Heeft zoals ik het doe wel zin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Hallo allemaal,

Ik ben met Bono tegenwoordig op cursus en ik moet zeggen dat hij het verrekte (hihi) goed doet! :-D Je zou zeggen dan dat ik geen enkel probleem heb, maar dat is dus niet waar! In het bos, wanneer hij los loopt, vertikt hij het regelmatig om te komen als ik roep! Ik geef hem ruimschoots de tijd om bij me te komen en als hij dat dan ook doet, beloon ik hem daarvoor en zeg dat hij een brave hond is! O-) Komt hij niet, en moet ik hem gaan halen, lijn ik hem gelijk aan, moet hij volgen en gaan we rechtstreeks naar huis en is de wandeling voorbij! Het maakt dan niet uit of ik een uur of nog maar 10 minuten in het bos ben.
Dit doe ik nu al zo een tijdje, maar volgens mij heeft hij het nog steeds niet door? Is dit wel duidelijk voor hem of snapt hij hier niks van? Is dit wel de goede manier om hem te leren te komen wanneer ik hem roep? Hij is inmiddels 9 maanden, dus natuurlijk ook flink aan het puberen. Graag hoor ik van jullie wat jullie hiervan vinden ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft zoals ik het doe wel zin?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 3 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ja leuk he, die puberende honden ;-). Ook ik zit te wachten tot dat de pubertijd van Kyra voorbij is. Kyra heeft ook een tijdje terug hier last van gehad. Dan riep ik haar en kwam ze uiteindelijk, als ze dan bij me zat dan pakte ik de riem met haar tuig om haar weer aan te lijnen. En dan smeerde Kyra ehm weer. En dan bleef ik roepen en op den duur werd ik dan wat ongeduldig, maar wat deed Kyra dan? Die ging doodleuk zitten plassen en kwam pas daarna weer. Op den duur was ik het toch zo zat. En ben een aantal keren niet naar het losloopgebied gegaan. Ze mag normaal elke dag een keer los. Maar toen niet meer. Ik ging dan gewoon een lange wandeling doen. Dat deed ik dan ongeveer 3 a 4 dagen, en dan probeerde ik het los laten in het bos weer. Eerst kwam ze natuurlijk nog niet. Maar uiteindelijk had mevrouw het wel door. Tijdens het los lopen ben ik haar gaan roepen, met het commando 'hier'. Elke keer beloonde ik haar met een snoepje en daarna mocht ze weer 'vrij'. En ik lijn haar nu altijd op een andere plek aan en zeg duidelijk dat ze moet blijven op strenge toon. Sinds dien gaat het goed. Ik had het idee dat Kyra het 'hier' komen ging asocieren met aanlijnen vandaar dat ik haar elke keer nu het commando geef en beloon als ze komt en haar dan weer laat gaan. Het werkt. En in de tussen tijd dat ik haar nog niet weer los liet, ben ik ook veel thuis gaan oefenen met 'hier' komen. Het gebeurt weleens hoor dat Kyra af en toe weg rent, maar dan weet ze ook dat ze goed 'fout' zit. Als ik haar dan weer terug roep op strenge toon komt ze heel langzaam terug lopen en durft ze me bijna niet aan te kijken. Omdraaien en weg lopen of rennen werkt ook heel goed bij Kyra, klinkt misschien een beetje gemeen maar het werkt wel. En blijf volhouden he, de aanhouder wint. ;-)
Succes ermee...

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wat belangrijk is om te onthouden is dat als honden iets doen in situatie 1, dit niet automatisch betekent dat ze dit ook in situatie 2 kunnen. dus Bono heeft nu heel mooi geleerd dat je op cursus moet luisteren, en kan dat ook heel goed, hij heeft echter nog niet geleerd dat je in het bos ook moet luisteren.

de oplossing hiervoor is, ga eens regelmatig trainen in het bos, niet alleen het hierkomen, maar ook de zit, af apport en andere dingen. ga eens alleen naar het bos voor een trainingssessie, en daarna weer terug. zo zal je hond tzt leren dat je in het bos ook kan luisteren.

