Hoe houd ik mijn pup bezig!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Beste allemaal,
Ik heb een labrador pup van 4 maanden. Het is echt een schatje, maar kan ook echt een draakje zijn. Nu vraag ik jullie hulp voor tips om hem bezig te houden. Maxi is nogal snel klaar met spelen en gaat dan vermaak zoeken door op andere dingen (incl. mijzelf) te gaan kauwen. Ik probeer veel met hem te spelen; ik heb een flostouw, knuffels, tennisbal, etc. Echter, meneer vindt het al snel genoeg. Dan gooi ik zijn knuffel, rent hij daar achteraan, maar komt terug om vervolgens met de knuffel onder een stoel te gaan liggen en een beetje rond te gaan kijken. Als ik dan de knuffel pak en weer weggooi, doet hij 9 van de 10 keer niks meer. Als ik hem laat liggen zodat hij kan gaan rusten, gaat hij op de stoelpoot bijten of gaat hij iets anders zoeken. Aangezien hij enorm op eten gefixeerd is, heb ik een bal gekocht waar snoepjes in kunnen, zodat hij zich daarmee kan vermaken. Dit vond hij de eerste 3 minuten wel lollig, maar doet hem nu ook niet meer veel, ook niet als ik met hem en de bal speel. Ook met wandelen is hij redelijk snel klaar. Ik heb een lange lijn gekocht zodat hij veel vrijheid heeft, maar niet zomaar een straat op kan rennen, maar na zijn plasje/poepje gaat hij vaak stilstaan met zo'n blik; kunnen we nu weer naar huis? Dit doet hij overigens overal, dus het heeft ook niet echt te maken met het feit dat hij in eenzelfde omgeving wordt uitgelaten. Hij lijkt alleen echt actief te willen spelen op het moment dat hij een andere hond ziet. Dan kan hij echt heerlijk bezig zijn. 

Nu vind ik het op zich niet erg als hij geen zin heeft om te spelen, maar het probleem is dat ik denk dat hij zich daardoor op een verkeerde manier uit, namelijk door te bijten. Als ik met hem speel kan hij soms behoorlijk fel zijn en in plaats van in de knuffel in mij gaan bijten. Als ik 'los' zeg, houdt hij meestal wel op, maar ik krijg het niet in zijn systeem dat hij helemaal niet meer bijt. De volgende dingen werken niet; oppakken en in de bench zetten, auw gillen, hem negeren. Vooral het 'spel staken' heeft niet altijd veel zin omdat we soms niet eens met een spel bezig zijn en hij het al doet, dus dan valt er weinig te staken. Hij maakt dan zo'n grommend geluid. De hondentrainer zegt dat dit speels gedrag is, en dat geloof ik ook wel omdat hij het niet altijd doet, maar ik wil wel dat hij hier snel mee stopt. 

Dus, wat kan ik doen! Hij krijgt genoeg rust (1 uur eruit = 2 uur rust in de bench), ziet er goed uit, eet goed, is verder vrolijk. Hij heeft een kauwbot van runderhuid, zodat hij aan zijn kauwbehoefte kan voldoen, maar hier wil hij eigenlijk alleen 's avonds op kauwen als ik tv zit te kijken. Hij krijgt iedere dag een kauwbotje in de vorm van een geperst pensstaafje, tandenborsteltje of iets anders. Hij krijgt een kong waar hij op kan kauwen... en daarnaast probeer ik dus genoeg met hem te ondernemen. 

Ik hoop dat jullie wat tips hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe houd ik mijn pup bezig!!! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Nog mer tips? Je doet al super veel!!;-)
Misschien iets in de vorm van een puzzel? Dieks is hier gek!! op...
denkvermogen uitdagen.. Ik zou verver echt geen idee hebben als ik heel eerlijk ben..
Dieks kan zich zelf erg goed vermaken dus ik hoef daar niet zo achteraan en (afkloppen!!)
hij maakt niks stuk..........;-)

hoop dat je meer tips van anderen krijgt!! Succes!

