een gek of een dierenvriend?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Net €500 neergelegd voor de operatie van m'n konijn, m'n zuur verdiende centen, maar ja, als je dieren neemt hoort dit er ook bij he..
haast iedereen aan wie ik het vertelde verklaarde me gek..

wat vinden jullie ervan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een gek of een dierenvriend?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Als je met deze operatie je geliefde huisdier een beter en langer leven hebt gegeven vind ik dat je er echt goed aan hebt gedaan ;-)
Niets van die andere mensen aantrekken!!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ja, daar ben ik wel zeker van, hij is nog geen jaar oud en de dokter zei dat de operatie vlekkeloos was verlopen en dat hij al zelfstandig at..

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Hartstikke gek Jules! Goed gek, dat wel. ;-)

Hier ook een cavia laten opereren, was al met al ook 300,- verder. Ook iedereen verklaarde me voor gek. Ach, ene oor in, andere weer uit.

honden page profiel Valerie <3 Mila <3 MaxValerie <3 Mila <3 Max

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Ik geef massa's geld uit aan mijn dieren, oa. dierenartskosten. Maar daar kies je voor vind ik. Een vriendin van me moest laatst 800 euro betalen voor haar kat, zij heeft er zelfs een kleine lening voor aangegaan.. Vind dit maar normaal, en de mensen die hun dier laten lijden zijn gek. Dus wat mij betreft: toppie! ;-)

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie

honden foto van Baasjes van Harrie

Hahahahaha ik een parkietje, kosten 180 euro!

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik heb anderhalf jaar geleden duizend euro betaald voor het herstel van de poot van mijn kat. Voor een paar honderd euro minder had zijn poot afgezet kunnen worden, maar dat is een zeer pijnlijke ingreep en nu heeft hij zijn pootje nog. Ik vind je dan ook niet gek.

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

Ik heb zoiets, als je een dier neemt, moet je er ook voor zorgen.
Als jou gevoel daar goed bij is vind ik het helemaal niet gek.
Laten andere mensen kletsen joh!

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

Vindt het super dat je dat voor een dier over hebt. Zouden meer mensen moeten doen.
Klasse gedaan hoor.
Hoop dat je konijn nu weer helemaal beter wordt.
Wat anderen daar van vinden is niet belangrijk. Jij hebt een leven gered.;-);-);-);-)

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

ik zeg helemaal: dierenvriend! ;-) we hebben ook al héél wat euros neegeteld voor onze diertjes hoor ;-) zélfs voor onze kippen! mensen vinden dat ook gek... wie geeft er nu om een kip? dat is een dom dier dat alleen maar goed is voor de eitjes... nou ik zie meer in een kip, voor mij is het een dier als een ander dat verdiend met liefde behandeld te worden! ;-)

Joop (Gast)

Nee ik vind je niet gek, wel gek op dieren. Zo zouden meer mensen moeten zijn!

honden page profiel DiegoDiego

honden foto van Diego

ik vind je een twijffelgeval jules haha
je woont nog thuis je werkt dus je hebt centjes ja dan zou ik ook 500euro aan een konijn uitgeven
maar als ik dat nu zou uit moeten geven aan mijn vogel ja sorry koop ik een nieuwe

voor de hond en de katten heb ik een potje maar ja ik vind mijn vogel toch anders die word misschien 5 en hij is nu 4

een konijn word gemiddeld 6 geloof ik en dan kiezen tussen je konijn of de huur van je huis ja dan het huis
maar gelukkig zit jij niet in deze positie

ben blij dat je konijn het goed doet hou ons op de hoogte ;-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Bedankt maar even een correctie, je zit bijna juist, het merendeel van de konijnen wordt maar 6jaar, omdat ze knaagdierenvoer krijgen (korrels met zaden ertussen) maar een konijn moet gewoon groenten en veel hooi krijgen, en een bijkomende oorzaak is dat mensen ze vaak alleen houden en dan sterven ze zelfs nog jonger, dan zijn er ook nog eens weinig artsen die er iets van kennen en vlug zeggen, geef'm maar een spuitje, maar onder goede omstandigheden wordt een konijn even oud en tam als een kat en dat is zo 'n 12à14 jaar !

