pubercursus en heel angstig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Nou mijn hond is een echte held op sokken. nieuwe straatjes eerst goed verkennen wil ze er in een normale vrolijke loop dooor heen willen gaan. beetje aard van het beestje.

Maar nu heb ik pubercursus bij de dierenbescherming zit een asiel naast en de eerste x was ze echt heel bang 30 min over gedaan om het terrein op te komen 30 min wennnen daar en ja he he toen kwam er een beetje bloei in der.

NU tweede x leek het wel erger te zijn die angst.

Er zitten natuurlijk heel veel gestreste blaffende honden die ook nog eens een bepaalde geur afscheiden.

Wat is nou verstandig doorgaan in de hoop dat ze zich er overheen gaat zetten of haar dit niet aandoen.

staart over de buik heel erg trillen niet willen lopen direct in de steigers, speeltjes lokken geluidjes niets werkt andere vrolijke honden laten begroeten ook niet. Ze kan dan niet mee in die flow van hun ze is echt zo bang zo gefocust op dat blaffen geuren etc.
oja eerste x pubers los nou de mijne bleef vast geplakt aan me en dat is helemaal juicy niet want elke hond waar ze de kans krijgt om los mee kan ouwehoeren zal ze aangrijpen.   


Dus doorgaan en laten wennen of daar stoppen en een andere zoeken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pubercursus en heel angstig " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona 3 doggies

honden foto van Mango &Mona

Wij wonen dichtbij een asiel.Wanneer die honden buiten lopen is Mango ook mega bang.Ze trekt dan mega aan de riem,heeft bananen in dr oren en luistert niet naar mij.Wanneer ik dit met de curus zou hebben denk ik dat een andere cursus zou zoeken.Heb je gevraagd of er meer mensen zijn waar de hond zo bang reageert tijdens de lessen?
Ik denk dat het misschien wel minder zou worden naa;-)mate je er vaker komt,maar je haalt op die manier niet echt alles uit je eigen hond en de hond voelt ook weer jouw angst aan.Is er een andere in de buurt van je woning,doen

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ja gevraagd en waren wel enkelingen er tussen in andere groepen die het als niet prettig ervaarden de eerste paar x. Maar zeiden dat het niet zo extreem was als dat juicy laat zien.

oh dat is mss wel een optie daar blijven alleen al om over der angsten heen te laten komen.

En een andere voor het trainen want daar kom ik daar niet tot nauwelijks aan toe idd. Eens zien of er wat in de buurt zit.

Bedankt voor je reactie :-)

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

hoelang heb je mango eigenlijk al want als je hem al lang hebt en zich nu nog niet prettig voelt als de honden daar buiten lopen denk ik niet dat deze er ooit aan zal kunnen wennen.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Is de hond al vaker op dit terrein geweest, vroeger of zo? of komt de hond toevallig uit dit asiel?

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Nee nu 2x en ik heb haar al vanaf pup. Ze is van nature al snel ontdaan dat word steeds minder maar dit is wel heel erg daar wat ze laat zien. Zo heb ik der no niet eens gezien toen ze nog veel kleiner was en voor alles en iedereen bang was.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona 3 doggies

honden foto van Mango &Mona

mango is nu 18 weken oud.Maar zij houdt niet van blaffende honden.denk dat ze een mens was in haar vorige leven;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hadden cursus naast een veld met politiehonden training. Incl. pistoolschoten.
Als het weer eens zover was kon ik ook níks meer met Mellow, ze kwam níet uit de angst.
Nu, achteraf, denk ik dat ik niet de rest van de les had moeten blijven. Soms was het elke week raak, dan weer een week niet.

Ze is heel gevoelig voor zulke geluiden, überhaupt voor harde geluiden.
Over 2 maanden wordt ze 2, ik denk niet dat het er bij haar ooit uit zal gaan. Heb inmiddels wel een manier gevonden om de rust een beetje terug te brengen in dat koppie: om de 10 stappen "wacht" (dan gaat ze zitten) en héél langzaam lopen (90+ snelheid zeg maar ;-))

Maar goed, Mellow heeft natuurlijk niet een gemiddelde start gehad.

Als het voor Juicy zó'n drama is moet je je afvragen of je dit wilt voortzetten. Tuurlijk kun je haar laten wennen aan 'enge' dingen, maar misschien is dit teveel engs in een keer.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ja dat vroeg ik me dus ook af is dit wel goed voor haar
zielig hoor om te zien 40 kilo mega beet vergeleken met de andere pubers en dan zo angstig lijkt wel of ze zich in de meest gruwelijke horror film bevind.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Zo angstig als jij beschrijft was Bruce niet, maar de b cursus vond hij verre van leuk. Er waren honden die naar hem uitvielen, daar werd hij angstig van, het was er te druk, veel te veel prikkels. Mensen die hun hond gewoon lieten snuffelen aan hem, terwijl hij zich niet op zijn gemak voelde, wat ontaarde in grommen. In de les blafte hij steeds, iets wat hij normaal nooit doet. Als de les was afgelopen, brak hij zijn nek om bij de auto te komen. Hij vond het echt niet leuk.

