knie was gebroken en het is echt ontzettend zwaar! het is een hele andere manier van lopen (je loopt eigenlijk met je handen en armen) en ik zou er niet aan moeten denken er dan nog een vol enthousiaste hele grote pupO-) bij te moeten nemen.. 

Wat heb je precies aan je knie, of weet je dat nog niet? 
en denk ook goed aan jezelf! 
heb je een tuin waar evy even los kan of misschien buren die het een keertje over willen nemen?

schiet me net te binnen, is een rolstoel geen goed idee?:-D lijkt me makkelijker te controleren met evy erbij dan krukken en jij hoeft helemaal niet op je knie te steunen.. een rolstoel kan je net zo makkelijk krijgen als krukken geloof ik..

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

kan je geen loopband lenen of hebben je er misschien een is pers niet mijn ding maar in zo'n geval toch een uitkomst.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Uitlaatdienst Lianne en Mara vragen ;-)En ik heb een rolstoel tot mn beschikking als mn ma moet voor bestraling moet haha :-p

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ik ga in ieder geval de lange lijn mee nemen naar het park. Dan kan ik de lijn om de lantarenpaal heen doen en kan zij toch nog een beetje rennen. Als ze dan een ruk aan de lijn geeft heb ik er geen last van. :-) "

Hier dacht ik ook aan, gewoon de lange lijn om een boom of lantaarnpaal en laat haar maar lekker haar ding doen :-) 
 
Overigens erg jammer dat je broertje jullie niet even kan bijstaan nu je moeder een longontsteking heeft en jij een probleem met je knie. 
Maar dat zal wel een broertjes-ding zijn ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Allereerst: IK HEB WEER INTERNET OP MIJN LAPTOP! :-D :-D :-D :-D :-D

Zo, nu de reacties. xD

@ Lil en Nouri: Ik loop al vijf jaar met krukken en volgens mijn fysiotherapeut ben ik de eerste heeft uitgevonden hoe je met krukken de trap op kunt komen. Ik hoop dus dat het mij ook lukt om uit te vinden hoe je een hond kunt uitlaten op krukken. Des noods laat ik haar gewoon maar de hele tijd loslopen ook al mag het niet, ik moet wat.
Ik heb groeiproblemen in mijn knie en mijn kniebanden tot twee keer toe gescheurd. De laatste keer bij een verkeerde fysiotherapeut terecht gekomen en daardoor mijn meniscus bijna omzeep geholpen. Al met al loop ik dus al vijf jaar met een slechte knie en wissel ik af tussen krukken, rolstoel en "gewoon" lopen. Mijn knie zal altijd een zwakke plek blijven.
Rolstoel doen ze moeilijk over dan krukken bij onze zorgdinges. Krukken kun je al vrij snel krijgen (even een beetje hinkelen), maar rolstoel vinden ze vaak niet nodig en is alleen in extreme gevallen (allebei je benen in het gips of zo..). Ik heb uiteindelijk een rolstoel gekregen toen ik een slijmbeursontsteking had links en een slechte knie rechts, waardoor ik dus gewoon niet meer kon lopen.

@ Peter en Dinos: Ik ga eens kijken of ik mensen in de omgeving kan vinden die zo'n ding hebben. Vind inderdaad ook dat een hond normaal gewoon moet kunnen lopen buiten en niet op zo'n loopband, maar soms kan het niet anders.

@ Lianne en Mara: Wanneer kun je? O-)

@ Cindy en Mellow: Wie weet is het echt een broertjes-ding. Ik dacht altijd dat het met zijn autisme te maken had. Hij kan niet goed tegen veranderingen en moet regelmaat hebben. Dat de hond de ene keer wel luistert en de andere keer niet is te wisselvallig en willekeurig voor hem.


Zaterdag is ze voor twee uur mee geweest naar scouting, dus toen was ze lekker moe. :-) Scoutinggebouw staat bij allemaal grasvelden, dus daar gaat ze los en ze hobbelt dan de hele dag achter mijn vader en mijn broertje aan. Gezellig mee doen met renspelletjes bij de kinderen, enz.
Zondag gaat mijn vader altijd naar het strand, dus dan is ze ook goed moe, dus dat is ook geregeld. Maandag hoop ik krukken te hebben, dus dan kan ik weer met haar lopen.

