Ik Probeer te snappen? Waarom? Geen Haat, ofso!! :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Als ik op sommige site's kijk naar al die Buitenlandse honden ,dan snap ik echt niet wat sommig mensen negatief vinden aan een hond uit een ander land?! Ze zeggen dan : " Er zijn er genoeg in Belgie« of Nederland."
Maar ik denk , En dat is mijn eigen mening, Elke hond is een levend wezen en Het is alsof je zou zeggen (Voor mij dan toch) : "Stuur geen Artsen naar Landen met Hongersnood (ofso) , Hier zijn genoeg daklozen en zieke mensen. "

Sorry, Ik wil GEEN problemen veroorzaken maar i zie zoveel "Hondenvrienden" die zo een dingen zeggen.
Als ik naar die honden kijk zie ik zoveel Vraag naar een Mandje (binenlandse ook!!) en zoveel van het Lijden dat ze hebben meegemaakt.

IK RESPECTEER JULLIE MENINGEN ABSOLUUT! IK PROBEER GEWOON TE SNAPPEN WAAROM MENSEN ZO DENKEN ? SORRY ALS IK JULLIE VEXEER HIERMEE! :-D  

ps; Mijn hondje komt zelf uit een Belgisch asiel ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik Probeer te snappen? Waarom? Geen Haat, ofso!! :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Nou, ja, voor mij maakt binnenland of buitenland niet uit.
Ik denk dat het gewoon is, je moet verliefd worden op de hond, en als die nu in het buitenland zit of binnenland, dat maakt dan niet veel uit in meeste gevallen.
Overal hebben honden hulp nodig. Hulp geven stopt niet bij de grens.  
Tuurlijk zitten de asielen hier vol, maar als mensen eens eerst twee keer nadenken voor ze een hond aanschaffen dan zouden de asielen hier ook niet vol zitten, toch?

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Idd geen haat ieder z'n mening....
Maar jij zegt stuur geen artsen .......is dat niet iets heel anders dan al die kinderen en zieke mensen naar nl halen??? Nl zit toch ook mega vol??
Ik ben het mee eens dat de dieren daar! geholpen worden.....maar idd de grote getale dat ze naar nl gehaald worden vind ik wat te.
Ik heb meegemaakt....wat zelfs honden vast gehouden voor hun laatste spuitje hier in de asiel omdat er gewoon niemand voor kwam en de asiels te vol zaten!!
Loop jij maar eens langs de volle hokken en.mask jij de keus welje voor hun laatste spuitje gaan.....

En helaas zijn er nog steeds vele mensen die zeggen dat het in nl niet gebeurd.....honden ingeslapen worden omdat het te vol zit.
Helaas heb ik heel anders meegemaakt in een gewoon eekend aangesloten asiel

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

hulp geven stopt niet bij een grens, een hond in nood is een hond in nood waar dan ook. Ik begrijp ook niet dat sommige mensen dit niet inzien.

honden page profiel Suzan Suzan 1 doggies

honden foto van Suzan

Alweer een onderwerp als deze voor de verandering????Laat ieder maar lekker zijn eigen ding doen en eigen mening hebben.
Ik ben blij met mijn buitenlandertje!

Mijn eerste kennismaking op Schiphol met onze lieve, trouwe vriend!





Inmiddels is hij een stukje groter geworden

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik herken zo'n beelden, dat maakt me dan heel blij. Als ge het enthousiasme ziet van de nieuwe baaskes . Goed gedaan meid, en iedere hond is het waard , het klikt wel of niet met je,dikwijls is dit gewoon op een foto...... en dan neem je hem toch ? Of hoij nu ver of dichtbij zit. En ja honden worden ingeslapen , spijtig genoeg ook meegemaakt in Belgisch Blauwe kruis, maar het gaat gewoon niet anders soms.......erg.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

hier volle asielen en die worden ook weer gevuld door de hondjes uit het buitenland. het probleem wordt daar op deze manier niet opgelost en hier alleen maar groter.
dat de honden daar geholpen moeten worden is duidelijk maar de manier van ze hierheen halen zet geen zoden aan de dijk.

beter kan er voorlichting gegeven worden aan de bevolking, regeringen die mee zouden moeten werken (onder europees beleid ofzo) en sterilisatie en castratie projecten opzetten, en voor de mensen die toch een hond willen adopteren kunnen dat dan vanaf afstand doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

iedere hond heeft hulp nodig die in erbarmelijke omstandigheid daar of hier zit.