Liefs!

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

begint ze niet met tanden wisselen?

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

Wel in de gaten houden dat jij er niet bent puur voor zijn vermaak he.
Roos was ook super druk op het begin, toen ging ik haar eigenlijk alleen belonen met spelletjes en van alles als ze juist rustig was. Begon ze in dingen te bijten wat niet mocht(schoenveters, bank, boxen, deur, kast, vloer blablabla) dan zij ik rustig NEE(commando voor = niet toegestaan, begreep ze). Hield ze niet op pakte ik dr riem (ze liep de hele dag met riem om om haar te laten wennen aan het gevoel) vast en stond helemaal stil (puppies vinden die het saaaaaaaaaaaaaiste wat er is) net zolang dat ze helemaal rustig was. Daarna lekkers en spelen.
Nu heb ik de rustigste husky ever thuis :P.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

@Christel; zo'n puzzel zag ik liggen inderdaad, misschien een goed idee :-)

@Anja; ja, hij heeft nu zijn snijtanden op 2 na allemaal gewisseld en heeft daar ook al echt zijn volwassen tanden zitten, maar ik moet eerlijk zeggen dat hij dit eigenlijk al vanaf het begin heeft, dat hij na een paar keer spelen onder een stoel gaat liggen en ergens op gaat kluiven of mij wil bijten. 

Zo kreeg ik ooit de tip; als hij bijt, zeg je foei, en loop je de kamer uit, want dat vindt een hond niet leuk. Zo gezegd, zo gedaan, ik stond in de gang en kon via een klein ruitje zien wat hij deed. Hij keek inderdaad een beetje verbaasd naar de deur, maar ging vervolgens lekker aan wat kerstversiering knagen. Op zich wel heel grappig dat ondeugende gedrag, maar het laat zien dat hij zichzelf prima kan vermaken met andere (ondeugende) dingen.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Het zou inderdaad met wisselen te maken kunnen hebben. Ik ga vaak met Casper op de grond zitten en houd dan zijn kluifje vast. Dat zet hem meestal wel aan tot kluiven. Met spelen hapt hij ook nog vaak over, in onze kleding en een aai resulteert ook vaak in bijten in kleding. Wij hebben ook moeite met het volledig eruit krijgen van dat gebijt. Ik zeg nee of los en als hij het dan weer doet staak ik het spel of loop weg, maar jouw situatie is toch wat anders denk ik.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Heel herkenbaar ... Hier net zo'n gevalletje, maar dan verstopt in een Cairn Terrier. Dus ik lees lekker mee ;-).

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Je doet al ontzettend veel! Super hoor!
Ik zou ook verschillende hondenpuzzeltjes adviseren. Of andere 'denkspellen' die je zelf kunt maken, zoals voer in wc-rollertjes vouwen enzo. Vooral véél stimuleren/motiveren als ze daarmee bezig is.

Daarnaast misschien clicker-training? Vindt die van mij in ieder geval geweldig! Je kunt er 'nuttige' dingen mee oefenen (zoals zit/af/ect...) maar ook volslagen nutteloze dingen. Dingetjes die ze toch al doet proberen aan een commando te verbinden. Het gaat erom dat jullie lekker samen werken en dat zij aan het denken wordt gezet over hoe ze nou toch die volgende click (en dat lekkers!) kan krijgen. ;-)

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik ben het verder eens met Jamil en Roos. Pas inderdaad op dat jij geen puppy-entertainer wordt. Ik heb daar in het begin nogal veel last van gehad. 24 u per dag met die dreutel bezig. Ik ging kapot naar bed en stond doodmoe op. Ik ben nog steeds op zoek naar de gulden middenweg maar dat valt niet mee, mede doordat Casje alles opvreet en kauwstaafjes van ruim 10cm lengte doorslikt....

