hondenopvang, is dit normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

Eigenlijk echt fantastisch, toen ik haar kwam ophalen om 6 uur (je mocht gewoon op een random tijdstip langskomen blijkbaar) lag ze languit op de grond samen met een paar andere honden te chillen. Ze kwam me wel even begroeten maar daarna wilde ze eigenlijk nog wel een paar uur blijven haha. Eenmaal thuisgekomen languit op haar plekje gaan liggen en ervolgens niet wakker geworden tot middernacht. Ook herkende ik tot mijn prettige verrasing bijna de helft van de honden daar opeens. Was denk ik te druk met andere dingen toen ik haar in de ochtend kwam wegbrengen.

De hondentrainer van het pensioen is wel iemand die pijn als een motivatie factor gebruikt (Toen Roos de poort door mocht wilde een pitbull met haar mee, maar die kreeg een schoffel onder zijn voorpoten) maar ze geloven daar ook in dat honden zelf het bijna helemaal moeten uitzoeken. De eerste keer word de hond op een pleintje met 3-4 andere honden gezet en word er gekeken wat voor hond het precies is en vervolgens word de hond in een groep van ongeveer 10 honden op een veldje geplaatst en is er 99% interactie tussen honden. Wat wel heel leuk klinkt.

Als baasje merk ik al een tijdje dat Roos heel erg van langdurigcontact met andere honden houd. Ze kan er geen genoeg van krijgen. Elke hond die open is voor spelen en waarvan het baasje blijft wachten word 1-2 uur gespeeld en iookal laat ik er heel veel uit, het consequent langdurig contact met andere honden geven is heel erg moeilijk. Ik wil nog geen tweede hond (pas als roos 1.5 jaar en stabiel is) en het dierenpensioen leek me wel een prima tussenstap voor de socialisatie van Roos.

Ik ga zowiezo nog een keer zonder hond langs en ik denk dat ik Roos er nog wel een paar keer breng. Dus mijn conclusie is dat het uiteindelijk allemaal wel heel erg meeviel :-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenopvang, is dit normaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als het niet goed voelt, zou ik het niet doen. Vaak stoppen de mensen van de hondenopvang de honden klakkeloos in kennels en kijken er niet eens meer naar om. Dus hoe meer honden, hoe meer geld in het laatje. Een goede opvang gaat allereerst met de baasjes in gesprek, bekijkt de hond en daarmee bedoel ik dus niet alleen het paspoort. Welke wensen heb jezelf, welk voer, is er iets waar ze op moeten letten, zoiets ! Je kunt het beste eens zonder aankondiging naar een hondenopvang gaan, dan eens kijken hoe de honden erbij zitten, hoe ze zelf zijn. Maar een hond meenemen en dat was het, zou voor mij niet de juiste hondenopvang zijn en je geeft het zelf ook al aan. Het voelt niet goed ! Het zal niet de eerste keer zijn dat een hond gewond of ziek terugkomt van een hondenopvang. Bovenal moeten ze verstand van honden hebben, want stel maar eens dat ze de honden die misschien wel een hele dag in een kennel zitten, samen loslaten en ze kijken niet naar de combinatie van honden. Dan kan het zomaar zijn, dat er gevochten wordt.Ik vind het sowieso niet fijn om een heleboel honden bij elkaar te houden, er hoeven maar een paar dominante reutjes tussen te zitten en het gevecht is een feit. Je gevoel bedriegt je niet, het is daar niet goed voor honden !

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Tja, ik zou de hond er ook niet heen brengen als je gevoel niet goed is er over. Wat je schrijft over dat ze pijn als motivatie gebruiken gaan mijn nekharen overeind staan..

Ik heb stage gelopen op een honden dagopvang en daar waren ze mega fan van cm. Verder niets mis mee natuurlijk maar ze paste zijn technieken toe zonder door te hebben wat ze eigenlijk deden.. Zo werd een hond van een paar maanden flink op de grond gesmeten en aan de riem gerukt omdat hij geen respect voor ze zou hebben. Dit zagen ze doordat de hond (die daar voor de eerste keer was) niet gelijk opkeek als ze het huisje uit kwamen maar gewoon door speelde. Ook maakte ze gebruik van blafbanden maar dat hoefde de baasjes niet te weten. (bijna geen enkel baasje wist dus dat hun hond gewoon een band om kreeg als ie bleef blaffen...) Als de honden niet luisterde maakte ze gebruik van de fisherdisk principes alleen werd er dan alles gesmeten naar de hond wat ze bij zich hadden.. Zo werden er emmers, gieters maar ook scheppen gegooit na eerst een achtervolging met een hoop gestamp.. (Ze snapte niet echt wat de fisherdisks inhielden en hoe het gebruikt moest worden)

De honden reageerde altijd erg blij als de baasjes hun kwamen ophalen.. Vind ik dus niet zo heel erg gek.. Sommige leken ook geen zin te hebben terug naar huis te moeten maar dat zie ik dus niet als teken dat ze het goed hebben daar..

