Herkennen jullie dat? onbegrip voor het feit dat je gek op honden bent..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elsa<3Elsa<3 3 doggies

Gelukkig vinden mijn vrienden het niet zo heel erg (hopelijk haha) van al die foto's die ik laat zien.
Maar mijn iPhone staat ook echt helemaal VOL van foto's van Elsa :-)
Het is de liefste hond ooit....

Het is gewoon mijn vakantie liefde ;-):-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herkennen jullie dat? onbegrip voor het feit dat je gek op honden bent.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

femke (Gast)

Ik praat wel over mijn hond en wat we samen doen, maar niet in die mate dat het ongeveer het enige is waar ik nog over praat. Is wel een feit dat het meer aanvaard is om uren over je kinderen te praten, maar denk dat het toch vooral van gezelschap afhangt. Als op het werk een paar mama's samenzitten dan gaat de conversatie over niets anders dan kinderen en huishouden. Mannen of vrouwen die niet constant over kinderen willen praten proberen dan toch ook naast iemand anders plaats te nemen.
Wat mij vooral stoort aan sommige van mijn vrienden die niet van honden houden is dat je ook niet welkom bent met de hodn erbij. De kinderen hebben schrik of zij zijn allergisch. Als ze dan zeggen dat even door het huis lopen tot in de tuin ook al niet gaat,want dan kan er nog een haar in huis terecht komen (en erg allergisch is ze al niet) dan vind ik dat wel erg.ik ga mijn hond in het weekend toch geen halve dag alleen laten wanneer ik in de week werk enkel omdat zij gewoon inspanning doen om mijn hond toch ergens een plaatsje te geven. Dus dat heeft dan wel impact op hoe vaak ik daar nog op bezoek ga. Da's wel jammer.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

" Pfff... Ja, herken 't wel. Vooral van mn moeder haha, die zegt altijd 'het is maar de hond he'.. En dan zeg ik altijd dat ze het niet snapt, omdat ze zelf geen hond heeft.. "

Ooh bij mij ook vooral mijn moeder. Ze vindt Djyla super, maar niet zo super als ik!

Met kerst waren wij bewust in de duinen gaan wandelen omdat ze mee naar mams moest en anders in het bos weer een varken werd.. en ja hoor mevrouw vindt in de duinen een plas, alsnog een varken terwijl ik er nog zo goed over nagedacht had!

Moest ze van mn moeder en mn broer in de auto blijven om te drogen. Nou prima, wij koffie, gebak je kent t wel, na 3 kwartier vond ik het mooi geweest, de hond gehaald, die wilde niet naar binnen omdat er buiten een bal lag. Dus ff laten doen en toen ze voor de deur stond binnengelaten.
Dit was van zeeeeer korte duur, kreeg van alle kanten naar mn kop gesmeten dat dat beest stinkt en doe die stinkjoekel naar buiten..
Sorry hoor, gillende, huilende, vervelende kinderen is allemaal prima, maar een stinkende (half natte) hond moet buiten blijven?? Koekoek!!
Dat hebben ze geweten haha, ik heb kerst verpest werd er gezegd.. hmmm ach ik geef tenminste om mn dier! ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Oh dat is wel minder. Mijn moeder vind dat allemaal niet zo erg. Lady mag heel veel.. alleen mag ze van mijn mama niet op hun bank. En dat is prima. Toen we mijn moeder vertelden dat we een hond hadden, zei ze;  dat beest komt er bij ons niet in hoor..en we gaan er niet op passen. Toen uiteindelijk zijn we toch maar met Lady naar mijn ouders gereden. Mijn moeders reactie 'WAAAAT? zo'n grote hond??'. Ze wou Lady niet eens aaien (maar dat was ook omdat ze het een beetje eng vond). De keer daarna wou ze Lady al wel een keertje aaien, maar mocht Lady niet overal door de woonkamer lopen van haar, maar alleen op het kleed zitten.
Tegenwoordig loopt en ligt Lady overal, heeft mama een eigen drinkbak en eetbak gekocht voor bij hun thuis en krijgt Lady altijd een lekker kauwstaaf als we daar zijn. Die is dus wel een heel eind bijgedraaid.. Maar goed, toen we met het gezin een midweek in Duitsland waren en Lady niet meemocht, begreep ze niet dat ik Lady mistte. Ook vind ze dat ik veel te veel spullen koop voor Lady..en teveel over haar praat, haha ;-)
Maar goed, ik neem het haar maar niet al teveel kwalijk, ze weet gewoon niet beter..  En ze is toch al wel 200% bijgedraaid wat betreft Lady..