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

zoek spelletjes!! Schoot me ineens te binnen!
Verstop eens een balletje of een knuffeltje!! Doen wij met dieks ook wel es maar die is zo dom die snapt het niet haha!
Mijn vriend verstopte zn duckie onder zijn trui... en dieks maar zoeken maar nee hoor.. haha  na 2 of 3 x doen begrijpt ie het wel maar als je m dan erfgens andes verstopt laat maar hahaha

verstop je zelf eens in de tuin, of onder de wandeling..? Doe ik met Dieks ook.. Erg leuk!!

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Wat een goede tips zeg, veel dank!!!! En inderdaad, ik voel me af en toe echt alsof mijn hele leven alleen nog maar om hem draait en ik de grote entertainmentshow opvoer :-). Ook al geniet ik ontzettend van hem en kan ik nu al niet meer zonder hem, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik soms blij ben als hij in de bench zit omdat ik dan eindelijk even wat dingen voor mezelf kan doen (iets opruimen, boekje lezen etc.), zonder continu alert te zijn dat hij niet de tent afbreekt, ook al hoort dat er een beetje bij. Dus, ik ga inderdaad eens even wat dingen verstoppen! Ik merk dat dat bij koekjes etc. ook goed werkt. Dan gooi ik een koekje ergens naar toe en zeg ik zoek, en dan gaat ie me toch actief erachter  aan. Misschien dat ik een beetje de denkfout maak; 'vermaken' = 'fysiek vermoeien', terwijl ik uit bovenstaande verhalen begrijp dat mentaal vermaken ook kan bijdragen.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

" Wat een goede tips zeg, veel dank!!!! En inderdaad, ik voel me af en toe echt alsof mijn hele leven alleen nog maar om hem draait en ik de grote entertainmentshow opvoer :-). Ook al geniet ik ontzettend van hem en kan ik nu al niet meer zonder hem, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik soms blij ben als hij in de bench zit omdat ik dan eindelijk even wat dingen voor mezelf kan doen (iets opruimen, boekje lezen etc.), zonder continu alert te zijn dat hij niet de tent afbreekt, ook al hoort dat er een beetje bij. Dus, ik ga inderdaad eens even wat dingen verstoppen! Ik merk dat dat bij koekjes etc. ook goed werkt. Dan gooi ik een koekje ergens naar toe en zeg ik zoek, en dan gaat ie me toch actief erachter  aan. Misschien dat ik een beetje de denkfout maak; 'vermaken' = 'fysiek vermoeien', terwijl ik uit bovenstaande verhalen begrijp dat mentaal vermaken ook kan bijdragen. "


Ik herken het echt hoor!! Ik ben eigenlijk nog steeds wel een beetje blij als hij slaapt. Er komt steeds meer rust en regelmaat in zijn rust/wakker patroon en dat is best even puzzelen geweest. 1u wakker 2u rust werkt niet voor hem en we hebben ook geen bench in de woonkamer. Ik ruim nu na ongeveer 90min al zijn speeltjes op en ga dan gewoon wat voor mezelf doen. Hij zoekt t maar uit dan, voor een uurtje of 2. Meestal houdt ie mij nog een kwartiertje ofzo in de gaten en gaat dan lekker slapen. Ik merk dat ik hem steeds beter leer kennen maar ben er nog lang niet hoor maar het wordt wel steeds iets gemakkelijker :-)