Ik wil je verder niet bang maken ofzo hoor!! Maar hou je ogen goed open en luister naar je gevoel!!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" De hondentrainer van het pensioen is wel iemand die pijn als een motivatie factor gebruikt (Toen Roos de poort door mocht wilde een pitbull met haar mee, maar die kreeg een schoffel onder zijn voorpoten) maar ze geloven daar ook in dat honden zelf het bijna helemaal moeten uitzoeken. De eerste keer word de hond op een pleintje met 3-4 andere honden gezet en word er gekeken wat voor hond het precies is en vervolgens word de hond in een groep van ongeveer 10 honden op een veldje geplaatst en is er 99% interactie tussen honden. Wat wel heel leuk klinkt.

Ik ga zowiezo nog een keer zonder hond langs en ik denk dat ik Roos er nog wel een paar keer breng. Dus mijn conclusie is dat het uiteindelijk allemaal wel heel erg meeviel :-). "
Poeh, ik zou met deze 2 dingen toch moeite hebben.
Goed dat het je is meegevallen, maar bovenstaande zijn voor mij wel heel essentiele dingen.
Als je zonder hond gaat is het denk ik ook goed je aanvankelijke gevoel en twijfel daar uit te spreken.
Aan de hand van hun reactie kun je ook veel inschatten.
Daarbij, mocht het ooit minder bevallen, dan is het geen verrassing voor hen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" De hondentrainer van het pensioen is wel iemand die pijn als een motivatie factor gebruikt (Toen Roos de poort door mocht wilde een pitbull met haar mee, maar die kreeg een schoffel onder zijn voorpoten) maar ze geloven daar ook in dat honden zelf het bijna helemaal moeten uitzoeken. De eerste keer word de hond op een pleintje met 3-4 andere honden gezet en word er gekeken wat voor hond het precies is. "

Goed dat het voor Roos is meegevallen, maar dit is razend gevaarlijk!
Honden waar ze niks van weten qua karakter en achtergrond bij elkaar gaan zetten om dan es uit te zoeken hoe het zit... Hebben die mensen wel enig idee wat voor schade (fysiek en mentaal) dit kan veroorzaken? Als twee honden gemeend gaan vechten is de schade enorm voor je als mens kan ingrijpen.

En dan: een hond een stamp verkopen omdat ie meeloopt met een andere... dit is boers en en dom en agressief. 
Nee, op zo'n plaats liet ik nooit van m'n leven m'n hond achter, brrrrrr!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik wou net iets gaan typen, tot ik jouw reactie zag.. je hebt eigenlijk precies al gezegd wat ik wou gaan zeggen ;-)dus x2 haha..

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

Ja ik zou het ook nooit zo doen, maar ik denk dat jullie er een ergere indruk van hebben dan het in werkelijkheid is. Ik heb alleen nu geen tijd om uitgebreid te reageren want ik moet zo even naar de tandarts en daarna lekker naar het strand :-).

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Klinkt helemaal niet goed dit...

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej


De hondentrainer van het pensioen is wel iemand die pijn als een motivatie factor gebruikt (Toen Roos de poort door mocht wilde een pitbull met haar mee, maar die kreeg een schoffel onder zijn voorpoten) maar ze geloven daar ook in dat honden zelf het bijna helemaal moeten uitzoeken.




Het spijt me te zeggen maar dit klinkt mij toch heel naar in de oren. Het ze zelf maar uit laten zoeken.. tuurlijk moet je je niet met alles bemoeien maar honden lossen niet alles zelf op. Om ze dan maar aan hun lot over te laten.. nee niet echt goed bezig.
Daarnaast geef je aan dat ze pijn als motivatie factor gebruiken? Ik zou gillend wegrennen daar. Ik weet niet tot op welke hoogte ze dat doen maar het is belachelijk dat je dat uberhaubt moet toepassen.
Ga alsjeblieft goed nadenken nog en vraag ook eens naar de papieren die ze heeft gehaald in de hondenwereld. Sommige mensen doen maar wat zonder ook maar enige cursussen te hebben gevold!