het is trouwens sowieso belangrijk om op verschillende plekken te trainen, in je huis, in de buurt, in een park, in een bos, in de stad, op hondentraining, bij een basisschool, etc. zo leer je je hond dat hij op alle plekken en in alle situaties moet luisteren.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Vito zit ook in zo'n periode,maar ik ga hem nooit halen. Nu hebben we hier een bos waar eigenlijk nooit iemand loopt. Als hij ver achterblijft of juist verweg loopt en ik roep 1x(heel soms 2 maar niet meer) en hij komt niet na de tijd die ik hem geef,draai ik me om of loop juist verder. Als hij ziet dat ik het meen,is hij er zo en beloon ik hem. Ik denk dat je door hem gelijk aan te lijnen juist straft en dat hij dalijk helemaal niet meer komt..Veel belonen(met of zonder lekker)als hij goed terug komt. Gebeurt het vaak dat hij (nog) niet komt,dan zou ik hem of vast houden of aan de lange lijn doen en dangoed oefenen met roepen.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Ik denk niet dat je hond snapt, dat niet komen als je roept, betekent aanlijnen en wandeling voorbij. En dat wel komen, betekent langer wandelen. Voor ons is dat simpel, maar voor een hond is dat best een moeilijke oorzaak-gevolg redenering. Weet je, wij denken in termen van een lange fijne wandeling die hem door de neus wordt geboord maar de hond weet niet dat jij nog van plan was om langer te gaan lopen.

Ik zou iddnu even loslooptijd beperken en veel oefenen met komen. Een van mijn trucs; wat lekkers in het gras verstoppen en dan net doen of ik wat gevonden heb. Meestal staan ze an zo bij me. En ik hoop dat zij ervan leren dat ik ook interessante dingen kan vinden ;-)

Mireille

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Dat gewoon doorlopen of weglopen heb ik ook al geprobeerd, maar meneer loopt gewoon in tegenovergestelde richting door en heeft lak aan waar ik heen ga ;-). Verstoppen achter een dikke boom heb ik al geprobeerd, maar hij zoekt me niet eens :'(. Ook heb ik hem al een hele tijd niet meer losgelaten en geoefend met hierkomen. Dat doet hij prima als hij zijn riem om heeft. Dus tijd om het weer los te proberen denk ik dan...... Het gaat van de 10 keer ook zeker wel 5 of 6 keer goed, dan komt hij gewoon als ik hem roep, maar die andere keren verdomd hij het gewoon! Pffffffffff, zal blij zijn i9nderdaad als hij door zijn pubertijd heen is ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Wij hebben hier in zeeland genoeg veilige ruimte..
Onze Landseer dame heeft het ook gehad in haar pubbertijd met het komen als we weg gingen.
(van mij ook stom, want roepen betekende dat het over was).
Onder aan de dijk weer staan roepen, en toen ze even met haar kop boven de dijk uitstak om daarna weer vrolijk verder te rennen knapte er iets bij mij.
Nog 1 keer geroepen, auto gestart, en weg gereden.heb ze 400 meter mee laten rennen.
Geen verkeer, geen mensen, dus er kan daar verder niets gebeuren.
Maar ik wil maar zeggen, ik kan me de frustratie indenken.

Oja, daarna hoefde ik niet meer te roepen, autostarten was genoeg..;-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

wat mireille zegt is heel belangrijk: oorzaak en gevolg????

Een hond die niet in een rechte lijn op zijn baas af loopt is eerder beleefd dan eigenwijs. Het is niet heel netjes om zo knalrecht op iemand af te lopen waar je respect voor hebt in de hondenwereld.

Het eerst plassen of ergens snuffelen is vaak ook echt een beleefdhiedsvorm van honden: ik geef jou nog even de ruimte nu jij gespannen bent.

Mijn ervaring is dat wachten voor elke hond makkelijker is dan terugkomen.