zo ook met mensen, stuur mensen daar naar t0e die een biedende hand kunnen bieden. zo ook met de honden elders, zet projecten daar op, helpt daar de honden, als wij mensen en dieren hier naar nederland halen, dat is geen goeie hulp. iedere maand komen er bij, vandaar hulp bieden in landen daar, ook voor mensen, en voor dieren.

voor mensen vinden we het heel gewoon als we DAAR hulp gaan bieden, maar als we het over dieren hebben, dan is er opeens een wrevel tegen als we DAAR helpende handen bieden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat de meeste asielen in het buitenland al gehouden worden door buitenlanders. Dus mensen die daar gaan helpen, en niet om rijk te worden hoor. iedereen die dit systeem afbreekt zou er eens even een kijkje moeten gaan nemen. daar vind ge jonge hollandse jeugd die zich nog inzet .......Ik zie bv Spanjaarden geen dierenasiel houden. Daar zijn wél dodenstations (vreselike toestanden) en daar kunnen dan honden vrijgekocht worden door de asielen. En die vinden terp.laatse gewoon geen adoptie baasjes, dat is het probleem. Dus adverteren ze op internet en zo geraken sommigen dan ook aan een wrm nestje . Is dit dan verkeerd ? Vgs mij niet en ik begrijp wel dat erdoor soms verhitte discussies hier ontstaan. Infeite is het ons allemaal te doen om de honden en poezen zelf toch he., om ze een beter leven te geven. -:(

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ik heb ook het gevoel dat er in die landen iets moet gebeuren aan hulp. Door de honden te helpen zoals het nu gaat denk ik dat die landen ook zoiets hebben van ... mooi ... probleem wordt opgelost wij hoeven nu niet veel meer te doen. 
Doch asiels zitten vol ja klopt maar ik heb daar ook vaak gekeken maar aangezien ik hier met honden en katten zit is een match niet snel te vinden omdat ook mijn type ras niet vaak in asiels zitten ( op de husky na ) 

Een hond uit buitenland als er hier in asiels geen match is .... daar is niks mis mee maar blijf het wel jammer vinden dat de landen zelf er weinig tot niks aan doen.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

het probleem van volle asielen zal hier in BE en NL ook niet zo snel veranderen, mensen zullen blijven impulsief aankopen.
Natuurlijk is het hier veel minder ernstig dan in die landen, maar ik denk daarom dat zulke problemen oplossen enorm moeilijk is en niet binnen enkele jaren opgelost.
Ik vind daarom de gedachte "het haalt niet uit dat je honden uit het buitenland haalt want het probleem stopt daar niet" geen reden, hier in België komt er evengoed een nieuwe hond in de plaats.
Maar die instanties doen hun uiterste best met voorlichting en castratie, en dat kost geld, daarom zou ik er geen probleem mee hebben hen te steunen.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik zal niet direct een hond uit het buitenland adopteren om verschillende redenen.
- een adoptiehond heeft sowieso al veel aanpassing nodig. van het ene huis naar het andere huis is een groot verschil dan van op straat naar een huis, in een andere cultuur. Dat vergt heel wat flexibiliteit en kennis van de baasjes. kennis die ik op dit moment niet bezit.
- ik wil met een hond verschillende keren kennis kunnen maken en kunnen gaan wandelen voor ik die in huis haal. wij hebben ons leven, daar past heel goed een hond in, maar vb. geen hond met een zeer hoog energieniveau of een waakse hond. obv van een foto kan ik dus geen hond kiezen. Per slot van rekening wil ik dat mijn hond zijn hele leven gelukkig bij ons kan wonen.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" Ik zal niet direct een hond uit het buitenland adopteren om verschillende redenen.
- een adoptiehond heeft sowieso al veel aanpassing nodig. van het ene huis naar het andere huis is een groot verschil dan van op straat naar een huis, in een andere cultuur. Dat vergt heel wat flexibiliteit en kennis van de baasjes. kennis die ik op dit moment niet bezit.
- ik wil met een hond verschillende keren kennis kunnen maken en kunnen gaan wandelen voor ik die in huis haal. wij hebben ons leven, daar past heel goed een hond in, maar vb. geen hond met een zeer hoog energieniveau of een waakse hond. obv van een foto kan ik dus geen hond kiezen. Per slot van rekening wil ik dat mijn hond zijn hele leven gelukkig bij ons kan wonen. "


ff hierop ingaan, hoewel ik niets tegen jouw redenen heb ;-)

