Hoe van honden angst afkomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ansje (Gast)

Al mijn hele leven ben ik bang voor honden. Ik weet niet waar die angst weg komt.
En ik schrik ook altijd als honden blaffen. Dat komt omdat ik het geluid wat ze maken te hard vind, heb ik ook met andere geluiden.
Maar ik wil van mijn angst af en ook niet meer hoeven schriken. Weet iemand van jullie hoe ik van mijn angst en van het schriken af kan komen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe van honden angst afkomen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Wat ik zou proberen als ik jou was is puur bij iemand met kleine rustige honden op bezoek gaan en gewoon te gaan zitten.Niet de honden aankijken, niet aanraken dus gewoon doen alsof ze er niet zijn.
Dit doe je een paar keer waarbij je als je eenmaal gewend bent aan de honden om je heen toenadering tot de hond probeert te zoeken.
Begin met een koekje geven oid.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Zoek mensen met evenwichtige honden in de buurt..
Zal vast wel iemand van dit forum in je buurt wonen en ga bij verschillende honden langs.
Je moet wel zeker weten dat het honden zijn die je er mee kunnen helpen!

Als je in de buurt woont wil ik je wel helpen, Jara blaft/gromt in het begin wel, maar ze doet je geen vlieg kwaad, dat kan ik je 100% garanderen.
Ze heeft al eens een oudere dame van haar angst voor honden afgeholpen en ook al eens een vriendin van mij en van me zusje :-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik heb de oplosing, maar dat is niet voor iedereen haalbaar, denk ik.
Neem zelf een hond. Ik was als kind doodsbang, op mijn 8e kreeg ik een hond en de angst ging weg. Mijn kinderen waren ang, we hebbn nu een hond en hun angst is over. Springende honden vinden ze beiden niet fijn, blaffen is vervelend ( blaf van andere honden) maar echt angst hebben ze niet meer.
En eerlijk, ik vind springende en keffende honden ook niet prettig, zeker niet als ze groot zijn en springen.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Inderdaad, gewoon kennis maken met lieve honden. Hoe meer goede ervaringen, hoe sneller je van je angst af geraakt :-) Larah is hier altijd kandidaat! Ze is een grote, zachte en oh zo lieve Sint-Bernard. Er zit geen greintje kwaad in haar dus daar hoef je al niet bang om te zijn ;-)

Hier op het forum zitten veel mensen met sociale honden van over heel België en Nederland.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

je kan elke dag op youtube filmpjes kijken...gebruik als zoekwoord kalmerende signalen...daarin wordt uitgelegd hoe een hond kalmeert.
Het is heel interessant hoe honden naar elkaar communiceren en hoe naar hun baas.
Wij baasjes weten namelijk heeeeeel goed wat onze beestjes willen en denken omdat onze honden communiceren met hun oren hun wenkbrauwen,hun voorhoofd , hun schouders en natuurlijk hun staart. Ga daar eens naar kijken. Het zal je ws helpen om interesse bij jezelf op te wekken; hoe communiceert een hondje...onbekend maakt onbemind :-)

o en de tip die ik mensen altijd geef die geen gesnuffel aan zich willen....armen over elkaar en omdraaien de hond zal je met rust laten...zeker voor kleine kinderen ideale tip want als zij iets lekkers vast hebben of lekker naar snoepjes ruiken en met armen omhoog gaan staan wapperen dat is de kans júist dat de hond denkt jippie jippie...spring huppel lik...en ja als je er niet van gediend bent is dat eng...en angst snappen honden vaak net verkeerd...kijk maar naar de leuke youtube filmpjes dat helpt je vast..

o ja en blaffen is irritant gewoon

honden page profiel ErikErik

honden foto van Erik

Heb je echt angst ervoor en wil je er vanaf? Via de huisarts kun je doorverwezen worden naar een psycholoog die je kan begeleiden met er stap voor stap vanaf komen..