Ik lijn pippa eigenlijk zo veel mogelijk op dezelfde plek aan. Ik laat ook altijd de riem zien en zeg even aan de lijn.
Dan weet ze waar ze aan toe is. En dat werkt bij haar heel goed.
Aan de lijn lopen is geen straf, gespannenheid van de baas wel, gespannen baasje geef je ruimte

Er zijn genoeg trucjes om de wandelingen plezierig te maken.
En het is aan te raden om altijd, als iets even niet zo goed lukte, iets te laten volgen dat wel lukt.
(ik heb een jachthond. Als zij een knijntje ziet is het belangrijk deze even achterna te zitten. Wachten komen etc kán dan eenvoudigweg niet! Hoe verleid ik die kleine om toch niet over de weg het dier te achtervolgen? In mijn stem is dan geen boosheid of strengheid maar angst...of enthousiasme...ooo wauw duckkieeeeee piep piep rubber duckie gooien de andere kant op. Of neeeeeeeeeeeeeeee pip neeeeeee....hand naar mijn hart!!! Toevallig lijkt ze deze angst toon echt te begrijpen en stokt er iets in haar jacht.
( ze is ook tegen het schrikdraad gelopen terwijl deze angstkreet uit mijn strot kwam...dit is geen tip natuurlijk:-) maar ik merk dat Pippa wel op ongerustheid reageert en niet op boosheid.
try

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Pubertijd en luisteren is best een moeilijke combinatie. Maar dat had je al gemerkt ;-)

Ik begrijp je aanpak van 'niet luisteren is aanlijnen en naar huis' heel goed maar denk net als Janouk dat dit voor je hond geen heldere boodschap is.

Ga eens na wat je doet of hebt gedaan als je je hond roept, hij luistert niet, en als hij uiteindelijk wel komt. Ben je dan blij, boos, gestressed??
Honden leren van ervaring. Dus als jou hond eindelijk komt na zoveel keer roepen en jij lijnt hem al mopperend aan. dan is dat voor hem geen leuke ervaring. Hij leert dan dat baasje niet leuk is en hij daar beter weg kan blijven.
Mijn hond is ook een jagertje en heeft ook veel moeite gehad met komen in zijn pubertijd. Ik maak er onder de wandeling weleens ene spelletje van. Dan roep ik hem op ene heel gek toontje, als hij kijkt ga ik helemaal uit mijn bol of doe rare danspasje. Komt hij dan wordt ik nog gekker en als hij bij me is beloon ik hem uitgebreid. daarna geef ik hem weer vrij. Soms daagt hij zelf uit tot dit spel en rent vooruit, kijkt achterom en komt dan zelf al aangerent.
We zijn inmiddels zo ver, na ruim 1,5 jaar oefenen met goede en minder goede tijden, dat ik hem nu zelfs kan terugroepen als hij al in de sprint zit naar een konijn. en dat heeft best veel moeite gekost, maar was het zeker waard!!

Als advies wil ik je geven om de oefening 'hier' opnieuw te gaan oefene, aangelijnt en op hele kleine afstand eerst. Zorg dat je lekkers bij je hebt en dat je altijd leuk en blij bent als hij komt, en ga hem vooral niet grijpen/naar hem graaien. ook al sta je een kwartier te wachten voor hij uiteindelijk komt. lok hem met lekkers dichtbij en pak rustig zijn halsband als je hem aanlijnt.

Succes!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Hallo allemaal,

Ik ben met Bono tegenwoordig op cursus en ik moet zeggen dat hij het verrekte (hihi) goed doet! :-D Je zou zeggen dan dat ik geen enkel probleem heb, maar dat is dus niet waar! In het bos, wanneer hij los loopt, vertikt hij het regelmatig om te komen als ik roep! Ik geef hem ruimschoots de tijd om bij me te komen en als hij dat dan ook doet, beloon ik hem daarvoor en zeg dat hij een brave hond is! O-) Komt hij niet, en moet ik hem gaan halen, lijn ik hem gelijk aan, moet hij volgen en gaan we rechtstreeks naar huis en is de wandeling voorbij! Het maakt dan niet uit of ik een uur of nog maar 10 minuten in het bos ben.
Dit doe ik nu al zo een tijdje, maar volgens mij heeft hij het nog steeds niet door? Is dit wel duidelijk voor hem of snapt hij hier niks van? Is dit wel de goede manier om hem te leren te komen wanneer ik hem roep? Hij is inmiddels 9 maanden, dus natuurlijk ook flink aan het puberen. Graag hoor ik van jullie wat jullie hiervan vinden ;-) "

Dit moet je NOOIT toepassen. De hond legt de link niet tussen het niet willen komen, het ophalen door de baas en de 'straf' (vermenselijking) die de baas oplegt door meteen naar huis te gaan.
Jouw hond leert hiermee dat 'hier' komen in alle situaties hem niets oplevert. 

