Vossen overal en in de tuin!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Iemand een tip hoe ik de vossen uit mijn tuin kan houden?

Ik begin er een beetje radeloos van te worden ......;-)......pfff Er zitten hier zo ontzettend veel en dat gewoon in de bebouwde kom.

Ben ik eindelijk na heel lang hard werken (niet alleen ik maar zo ook mijn kereltjes) zover dat ik de avondronde van een uurtje met beide lopen kan aan de slappe lijn en zonder halti's.........wordt het me weer moeilijk gemaakt door de vossen hoor!!!:'(

Ik weet dat ik er op straat niks aan kan veranderen maar in de tuin???? Voor we hierheen verhuisden werden ze bij tijd en wijle door de buurtkatten in eigen tuin geterroriseerd, zijn we daar van af en hebben we vossen!?!

Vandaag kwamen we op 1 straat al 3 tegen dus een hoop getrek, gepiep en gezeur.......60+ kilo in totaal (meer als ik) klaar om op jacht te gaan. Het duurde even maar uiteindelijk hingen de lijnen weer mooi slap alleen was het duidelijk dat ze in uiterste staat van paraatheid waren en het letterlijk en figuurlijk naar meer rook. Om de wandeling al wandelend te eindigen heb ik hem ingekort en zijn we huiswaarts gekeerd. Thuis aangekomen heb ik wat balletjes bij elkaar geraapt om daarmee id achtertuin nog even wat de kereltjes mee te vermaken. Ik heb exact 1 keer geworpen en toen schoten er 2 vossen uit het achterste deel vd tuin via de buurman bij de volgende buur het dak van zijn schuurtje op!? Heb mijn opgefokte kerels gelukkig naar binnen kunnen loodsen want was even bang dat ze voor het eerst over de lage schutting tussen de ene buurman en ons, erachter aan zouden gaan.

.....dus nogmaals....iemand tips om ze uit de tuin te houden???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vossen overal en in de tuin!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3 3 doggies

Vossen in de tuin?!? Wow. Nee echt dat gebeurt volgens mij zelden, ik heb er zelf nooit een gezien!
Tips om ze uit de tuin te houden, eh, ik zou niet weten, maar zijn ze gevaarlijk of kun je ze zo even weg jagen? Ik weet niet veel over vossen, sorry.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Vossen zijn heel sterk in opkomst in Nederland, dat was laatst al op tv. Wat je kunt doen.. geen idee. Heb je misschien kippen ofzo in een hok zitten of iets anders waar ze op afkomen?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nee ik heb geen kippen en zover ik weet mijn buren ook niet. Ik heb echt een hondvriendelijke tuin, vnl. gras en 2 terrasjes voor ons. Bloemen en planten in bakken van het voorjaar tot najaar. Heb zelfs de 2 grote kassen verwijderd die hier stonden toen we introk namen.

Hier id UK zijn we 'de opkomst' dus allang voorbij. Hetgene wat me het meeste stoort is dat het de vossen en slakken zijn(die trouwens in echt absurde getale voorkomen hier), die longworm verspreiden. Ik wil dus geen ontlasting van die beesten in mijn tuin.

honden page profiel GriffyloverGriffylover 3 doggies

honden foto van Griffylover

Niet alleen 'buitengebied-vogels' komen steeds meer de bebouwde kom in, ook Vossen doen dat. Hier lopen ze (voor zo ver ik weet) aan de rand van de wijk. 's Avonds hoor ik er wel eens eentje keffen en begin december heb ik er eentje in een schim van de ene rietkraag naar de andere zien rennen.

Ik zou bij een jachtopziener of boswachter informeren voor informatie over vossen. Mogelijk kennen zij een manier om vossen te weren. EN DAN BEDOEL IK GEEN KLEMMEN!!! Misschien zijn er geuren waarvan een vos niet houdt en kun je ze daarmee op afstand houden.
Via Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of IVN kun je wel met deskundigen in contact komen, denk ik.
Ik zou het wel leuk vinden als je ons in dit topic op de hoogte houdt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nee uiteraard geen klemmen. Dan kunnen mijn eigen honden helemaal de tuin niet meer in. Ik wil ze ook absoluut geen kwaad doen maar alleen maar weren. Ze zijn hier behoorlijk tam omdat ze hier al zo lang en in grote getale zitten. De meesten schieten pas weg als je op een afstand van ca. 5 meter komt. Ze zitten hier zomers gerust ad kant van de weg bij de vuilnis te schooien terwijl jij ad andere kant van de weg voorbij loopt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ha ha,hier lopen ze ook in amsterdam in het park overdag...komen zelfs door de ij tunnel s'nachts.:-D


In engeland zittten veel vossen in steden...misschien engelse sites via google?
Ik zou zelf zoeken in de richting van planten.Bepaalde geur waar ze een hekel aan hebben....

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja straks idd maar eens googlen.......pfff

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ze houden ook niet van honden schijnbaar, misschien ook niet van hun uitwerpselen ofzo. Omdat dat de aanwezigheid van honden bevestigd. Maarja dan moet je dat weer in je tuin gooien.. (stel dat het werkt).

