Associale hondeneigenaars

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

geen leuk verhaal, maar ik heb geen idee waar ik het anders moest plaatsen.

Ik kan me soms zo vreselijk ergeren aan bepaalde hondeneigenaars. mensen die denken dat het hele bos van hen is. die geen rekening met anderen houden.

Als ik naar school fiets, moet ik door het bos fietsen. een bos wat OOK losloopgebied is. met mijn eigen honden loop ik hier ook graag. heb ze altijd los lopen maar houdt daarbij altijd rekening met andere bosgebruikers. wanneer er iemand aan komt fietsen of hardlopen roep ik ze ff bij me. zorg dat ze niet in de weg lopen.
maar bepaalde mensen vinden dat niet nodig. vandaag ook weer.. fiets ik door het bos. en terwijl mensen nog achterom kijken en mij aan zien komen fietsen blijven ze gewoon midden op de weg lopen zodat ik door het bos moet fietsen om erlangs te kunnen.
later, wanneer ik net uit het bos kom op een klein stukje weg loopt daar een vrouw met 3 bouviers. ze loopt gewoon echt midden op de weg. zo dat er niemand langs kan komen. wanneer ik dan langs probeer te fietsen wordt ze ook nog eens kwaad , of ik geen bel heb. tja.. ik had misschien kunnen bellen.. aan de andere kant. ik zou geen bel hoeven gebruiken op een weg waar wel 2 auto's naast elkaar kunnen rijden. enkel en alleen omdat zij de weg helemaal zichzelf toeeigend, door er in het midden lekker breed te gaan wandelen.

pfff.. waarom kunnen mensen niet eens aan andere mensen denken. door dit soort mensen worden steeds meer losloopgebieden gesloten.


(fijn om lekker ff gal te spuwen)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Associale hondeneigenaars" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Snap ik volledig. Ik krijg elke avond ook zoiets te horen van mijn vriend :-D Maar die rijd meestal iedereen omver. O-)

Sommige mensen zijn echte aso's ;-)Zeker als je er zelf op let dat je niet in de weg loopt of dergelijke.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Is niet te snappen nee.. ;-)Even gal spuwen en weer vergeten, je hebt alleen jezelf er mee als je je boos gaat maken. (Weet er alles van haha)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik denk dat dit gewoon algemeen is in de samenleving, niemand houdt nog rekening met elkaar :'(

Egoïsme ten top ! En het zal net beteren vrees ik :'(

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

nee, het is inderdaad heerlijk om het even weg te typen :-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 1 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Ik ben tegenwoordig ook zo'n asociale hondenbezitter als het gaat om voetpaden in het bos. Hier komen mountainbikers met een rotgang de voetpaden op fietsen, terwijl een paar meter verder een fietspad is, maar dat is ietsje omrijden.;-) Vroeger ging ik altijd aan de kant, maar dat doe ik niet meer. Als je niet snel genoeg was kreeg je een grote mond, dus ik ben gestopt daar rekening mee te houden. Voor hardlopers ga ik wèl aan de kant.

Ook een keer meegemaakt dat ik op een stuk fietspad moést lopen omdat het voetpad vol lag. Natuurlijk lette ik erop dat als er fietsers voorbij kwamen, ik met de honden aan de kant stil ging staan. Dan komt er een fietser spook gereden;-), kon ik niet zien en krijg vervolgens een uitbrander, nou daar lustte mijn honden geen brood van.
Dus ja, fietsers kunnen er ook wat van.O-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

wel makkelijk om de bal gelijk terug te kaatsen. maar een beetje respect voor elkaar is niets mis mee lijkt me.
en dat een aantal mensen geen rekening met jou houden betekend toch niet gelijk dat jij het ook niet meer voor ook maar iemand hoeft te doen ;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Daar zeg je het zelf al.
Als we met zijn allen rekening met elkaar houden, de een misschien wat meer of minder dan de ander, dan komt het allemaal goed.
Blijf vriendelijk in de omgang, blijf zelf netjes, dan hou je de eer aan jezelf.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Oei, aangebrand.
Was niet mijn intentie om de bal terug te kaatsen, alleen om te vertellen hoe fietsers ook kunnen zijn.

Sorry hoor.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

En zo zijn mensen nu de dag van vandaag :-) Er zijn uitzonderingen maar dan wel hele grote tegenwoordig.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Ik fiets nooit in het bos, dus die kant ken ik niet. Vind het wel aso dat als ze je aan zien komen, dat ze niet aan de kant gaan.

Ik ken wel de aso fietsers in het bos, terwijl ik er met mijn hond loop, die los loopt. Ik probeer al ogen in mijn achterhoofd te hebben, maar soms zijn ze er ineens (zoals de mountainbikers van Mary). En even bellen, ho maar. Geef me een waarschuwing (en niet twee meter achter me) dat je er aan komt, dan heb ik even de tijd om m'n hond te roepen. Scheelt van beide kanten ergernissen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

begrijp het. het is maandag, even spugen, mag van mij.

uhhh ik heb ook een eigen terrein. hahahahahah
zaterdag zondag en vandaag, helemaal van mij.. en wel.


de blauwe stad. enne, van ons alleen, er komt niemand. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ooooooooooooo en nog iets, als ik daar smorgens loop, en ik zie opeens iemand in de verte , denk ik bij mezelf, wat doet tie hier ? wat komt tie hier doen ?