Gebruik kippenlevers, eendenhartjes etc. als beloning en te allen tijde maak je het 'hier' komen LEUK! En krijgt hij het op zijn heupen, dan ga jij voorlopig eens uit het zicht. Jouw puber moet oog voor jou hebben en niet andersom.

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Hallo Bertine,

Ik geef hem ruimschoots de tijd om te komen en als hij dan uiteindelijk wel komt (vaak echt niet al na 1 keer roepen) Dan beloon ik hem en reageer ik naar hem toe overdreven blij! Pas als ik een hele tijd heb staan wachten en hij verdomt het om te komen, loop ik naar hem toe en lijn ik hem aan. Ik lijn hem NOOIT aan als hij uiteindelijk zelf naar me toe komt, maar pas als ik hem zelf moet gaan halen. Dan probeer ik als ik wat dichter bij hem ben ook nog eens te roepen en als hij dan wel komt, beloon ik hem alsnog. Komt hij dan nog niet, dan lijn ik hem aan.
Aan de lijn heb ik het ook al geoefend en dan doet hij het uitstekend, zo gauw als ik hem dan bij me roep, komt hij netjes naar me toe en voor me zitten ;-)Dus hij snapt het wel volgens mij?
Als ik hem dan aangelijnd heb, ben ik eerlijk gezegd wel gefrustreerd dat het me steeds niet lukt O-) Soms denk ik zelfs wel eens: zoek het lekker uit, ik ga terug naar huis! Maar nog nooit gedaan natuurlijk!

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

"
Dit moet je NOOIT toepassen. De hond legt de link niet tussen het niet willen komen, het ophalen door de baas en de 'straf' (vermenselijking) die de baas oplegt door meteen naar huis te gaan.
Jouw hond leert hiermee dat 'hier' komen in alle situaties hem niets oplevert. 

Gebruik kippenlevers, eendenhartjes etc. als beloning en te allen tijde maak je het 'hier' komen LEUK! En krijgt hij het op zijn heupen, dan ga jij voorlopig eens uit het zicht. Jouw puber moet oog voor jou hebben en niet andersom. "

Ik ga er mee aan de slag, inderdaad eens kijken of hij dan wel komt. Met koekjes werkt het in ieder geval niet, dat heb ik al geprobeerd!
Ik heb me al regelmatig verstopt voor hem, maar daar reageert hij helemaal niet op :'(

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik vergeet nog iets te schrijven. Het aangelijnd lopen met je hond in prikkelbaar gebied, moet te allen tijde ook LEUK en spannend voor je hond zijn. De vrees van het aanlijnen en over met de pret, haal je hiermee er uit. Lijn je hond op diverse plekken af en aan. Loop ook aangelijnd door losloopgebied en doe onderwijl leuke speurdingetjes of apportjes met je hond. Leer hem, dat aangelijnd lopen 'samenwerken' betekent en de hond indirect ook altijd iets zal opleveren. De prikkel vrijheid blijheid zal dan ook stukken minder worden en jij leert beter anticiperen op situaties waarbij jij als baas onbelangrijk bent voor je hond. Je hond leert zijn focus naar jou toe te verleggen.

honden page profiel simonesimone 3 doggies

honden foto van simone

Misschien lees ik eroverheen, maar helpt het als je heel hard de andere kant op rent? Veel honden hebben dan toch zoiets van, ho even.. waar ga je heen?! Als je hond niet zo voer gericht is zou ik een andere beloning zoeken, balletje, bijtrolletje of iets anders wat hij wel heel leuk vindt. Ook kan je hem beter niet roepen wanneer je maar enigszins denkt dat hij niet gaat komen. Hoe vaker hij het commando negeert hoe minder belangrijk het wordt. Ik zou dan gek staan doen, beetje uitdagen voor een spelletje en pas wanneer hij geïnteresseerd komt kijken en hij heel dicht bij je is het commando hier geven, heel blij en vrolijk. Eigenlijk moet het commando hier altijd succesvol zijn, zodat je altijd kan belonen.