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik zou mijn hond daar niet naartoe brengen!

De honden het zelf laten uitzoeken?? Ik heb een uitlaatservice, nooit laat ik de honden het zelf uitzoeken. Ik ben de leider. En daar komt geen dwang of pijn aantoe hoor.
Ook raar dat je je hond gelijk achter kon laten. Je mag toch op z'n minst een intake gesprek verwachten.

Als je wilt, ik heb wel wat contacten, dan kan ik wel een goede uitlaatservice voor je vinden.

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

Bedankt maar hoeft niet hoor =), ik heb het niet echt nodig vind het alleen belangrijk dat Roos veel interactie met honden heeft zolang ik nog geen 2de hond heb.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Kan je dan niet gewoon beter met iemand afspreken om samen te gaan wandelen? Dan ben je er zelf ook bij, is het 1 op 1 met een andere hond (of 1 op 2 of 3, afhankelijk van hoeveel  honden de ander heeft ;-)). En als je dit regelmatig doet met verschillende mensen, leert je hond veel andere honden kennen :-). En dan is het meer een gecontroleerde situatie, daarentegen is je hond in groep van 10 vreemde honden gooien niet zo gecontroleerd, ik zou het risico op negatieve ervaringen met andere honden te groot vinden. Je kan ook zelf niet ingrijpen als je denkt dat je hond zich onprettig voelt als je er niet bij bent..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Bedankt maar hoeft niet hoor =), ik heb het niet echt nodig vind het alleen belangrijk dat Roos veel interactie met honden heeft zolang ik nog geen 2de hond heb. "


Ik denk niet dat onze indruk erger is, dan de werkelijkheid.
Dat samen laten uitzoeken en die fysieke correctie zijn heel concrete informatie, daar hoef je verder niet bijgeweest te zijn, om er anders over te kunnen denken, maargoed, da's mijn mening.O-)

Over 'veel interactie' , hou er rekening mee dat deze interactie niet perse positief hoeft te zijn voor je hond. Nu kan dat ook een keer gebeuren in bv een losloopgebied, met dat verschil dat als ik mijn hond wegbreng, ik er vertrouwen in mag hebben dat men weet waar ze mee bezig zijn.
Het is uiteindelijk een betaalde dienst, die je bij hen afneemt, en geen toevallige ontmoeting.
Daarnaast is niet iedere hond gebaat bij een horde andere honden.
Santa vindt een groepje in het park eventjes leuk, maar is het op een gegeven moment zat.
Nou geeft hij dat bij ons aan, en dan gaan we verder lopen, met z'n tweetjes, maar wat als je hond die gelegenheid niet heeft?
Ga af op je eerste gevoel, vaak zit je daarmee juist!

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Na even aankijken 10 honden bij elkaar zetten en dan zelf uit laten zoeken?
Mijn hond zou daar absoluut niet naar toe gaan.
Ik ga naar hondentraining en daar mogen de honden voor en na het trainen samen spelen. Er wordt goed gekeken welke honden samen kunnen. Soms spelen ze in kleine groepjes, soms in een groep van bijv 10 honden. En ja, af en toe is er dan toch een klein akkefietje. Niet ernstig, omdat er tijdig ingegrepen kan worden.
Moet er niet aan denken dat er dan niemand bij zou zijn.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Pff lastig.
Juno gaat naar een soortgelijke opvang, en vind het ook prachtig. Met soortgelijk bedoel ik overigens gewoon ook met veel honden op een veld en lekker uitrazen).
Punt is wel dat onze opvang mensen echt SUPER zijn. Niks met fysieke correcties (alleen fysiek ingrijpen als het noodzakelijk is), en we zijn eerst met Juno heen geweest zodat ze zijn karakter konden 'testen' met een paar honden die hun helemaal vertrouwden.

