Goede trainer???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna (Gast)

Ik ben een hondentrainer op een hondenschool waar behendigheid en gehoorzaamheid word gegeven. En helpt mensen bij honden met probleemgedrag.

Wat vinden jullie dat een goede hondentrainer moet hebben?
( welk diploma, eigenschappen, bereikbaarheid, website)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede trainer???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Ervaring vinden wij belangerijker dan diploma, en als er nog bijna geen ervaring is dan is het leuk om een heel gemotiveerde trainer te hebben. Ook het werken met beloning ipv straffen.

Ook dat je je trainer buiten de sessies ook kan contacteren. Want stel dat je hond bepaald extreem gedrag stelt, dat je direct tips hebt om het op te lossen. Want tegen een volgende training kan het gedrag nog erger zijn, dat je er nog meer moet aan werken.

Privé sessies kunnen ook een plus zijn. Soms stelt het gedrag zich alleen in de huiselijke omgeving en niet op de hondeschool.

Een website vinden wij niet echt nodig, want uiteindelijk is het mond aan mond reclame. Maar in deze tijd mss wel must, omdat iedereen tegenwoordig internet gebruikt. Ipv van werbsite, kan je een facebook pg aanmaken.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Vanuit het perspectief van een klant:

Diploma's zijn belangrijk maar niet iets waar ik meteen naar ga zoeken bij een trainer.
Qua eigenschappen vind ik het met name belangrijk dat een trainer materie op verschillende wijzes kan overbrengen. Verschillende mensen reageren nu eenmaal anders. Ik denk dan ook dat het belangrijk is dat je flexibel bent ik de instructiewijze. Uiteindelijk leert een trainer veelal met name de mensen iets aan.

Idem eigenlijk met materie voor de hond. De ene hond is nu eenmaal anders dan de andere hond en een flexibele houding en bijbehorende rugzak met kennis en vaardigheden en manieren om dat over te brengen is voor mij essentieel.

Ik heb zelf nooit de aanzet gevoeld om een trainer buiten reguliere lessen te bereiken, maar toen Misia werd aangereden vond ik het geweldig dat de trainer toch een keertje 's avonds langs kwam. Ook daar toch weer het vermogen om flexibel te kunnen zijn.

Een digitale aanwezigheid is tegenwoordig denk ik een vanzelfsprekendheid.

Gast (Gast)

Ik heb bij verschillende mensen en bij verschillende verenigingen getraind/cursus gevolgd. En ik heb het naar mijn zin als er gewoon gekeken word naar mijn hond, en zijn ras, en mij als baas, en dat ik gewoon dingen krijg aangereikt, tips, manieren, lichaamstaal, zodat ik goed begrijp hoe je iets voor elkaar kunt krijgen/resultaat boekt. Ik zit niet te wachten op meningen van wie ik wel dan niet ben en dat het ras wat ik heb een bepaalde manier van doen veroorzaakt bij trainers (ik heb dus teckels). Ik vind je kunt heel veel voor elkaar krijgen, als je het maar de kans geeft, of het nu 1 week of een maand duurt. Ik ebn weleens hard meerdere malen in mijn lijf geport door een trainer, iemand die mij even ging vertellen bij elke les wie ik dan wel niet was (dan ga ik wel naar een therapeut?) en enkel werken zoals in het leger op commando werkt bij mij ook niet: in de zin van baas vooruit sturen, ipv de baas de hond leren vooruit sturen. Ik had het ontzettend naar mijn zin bij een trainer die mij de ruimte en de middelen gaf resultaat te boeken en de goeie dingen eruit te pikken van de oefenening. Dan ga je met een goed gevoel naar huis.

Gast (Gast)

Oh en nog over Diploma's. Natuurlijk moet je enige opleiding/cursus stage hebben gedaan als je een hondenschool begint. Maar, ik heb wel eens bij iemand meegemaakt die bij de eerste les, was theorie, ongeveer 3 kwart van de tijd over zichzelf heeft zitten lullen, wat hij allemaal wel niet had gedaan met honden en mensen, nou, sorry, maar dat had niet gehoeven van mij! Dus, website, facebook, en aangeven wat je op zak hebt aan diploma formeel. Verder de manier van werken uitleggen die je voorkeur heeft (de methode van training(en)) en dat je identiteit/'imago'/visitekaartje als school uitstraalt vind ik belangrijk als partikulier die een school zoekt.

honden page profiel ..

honden foto van .

Kennis, enthousiasme, geduld, vriendelijk en open naar mens en dier vind ik heel belangrijk in een trainer, een goede kennis van hondentaal vind ik ook heel belangrijk. 

Diploma's zijn een pre maar dat is iets wat ik zoek in een gedragstherapeut en niet zozeer een trainer op de hondenschool. Wel vind ik ook heel belangrijk dat een trainer liefdevol kan omgaan met de honden en fysieke straffen zijn een no-go. Een van redenen waarom ik gestopt ben met Dusty destijds op de hondenschool. Alles werd er heel makkelijk afgeschoven op dominantie en slipkettingen werden uitgedeeld als cadeautjes. Dat zijn trainers waarvoor ik hard op de loop ga en ik mijn hond niet aan wil blootstellen. Een goede trainer ziet in mijn ogen het verschil tussen een hond met zelfvertrouwen, een onzekere hond en weet een postieve manier om aan gedrag en gehoorzaamheid te werken. Enthousiame en plezier in het training die gegeven wordt, een enthousiaste trainen zorgt in mijn ogen voor een plezierige les en dat zijn/haar cursisten ook met plezier de cursus volgen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

inzicht en een open mind.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ik vindt het vooral fij dat er naar mij geluisterd wordt.
Als ik met vraen kom,ook als ik bij de behendigheid wat doe en het kan anders graag voor doen.

Cyra is een makkelijke hond en regelmatig neemt onze trainer Cyra als voorbeeld.

honden page profiel ..

honden foto van .


honden page profiel ErikErik

honden foto van Erik

Diploma's en ervaring... Het één niet zonder het ander. Ervaring vind ik vooral in diverse rassen... dat je één ras kunt trainen zegt niet dat je elk ras kunt trainen.

Kennis van algemene zaken, daarnaast een brede kijk hebben waarin je veel methodes kent en hoe ze werken.

Enthousiasme en gezelligheid vind ik zelf ook belangrijk.

Anna (Gast)

Heel erg bedankt voor alle reacties!
Ben het helemaal met jullie eens, en hoop dat ik op een dag een goede trainer word. Nu heb ik drie jaar ervaring en ga eerst een goed diploma halen en natuurlijk verder met me stage. Zodat ik steeds meer ervaring Krijg. Zodat ik jullie straks het beste advies kan geven :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede trainer???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik ben een sneeuwschuiver!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^