Tosa pups uit Hongarije

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Manfred (Gast)

Hoi wie heeft er ervaring met tosa pups uit Hongarije. Ik en mijn vriendin zouden graag een pup aanschaffen en toen kwamen we pups tegen uit Hongarije. Wie heeft hier ervaring mee ????

Gr. Manfred

Anoniem (Gast)

niet doen!!!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Als ze een FCI stamboom hebben, de ouders getest zijn op de voorkomende afwijkingen binnen het ras, je een goed en vlot contact met de fokker hebt, je de moeder en nestgenootjes van de pup kan treffen, het hondje volgens jouw normen opgroeit gesocialiseerd wordt bij de fokker, en je zelf je hondje gaat ophalen bij de fokker - dan zie ik geen probleem :-)

Nee op 1 van deze vragen? Dan zou ik er ver bij uit de buurt blijven.......

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik heb mijn hond uit hongarije gehaald, hele goede ervaring mee! Maar let wel op dit is het land waar de broodfok puppies ook vandaan komen..

Zolang de honden getest zijn en een stamboom hebben is het geen probleem, kijk wel na of dat deze gegevens kloppen!

Ga je je hond ophalen met de auto/vliegtuig of laat je hem alleen via het vliegtuig overkomen? Het is leuk, want voor hun veel geld is, denken wij zo das niet duur dat puppie, maar de kosten voor het overlaten komen en zorgen dat alles is geregeld en in orde is is veel stress en veel tijd verder ;-)

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Ik lees de woorden "pup" en "hongarije" en denk meteen
BROODFOK!!

**maar wellicht zit ik ernaast??

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Zal even een kosten plaatje maken voor je.

Hond alleen overlaten komen met het vliegtuig (kan alleen met klm) kost 650 euro.
Ga je met de auto heen en weer, kom je aan de benzine tol ex hotel al aan de 450 a 500 euro.
Je kan ook kijken om zelf heen en weer te vliegen.. dan kan je via een goedkopere maatschappij daarheen vliegen (retourtje) en dan via KLM terug (enkeltje) dat is goedkoper dan 2 enkeltjes of een retour klm. Dan kan je je hond als handbagage meenemen mits je hond en het mandje waar hij in vervoerd word niet boven de 6 kilo is. Is de pup 12 weken dan moet hij tegen rabies ingeeent zijn. Een hond alleen overlaten komen mag pas vanaf 12 weken met rabies inenting.

Succes met het verdere uitzoeken

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Volgens mij mogen ze pas na 10 weken met het vliegtuig mee, ik weet niet of een tosa dan nog minder dan 6 kilo weegt.. Zijn grote, zware honden he ;-)

Broodfokkers heb je in Nederland ook zat, netzoals je genoeg goede fokkers in het buitenland hebt.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

nee ze mogen al eerder mee

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Oh echt, ik zag op de site van klm bij checklist huisdieren staan

hond of kat moet minimaal 10 weken oud zijn.

http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/pets/checklist_pets.htm

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Owhhh ik zie het! je hebt gelijk....

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

bij mij is het pup / hongarije / tosa:
en dan gaat alle alarmbellen af  !!!

geen hond om maar enig risico te lopen op verkeerde fok
een fout gefokte Tosa Inu lijkt me zo ongeveer de grootste ramp die je in huis kan halen


waarom niet op de lijst in nederland bij een goede Tosa Inu fokker ??

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Behalve dat je even heel goed moet nagaan of het hier om broodfok gaat of niet (als het bijv. via een tussenhandelaar in NL gaat moet je het gewoon al niet doen), moet je je wel goed realiseren dat honden in Hongarije vaak met een heel ander doel gefokt worden dan hier in Nederland. 

Jachthonden zijn daar over het algemeen ook echt honden met een enorme jachtpassie, waak- en verdedigingshonden zijn ook echt op dát doel gefokt. Honden worden daar nog veel meer met een doel gehouden dan hier. Is wel even iets om rekening mee te houden.

Ik heb namelijk ook naar een hongaarse lijn en fokker gekeken (mijn ex-schoonfamilie is hongaars, vandaar) toen ik op zoek was naar een tweede teckel, maar uiteindelijk toch daar niet voor gekozen omdat ik tot de conclusie kwam dat deze teckels echt heel veel gelukkiger zouden zijn bij iemand die met ze doet waar ze voor "gemaakt" zijn: jagen. En ik zou veel gelukkiger zijn met een teckel met net een tikkeltje minder werkdrift.