Pas hierna ging Juno 'de groep' echt in (waarbij alle honden idd wel veel kabaal maakten, en Juno het best even spannend vond, maar das volgens mij normaal). Er staan echter ALTIJD mensen op het veld om een oogje in het zeil te houden, en ze laten honden niks zelf uitzoeken (voor zover ik dat kan beoordelen in ieder geval he, sta er niet de hele dag met mijn neus op ;-))

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik weet dat toen ik ging zoeken naar een dagopvang dat er twee bij mij in de buurt zaten die me wel wat leken.
maar er stond op de website: "eerst kom je zonder hond om een indruk te krijgen en daarna kom je met de hond even rustig kennismaken enz. en daarna blijf hij/zij een paar uutjes" niet zo lang de eerste dag dat vond ik ook wel fijn en daarna had je een gesprek hoe t was gegaan, een evaluatie zeg maar.

daar waar ik heb gekeken waar ze erg vriendelijk, heel sociaal, vertelde veel gaven zelfs een rondleiding. ik kon van alles vragen enz.
vind dit toch veel fijner en al helemaal als dat de gewoonte van een dagverblijf is en dat je niet de enigste bent die dat zo doet.
uiteindelijk is dat niets geworden i.v.m de tijden, dat redde ik gewoon niet.


maar als ik het zo lees over hoe je het ervaren hebt.
nou nee ik zou harley daar nooit heen sturen, de een krijgt fysiek een harde correctie en voor de rest zoeken ze t maar uit!
nou ik krijg 'm volledig getraumatiseerd terug.
kan ik weer overnieuw beginnen met te socialiceren naar vreemde mensen toe.
dus nee ik zou 'm niet naar dat dagverblijf brengen!
sterker nog ik zou hem er accuut vanaf halen!

maar de keus is aan jou en niet aan mij.
als roos het daar prima heeft tja waarom niet...
maar toch, ik zou even verder kijken of een keer lekker mee laten gaan met een goede hondenuitlaat.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Het is maar goed dat die mensen niet met hun honden op les kwamen bij ons in Goes.wanneer iemand tijdens de cursus uit frustratie de hond een tik gaf met de riem omdat hij niet luisterde werd  die persoon verwijdert van de cursus en hoefde niet meer terug te komen.Een corrigerende tik op school bij je kind accepteer je toch ook niet??Of zou je het goed vinden dat het kind thuis komt en zegt dat hij 2 blauwe vingers heeft om dat het liniaal er overheen is gegaan omdat hij niet luisterde naar de leraar??Het is de kunst om een hond dingen bij te leren met een positieve houding/beloning en niet met de ouderwetse zweep.Brrrrrr

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Mail even uit

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

tja, bij mij is het simpel
ik heb mijn hond gewoon het liefst in mijn buurt
en wil zelf interactie met hem
ik vind het niet zo belangrijk dat hij maar moet communiceren met andere honden die hij niet kent of nauwelijks kent, volgens mij zijn wij het allerbelangrijkste voor hem

en als we daar uren voor op pad moeten, veel met hem ondernemen......
daar heb ik hem toch juist voor
sterker nog, ik denk er ook niet over om Gorby niet mee te nemen op vakantie
moet je uitrekenen: zeg maar 3 weken vakantie per jaar naar pension, x 13 levensjaren
zit je hond mooi een jaar in pension bij elkaar
ik zou dat jaar echt niet willen missen uit zijn leven

maar...... ik ben misschien een meut hoor in dit opzicht ;-);-)

ik geloof gelijk dat een hond doodop is na zo'n dag, maar of dat nu zulke positieve vermoeidheid is
buiten het feit dat je geen enkel zicht hebt op wat daar gebeurd

dit is uiteraard mijn mening hoor
maar dit zou echt voor mij totaal niks zijn

kijk, er kunnen situaties zijn waarin je onderdak moet hebben voor je hond
maar als er geen mega MOETEN staat, gaat het hier niet gebeuren
geen goede ervaring mee.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" maar...... ik ben misschien een meut hoor in dit opzicht ;-);-)
"

Hahaha, hier nog zo een!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"
Hahaha, hier nog zo een! "


ohh, gelukkig, want bij mij is die emotie echt heel sterk hoor
ik baal er al van als ik een dagdeel weg moet en Gorby kan gewoonweg niet mee
mis ik zomaar een halve dag van die besnorde oelewapper ;-)

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Zo herkenbaar :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"

ohh, gelukkig, want bij mij is die emotie echt heel sterk hoor
ik baal er al van als ik een dagdeel weg moet en Gorby kan gewoonweg niet mee
mis ik zomaar een halve dag van die besnorde oelewapper ;-) "