-niet alle honden uit het buitenland komen van straat, er zijn er ook veel die in een gezin hebben gewoon en toch gedumpt. Het buitenlands asiel selecteert ook (voordeel van zoveel keuze te hebben) de honden die het het best zullen doen in een normaal gezin en zich makkelijk kunnen aanpassen.
-veel van die honden zitten nu in een opvanggezin in Nederland of Belgie, er staan aparte lijsten van honden die bv nog in spanje zitten of honden die al hier zijn. Als ze in zo'n opvanggezin zitten heb je dus de mogelijkheid om ze een paar keer te gaan bezoeken, en zo zie je ook meteen hoe ze het in huis doen.

dit ff ter verduidelijking, misschien was je hier nog niet van op de hoogte:-)

honden page profiel --

honden foto van -

Je kan niet elke hond redden...Ik snap niet wrm mensen zo'n vraag stellen eigenlijk:-)
Je wordt verliefd op een hond en wil hem een gouden mandje geven... binnenland of buitenland... er is en hond gered
Mij maakt het niet waar een hond vandaan komt, binnenland of buitenland

Het belangrijkste is dat er een hond gered is

Ik heb olly gekregen die is gered uit kroatie
Wrm we hem kozen hebben is omdat olly gewoon de hond was voor ons
We waren helemaal verliefd op hem! En olly kan geen  betere plek hebben: groot huis en tuin, bos,  weilanden en allemaal geurtjes

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mijn liefde voor honden houdt ook niet op bij de grens. Elke hond die een gouden mandje krijgt, is er een. Ik merk wel dat de laatste jaren veel meer honden uit het buitenland gehaald worden. De honden die daar in asiels zitten zijn er vaak veel erger aan toe, dan de honden in onze asiels. Honden worden mishandeld en belanden vaak in de dodencel. Pups worden tegen een muur doodgegooid, zwangere teven krijgen een euthasiespuit rechtstreeks in het hart. Het is zo vreselijk wat je daarvan hoort en ziet. Zo ook het rotweiler teefje, Kim, dat door een kennis van mij uit Frankrijk is gehaald. Een prachtige hond, lief, aanhankelijk. Ze zat in de dodencel en zou gedood worden. Het nieuwe baasje haalde haar naar Nederland en heeft haar een prachtig gouden mandje gegeven. De hond kan rennen in de tuin, heeft contact met lieve mensen en speelt dat het een lieve lust. is. Zij was mager, ziek, had diarree door Guardia, maar binnen een paar maanden kende ik haar niet meer terug. Ze eet goed, is blij en vrolijk. Toen ik bij die kennis binnenkwam was het eerste dat de hond deed, haar hoofd op mijn borst leggen en daar was ik ontroerd door. Al die honden die zinloos gedood worden, mishandeld. Ik kan er in elk geval niet tegen. Mensen die zo met dieren omgaan, hebben in mijn ogen geen beschavving.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" hier volle asielen en die worden ook weer gevuld door de hondjes uit het buitenland. het probleem wordt daar op deze manier niet opgelost en hier alleen maar groter.
dat de honden daar geholpen moeten worden is duidelijk maar de manier van ze hierheen halen zet geen zoden aan de dijk.

beter kan er voorlichting gegeven worden aan de bevolking, regeringen die mee zouden moeten werken (onder europees beleid ofzo) en sterilisatie en castratie projecten opzetten, en voor de mensen die toch een hond willen adopteren kunnen dat dan vanaf afstand doen.

"

Hier moet ik toch even tegen in gaan.

Een hond via een stichting adopteren zou net zoveel voorbereiding en inlezen moeten kosten als dat je een hond koopt via een 'goede' fokker.

De meeste stichtingen zullen ten alle tijden verantwoordelijk blijven voor de hond, mocht ons iets overkomen, of wij kunnen door omstandigheden niet meer voor Misty zorgen, zal zij altijd terug gaan naar de stichting...., dus niet een asiel.

Een verantwoordelijke stichting selecteert honden op karakter, aanpassingsvermogen en gezondheid.
Als je een hond adopteert zal de hond 9 van de 10 keer al in Nederland of Belgie in een gastgezin zitten waar ze bij kunnen komen en wennen aan een 'normaal' huiselijk leven en waar je dus ook kennis mee kan gaan maken.

Eventuele gezondheids problemen, als gebroken poten, slechte heupen, gedrags problemen  of wat dan ook, zullen bekend zijn en eerlijk verteld..., maar als de aard van de hond goed is en ze een waardig leven kunnen leven met een warme mand in Nederland, zullen ze die kans geboden worden.

Natuurlijk kom je eventuele rugzakjes tegen, die had (heeft) die van ons ook, maar die hebben honden uit een Nederlands/Belgie's asiel ook en daar zul je rekening mee moeten houden.