Manfred (Gast)

Nou het gaat om een tosa wat op MP word aangeboden. De hond heeft alle papieren en een chip. Ik zal de site even opzoeken van die Hongaarse fokker mischien dat iemand daar een mening over heeft

Gr. Manfred

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Zonder dat ik de advertentie heb gezien! Niet doen!! Geen marktplaats honden overlaten komen, goede fokker hoeven geen gebruik te maken van markplaats!

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

pup uit hongarije via MP?
brrrrrrrrrrr.......

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Geen enkele goede Hongaarse fokker zal hier in Nederland op marktplaats een advertentie zetten van zijn of haar pups. Net zoals Nederlandse fokkers hun pups niet in het buitenland op advertentiewebsites zullen zetten. 

Een chip zegt vrij weinig. Iedere dierenarts kan bij iedere hond een chip plaatsen. Papieren vervalsen gebeurt helaas ook veel (maar zou in principe nagetrokken kunnen worden) en papieren staan daarnaast ook niet altijd garant voor een goede fokker.

Ik zou op deze manier geen hond aanschaffen. De kans dat het foute boel is is wel heel erg groot. En dan is dit ook nog eens niet het minste ras qua karakter en omvang.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Die mevrouw die laatst in de uitzending van "de Confrontatie" te zien was, die verkocht op MP toch ook allerlei (zieke) hondenrassen uit Hongarije??

Anoniem (Gast)

bedoel je die Gelske

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

" Die mevrouw die laatst in de uitzending van "de Confrontatie" te zien was, die verkocht op MP toch ook allerlei (zieke) hondenrassen uit Hongarije?? "


de meeste broodfokhondjes komen uit het oostblok.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Waar staat die advertentie op MP?? Volgens mij staat er geen advertentie op MP voor Tosa Inu's.

De volgende kan ik wel vinden: advertentie op Hondenmarktplaats?
Vreemde zaak de advertentie is geplaatst 15 feb. 2012 en de pups zijn geboren 15-10-2012???????????

http://www.hondenmarktplaats.nl/honden/honden-puppies-en-toebehoren/overige-rashonden-puppies/prachtige-tosa-inu-pups-te-koop-met-fci-stamboom-garantie-24709/products_detail/

mochten deze wel geboren zijn op 15-10-2012;  3 maanden later nog 8 pups te koop???

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

eum bij MP en kapaza ofzo nooit honden kopen zeker niet als de fokker zogezegd even in buitenland is .. of daar woont.. ze gaan vervoerskosten aanrekenen en pup laten betalen.. daarna nog eens want dan komt er iets tussen. en nog meer en nog meer.. maw  het is een scam 9/10 kansen.. ik zou er nooit intrappen maar ik ken zo een dame die een yorkshire wou kopen via kapaza en na 2000 euro in totaal door alle excuusjes van die persoon betalen nu nog aan het wachten is.. ondertussen heeft ze hier in belgie een gekocht.. haar geld is ze wel kwijt.. ook veel van die scams zijn ook in Engeland.. dus niet alleen in de oostbloklanden

Manfred (Gast)

De pup word trouwens hier na toe gehaald en kunnen hem in Nederland bezichtigen al moeten we hem wel reserveren met een kleine aanbetaling. De verkoper in Nederland zegt dat hij goed bevriend is met de fokker in Hongarije en dat hij daar voor de hondjes in Nederland verkoopt. Heeft iemand toevallig ervaring met de verkoper uit Limburg ???

Anoniem (Gast)

Doe het niet!!!!!!!!pups  hongarije trap er niet in

Manfred (Gast)

Hoi Kim mag ik vragen welke fokker u de hond vandaan hebt ??

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Geen enkele goede Hongaarse fokker zal hier in Nederland op marktplaats een advertentie zetten van zijn of haar pups. Net zoals Nederlandse fokkers hun pups niet in het buitenland op advertentiewebsites zullen zetten. 

Een chip zegt vrij weinig. Iedere dierenarts kan bij iedere hond een chip plaatsen. Papieren vervalsen gebeurt helaas ook veel (maar zou in principe nagetrokken kunnen worden) en papieren staan daarnaast ook niet altijd garant voor een goede fokker.

