Was dit dom van mij? (nacht)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

In een andere topic had ik getypt gisteren dat Sep weer even alle regeltjes herhaalt moet hebben. Nu is hij ook 's nachts in de bench weer aan het blaffen en doen ... Gisteravond was het wel heel bont ... 
Toen hij rustig was, ben ik naar beneden gegaan en heb hem uit de bench gehaald. Hij liep helemaal "wild" te doen en te klapperen met zijn kaken (volgens mij een teken van stress ...). Ik ben toen even rustig met hem gaan zitten zodat hij kalm werd. 
Eenmaal kalm, heb ik hem weer terug in de bench gedaan. Ik ben toen op de bank gaan zitten (lekker met een dekentje om mij heen, want het was best koud ;-)), dat hij merkte dat hij niet alleen was. Af en toe piepte hij een beetje, ik verdraaide mij dan op de bank of ging gapen (geruststelling).
Toen hij rustig was, ben ik rustig aan naar boven gegaan (eerst opstaan, even wachten, naar de deur, even wachten, door de deur (glas) even wachten en toen naar boven).
Hij begon toen ik in bed lag weer, maar was dit keer snel stil (de eerste keer was hij bijna een uur bezig geweest).

Aan de ene kant vind ik dat ik hem zo tegemoet moest komen, want ik had het idee dat hij angstig was, maar aan de andere kant ... Zou het dan vannacht weer zo zijn? Heb ik nu een verkeerde trend gezet? 

Dit is de 2e week dat ik weer "hele" (tussen "", want die zijn bij mij maar 5 uur, behalve de vrijdag, want dan is manlief thuis) dagen werken. We brengen samen de kinderen naar school en als we daarvan terug zijn, gaat Sep in de bench en ik naar mijn werk. (dit is om 8.35 uur) om ca. 11.40 uur ben ik weer terug, dan gaan we eerst wandelen (15 min, soms langer), dan krijgt hij eten en ga ik ook eten, even kroelen en dan moet ik weer naar mijn werk. 
De eerste week ging dat hartstikke goed. Nu de 2e week heb ik hem nu alle dagen (ma, di en do) piepend achter gelaten ... Ik ga dan om 12.25 uur weer weg en ben om 14.45 uur weer thuis.

Nu werk ik vanaf februari ivm reorganisatie 5 uur minder. Mijn intentie was om dan op ma en di nog 2 dagen van 5 uur te draaien, maar ik twijfel nu of het voor Sep niet handiger is om (voorlopig) de di en do te doen, zodat hij niet 2 dagen achter elkaar veel alleen is ...

Dilemma ...

Vanochtend was hij trouwens rustig toen ik weg ging. Toen ik beneden kwam was hij ook nog rustig en ging op mijn schoot verder slapen (ja wat wil je ... hij mist ook wat slaap doordat hij gisteren zo tekeer ging). Gisteren was trouwens wel een dag dat ik door omstandigheden wat minder met hem heb kunnen wandelen en spelen ... Dus misschien ook te weinig geestelijke en fysieke uitdaging gehad dat hij 's avonds zo tekeer ging?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Was dit dom van mij? (nacht)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Ik snap dat je met een pup onzeker bent, maar laat het een beetje los of je wel goed bezig bent en geen klein monstertje creëert. Je hond wil geborgenheid en vertrouwen en is er niet op uit om je naar zijn hand te zetten. Persoonlijk zou ik mijn hond absoluut niet een uur laten piepen, maar had ik hem op de slaapkamer laten slapen. Hij is nog maar drie maanden. Maar dat is jouw keuze, m.i. is het goed dat je hem hebt gekalmeerd en naar boven bent gegaan toen hij rustig was.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 2 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ook ik had hem geen uur laten piepen maar ik vind wel dat je het goed hebt gedaan door hem rustig te maken en toen weer geprobeerd hebt (wat ook lukte) om hem in de bench te doen.
Ik zou hem niet 2 dagen achter elkaar alleen laten maar idd dinsdag en donderdags.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Kan hij vanuit de bench overal heen kijken?
 
Bij Mellow merkte ik namelijk dat het haar meer rust gaf als ik de bench 'afsloot' met een deken.
De achterkant stond tegen de muur (dus was sowieso dicht), deken over de bovenkant en zijkanten zodat alleen de voorkant 'open' was. Zo kon ze niet meer van alles zien, hoefde niet meer alles in de gaten te houden en was ze rustiger. Blafte alleen nog als poes Puk op de kast naast de bench sprong ;-) 
 
Ik ben eigenlijk nooit naar beneden gegaan. Nu blaft ze ook nog wel eens (slaapt niet meer in de bench), maar dan hoort ze pratende mensen in de straat. Ben ik ook niet heel blij mee (ze blaft vrij hard), maar ze is wel snel weer stil.
Pas als ze echt maar door en door zou gaan zou ik wel even gaan kijken (er is pas geleden in 3 huizen ingebroken 's nachts).

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Afgelopen nacht ging het weer super!
Ik heb wel iets rustiger gedaan met naar boven gaan.
Niet Sep in bench, lichten uit en naar boven. Maar nu: bijna alle lichten uit, Sep in bench, alle lichten uit, ik nog even 2 glaasjes water drinken en daarna pas naar boven. Ook dit keer een deken over de bench (hij staat in een hoek bij muur en kast, dus was al aan 2 kanten "afgedekt", maar nu ook boven en 1 zijkant.
Hij heeft een paar piepjes gedaan toen ik mijn tanden boven aan het poetsen was, maar was daarna stil en geen geblaf :-).
Kijken of het vanavond weer goed gaat ;-).

honden page profiel femkefemke 3 doggies

honden foto van femke

Iedere hond is anders en is altijd wat zoeken. Ik heb mijn pup als pup ook gerust gesteld bij het slapengaan en is heel vlot  gegaan. Heb er 1 of 2 nachten bijgeslapen in de living en de volgende dagen ben ik eerst naast haar bench gaan zitten eventueel met mijn hand door de tralies. dan langzaamaan op mijn poep beetje bij beetje naar achter schuiven naar de deur. Is mss wel eens een dag geweest dat ze daarna weer onrustig was en ik dit nog eens herhaald heb, maar eigenlijk ging dat best vlot. Overdag is de bench hier niet geluk. Goed proberen opbouwen, maar na 1 week waar het goed leek te gaan ging het de 2de week de foute kant uit. Heb uiteindelijk enkel de becnch 's nachts gebruikt, maar ook hier is iedere hond anders. Hierdoor heb ik wel schade in huis gehad, maar het was dat of gefrustreerde hond en buren op het oorlogspad. Ook dat is gepasseerd, en interieur mocht toch eens opgefrist worden ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het kan helpen om je hond 's avonds rustig in de bench te doen en dan niet meteen weg te gaan. Een vriendin van me die is nogal abrupt en haar hondje had er ook last van buiten, eten, in de bench, baas weg en dat alles binnen een korte tijd. Nu doet ze het rustiger aan en gaat nog even zitten zodat er wat rust komt. Voor de baas ook beter ':-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Iets met jou geur in de bench leggen voor het slapen wil ook nog wel eens helpen.
(iets uit de wasmand of oude handdoek waar je een paar nachtjes op gaat slapen.)
Geeft soms net dat extra steuntje in de rug omdat jou geur dan om hun heen hangt terwijl ze slapen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Was dit dom van mij? (nacht)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Overstappen van Canex?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^