honden page profiel MilowMilow 3 doggies

honden foto van Milow

"
Dit was van zeeeeer korte duur, kreeg van alle kanten naar mn kop gesmeten dat dat beest stinkt en doe die stinkjoekel naar buiten..
Sorry hoor, gillende, huilende, vervelende kinderen is allemaal prima, maar een stinkende (half natte) hond moet buiten blijven?? Koekoek!!
Dat hebben ze geweten haha, ik heb kerst verpest werd er gezegd.. hmmm ach ik geef tenminste om mn dier! ;-) "


Deze kerst was het bij ons precies hetzelfde! ;-) Milow moet al verplicht in de gang bij mijn ouders, dus dat vind ik dan wel goed, kan ik tussendoor naar hem toe en met hem lopen. Maar ze begonnen na een kwartier al hij stinkt, dit en dat, heb hem na een uur maar naar huis gebracht ;-) Ben ook heel demonstratief 10 keer naar huis gereden en dan ook vriendelijk vermeld, dat het volgend jaar bij ons is en als ze willen komen zijn ze welkom en anders hebben ze pech! ;-) Overigens stonk hij helemaal niet, alleen een beetje uit zijn mond, omdat hij net eten had gehad... ;-)

Bij mij thuis snappen ze het ook echt niet dat we een hond wilden, ook als ik vertel dat ik met Milow ga wandelen als het regent is het altijd, ja moet je maar geen hond nemen. ;-)

Maar ook bij vrienden/collega's als je dan iets over de hond verteld, kan je gewoon zien dat het ze niks intresseert, terwijl je zelf wel altijd naar hun kinder/hobby verhalen moet luisteren. Toen ik vertelde dat Milow vers voer krijgt in verband met voedsel allergie vroegen ze nog net niet of ik wel helemaal goed was geworden ;-)

Ach, gelukkig is mijn vriend precies hetzelfde en via hp ook nog iemand ontmoet waar ik wel lekker over Milow kan praten en ook met de baasjes van Milow zijn broertje, die verveel ik nooit met verhalen over onze kleine boef! ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, hobbies hè? Je zal mij ook niet enthousiast zien over kantklossen of scrapbooken, maar anderen juist weer wel. Ik denk dat als je het zo brengt, er ook meer begrip zal ontstaan.

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Ik herken het inderdaad wel bij sommige mensen. Maar ik weet welke mensen ik er een plezier mee doen als ik over honden praat en bij welke niet. Sommige mensen vinden ook dat Sam stinkt, hoe komen ze erbij?! Sam ruikt hartstikke lekker O-) Gelukkig heb ik veel familieleden die Sam ontzettend leuk vinden en die ook weten dat ik veel met honden bezig ben. Alleen verklaren ze mij ook nog wel is voor gek als ik zeg dat Sam vers vlees krijgt en hij mee gaat op vakantie. "Vléés? Het is een hond hoor, die moet brokken!". Achja, ik weet wel beter ;-)
Mijn tante heeft zelf ook 3 honden en is ook heel erg veel bezig met honden, daar kan ik dus altijd mee over honden praten en dankzij haar ben ik als klein kind ook geïntresseerd geraakt in honden omdat ze mij altijd meenam naar hondenscholen/hondenshows/hondenevents ect. Moet wel zeggen dat dat heel fijn is, om iemand te kennen die evenveel bezig is met honden als jij. 

En natuurlijk zit ik ook op hondenpage om met mensen te praten die ook gek zijn op honden, tot ergenis van anderen. "Zit je nu alwéér op hondenpage?" ;-) :-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"  "Zit je nu alwéér op hondenpage?" ;-) :-) "

Dat hoor ik ook altijd van mijn vriend haha.. volgens mij voelt ie zich verwaarloosd O-)..

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Haha! Hondenpage is gewoon verslavend.. ;-)

honden page profiel Barbara, Vos, Quin en BooBarbara, Vos, Quin en Boo

honden foto van Barbara, Vos, Quin en Boo

Ja echt wel!!

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

:-D Hihi, dat hoor ik ook idd altijd van mn vriend als ik aan het typen ben.. vraagt hij, wat ben je aan het doen, oh stomme vraag, HP-en natuurlijk!
Klopt, HP-en, dat is nou iets wat ik graag doe, idd een passie delen! ;-)