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nee dat klopt, voor de honden schieten ze (maar ook niet altijd) op grotere afstanden al weg. En helaas ontlasting vd honden schrikt ze niet af. Mijn honden doen hun laastse behoefte id tuin op een vaste plek in het achterste deel. Onze tuin is heel diep en de buitenlamp is niet toereikend voor de hele tuin dus wordt de laatste boodschap de vlg. ochtend pas opgeruimd.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb even zitten googlen en kwam dit tegen: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080711115026AA7Ctm5

Geen etensresten in de tuin. Vuilniszak in een container doen. Net teveel vogelzaad. Stinkende sokken, of lapjes met ammonia leggen op de plekken waar de vossen zich ophouden. En er staat ook dat vossen mensen liever uit de weg gaan, dus als je 's avonds ook af en toe luid door de tuin gaat, ze leren dat ze dan niet in de tuin moeten komen. En misschien ook niet op andere tijdstippen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

O bedankt!!! ;-) Die lapjes met ammoniak moet ik dan maar eens proberen! Als het verder geen kwaad kan voor mijn kerels uiteraard. Stinkende sokken zouden door mijn eigen kerels waarschijnlijk weer mee naar binnen worden gebracht.;-)

De vuilcontainers staan id garage dus dat is geen probleem maar mijn buurman zorgt ontzettend goed voor de vogeltjes. Misschien dat ze idd daar op afkomen. Straks een praatje maken met die beste man.

honden page profiel Lara DemesLara Demes 3 doggies

honden foto van Lara Demes

Wauw een ware vossenplaag. Lijkt me indd heel lastig. Misschien kan de gemeente er iets in betekenen? of zoals al benoemd een boswachter ofzo. 
Ik hoop dat het snel opgelost wordt voor je.

honden page profiel Mariska BrandhorstMariska Brandhorst 3 doggies

honden foto van Mariska Brandhorst

Bij ons zijn ze niet mensen schuw, ze krijgen te eten van de mensen in de duinen en met sommige honden spelen ze zelfs. Bij ons gooien ze heel de duinen op de schop en daardoor zijn ook de vossen holen omgewoeld. Ik vind het erg jammer dat ze daardoor (voorlopig) verjaagd zijn.
Wel kan ik me goed voorstellen dat het vervelend is als ze de bebouwde kom met vele bewandelen.

honden page profiel anetteanette 3 doggies

honden foto van anette

en hek plaatsen van ongeveer 120 hoog komen zij er niet in. Wel ook een stuk in de grond anders graven zij zich er onderdoor

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou volgens mij klimmen en springen ze dus wel best hoog. Heb geen gegraven gaten bij de omheining kunnen ontdekken. Tussen ons en de ene buur (2 onder 1 kap) hebben we een lage scheiding maar aan de weerszijden van zowel de buur als ons zitten we op zeker 2 meter hoge omheining. Ik was gisteren dan ook heel verbaasd toen ik ze via de buurman over het schuurtje van de volgende buur weg zag vluchten.

Als er hier ook geen sprake van longworm infectie zou zijn, had ik er ook minder problemen mee. Tot ??? jaar geleden kwam longworm hier alleen op een paar geisoleerde streken (vnl. in Wales als ik het me goed herinner) voor maar het heeft zich dus mede dankzij de vossen populatie over bijna het hele land verspreid.

Was ik al blij dat ik me niet meer over de muggen (leishmania) in Griekenland bezorgd hoefde te maken, hebben we hier dit weer!!! En ik wil ook liever niet ad maandelijkse pipet behandeling van Advocate.

honden page profiel anetteanette 3 doggies

honden foto van anette

Waar ik eerst woonde waren ook vossen en wij hadden ook kippen op ons erf.
maar toen wij alles met een hek van 1.80 hoog hadden gemaakt wel een stuk ook de grond in hebben wij nooit geen vossen meer op ons grond gehad

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

De vossen komen hier het erf niet op.
We zien ze meestal wel in de paardenwei, bij een pluimvee fokker aan de overkant.

Maar de uitwerpselen van onze honden worden altijd verzamelt, en langs het erf gedeponeerd.
Langs de houtwal.
Is goed tegen de olifanten, en de vossen.
Ben ze beide nog nooit tegen gekomen op het erf, dus het werkt..O-)

Onze kippen zijn er ook zeer blij mee...Met het gebrek aan vossen dan voor de duidelijkheid

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja die ontlasting werd hierboven ook al gemeld.

Ik kan alleen maar bedenken dat het hier niet werkt omdat ze niet schuw zijn. Bovendien zijn er hier heel veel mensen met 1 of meerdere honden waarvan het merendeel nog nooit van een poepzakje heeft gehoord!!!! (rood aangelopen kwade emoticon) Met andere woorden.....de vossen hebben inmiddels schijt aan de hondenstrontO-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vossen overal en in de tuin!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Babbel hoekje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^