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

Ik loop permanent op krukken (of rij in een scootmobiel), dus mijn hummel is vanaf dag 1 al gewend aan een vierbenig mens. ;-)
Dat doet ze inmiddels echt perfect!
Maar goed, dat moest ze uiteraard wel leren en soms, als ik naar een nieuwe omgeving ga bijvoorbeeld, is het nog weleens moeilijk. Voor die gelegenheden hebben ik zo'n ding: http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/looplijn/looplijn/190197

Is wat mij betreft echt een uitkomst!
Misschien ook iets voor jou? Heb je in ieder geval je handen vrij voor je krukken!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik loop permanent op krukken (of rij in een scootmobiel), dus mijn hummel is vanaf dag 1 al gewend aan een vierbenig mens. ;-)
Dat doet ze inmiddels echt perfect!
Maar goed, dat moest ze uiteraard wel leren en soms, als ik naar een nieuwe omgeving ga bijvoorbeeld, is het nog weleens moeilijk. Voor die gelegenheden hebben ik zo'n ding: http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/looplijn/looplijn/190197

Is wat mij betreft echt een uitkomst!
Misschien ook iets voor jou? Heb je in ieder geval je handen vrij voor je krukken! "

Ziet er inderdaad handig uit! Ik ga eens rustig Googlen naar informatie en ervaringen, ziet er inderdaad wel uit als een handig ding. In de toekomst wil ik ook met Evy gaan fietsen, dus dan is zoiets ook erg handig om te hebben. :-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Hoi Sanne,
Mijn broertje heeft ook een milde vorm van asperger. Heel vervelend, met name voor hem. Wel heb ik gemerkt dat hij vanaf een bepaalde puber leeftijd er ook wel (al dan niet bewust) gebruik van ging maken in zijn voordeel. Op een gegeven moment zijn er dan ook vrij harde gesprekken geweest tussen mijn moeder en hem, en nu gaat het beter. Het is zo lastig om de scheidslijn te vinden tussen de autisme en lui pubergedrag.

Heeft het geen zin om nog een keertje op je allerliefste grote zussen manier met hem te gaan praten? Verder klinkt een lange lijn aan een paal ook prima. Heb je verder nog buren of vrienden of kennissen die een keertje bij kunnen springen?

Veel sterkte met je knie, ik hoop dat het snel beter gaat!

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik heb ook al heel lang problemen met mn linker knie maar gelukkig was mijn grote operatie vlak voor Bo kwam. Hij kent mij eigenlijk dus niet anders dan dat ik een beetje raar loop. In januari heb ik ook heel even met krukken gelopen na het laten verwijderen van mijn schroeven uit mn been dus toen was Bo ongeveer een half jaar maar dat ging eigenlijk best goed. Hij voelde zelf aan dat er iets was en dat hij zich koest moest houden. Die heupgordel is inderdaad misschien wel een goed idee. 
Je zal het trouwens wel weten maar.. Voorzichtig lopen met krukken in de sneeuw ;-) en de zorgverzekering qua krukken lenen is sinds 1 januari veranderd, het is lastiger geworden ze te huren. In ieder geval hier in Almere.

frederieke (Gast)

je kunt iemand uit de buurt vragen hem uit te laten er is vast wel een buur jongen of meisje die dat leuk vind.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

ai dat is frustrerend zeg!

huisarts vragen de rolstoel aan te vragen is misschien een idee?

of als het blijvend iets is misschien via de huisarts en de verzekering een aanschaffen?

Want idd zodra jij overbelast ga je ontstekingen krijgen.

Met krukken lopen is echt geen pretje he? alles gaat zeer doen:-(
Ik heb een riem die lijkt op die van zooplus...alleen dan van ruffwear


het verende is er prettig aan.
Vraag een wandelmaatje...iemand met auto:-) die jullie naar de plassen rijdt ofzo...kan jij ergens zitten doen zij een rondje om de plas. Zo deden wij dat toen ik door mijn rug gegaan was. Ik wilde perse mee want pippa is het zonnetje in mijn leven juist het wandelen.