Hihihi, herken het volledig! Een halve dag zonder doggies? Whaaaaaa! Snel weer naar huis!
Hahaha, wij zijn gewoon zielig (nee, he, echt niet, he ;-))

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"
Hihihi, herken het volledig! Een halve dag zonder doggies? Whaaaaaa! Snel weer naar huis!
Hahaha, wij zijn gewoon zielig (nee, he, echt niet, he ;-)) "


is toch echt wel een pak van mn hart....... mede dwazen hier op HP :-D:-D
tja, wat doe je er aan, met elke hond heb ik dit opnieuw
het gaat al gauw kriebelen en dan wil ik naar huis en nar ........... Snorremans.
(en daar heb ik nog nooit spijt van gehad)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"

is toch echt wel een pak van mn hart....... mede dwazen hier op HP :-D:-D
"

Haha, ik dacht dat het beter zou worden als ik er twee had: maar nu is het DUBBEL zo erg! Hahahaahaha!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja Christel je slaat de spijker op de kop!!!! DUBBEL zo erg!!!!;-)

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik moet vanavond weg van 19.00 tot zeker 2300 uur.heb mijn dochter al mega tips e.d. gegeven.Denk dat ik onmisbaar ben voor Mango.En stiekem hoop ik dat ook wel te merken dat wanneer ik thuis kom ze me in mn nek vlieg:-D

honden page profiel NeallyNeally

honden foto van Neally

"  Roos stak gelijk dr snuit op in mijn richting, jezus wat een zintuigen heeft dat hondje zeg
Maar ze was lekker vrolijk aan het rondhobbelen, op het pleintje met nog een ander hondje + eigenaren, die haar volgens mij aan inschatten waren op welk veldje ze haar moesten indelen.
Zag er eigenlijk prima uit,er was ook maar 1 kennel, met ruimte voor een paar honden maar er zaten geen honden in. Alle honden waren gewoon lekker aan het snuffelen. Mischien had de mevrouw die trok even haar moment niet en was ik net even iets te panisch omdat het eigenlijk de eerste keer is dat ik Roos voor zo lang alleen laat. Wat nou verlatingsangst bij de hond, volgens mij heb ik het zelf gewoon :-). "

Hartstikke goed dat je stiekem even bent gaan kijken, afscheid nemen hoe langer het duurt (net als bij kleine kinderen die voor het eerst naar school gaan) hoe moeilijker het voor je hond is.
Lief en leuk, goed dat je je hondje gunt lekker spelen met anderen.

honden page profiel --

honden foto van -

Vreselijk... ik zou mn hond zo niet achter wilken laten

Toen we in de zomervakantie 2 weken hadden geboekt in italie, hadden we olly en paar maandjes
Olly ging voor de 1e keer naar een pension
We zochten naar een peension en gingen op bezoek bij 1 pension
Die vrouw die de honden verzorgde leek wel  drugs te hebben gbruikt,ze zag er onverzorgd uit
Ingevallen wangen, slierterig haar
De honden zaten in hokken buiten op beton
Ze werden maar 2x uitgelaten
Hr voelde nniet goed

Nu hbben we een liefdevolle pension gevonden, waar ik olly zonder rot gevoel wegbreng
Die  zit in veendam
Midden in de weilanden
Je mag niet mee de  hond wegbrengen, ivm onrust met de andere honden
Je hond wordt voor je het weet al meegenomen, het gaat heel snel, zodat het voor de hond ook rustiger is

De 1e keer durfde olly niet mee en stribbelde tegen
Di man die hn aan de lijn had knuffelde hem even en nu gaat olly lekker mee

Ze stoppen alleen honden bij elkaar (2 honden) die hondvriendelijk zijn 
Olly werd de 1e keer gekoppeld met een golden retriever. Ze gingen helemaal tegen elkaar aan liggen vertelde hij.
Ze doen een lekke radiootje aan in het pension
Ze mogen lekker uit op een stuk weiland


Dus ik hoop dat je dichtbij veendam woont, want deze pension is super goed voor de honden en denkt echt na wat de hond rustig maakt, dus bijv het afscheid is niet uitgebreid. Je krijgt de kans er nauwelijks voor, rustiger voor de hond en eigenlijk ook voor jou. 
Ik raad het jullie echt aan!
Die man heeft zelfs een uur de tijd genomen om alle bolletjes uit olly's vacht te halen, toen olly in zo'n struik snuffelde

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou hier nog zo een hoor Goja en Christel!!!! Een hondenleven is veeeeeeeels te kort om er zoveel momenten van te moeten missen. Zeker als het niet noodzakelijk is.