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Dankjewel allemaal voor jullie adviezen! Ik ga ermee aan de slag en stop met waar ik mee bezig was. Denk inderdaad dat hij het niet snapt ;-) Kan het beter vragen toch dan stomweg doorgaan met iets wat niet werkt :-D

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Je hoort wel vaker dat een hond op cursus het zo goed doet, slaagt met negens en tienen maar tijdens het wandelen voor geen meter luistert. M.i. weet de hond in dat geval echt wel dat in het bos 'hier' hetzelfde betekent als op de cursus. Honden zijn niet dom ;-). De vraag is: waarom luistert hij dan niet in het bos en wel op cursus? Ik heb geen idee, want ik ken jouw situatie niet. Wat ik wel weet is dat ik niet tot Sint Juttemis ga wachten tot mijn hond terug komt als ik roep. Wie let er eigenlijk op wie? Je moet creeeren dat je hond gaat letten op jou, niet omdat jij lekkere dingen bij je hebt maar omdat hij bij je wil blijven en je niet kwijt wil raken. 

Ik zou in elk geval de komende tijd niet zonder lijn los laten lopen. Dan werk je gewoon 'negatief' gedrag in de hand. Negatief tussen haakjes want eigenlijk is het heel positief omdat hij bezig is met je te praten, juist door ongehoorzaam gedrag te laten zien wil hij weten hoe jij erop gaat reageren. 

Misschien kun je hem alleen los laten in een omheind gebied waar er niks mis kan gaan als hij ineens bananen in de oren heeft (geen gebied van kilometers want je moet hem wel ten allen tijde in de gaten kunnen houden). En dan kun je zonder roepen telkens de andere kant op gaan dan waar hij naar toe gaat. Of als hij te ver uit je buurt gaat kun jij de andere kant op lopen. Want reken maar dat hij je in de gaten houd... En als jij niet gaat roepen (je weet immers toch wel dat hij niet weg kan gaan) is er ook niks aan om te gaan testen. 

Maar ik zou hem dus NIET los doen als het gebied niet omheind is. Ten eerste omdat hij weg kan komen omdat er geen omheining omheen zit maar ten tweede omdat het gevaarlijk kan zijn. Want we weten allemaal hoe gevaarlijk het is om een hond die niet goed luistert los te laten want hij kan zomaar de weg over vliegen oid. Denk altijd aan het belang van je hond. Kan er iets mis gaan? Dan gewoon echt niet los doen. 

Mocht je in een omheind gebied gaan wandelen, zoek dan een moment uit dat er geen honden zijn want andere honden zijn natuurlijk een veel te grote prikkel om te weerstaan, helemaal voor een puber ;-).

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik heb laatst een stukje gelezen hierover, in het engels, ben de naam kwijt maar kan het wel opzoeken. Het kwam er op neer dat je het commando voor het hier komen inderdaad enkel moet gebruiken als je zeker bent dat je hond ook komt. Anders heeft het geen zin en krijgt de hond er zgn lak aan. (Is lastig met een puber, i know!!). Misschien is het een idee om een ander commando te bedenken. Het "hier" werkt op dit moment niet echt. Dit stond ook in dat stukje. Als je wil dat ik het opzoek moet je dat maar even laten weten. Ik weet ook niet of een ander commando de oplossing is hoor, ivm puberen.