Blauwe stad serieus kom lekker daar wandelen, zien jullie alleen mij met Bamse. :-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Ik fiets nooit in het bos, dus die kant ken ik niet. Vind het wel aso dat als ze je aan zien komen, dat ze niet aan de kant gaan.

Ik ken wel de aso fietsers in het bos, terwijl ik er met mijn hond loop, die los loopt. Ik probeer al ogen in mijn achterhoofd te hebben, maar soms zijn ze er ineens (zoals de mountainbikers van Mary). En even bellen, ho maar. Geef me een waarschuwing (en niet twee meter achter me) dat je er aan komt, dan heb ik even de tijd om m'n hond te roepen. Scheelt van beide kanten ergernissen. "
 Ik vind gewoon dat er voor voetgangers steeds minder ruimte is.
Als je de voordeur uitkomt moet je opletten dat je niet voor je sokken gereden wordt door een fietser of bromfietser, zij nemen steeds meer de vrijheid om maar te rijden waar ze willen.

Ik maak me ook wel eens schuldig aan op een voetpad fietsen, maar dan ben ik degene die op moet letten en af moet stappen als er voetgangers zijn. Een kennis van mij die slecht ter been is, heeft bijna een keer een klap op haar gezicht opgelopen omdat ze boos werd op een stel dat de tassen uit haar handen reed, op een voetpad.

Er zijn nou eenmaal regels en mijn reactie om niet meer aan de kant te gaan heeft dáár mee te maken.
Hiervóór woonde ik nabij het centrum, kon je helemaal niet rustig lopen. Nu een bos, waar de honden los mogen en er genoeg ruimte is voor fieters, dus...............en zoals ik al schreef verrot gescholden worden omdat je niet snel genoeg aan de kant gaat, daaag.......

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Inderdaad gewoon een beetje rekening houden met elkaar.
Hier heb je ook een losloopgebied, daar is een looppad en een fietspad naast elkaar. Ik heb Biko geleerd dat hij niet op het fietspad mag komen, zit een klein grasstrookje tussen en dat snapt hij prima.
Een ander losloopgebied is buiten de bebouwde kom en heeft 1 pad, daar mag je op wandelen en op fietsen, dus daar moet je rekening met elkaar houden. Ik hoor alleen niet altijd alle fietsers aankomen. Ik kijk wel  met regelmaat achterom, maar je bent ook weleens in gedachte. En dan schrik ik me werkelijk wezenloos als er ineens iemand keihard langs komt fietsen. En mijn grootste ergernis: een compleet peloton wielrenners. Met een moordend tempo langs komen racen, zonder dat je het hoort en dan beginnen te schelden dat er een hond loopt. Ja verdorie, fiets er dan niet of rij wat langzamer!
En dan heb je nog een looppad waar wat langs het water loopt en daar fietsen, met name op zondag, heel veel mensen. Daar krijg ik ook de kriebels van. Want ik kan daar dus niet met Biko loslopen door alle fietsers.
En ik baal daar eigenlijk zo van omdat je wel heel veel fietsroutes hebt en maar een paar losloopstukken.
Maar goed, meestal gedraag ik me keurig en af en toe dan is er de bekende druppel en dan word ik boos op een fietser :-) Dan kan ik er weer tijden tegen!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

En als chauffeur vind ik dat er steeds minder en minder ruimte is voor de auto :-D

Maar ik snap beide punten. En eigenlijk moet iedereen naar iedereen zien en moet het inderdaad van 2 kanten komen. Het is maar zelf hoe je graag behandeld wilt worden als je je zelf zo gaat gedragen.

Eerlijk gezegd wil ik me niet verlagen tot sommige hun "niveau" en ergens wil ik me niet met andere bezig te houden.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" En als chauffeur vind ik dat er steeds minder en minder ruimte is voor de auto :-D

Maar ik snap beide punten. En eigenlijk moet iedereen naar iedereen zien en moet het inderdaad van 2 kanten komen. Het is maar zelf hoe je graag behandeld wilt worden als je je zelf zo gaat gedragen.

Eerlijk gezegd wil ik me niet verlagen tot sommige hun "niveau" en ergens wil ik me niet met andere bezig te houden. "

Ohw soms voelt dat heel goed, je heel even tijdelijk verlagen tot iemand anders niveau ;-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik snap dat het vervelend is, maar ik zie niet in waarom je niet gewoon ff kan bellen als je ziet dat mensen niet aan de kant gaan, of niet doorhebben dat jij eraan komt? soms zijn mensen in het bos ook lekker in gedachten verzonken, en hebben ze niet door dat er anderen aankomen, ook al kijken ze in jouw richting.

maar het blijft natuurlijk vervelend......