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Ik heb het net even met hem geprobeerd; speeltje laten zien, onder mijn trui gedaan... maar hup, hij ging aan een veter zitten, ik moest echt leuk doen om hem weer op het speeltje te attenderen. Toen hij hem eenmaal te pakken had, heb ik een paar keer het knuffeltje gegooid, maar na 2 keer vond hij het wel welletjes. En toen deed hij het volgende, wat hij eigenlijk heel vaak doet; omdat hij stopte, ging ik even mijn lunch klaarmaken, maar omdat ik moest wachten op de broodrooster, ging ik aan tafel zitten. Hij gaat dan achter me zitten, en maakt een soort zeurend geluidje (mensen met pups herkennen dit (hopelijk;-)). Ik ga dan bij hem zitten, aai hem, en dan begint hij nog meer te kreunen (soort laag koeiengeluid haha), en gaat vervolgens op zijn rug liggen. Dan moet ik echt zijn buikje aaien waarbij hij zijn pootjes in de lucht steekt en gekke geluiden maakt. Terwijl ik hem nog kroel op zijn buikje gaat hij dan weer bijtende bewegingen maken, waarbij hij weer zo'n gek geluid maakt, het is niet echt grommen, maar een hoger geluid. Omdat hij dan weer bijt, stop ik, maar dan gaat hij weer zitten, beetje kreunen, frunnikt wat aan zijn bal, loopt de kamer in, piept weer, en staat nu weer met zijn kop op schoot te piepen om aandacht. Enig idee wat hij hiermee laat zien?

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Wow, sorry voor de spam, maar het is ongelooflijk!!! Om hem niet te belonen voor zijn gedrag, ben ik hem toch maar wat gaan negeren. Wel 'nee' zeggen als hij weer een krantje wilde pakken, maar verder geen andere spelletjes ofzo met hem gaan doen. Saai natuurlijk, maar meneer ging naast me in de keuken liggen, beetje piepen, beetje kreunen, maar ik besteedde er verder geen aandacht aan. Dus, hij stond op en liep de kamer in, en ik bleef even aankijken wat hij zou gaan doen. Nou, nu komt het; hij ligt nu rustig onder een stoel, met oogjes die hij nauwelijks open kan houden :-) Dit heeft hij sinds zijn begintijd bij ons niet meer gedaan. Normaal moet ik hem echt in de bench zetten om hem slaap te geven, maar nu zoekt hij dus zelf zijn rust op. Dus, leermomentje; misschien moet ik hem maar gewoon wat meer laten, ingrijpen waar nodig, maar niet ander vertier voor hem gaan zoeken. En dat dankzij jullie tips :-)

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

Fijn om te horen, ik denk dat je voor hem nog steeds de allerleukste bent ookal speel je niet dag en nacht met hem. Je mag ook best lekker je eigen ding doen zonder dat meneer de pup alles kapotbijt :-D.

Veel plezier he :-).

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Misschien ook leuk om eens op facebook te kijken en dan te zoeken naar Hersenwerk. Allemaal leuke doe tips voor jou en je hond! ;-)

honden page profiel JuliaJulia

honden foto van Julia

Ik heb een twee maanden oude pup, ook een labrador.
Hij heeft soms zijn drukke momenten, maar misschien helpt het om hem gewoon uit te putten met dingen die hij leuk vind? Zoals spelen met andere honden. Charlie (mijn pup) die bijt alleen als hij te veel energie heeft. xxx

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

" Wat een goede tips zeg, veel dank!!!! En inderdaad, ik voel me af en toe echt alsof mijn hele leven alleen nog maar om hem draait en ik de grote entertainmentshow opvoer :-). Ook al geniet ik ontzettend van hem en kan ik nu al niet meer zonder hem, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik soms blij ben als hij in de bench zit omdat ik dan eindelijk even wat dingen voor mezelf kan doen (iets opruimen, boekje lezen etc.), zonder continu alert te zijn dat hij niet de tent afbreekt, ook al hoort dat er een beetje bij. Dus, ik ga inderdaad eens even wat dingen verstoppen! Ik merk dat dat bij koekjes etc. ook goed werkt. Dan gooi ik een koekje ergens naar toe en zeg ik zoek, en dan gaat ie me toch actief erachter  aan. Misschien dat ik een beetje de denkfout maak; 'vermaken' = 'fysiek vermoeien', terwijl ik uit bovenstaande verhalen begrijp dat mentaal vermaken ook kan bijdragen. "
Graag gedaan hoor! Haha enne misschien een balletje waar snoep in kan of een kong? Werkt hier perfect!

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Fijn trouwens dat ie zo in slaap valt!! Topper!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe houd ik mijn pup bezig!!! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vers vlees voor mijn bulletje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^