Na 3x heb ik besloten te stoppen. Ik heb 'm zelf verder getraind, oefenen met loslopen, bij je komen, zitten om aan te lijnen. Dit doet hij redelijk goed, en dat is voor mij voldoende.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Heb je dan niet zo iets van ik ontloop het probleem. Is het niet beter om het op te lossen?


Het word natuurlijk een bakbeest en als die aan de lijn niet voor of achteruit wil strakkies door angst kan ik er naast gaan staan voor geen idee hoelang. Een kleintje kun je mss nog wel onder dwang meekrijgen als het echt echt de spui gaten uitloopt en je al een uur alles uit de kast haald om die uit die angst of afleiding te geven dat er weer een stap voorwaards is.

Maar dat gaat met deze dus nu al met 40 kilo in de ankers al moeizaam.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Vind het zo jammer gister van 8 tot vanochtend een oppas puber jack russel gehad en dan is ze helemaal in der nopjes och wat een feest samen.

vanochtend was ze dus al helemaal happy want ze was er nog lekker om elkaar heen keuvelen die weg gebacht op naar de cursus en weg was de blije vrolijke hond omgeruild voor een hoopje angst.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona 3 doggies

honden foto van Mango &Mona

Past dan wat vaker op die hond en kijk of er andere honden zijn die je eens kan uitnodigen om te komen spelen.Dan heb je die curus toch helemaal niet nodig.Richtlijnen zijn prima,maar wanneer ik met Mango woensdag naar de vervolgcurus ga en het is niks blijf ik er echt geen 16 weken heen gaan.Het moet wel leuk blijven en het is geen hond die ergens niet heen mag zonder diploma;.dat is bij mensen wel zo,helaas

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Het gaat me niet echt zo zeer om socialiseren dat heb ik met de pupcursus en doe dat zo wie zo 1 a 2 x in de week dan kan ze met een stuk of 10 honden mee aan de wandel.

Vond het juist leuk om samen te ondernemen om de band te versterken en zo dus echt aandacht te krijgen ondanks alle afleidingen die er dan zijn en vind hand vaten of uitleg van iemand die er naar kijkt ook wel heel prettig. Zelf kijk je er anders tegen aan dan iemand van buiten af.

Ja ik moest er eerst omheen lopen op afstand haar proberen gewoon te maken en niet mee trekken zelf laten komen of lokken etc etc etc. Die dingen pas ik altijd al toe.

Ik weet alleen niet zeker of ze er dus omdat ze zo angstig is er ooit daar afkomt en van leuk trainen komt weinig. Maar ja andere kant ergens moet ze denk die angst wel overwinnen of mss is ze er nu nog wel veel te jong vooor en vraag ik dus veel te veel van haar en kan ik beter ergens anders heen gaan.

Ja lijk wel een beetje een zeur zo weet het maar vind het heel lastig.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Diva heeft dat ook en de trainster komt altijd even zeggen wat ik dan moet doen dus dat is wel fijn wij zijn gewoon door gegaan met cursusen doen alleen de eerste 3 lessen verwacht ik niks van Diva dan moet ze erg wennen en is ze bang en dat weet de trainster.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Maar laat je haar dan gewoon zitten staan doen wat ze zelf wil dus als ze wil snuffelen ergens loop je met haar mee om haar zo die zekerheid te geven? Want als dat er voor nodig is vind ik het ook prima hoor als ze er maar vanaf komt. Dan maar een paar lessen meer

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Als ik het zo lees, denk ik, maar gaat ze er dan overheen komen zo? En waar moet ze dan precies overheen komen? Een wat angstige hond dapperder maken, zal eerder lukken door haar stukje bij beetje in haar tempo aan vreemde honden en drukke situatie te laten wennen dan nu een 'hoge school niveau' van haar te vragen in een omgeving bomvol honden.

Zou je eens kunnen proberen voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wilt bereiken met de cursus en dan aan de andere kant te zetten wat er nu gebeurt?

Ik hadmet Shadow een cursus met 6 honden in een hal die gewoon te stressig voor hem was waardoor hij niets leerde behalve reageren en terug uitvallen naar honden.... Ik ben zo blij dat ik daarmee gestopt ben!