Nu kan je haar jou voort laten trekken op de sleeeeeeeeeeeee

Het verbaasde mij trouwens hoe zeer pippa begreep dat ik rugpijn had en toen netjes naast liep

pip mocht ook mee naar de fysio trouwens...de peut en ik probeerde haar op de loopband als zijnde amerikaanse oplossing...nou dat ging mooi niet gebeuren...ze deed het maar de droefhied straalde eraf...sommige honden lijken het heerlijk te vinden

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Ik weet niet of het een ide is voor jou maar kan je niet met haar fietsen? Misschien is dat niet zo belastend voor je knie...

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik vind eerlijk gezegd dat jouw ouders hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun hond moeten nemen en je broertje gewoon moeten verplichten in ieder geval een half uur en liever nog een uur met Evy te gaan fietsen...

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Oh ik lees nu pas dat je broertje autistisch is, dan is dat misschien weer niet verantwoord.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Dank jullie wel voor de reacties. ;-)

Fietsen gaat nog niet met Evy, aangezien ze pas 8 maanden oud is. Daarmee moet ik nog even wachten vanwege haar heupen en ellenbogen.
Eigenlijk zouden mijn ouders de verantwoordelijkheid moeten nemen, maar ergens is ze ook mijn verantwoordelijkheid. Ik heb gezegd dat ik een hond wil en dat er een hond kwam en mijn ouders zijn daarmee akkoord gegaan. Uiteindelijk is er wel het één en ander veranderd in het verhaal (ze is de gezinshond en niet mijn hond), maar toch was ik degene die ervoor heeft gezorgd dat zij kwam.
Mijn broertje heeft inderdaad een flinke schop onder zijn kont gekregen gisteravond en is pas na 20 minuten weer binnen gelaten. Na 5 minuten was hij namelijk alweer terug, maar hij werd gewoon niet binnen gelaten. Ergens vind ik het niet helemaal de juiste manier, maar het was wel effectief.
Hier in de buurt hebben we helaas niemand die haar kan uitlaten. Ik woon bij allemaal seniorenflats met mensen die met rolators en weet ik veel wat allemaal lopen. Met de buren hebben we helaas niet zulk goed contact en mijn oudste buurjongen/meisje is 6, dus dat is ook niet echt heel tof. Wanneer ze een jaar of 12 - 13 is mag ze Evy wel uitlaten, maar nu nog niet.
Ik ga in ieder geval even met mijn ouders overleggen of ze zo'n heupband willen kopen en anders ga ik het denk ik zelf doen, beetje afhankelijk van wat de huisarts en de fysiotherapeut zeggen. Al zij zeggen dat het over een paar dagen weer mag en de levertijd staat op 2 weken heeft het namelijk niet zo heel erg veel zin.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Op buren moet je niet rekenen dat merk ik nu ook eerst is het allemaal Lobke kwam meer dan ooit buiten nu moet ik het ook zelf doen en gelukkig is Lobke maar een klein hondje ga nu een keer perdag met de scootmobile naar het park , daar rij ik rondjes en Lobke loopt los gelukkig luisterd ze goed, maar voor de rest moet ze plassen in de voortuin . dus weet wat het is als je hond niet voldoende buiten kom ik gooi nu regelmatig met Lobke,s lievelings speelgoed da brengt ze dat terug zo krijgt ze toch voldoende beweging wens je veel sterkte Hein.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Het is natuurlijk altijd goed om mensen te helpen mee denken, maar ik wil wel gezegt hebben dat je zelf ook heeeel goed bezig bent. ;-) ;-)

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Het is natuurlijk altijd goed om mensen te helpen mee denken, maar ik wil wel gezegt hebben dat je zelf ook heeeel goed bezig bent. ;-) ;-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

meisie toch....maar eum der is een verschil tussen fietsen en fietsen...kan je niet op je eigen bagagedrager zitten en zo steppen met een been?

je kan natuurlijk ook gewoon zelf een heupriem maken??

de rollator scoren van de bejaardjes om de hoek

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe kan ik haar genoeg beweging geven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Chihuahua winkel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^