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Herkenbaar je bent echt niet de enige die gek van zijn honden is, ach ja sommige mensen praten alleen maar over hun kinderen is soms ook vermoeiend haha dan maar je verhalen aan hondengekken vertellen ;-) ik raak niet uitgepraat over mijn hondjes tjah kan me voorstellen dat  ik soms best vermoeiend ben ;-)

honden page profiel CynthiaCynthia 3 doggies

honden foto van Cynthia

Dat soort stomme mensen ken ik zeker wel! Mensen die vinden dat je de band tussen mens en hond niet kan vergelijken met de band tussen twee mensen want "dieren zijn geen mensen". Of mensen die zeggen na de dood van je dier "het is maar een dier, koop gewoon een nieuwe!" Poeh he, als er een type mens is waaraan ik een hekel heb is het wel dat soort gevoelloos tuig! Gatverdamme! Sorry hoor.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Heel herkenbaar!
Gelukkig heb ik bij mijn beste vriendin haar liefde voor honden naar boven kunnen halen. :-D
Maar weet je, ik probeer ook niet te veel te praten over honden tegen mensen waarvan ik weet dat het hun niet intereseert, ik zou het ook vervelend vinden moesten mensen tegen mij praten over voetbal, motors, bmx, en alles waar ik geen ruk om geef.
Maar liefde of een passie voor honden is niet uit te leggen aan mensen die er niet het zelfde over denken. Mijn nicht is bv bang voor honden en dan denk ik, hoe kan je nu leven zonder een hond? :-D
Maar weet je honden en vooral het asiel waar ik elke week heen ga zijn gewoon de aller belangerijkste in mijn leven en als je daar om gaat lachen of een opmerking gaat maken van 'asielhonden zijn vies' houd ik graag de deur voor je open om uit mijn leven te stappen! Als je daar niet mee om kunt..
Daarom ben ik ook blij dat ik toch een aantal mensen van hp ook op fb heb! Die zullen altijd graag een foto zien van je hond of van de asiel hondjes en ik ook ik ben blij dat ik elke dag mooie foto's zie van hen. :-D

Ik vind het wel raar dat ze zeggen dat honden niet moeten sporten ofzo, ik voel me net schuldig tegenover Vino dat ik niet meer hondenschool doe of geen sport met haar doe.. O-)

Maar dus, ik snap heel goed hoe je je voelt! :-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Ik vertel niet zoveel over mijn honden tegen vrienden/ mensen die zelf geen hond hebben, deed ik ook nooit over mijn kinderen tegen kinderloze vrienden.
Ik zou het gevoel hebben dat ik tégen ze vertel in plaats van mèt hen deel. Ik denk ook dat mensen die zelf geen honden hebben ook niet kunnen voelen wat dat voor je kan betekenen. Of mensen die kinderen hebben, daar komt de hond toch op een heel andere plaats.
Gelukkig heb ik een paar vrienden met honden en die anderen begrijpen mijn liefde voor ze.
Het leuke is wel dat mijn beste vriendin ook niet zo veel met honden had, maar mij daar wel in respecteerde.Nu heeft ze zelf een hond en als ik hoor hoe ze er over vertelt..;-)

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy 3 doggies

honden foto van Lian & Indy

Heeeel herkenbaar...
Bij mij vooral toen Indy nog pup was, sommige vriendinnen konden gewoon echt niet bevatten dat ik thuis bleef voor de hond, als ik een keer mee op stap ging weer vroeg naar huis ging voor de hond, of helemaal niet mee ging vanwege de hond, en ga zo maar verder...
gelukkig zijn de meeste bijgedraaid en hebben ze geaccepteerd dat ik nu eenmaal veel om mijn kleine meisje geef. Ze is voor mij echt een gezinslid, ze hoort er gewoon bij, punt :-D
Ik heb ook vriendinnen die al kinderen hebben, als daar in mijn bijzijn over beginnen en het gaat naar mijn mening te lang door begin ik altijd over Indy. Die hint snappen ze voortaan toch haha

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

@Milow,
Ooh ik ben dus niet de enige..
Ik heb het idd ook zover gekregen dat ze binnen mocht, maar wel in de gang..
Vond ik ook niet prettig, mjaa beter dan half nat buiten in de kou!

Ouders,, af en toe haha ;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

haha idd ouders, die van hun kan niet alleen thuis blijven maar als ik niet ga om de honden dan is het och .... die kunnen toch wel een paar uurtjes alleen blijven .... yep ...

honden page profiel MilowMilow 3 doggies

honden foto van Milow

@ Sanne: je bent zeker niet de enige, hier mocht hij eerst ook niet binnen, maar omdat mijn moeder helemaal gek op hem is mocht hij wel binnen, maar als er nog meer mensen zijn moet hij in de gang, nu mag hij overigens weer niet meer binnen, want ze hebben nieuwe meubels ;-) Hij gaat bij een vreemde echt niet op de bank kruipen ;-) Ik ben wel blij dat ik niet de enige ben die dat probleem heeft, wordt er echt gek van!

@ Cynthia: Milow is al sinds pup af aan ziek geweest, en toen ik laatst tegen iemand hier over vertelde (overigens iemand MET hond), zeiden die gewoon tegen me, krijg je geen nieuwe pup van de fokker? ;-) Alsof ik mijn kleine ventje zomaar weg zou doen, omdat hij iets mankeert!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herkennen jullie dat? onbegrip voor het feit dat je gek op honden bent.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Beagle druk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^