En natuurlijk doen veel stichtingen er alles aan om in het land van herkomst voorlichting geven op scholen en aan bewoners, sterilisatie programma's op zetten, ondersteunen van de plaatselijke dierenbescherming, overleggen en onderhandelen met de plaatselijke (of landelijke) politiek via aanwezige bronnen.

Dus voor mij is een landsgrens absoluut geen reden om niet te gaan voor een hond...., maar wel goed voorbereid en selectief wat betreft de stichting...., net als dat je bij een pup kopen, waakt voor broodfok of 'slechte' fokkers.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat Ina meldt is zo. De kennis die dat Rotweiler teefje heeft geadopteerd uit Frankrijk heeft geregeld contact met de stichting, ook over de Guardia die ze gehad heeft. Dat vindt het baasje heel vanzelfsprekend. En dat is ook goed zo.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Machtel: hebben ze in Frankrijk ook dodingstations??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wij noemen het ..dodingsstations..maar ook in nederland zijn er dieren die te lang in asiels zitten, die een spuitje krijgen, waar niemand voor komt, deze praktijken zijn er ook in nederland.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dat gebeurt echt maar héél zelden in Nederland. Te lang zittende honden worden niet ingeslapen, alleen agressieve honden krijgen soms een spuitje. Maar zelfs dan nog niet zo snel.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het hierheen halen van buitenlandse honden uit buitenlanden waar er naar mee om wordt gegaan heeft mi iets weg van een broodfokpuppy "redden". Leuk voor het individuele dier, maar het doet niets aan de situatie waardoor het individu geholpen moet worden. Ze worden in spanje etc echt niet minder raar tov van honden door er een paar naar nederland te halen.
Nog afgezien van de insleep van exotische infectieziekten. 
Het geeft de "redders" wel een fijn gevoel en het lijkt een soort industrie te worden.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dat had ik niet van jou verwacht, zo'n reactie. Bah.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja Sanne , ze moesten eens gaan kijken hoe zo'n renbaanhonden mishandeld worden......

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wendy, je hebt gelijk als je zegt dat wij ons goed voelen als er weer eentje geadopteerd is. En je hebt gelijk als je zegt dat de mensen hun gedrag echt ginder niet zal veranderen.....zeker met de crisis niet. Maar ik herhaal het keer op keer......iedere hond verdient een tweede kans en ook al om de inzet van de vele vrijwilligers ter plaatse....mogen we ons dan aub even goed voelen als er weer eentje vertrekt naar een ander land, naar een nieuw baasje ?

Anoniem (Gast)

goed gezien

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"
ff hierop ingaan, hoewel ik niets tegen jouw redenen heb ;-)

-niet alle honden uit het buitenland komen van straat, er zijn er ook veel die in een gezin hebben gewoon en toch gedumpt. Het buitenlands asiel selecteert ook (voordeel van zoveel keuze te hebben) de honden die het het best zullen doen in een normaal gezin en zich makkelijk kunnen aanpassen.
-veel van die honden zitten nu in een opvanggezin in Nederland of Belgie, er staan aparte lijsten van honden die bv nog in spanje zitten of honden die al hier zijn. Als ze in zo'n opvanggezin zitten heb je dus de mogelijkheid om ze een paar keer te gaan bezoeken, en zo zie je ook meteen hoe ze het in huis doen.

dit ff ter verduidelijking, misschien was je hier nog niet van op de hoogte:-) "

als ik een asielhond zoek, dan zal ik de buitenlandse honden in een asiel niet voorbijlopen.
en ja, ik geloof dat ze selecteren, maar ik geloof ook dat het heel erg stresserend is voor een hond.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" Het hierheen halen van buitenlandse honden uit buitenlanden waar er naar mee om wordt gegaan heeft mi iets weg van een broodfokpuppy "redden". Leuk voor het individuele dier, maar het doet niets aan de situatie waardoor het individu geholpen moet worden. Ze worden in spanje etc echt niet minder raar tov van honden door er een paar naar nederland te halen.
Nog afgezien van de insleep van exotische infectieziekten. 
Het geeft de "redders" wel een fijn gevoel en het lijkt een soort industrie te worden. "


dus jij denkt dat wat die instanties proberen te doen (naast het individuele dier redden) niets uithaalt? dat hun poging tot voorlichting en sterillisatie niet helpen?
ik vind de vergelijking met broodfokpuppy redden wel heel ver gaan. Je geeft dat asiel de mogelijkheid weer andere dieren te redden, is dat niet hetzelfde als wat onze asielen hier doen? Deze moeten we dan ook maar niet meer steunen?

