Clickertraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Sire en ik zijn woensdag voor het eerst naar clickertraining geweest.

Na de basiscursus te hebben gedaan, hebben we begin dit jaar de a-cursus gedaan. Ik vond het wel leuk maar te snel gaan en niet positief genoeg.
Een voorbeeld hiervan is dat Sire drie weken na "voet" te hebben geleerd 20 minuten aan de voet in de kou moest stilzitten zonder beloond te worden.
We hebben de a gehaald. Ik wilde verder met Sire, maar niet op de serieuze strakke manier. Rally-o lijkt mij leuk maar dan moeten we nog even trainen. Dus besloot ik ons in te schrijven voor de clickertraining. We hadden woensdag de eerste les, en het was geweldig!!! Wat hebben we een lol gehad samen.

Enne, Sire is slimmer dan ik. Hij moest mijn hand volgen maar sprong steeds. Na drie keer te hebben geclickt toen hij net met zijn pootjes op de grond stond had Sire al door dat hij gewoon moest lopen. Dat had ik niet zo snel door gehad :-).

Een echte aanrader. Hebben andere mensen ook clickertraining gedaan. Waarom koos je voor clickertraining? En hoe vind/vond je het?

Op deze manier wil ik wel de b-cursus proberen, en wie weet uiteindelijk GG.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clickertraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat leuk is dat. clickertraining die had je niet in mijn tijd, dus ik weet er niets van.
lijkt me net als bij dolfijnen, die krijgen ook zo,n soort klickertraning. al gaat dat dan op geluid, maar de mens gaat daar dus ook niet tegen praten :-D

ikzelf ben opgevoed met gebabbel tegen de hond, en de toonhoogte en laagtes. maar toch lijkt me het leuk zo,n klickertraining, hoewel ik niet zo snel mijn mond kan houden is dat natuurlijk wel een vereiste ? :-D

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos 3 doggies

honden foto van Judith & Sam & Roos

hoi Fanny,

Ik doe ook clickertraining met Roos en ik vind het geweldig! Ik heb eerst puppytraining gedaan (ook met de clicker) met basisdingetjes, daarna uitgebreid naar Sociale Huishond cursus inclusief examen. En vanavond heb ik mijn eerste les shapen, dat is ook met de clicker en je gaat dan je hond nieuw gedrag aanleren. Deze cursus is meer bedoeld voor de baas om te leren omgaan met de clicker, je gebruikt je hond als proefkonijn zeg maar. Dus je hond kan het niet fout doen, jij wel ;-) !

Ik vind het zelf echt fijn clickeren maar de man waar we speurles hebben die vond het geen fijne methode omdat het voor sommige mensen moeilijk te leren zou zijn. Je moet namelijk heel goed op je hond letten (de hond lezen) en precies op het goede moment clicken. Zonder die timing is het clicken nutteloos.

En ik denk ook dat het vooral werkt bij honden die het leuk vinden om voor je te werken, want ze moeten zelf nadenken wat er van ze verwacht wordt. Ik heb dan ook gekozen voor het clickeren omdat wij een border collie hebben en die vindt het leuk om geestelijk bezig gehouden te worden. Daarnaast werd het me aangeraden omdat de clicker een neutraal geluid is (oftewel altijd hetzelfde) en dat duidelijker is voor een hond. Als jij boos bent en goedzo zegt, klinkt het anders dan wanneer je echt hele blij bent...

groetjes Judith

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos 3 doggies

honden foto van Judith & Sam & Roos

en owja Willemijn, je mag best gewoon praten hoor! haha wij babbelen tijdens de les heel wat af!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nou dacht echt dat ik mijn mond moest houden. :-D eigenlijk bedoelde ik, mag communiceren met je hond ?

haha je ziet ik ben van de oude stempel, weet er helemaal niets van. maar vind het een leuke methode, kijk bamse is twee jaar oud , zou dat ook nog gaan ?

als ze moet komen en ze komt niet gauw genoeg, gebruik ik een fluitje, doe ik zelden ,maar ze vind het prachtig en komt dan direct. is dat ook een beetje de clickermethode ? maar kan je dat op afstand gebruiken ? is dat goed hoorbaar ? en hoe kom je aan zo,n clicker ? kan je die in een dierenwinkel kopen of moet je daar voor naar cursus ?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja hoor Willemijn, je zegt ook de commando's en 'goed zo'. Mag allemaal :-).
Ik heb de clicker bij Raki geprobeerd, maar hij vindt het een eng ding haha. Is ook een apart hondje.
Bij mijn nieuwe pup ga ik zeker clickeren! :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ga maandag beginnen met een basiscursus waarbij de clicker gebruikt word. Ik heb al van veel bronnen gehoord dat dat plezierig en snel leren is, dus ben benieuwd! Ik vind Dobby al best rap, en dat alleen met goedzo!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Veel plezier op de cursus Wilma.
@Willemijn, ik denk dat de clicker anders is dan een fluitje (nooit meegewerkt dus weet het niet zeker) Wat je ermee kan doen is de beloning voor het gedrag beter timen waardoor de hond sneller een verband tussen gedrag en beloning legt. Maar goed timen kan idd. moeilijk zijn, zoals Judiths trainer ook zei. Wij waren na de les beide best wel moe van al dat concentreren.
Shapen lijkt mij ook leuk Judith. Helaas wordt er bij ons alleen clickeren basis en clickeren gevorderd gegeven, wie weet komt het nog.
We beginnen de volgende les met apporteren, heb vandaag een blok gekocht.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Wij hebben de martin gaus cursus gedaan met de clicker.
Mexx was er niet helemaal gek op. Maar onze border Goof vond het geweldig en stond echt te springen als ik de clicker tevoorschijn haalde.
Hij verbaasde mij idd ook. Als je 1x clickte wist hij meestal al wat je bedoelde.
Ik werk zelf met een click woord met Mexx hij reageert daar beter op, maar de clicker vind ik ideaal, en super dat het bij jullie goed werkt!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Een tijdje geleden heb ik onze kat Djingiz het volgende geleerd met de clicker:



Hij kan ook zit, poot, over, ergens op en ergens af springen op commando. Best leuk.
Wat grappig dat het bij de ene hond goed werkt en bij de andere minder.

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

honden foto van Tamara

ik heb het met remy ook gedaan in de puppy cursus alleen was het bij ons geen succes :-) ik ben iedere keer te laat :-) nu leer ik hem heel veel dingen aan door te belonen met de bal en rodiworst en vooral mijn stem gebruiken en dat gaat super :-)

gelukkig is iedere hond en baas anders haha

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Ja hoor ik clicker ook met mijn honden. Is echt heel leuk om te zien hoe snel je ze met een clicker iets aan kunt leren.

honden page profiel Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara*** 3 doggies

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Hier wordt de clicker ook veel gebruikt. Storm vindt de clicker helemaal geweldig en leert veel sneller met de clicker. Zodra ik de clicker tevoorschijn haal staat hij al gelijk voor me te springen van ongeduld wat we nu weer gaan doen :-D .
Ik vind het echt een superuitvinding!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clickertraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^