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Ik roep nu: Bono kom! en als hij komt, dan pas roep ik : hier! Dan ben ik er namelijk wel zeker van dat hij bij me komt. Maar "Bono kom" werkt dus niet! O-)

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi 3 doggies

honden foto van Maris & Bodhi

Onze golden is een maandje ouder, maar dus ook nog volop "in training". Hoe ik het doe is aan de lijn tijdens de gewone wandelingen af en toe zijn naam zeggen en een brokje geven. Als hij losloopt en hij is vlakbij me dan zeg ik zijn naam en geef hem een brokje en zo weet hij dus ook nu dat hij moet komen als ik zijn naam roep. Na een aantal keer kan je dan z'n riem rustig omdoen en gelijk weer een brokje geven. Als ik weet dat hij toch niet komt, ga ik het dus niet eens proberen, want ik wil geen 5 keer roepen ;-). Maarrr bij sommige hondjes werkt het superlekkere lekkernijtje (kaas, worst enz.) ook gewoon veel beter dan een saai koekje :P.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ps. Ik roep nu ook maar gewoon wat als hij los loopt omdat "hier" nog te moeilijk is hoor hem. Hij is 5 maanden. Ik roep meestal iets van "kijk eeeeeeens" en hurk dan en houd een brokje in mijn hand of verstop iets tussen blaadjes. Ik ga er vanuit dat ik ooit gewoon hier kan roepen, haha.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

" Ik roep nu: Bono kom! en als hij komt, dan pas roep ik : hier! Dan ben ik er namelijk wel zeker van dat hij bij me komt. Maar "Bono kom" werkt dus niet! O-) "


Ja!! Dat is ook een idee :-) Ga ik ook proberen dan.

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

"

Ja!! Dat is ook een idee :-) Ga ik ook proberen dan. "


Niet doen hoor! hahahahaha, bij mij werkt "Bono kom" ook voor geen meter! Oke, als het een keer wel werkt, dan werkt het commando "hier" wel, maar heb toch echt liever dat hij gewoon komt als ik roep :-D

honden page profiel Frank & Margo baasjes van ThysonFrank & Margo baasjes van Thyson 3 doggies

honden foto van Frank & Margo baasjes van Thyson

" Ik roep nu: Bono kom! en als hij komt, dan pas roep ik : hier! Dan ben ik er namelijk wel zeker van dat hij bij me komt. Maar "Bono kom" werkt dus niet! O-) "

Je geeft dus in mijn ogen al 2 commando's aan hem die gelijk zijn, je wil dat hij naar je toe komt, dus 1 commando moet voldoende zijn.
Bij onze hond fluit ik als hij van ver moet komen en komt hij aanrennen, is hij dicht in de buurt dan roep ik zo blij mogelijk Thyson hier, doe het vooral met veel enthousiasme want streng (assertief) tegen hem praten kan negatief werken, aangezien je hem ook "straft" door het aanlijnen... Als de hond dan komt hem overdreven belonen door middel van stem of snoepje, dit is hoe wij het doen en het werkt erg goed voor onze 8 maanden puberende Amstaff.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

"

Niet doen hoor! hahahahaha, bij mij werkt "Bono kom" ook voor geen meter! Oke, als het een keer wel werkt, dan werkt het commando "hier" wel, maar heb toch echt liever dat hij gewoon komt als ik roep :-D "


Op zich komt hij wel maar ik moet het nog heeeeel leuk maken voor hem. Anders blijft ie sjezen haha. Ik wil het commando "hier" niet verknallen en denk dat het velig is als hij al bijna bij me is. Komt vast helemaal goed! Bij mij gaat het thuis en op de puppycursus ook wel goed.

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

"

Op zich komt hij wel maar ik moet het nog heeeeel leuk maken voor hem. Anders blijft ie sjezen haha. Ik wil het commando "hier" niet verknallen en denk dat het velig is als hij al bijna bij me is. Komt vast helemaal goed! Bij mij gaat het thuis en op de puppycursus ook wel goed. "
Hier idem, op cursus doet hij het het beste van allemaal, en thuis luistert hij ook goed. Ben beretrots op mijn ventje hoor, alleen nu nog even het laatste stukje, maar ben er van overtuigd dat dat ook goed gaat komen als ik alle goede adviezen hierover ga opvolgen! Ga in ieder geval zeker mijn best doen met hem!

honden page profiel daisydaisy 3 doggies

honden foto van daisy

Ja dat heb ik ook geprobeerd maar deze legde niet die link van ik misdraag me dus mag niet los.

Of ik heb niet geluisterd dus nu moet ik naar huis.