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Mee draaien op hondenscholen of in asiels. Angst is meestal aangeleerd gedrag en kan op verschillende manieren tot stand komen, kleine kinderen zijn vaak niet bang worden vaak bang door wat er gebeurt of wat er tegen hun gezegd word. Misschien is er een asiel of hondenschool bij je in de buurt je kan altijd vragen of je mee mag helpen, wat overigens leuk is om van bepaalde angsten voor een groot gedeelte af te komen is mee helpen met de behendigheid op een hondenschool, hier kom je op een rustige manier in contact, ook fysiek contact, met honden

Ansje (Gast)

Stiekem zou ik zelf wel een hond willen. Vind vooral chihuahua leuk.
Ben van het weekend ook bij iemand geweest met een chi. Het ging goed met mijn angst. Ik schrok soms wel een beetje als de hond blafte. Maar hoe kleiner de hond hoe fijner ik mij voel.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Niet zomaar een hond nemen om van je angst af te komen!!
zorg eerst dat je van de angst af komt en neem dan pas een hond als je dat wilt.
niet echt eerlijk tegenover een hond om om die rede een hond aan te schaffen.

ik weet niet waar je woont, maar hier op HP zijn heel veel baasjes met rustige honden die je misschien wel zouden willen helpen. een keer rustig samen wandelen kan al heel erg helpen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik denk niet dat er iemand is die puur en alleen een hond aanschaft om van zijn angst af te komen. En als je dat wel doet, maar je zorgt darnaast heel goed voor je hond, dan lijdt zo'n hond daar toh niks mee?

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Mss als je je een beetje meer in gaat lezen in de houdingen van een hond de taal manie van houding staart oren en algemene houdingen kun je voor jezelf een beetje inschatten als je een hond op straat tegen komt of je die een een aai zou durven en willen geven.

Geen idee waar je woont maar deze goed sul mag je ook wel een aai komen geven hoor.

Ansje (Gast)

Ik neem geen hond hoor. Dan moet ik eerst mijn angst overwinnen.
Maar ik ga binnenkort weer eens naar die chi.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

goed van je! laat je ons weten hoe het was bij die chihuahua? ik vind het altijd leuk om te lezen hoe het verder is gegaan. zeker in dit soort gevallen. want als je ergens angst voor hebt is het niet niets om daarover heen te stappen.
diepe respect dus voor jou ;-)

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Goed van je dat je je over je angst probeert heen te zetten!
Heb ik echt respect voor!
En wat ik al gezegd had, maar snap dat je ook je woonplaats niet zomaar lukraak op het internet wil gooien (ik zelf zeg altijd een grote stad vlakbij), er zijn vast wel mensen in de buurt op die forum die bereid zijn een stukje heen en weer te rijden en jij zelf ook een stukje om je van je angst af te helpen :-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

maak anders eens een profiel aan . dan kunnen we je beter helpen :-) het is best gezellig hier hoor. en je leert hier dan heel veel over honden . misschien als je logica van een hond beter leert begrijpen vind je het wel minder eng.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ook altijd welkom hier, mijn honden blaffen zelden of nooi, springen niet, happen niet en willen eigenlijk voornamelijk je voeten opwarmen ;-) Ze zijn wel wat groter dan een chi O-)

Mijn collega is ook bang voor grote blaffende honden maar die van mij vind ze ok. Zo ok dat ze de stap genomen hebben en zelf een hond genomen hebben en het was in het begin nog wel wat moeilijk, maar gaat nu steeds beter!

Mireille

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Martin Gaus doet iets met kinderen met hondenangst. Misschien zo iets?

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Je zou naar een hondenschool kunnen gaan en daar kunnen leren wat een hond allemaal verteld met zijn lichaam. Zo kun jij honden beter "lezen" en voorspellen of een hond kwaad in de zin heeft of speelt of geen interesse in je heeft.
Dat helpt tegen de angst.
Sterkte met dit lastige probleem.

Anoniem (Gast)

Ik ben ook bang voor honden ,

vooral het blaffen vind ik eng.

weten jullie hoe ik van mijn angst afkom?

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe van honden angst afkomen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^