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

"
Ohw soms voelt dat heel goed, je heel even tijdelijk verlagen tot iemand anders niveau ;-) "

Ergens wel :-D Maar daarna denk je zo bij jezelf ;-)

Zo hebben ze al vaak tegen me staan schreeuwen in het verkeer (omdat zij fout zijn) en ik vertik het om me zo te verlagen en terug te schreeuwen. Ik vind het veel leuker om ze het zwijgen op te leggen met stevige argumenten en mijn net taalgebruik ^_^

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

Pressies hier het zelfde. ik lijk soms wel gek. Ik ga voor iedereen aan de kant maar zij niet voor mij. ook altijd met 2 fietsers naast elkaar. ze bedekken de hele fietspad en ik moet maar bij de randjes van de stoep randen langs fietsen om er lang te kunnen. ook regelmatig knal ik er bijna door tegen een stoeprand. mensen denken in deze wereld niet meer aan anderen maar alleen maar aan hun zelf. ik dacht dat de wereld beter zal gaan worden vanaf 21 december??? haha niet dus.. met vele honden eigenaars idd ook. wij lijnen onze honden aan waar het moet en hun laten ze gewoon los. en als ze dan je hondje aan vliegen dan moet je maar je mond dicht houden want dan is het je eigen schuld terwijl hun hun hond los hebben.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Inderdaad erg irritant, net zo irritant dat mensen hun honden niet aanlijnen die nog steeds niet goed luisteren naar hun baas en toch naar jou en je hond toe komt... Waardeloos...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko


Ja, ik ben zo iemand die opbouwt.. ik kan echt tijden netjes en vriendelijk blijven tegen iemand, de dan ineens dan ben ik het toch een partij zat! En zeker heb ik dat dan in het verkeer als je zo'n versmalde weg hebt met twee pijlen en ik dus de witte pijl heb, maar zo'n stomme BMW of Audi denkt dat ie toch gewoon eerst mag. Nou... dan ik heb al een paar keertjes een tijdje gestaan hoor :-) De wijste zijn zeggen ze dan.. normaal zeg ik: ja, dat is het meest verstandig! Maar op zulke momenten, ben ik even de eigenwijste!
En 1 keer iemand die als een viswijf tegen me tekeer ging dat ik hondenpoep moest opruimen, terwijl Biko stond te plassen.. Toen dacht ik: wat jij kan, kan ik ook.
Maar normaal zeg ik dingen als 'gut gut, komen wel lelijke dingen uit uw mond' :-)
Krijg je ze helemaal kwaad mee :-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik herken veel :-D :-D :-D

Dat was laatst nog toen het zo hevig sneeuwde. Ik kom uit onze straat (enkelrichting) en aan het einde hiervan is een drempel. Komt er ineens eentje de straat ingereden. Ik ben mooi blijven staan en deed teken dat hij achteruit moest. :-D Ik had tijd en hij ging weg. Enigste probleem was ik zat vast op een ijsplek en kon niet vooruit.

En laatst ook een buurvrouw die echt naar me toe kwam en zei dat ik Luca zijn kakjes voortaan moest opkuisen en het niet laten liggen. Ik had toen zelfs een zakje in mijn hand en ga echt mijn eigen straat niet vervuilen (doe het nergens hoor). Het was gewoon een andere vieze paljas die het liet liggen.

Maar sommige fietsers hebben inderdaad een verschrikkelijke instelling ! Mocht ik ook zo denken zou ik er elke dag wel een paar van mijn bumper mogen krabben. ;-)

mijn hondenmannen. (Gast)

Haha, daarom probeer ik het altijd netjes te doen en rekening te houden met andere mensen zover dat gaat. Wordt er teminste niet z'n topic over mij geopend. *knipoog*
Behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden toch...

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

beste Judith wel eens gehoord van een bel? en als jij daar fietst is het wel zo netjes om even te bellen zodat men een stap op zij kan doen even afstappen en voor bij de honden lopen is ook mogelijk Hou de eer aan je zelf en waarschuw de volgende keer even netjes bellen daar zitten die dingen voor op de fiets .Hein.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Hein, ik vind dat niet echt netjes hoe je dat nou neerzet.
Judith is niet dom hoor. Ze weet heel goed wat een bel is.
Kun je je antwoorden niet een klein beetje netter en subtieler neerzetten?

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Ik kan me soms zo ergeren aan mensen die zich aan andere mensen ergeren... O-):-D

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" Ik kan me soms zo ergeren aan mensen die zich aan andere mensen ergeren... O-):-D "


Toch leuk dan verveel je je eigen niet gauw.Hein.

honden page profiel Frank & Margo baasjes van ThysonFrank & Margo baasjes van Thyson

honden foto van Frank & Margo baasjes van Thyson

Helemaal te snappen je irritatie en zo jammer dat sommige honden bezitters dat gewoon niet snappen, het is toch een kleine moeite om je hond(en) even bij je te roepen als er verkeer aan komt!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Mag je bij jou dan fietsen in het bos?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Associale hondeneigenaars" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hoe moet je hond straffe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^