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik weet het niet, ik vind het moeilijk. Aan de ene kant red je een hond, aan de andere kant blijft er hier 1 zitten. Ik zou zelf geen asielhond nemen dus ik hoef er niet over na te denken wat dat betreft.

Ik moet zeggen dat de honden die ik tegenkom die uit het buitenland zijn gehaald, bijna allemaal uiteenlopende gedragsproblemen hebben. Van angsten voor harde geluiden tot agressie naar mensen. Ook komen er nu geruchten over hoe niet alle instanties even goede bedoelingen hebben en zelfs dat er nu in het buitenland bewust kruisingen gefokt worden waar normaal niemand geld voor zou betalen in het eigen land. 

Daarnaast lijkt het momenteel een hype, iedereen wilt opeens een buitenlander "redden", de Nederlandse honden zijn niet speciaal genoeg/hebben het niet zwaar genoeg.

honden page profiel LeilaLeila

Ben dan heel benieuwd hoeveel honden uit het buitenland je dan kent....Ik doe nacontroles voor honden die uit het buitenland zijn geadopteerd en kom het niet zo veel tegen als jij, daarbij is het zo dat er iets te doen valt aan een gedragsprobleem.  Het zal best kloppen dat niet alle instanties zuiver op de graad zijn, dat zijn NL asielen en fokkers ook lang niet altijd. 
Daarbij vind ik dat je iedereen die een hond uit het buitenland heeft over 1 kam scheert door te stellen dat die vinden dat NL honden niet speciaal genoeg zijn of het niet zwaar genoeg hebben....Daarentegen zeg je dat je zelf nooit een asielhond zou ´nemen´....

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik ken er meerdere en zie er in het park ook regelmatig nieuwe bijkomen. Zoals ik al zei, het lijkt een hype; bijna alle nieuwe hondjes komen tegenwoordig uit het buitenland. Ook op mijn hondenschool krijgen we steeds meer aanmeldingen van "buitenlanders" tov eerdere jaren. Ik zeg niet dat ze ALLEMAAL problemen hebben, maar er is wel vaak wat mee. Ze mogen niet los, zijn bang voor een variatie aan dingen, etc etc. Ook zitten er veel "zwervers" bij, die heel erg geneigd zijn hun eigen ding te gaan doen. Lopen zo het park uit en komen niet direct als er geroepen wordt. Natuurlijk is er veel weer aan te veranderen maar het kan best een teleurstelling voor de nieuwe eigenaar zijn. Als je een oudere hond adopteert weet je dat er dat soort onhebbelijkheden kunnen zijn maar als je een pupje in huis haalt hoop je toch dat ze daar iets minder van hebben mee gekregen. 

Het laten zitten van een Nederlandse hond is een gevoel, net zoals ik actie ga voeren tegen de behandeling in slachthuizen in Amerika bijv. terwijl ze hier net zo bezig kunnen zijn. Mijn gevoel zegt me dat ik me beter kan richten op de problemen in dit land. Natuurlijk zijn de omstandigheden hier beter maar een hond die al jaren hier in het asiel zit is ook niet leuk.
En dat ik geen asielhond wil is omdat ik bepaalde eisen en wensen heb als het op een hond aankomt. Als iemand gewoon een leuke hond zoekt dan is het makkelijk, een herplaatser of een asielhond is dan een prima keuze. Ik heb ambities op oa sportgebied en dan spelen afkomst mbt karakter, ras en erfelijke gezondheidsproblemen een rol. Ook hoe de pup bij de fokker is verzorgd en wat voor voer ze hebben gekregen. Ouders die gepresteerd hebben in de sport. Allemaal dingen waarbij ik bij een herplaatser geen controle over heb. Geteste ouders zijn belangrijk voor me en dat is moeilijk te vinden. Ik wil niet zomaar een drukke hond, maar een echte werker. Als je mijn huidige puber zou zien dan zie je dat ze "het" heeft, die is gehoorzaam ter wereld gekomen, enige wat zij wil is samen werken. Ook die drive is een kwaliteit waar ik naar zoek. Obedience, G&G, IPO, schapendrijven, behendigheid en canicross zijn dingen waar ik al voor train en waar ik in de toekomst mee wil gaan beginnen. Als een hond zoveel moet kunnen is een goede basis gewoon een must. Ik vind het niet eerlijk om van een herplaatser(binnen-/buitenland) zoveel te vragen. Ook heb ik in de toekomst evt. show/fokplannen, daar begin ik alleen aan via stamboom en de juiste papieren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik Probeer te snappen? Waarom? Geen Haat, ofso!! :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: wat een liefde!
^