Groet, Mireille

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ja drukke situatie ben ik nu nog steeds beetje bij beetje op te voeren ben al zover dat we door een winkelstraat kunnen wel aan de andere kant van de weg dus waar minder winkels zijn maar wel veel verkeer veel mensen etc en das al een hele prestatie beetje bij beetje komen we steeds verder :-)

Maar wat je zegt het zijn te veel honden en dan nog veel stress honden op de achtergrond en het is een besloten terrein met hekwerken mss ziet ze zo ook wel geen uit weg meer. bij pupcursus was het op een openveld wel 6 honden en daarnaast een groep van 10 die verder waren en dat gaf ook nooit problemen geen angst.

Nou op zoek naar een andere dan maar.
En deze plek mss ooit in de toekomst als ze al weer zelfverzekerder is een x opzoeken.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Dat opnieuw de vraag een goede positieve gehoorzaamheids cursus in Rotterdam wie weet er 1?

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Dank je ik ga even de site uit spitten :-)

En het is niet ver weg. Keek ook al naar martin gaus das nog dichterbij maar andere kant mij denk te commercieel en kan niet zeggen dat ze goedkoop zijn.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie 3 doggies

honden foto van Dali en Jolie

In Ridderkerk geeft de dierenbescherming hondencursus. Hier wordt zeer vriendelijk met de honden omgegaan en zit naast een konijnen opvang (lekker rustig) in een park. Het is in ieder geval veel goedkoper dan MG.

Hier wordt met de volwassen honden op een open veld getraind en dan staan er ook niet 10 groepen op een veld. Misschien 2 groepen tegelijk en de puppen in een afgeschermd gedeelte.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Heb je dan niet zo iets van ik ontloop het probleem. Is het niet beter om het op te lossen?


Het word natuurlijk een bakbeest en als die aan de lijn niet voor of achteruit wil strakkies door angst kan ik er naast gaan staan voor geen idee hoelang. Een kleintje kun je mss nog wel onder dwang meekrijgen als het echt echt de spui gaten uitloopt en je al een uur alles uit de kast haald om die uit die angst of afleiding te geven dat er weer een stap voorwaards is.

Maar dat gaat met deze dus nu al met 40 kilo in de ankers al moeizaam. "


Als eerste denk ik dat " onder dwang" niet gaat werken. En dan maakt het niks uit of het een kleintje of een grote hond is. Mijn hond is geen held, maar ik heb nog nooit een uur staan te bakkeleien. Als het zo lang moet duren, kun je in mijn ogen beter stoppen en het later nog eens proberen. Dan is de hond er niet aan toe.

En vergeet niet, je hond is een puber, nog jong. Doe het kalm aan, als hij ouder wordt, gaat hij zich ook zekerder voelen. Stukje voor stukje moet hij dat leren.

Als ik mijn hond losliet tussen andere honden, was er niks aan de hand. Maar zodra hij op die cursus kwam, voelde hij de stress van de anderen, waardoor hij zelf zenuwachtig werd. Is het dan zo belangrijk, dat hij op dat terrein, relaxed rond moet lopen? Voor mij niet. Als hij verder geen problemen met andere honden heeft, is dat prima, toch.
Als ik nu te dicht langs een andere hond loop, vind hij dat niet prettig. Hij is angstig en geeft daarom een grauw. ( niet bij alle honden) de oplossing, loop niet zo dicht langs een ander af. Waarom moet hij persé op een meter afstand kunnen lopen?

Hij is bang voor tractoren. Uit angst viel hij ze aan. Er naar toe springen en happen. Nu is hij bijna 3 en is zijn angst grotendeels over. Gewoon door er steeds langs te lopen, en als ze langsrijden hem kort te houden en te laten zitten. Ziet hij wat engs, ik ga op een afstandje kijken. Dan lopen we verder. Lukt het niet, gaan we weer even kijken.

Mijn hond weegt 40 kilo, en ik heb nog nooit gehad, dat ik hem niet meekreeg. Hij heeft vertrouwen in ons, en dat is gegroeit in de loop der jaren.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ja dat vertrouwen is hier nog aan het groeien natuurlijk.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Maar laat je haar dan gewoon zitten staan doen wat ze zelf wil dus als ze wil snuffelen ergens loop je met haar mee om haar zo die zekerheid te geven? Want als dat er voor nodig is vind ik het ook prima hoor als ze er maar vanaf komt. Dan maar een paar lessen meer "

de trainster zegt wat ik moet doen dus die kijkt wat het beste is de ene keer is dat blijven staan en haar gewoon laten gaan de anderen keer weg lopen bij het gene waar ze bang voor is maar meestal gewoon blijven staana en geen aandacht geven maar pas als ze weer rustig is goed zo zeggen.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

wij trainen bij martin gaus leiden maar dat is best verweg voor jullie maar in rotterdam zit er ook een ze zijn best duur maar wel heel goed.
http://www.martingausrotterdam.nl/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pubercursus en heel angstig " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^