De oplossing hier is steeds iets anders verzinnen om der mij kant op te komen. Soms is het kijk eens en komt ze krijgt ze wat lekkers de ene x haak ik der aan de andere x niet, zoek werkt hier ook goed laat der dan een paar snoepjes zoeken die ik bij me neer heb gegooit ook daarbij doe ik de ene x aanhaken en de andere x niet, of ga met een tak zwaaien of heel interessant doen bij een boom. oh ja heel lang rommelen in mijn tas wil ook nog wel eens helpen zolang ik haar nieuwsgierigheid maar wek komt ze wel.

Om haar mee te laten lopen met mij fluit ik of zeg ik kom hoeft ze niet bij me te komen maar wel mijn richting op komen reageert ze niet en is het andere te interessant dan verstop ik me zo snel mogelijk als jij niet oplet ben je je baas kwijt. zo probeer ik haar te leren dat ze me altijd in de gaten moet houden. Doe dit trouwens ook geluidloos zonder de melding ik ga. Ik merk aan haar dat ze me steeds beter in de gaten houd en niet zo heel vaak zo ver weg sprint of geheel uit beeld verdwijnt.

En zo blijven we creatief bezig om het te laten komen bij de baas leuk te houden. Dat woord hier is voor trouwens echt na na na na na ze steekt nog net de tong niet uit.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ik sluit me volledig bij Waka aan.
Jouw hond heeft op het trainings veld een truukje geleerd en waar heel veel mensen de mist mee in gaan is als ze alle oefeningen niet op alle plaatsen oefenen.

Je kunt gebruik maken van de aktie die je hond al zelf doet om iets aan te leren.

Als je hond uit zichzelf gaat zitten zeg je zit en als de hond al naar je toe komt geef je het commando wat je wilt gebruiken.Zo doe je dit met alle zaken die je hond al uit zichzelf doet.Als je dat overal doet gaat de hond de bedoeling begrijpen .

Ga nooit iets oefenen als je eigenlijk geen tijd hebt,of dat je die dag niet in je hum bent en dus je geduld ver te zoeken is.Is mijn advies.
En geef je hond nooit een opdracht waarvan je weet dat hij het nog niet snapt of als je gewoon totaal de aandacht niet hebt.
Hij leert dan maar één ding,als de baas me roept hoef ik niet te komen.

Soms kun je niet anders dan je hond ophalen,maar geef van te voren geen commando,haal hem gewoon op.Niet boos of wat dan ook.Aanlijnen belonen en vrolijk verder lopen.
Maar probeer hem niet aan te lijnen als je denkt dat het niet gaat lukken,want dan wordt het een spel.Wachten tot je zeker weet dat je hem te pakken hebt.

Heb je eenmaal je commando  gegeven is ophalen niet slim.
Want dan hoeft hij dus niet te doen wat er van hem is gevraagd.

Het hier komen onder alle omstandigheden is niet iedere hond en baas gegeven.
Aard van het beestje ,hormonen of jachtdrift zijn ook factoren die bijvoorbeeld meewegen.
Soms is het onmogelijk om de leukste te zijn en daar moet je altijd rekening mee houden.

Maar met flink oefenen en de tips die er zijn gegeven kun je ver komen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik bedenk me net dat ik ook een poosje het volgende heb gedaan:

Aan de lijn uitbundig belonen met stem en brokje als hij uit zichzelf, dus zonder commando, naar me keek. Daarna alleen met stem.

Later als hij los liep met stem belonen als hij uit zichzelf naar me keek en met iets heeeeeeeeeel lekkers  ( kaas, ongefrituurde frikandel, worstm gedroogde pens) als hij uit zichzelf naar me toe kwam.

het idee om een nieuw woord te gebruiken als je hem roept vind ik een goede oplossing, maar ik zou dat wel doen in combinatie met een het op een goede manier aanleren van het komen.
Bij welke hondenschool ben je?? Misschien kun je ze daar vragen hoe je het thuis het beste aan kunt pakken?

Ik denk echt dat het je gaat lukken. Het kost tijd en vooral geduld. Maar omdat je zelf al aangeeft dat hij pubert scheelt dat al heel veel.

Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft zoals ik het doe wel zin?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welke halsband?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^