Sinds onze emigratie naar UK zit ik zelfs thuis uit vrije wil. Dat is een behoorlijke stap achteruit financieel gezien maar dat heb ik er graag voor over.   

Wat betreft de hondenopvang van Roos, daar bracht ik mijn honden dus nooit never niet meer naar toe!!!

Ik heb 1 keer de fout gemaakt mijn honden in een pension/training/dagopvang onder te brengen. Dat was toen we verhuisden hier en er heel veel opgeknapt moest worden in huis. We hebben de honden toen exact 19 dagen ondergebracht. Wat een hel!!! Ik twijfelde heel erg maar heb me door mijn man over de streep laten trekken.

In ons geval was het een zeer hoog aangeschreven bedrijf met destijds 2 locaties en veel nationale naamsbekendheid in alle media. Laten we zeggen een MG van de UK. Na de website meerdere keren geheel uitgespit te hebben, 2 hele lange telefoongesprekken een bezoek op locatie en een uitgebreid vragen formulier betreffende de honden ingevuld te hebben, zijn we ze dus gaan brengen. Ze maakten zgn. alleen gebruik van positieve technieken id omgang/begeleiding/training. We hadden dan ook maar gelijk de luxste versie geboekt om het ze maar zo fijn mogenlijk te maken. Dat hield oa. in dat ze 3 maal daags 50min. met andere honden konden 'spelen', ze een prive trainer hadden, een vaste verzorger en een 'groom' beurt voor vertrek. Dagelijks foto's van het 'spelen' op facebook, 1 a 2 maal per week tel. contact met de trainer voor een update (ook daar foto's van op een aparte facebook pagina). En wie weet wat nog allemaal. Hier hing uiteraard een vet prijskaartje aan maar dat hadden we er graag voor over we wilden ze natuurlijk zo min mogenlijk in die kennel.

Nou ik heb spijt als haren op mijn hoofd gehad! (Had ik toch al uit schuldgevoel en gemis van mijn kant) Er werden iedere dag zoals beloofd op FB foto's geplaatst en ik zag alles behalve blije honden. (Bovendien liepen er een paar begeleiders op het veld rond met die busjes die een sissend geluid maken.)Natuurlijk moesten ook zij wennen van het opeens niet bij ons zijn maar ik zag ook vooral heel veel stress bij al die 'spelende' (bij elkaar geschoven) honden. En dan heb ik het niet alleen over de mijne.........Ik zat een paar dgn. terug die foto's te kijken vandaar ook het topic 'spelende honden'.........De training verliep volgens de trainer goed alleen was Ten een stuk eigenzinniger en moeilijk te paaien/af te leiden met beloningen en/of speeltjes (niks nieuws onder de zon. Puppy en A klas hadden beide al goed doorlopen en het ging niet om de training maar de extra aandacht die ze op die manier kregen). Uiteindelijk waren die veel te lange dagen voorbij en konden we ze ophalen. En wat zie ik? Ten wordt met een slip ketting om voorgeleid en Loco met een trainingslijn (nylon slip)........Tja ik kan nog wel even doorgaan over oa. de vragen die ik kreeg achteraf waarvan de antwoorden zeer uitgebreid door mij ingevuld op de vragenlijst te lezen waren......maar okee.....gedane zaken nemen geen keer.

Wat ik hiermee wil zeggen (behalve ook even mijn verhaal te doen) is dat uiteraard de ene opvang de andere niet is. Maar ook dat je uiteindelijk alleen maar op het woord van hun af kunt gaan aangezien je niet erbij bent. Ook staat een vermoeide hond niet gelijk aan een tevreden hond hoor! Dat ligt er maar helemaal aan waar ze moe van zijn (mss. stress???) Net zoals een 'enthousiaste' hond na de dagopvang die gewoon hyper/overprikkeld blijkt te zijn.

Nee voor mij is het duidelijk 1 keer en nooit weer tenzij er sprake is van hele hele hele grote nood. Past ook niet bij mij en had ook gewoon naar mijn gevoel moeten luisteren......



 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenopvang, is dit normaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Harde droge ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^