Ik zou op deze manier geen hond aanschaffen. De kans dat het foute boel is is wel heel erg groot. En dan is dit ook nog eens niet het minste ras qua karakter en omvang. "
Waar ik mijn mechelaar vandaan heb (kanten brussel) van officieele fokker met stambomen.. verkopen hun honden wel regelmatig aan mensen in het buitenland.. maar dat zijn meestal mensen uit duitsland etc die een willen omdat ze gefaamd zijn met enkele nakomelingen die het erg goed op kampioenschappen deden.. moet wel zeggen.. heb de ouders van mijn pup gezien en zus tantes etc.. heel grote mechelse herders tov degene die ik vaak op straat zie.. heb nochtans de fci stamboom etc.. en tzijn wel duidelijk zuivere

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Ja maar dat mensen uit andere landen honden van een fokker willen omdat het goede honden van een fijne fokker zijn, is wat anders dan een fokker die zijn honden (misschien terecht) niet kwijt kan en daarom in het buitenland op sites als marktplaats zetten..
Er zijn ook veel oplichters actief op marktplaats achtige sites, dan zit de pup zogenaamd in het buitenland en moet je eerst betalen zogenaamd zodat de pup hier heen kan komen en dan blijkt er geen pup te zijn en de mensen aan wie je betaald hebt lijken opeens verdwenen te zijn..

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

" De pup word trouwens hier na toe gehaald en kunnen hem in Nederland bezichtigen al moeten we hem wel reserveren met een kleine aanbetaling. De verkoper in Nederland zegt dat hij goed bevriend is met de fokker in Hongarije en dat hij daar voor de hondjes in Nederland verkoopt. Heeft iemand toevallig ervaring met de verkoper uit Limburg ??? "


reserveren met een kleine aanbetaling klinkt mij in de oren als eerst betalen en dan hopen dat je een pup te zien krijgt.

Echt ik zou gewoon via de rasvereniging op zoek gaan naar een goede fokker in nederland en dan op de wachtlijst gaan staan voor een goede pup.

Een goede pup kopen gaat nou eenmaal niet acuut.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" De pup word trouwens hier na toe gehaald en kunnen hem in Nederland bezichtigen al moeten we hem wel reserveren met een kleine aanbetaling. De verkoper in Nederland zegt dat hij goed bevriend is met de fokker in Hongarije en dat hij daar voor de hondjes in Nederland verkoopt. Heeft iemand toevallig ervaring met de verkoper uit Limburg ??? "

dus dit gaat via pure tussenhandel
ik zou het nooit doen, als ik al zou importeren ging ik hoogst persoonlijk zelf naar het land van herkomst om ook de ouders te zien, te zien waar de pups zijn geboren en zijn opgegroeid

dat zou bij ieder ras moeten, maar zeker bij een ras als de Tosa Inu
ik neem aan dat jullie je wezenlijk verdiept hebben in wat dit ras is, nodig heeft, en kan worden
waar ze voor gefokt zijn van oorsprong en dat ze ook lang niet in ieder land welkom zijn

als ik zo graag een hond van dit ras wilde, ging ik bij nederlandse of belgisch fokkers
op bezoek, zocht ik een fokker, lijn en moederhond uit die me erg aan zouden staan

wat ik hier lees, leest als pure handel, ergens fokken en op afroep naar nederland halen
en welke papieren zitten er precies bij, heb je ouders gezien, stambomen van de ouders
zijn het echt de ouders.....
je wilt niet weten wat er allemaal gebeurd in broodfokland, om de pupjes maar te slijten
gewoon om geld, en een hoop bedrog op de koop toe
das bij iedere hond een risico, maar de Tosa Inu is ongeveer de laatste bij wie ik uberhaupt
zo'n aankoop op deze manier zou overwegen

en is de hond al puur en serieus gefokt in Hongarije......waarom dan in nederland op MP zetten?
dan zou er daar wel vraag zijn
komt ook nog bij, dat honden die daar gefokt worden vaak veel scherper zijn dan hier
ik ken mensen met een Tjechisch gefokte Airdale...... uit zeer goede fok, daar was niks mis mee, aankoop ook op de juiste wijze, maar deze hond is in nederland bijna niet te houden, zo sterk is het (dodelijke) jachtinsinct.

denk er alsjeblieft met al deze info nog eens goed overna
en ga eens eerst op bezoek bij nederlandse fokkers en liefhebbers
voor je zo'n hond uberhaupt voor wel 10-15jaar in huis gaat halen

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

och als je de pup alsnog kunt krijgen en het echt broodfok was.. zien we het later wel in het nieuws als het gezin opgegeten is.... beetje te laat dan achja

Manfred (Gast)

Sorry ik weet echt wel wat voor hond een tosa is en vraag alleen om een mening. Ik heb nog niets gekocht en we zijn ook bij Nederlandse fokkers geweest !! Ik was gewoon benieuwd naar de reacties van echte tosa kenners en die zelf er ervaring mee hebben.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Nieuwe vriend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^