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Mijn konijn is ook al bijna 9 jaar oud en nog super fit. Het konijn van mijn vader is een jaar jonger. Ze wonen samen bij mijn ouders en krijgen naarst knaagdiervoer ook elke dag verse groenten en veel hooi.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Zo dacht ik ook, en ben blij hier toch ook bevestiging te krijgen dat ik het juiste heb gedaan, hij heeft het wel getroffen dat konijn, hij zit bij één van de enige dierenartsen gespecialiseerd in knaagdieren in België, ze is bijna de enige die ook bloed kan nemen bij een konijn in België en ze komen soms helemaal uit Nederland tot bij haar omdat ze zo goed is, dus wat dat betreft zit het wel allemaal goed!
Ga blij zijn als ik zelf dierenarts ben, dan kan ik het allemaal zelf doen :-D

honden page profiel Elvira ElzingaElvira Elzinga

honden foto van Elvira Elzinga

Ik ben het ook eens dat je niet gek bent! :-)
Wij laten onze ratjes hier ook opereren als dat nodig zou zijn en dan vinden mensen ons ook maar raar, maar het blijven levende wezentjes waar je heel veel om geeft en waar je dat voor over hebt omdat je heel veel liefde terug krijgt :-D

honden page profiel DiegoDiego

honden foto van Diego

" Bedankt maar even een correctie, je zit bijna juist, het merendeel van de konijnen wordt maar 6jaar, omdat ze knaagdierenvoer krijgen (korrels met zaden ertussen) maar een konijn moet gewoon groenten en veel hooi krijgen, en een bijkomende oorzaak is dat mensen ze vaak alleen houden en dan sterven ze zelfs nog jonger, dan zijn er ook nog eens weinig artsen die er iets van kennen en vlug zeggen, geef'm maar een spuitje, maar onder goede omstandigheden wordt een konijn even oud en tam als een kat en dat is zo 'n 12à14 jaar ! "
oww joh dat wist ik niet
nee dan zou ik em ook niet zomaar laten gaan

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ja, da's vaak een misverstand ! Maar goed dat je het nu weet, als je ooit een konijn hebt , in ieder geval niet zomaar laten gaan ! en ze zijn zindelijk, ze kunnen op de kattenbak!

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik vind het trouwens altijd apart dat mensen het raar vinden dat je zoveel geld aan een huisdier uitgeeft. En als je dan naar het uitgavenpatroon van die mensen kijkt, gaat het allemaal op aan onzin. Onzinnige hebbedingetjes, veel te veel kleding terwijl het niet nodig is, sigaretten, drank, uitgaan, allemaal luxedingen. Terwijl voor dierenliefhebbers het hebben van dieren als luxe wordt beschouwd. Mensen moeten een leren begrijpen dat als je veel geld aan je dier uitgeeft, je eigenlijk geld aan je hobby/passie uitgeeft. Voor de één is dat shoppen, voor de ander modelvliegtuigjes bouwen en voor ons zijn dat onze huisdieren. ;-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

JA! VOLLEDIG MEE EENS ! dieren nemen het grootste deel van mijn vrije tijd in ! door dat ik mijn hond heb en huisdieren niet op de kamer mogen , zijn ze gewoon tam maar niet zo tam als als ze bv door huis zouden mogen lopen, ik merk wel dat ze m'n geur herkennen en dat stelt ze ook gerust als ik in de buurt ben ! Misschien, als ik alleen woon en ze komen mee, dan kunnen ze nog los door het huis lopen :-D

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie

honden foto van Baasjes van Harrie

Ik heb een konijn gekend en die is 15 jaar geworden, dus lang leve snuffie!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ja, 15 is zeker geen uitzondering als er goed voor gezorgd wordt!
Het zijn superslimme beestjes, de konijnen van m'n dierenarts gaan mee de tuin in als m'n DA buitengaat en als ze binnekomt volgt ze ook, en dat konijn woont samen met 2 ratten 6katten en een shih tzu!

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

mensen die zelf niks met dieren hebben reageren alleen maar zo moet je maar denken.De dieren zijn ook beter af dat dat niet hun baasje hoef te zijn.Een echte dierenliefhebber zal er alles aan doen om zijn dier niet te laten lijden.;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een ander betaalt dat voor een paar schoenen, dat begrijp ik niet. Tenzij je de geldpest hebt. Of erg van schoenen houdt.....

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Inderdaad en ik wil ook alles doen om ze gezond te houden ! zaterdag komen ze naar huis, Franky eet al volledig zelfstandig maar moet nog critical care papjes krijgen en Rudy moet elke dag dactarin zalf op z'n lip krijgen want hij is een drager van schimmelinfecties!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat je zoiets ook pas écht kan begrijpen als je er zelf voor staat. Nu zeg ik 'poe, das best veel', maar als het om mijn eigen lieve dier zou gaan denk ik 'hmm, even overboeken van mijn spaarrekening'. 
 
En natuurlijk ligt het er ook aan hoe het met het dier in kwestie gaat. Kijk, als poes Puk pas 3 was geweest en verder hartstikke gezond, dan hadden we haar wél laten oplappen na de epileptische aanval. 
Maar ze was al een jaar of 17 en zal al een hele tijd in reserve. Daarom hebben wij besloten haar te laten gaan, ze was écht op en daarom heb ik er ook vrede mee. 
Maar wat ik al zei, als ze 3 was geweest had ik zonder aarzelen mijn spaarrekening hiervoor gebruikt, zo simpel is het.

Dus ja, een beetje gek ben je wel: gek op je dieren ;-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ja dat ze nog zo jong zijn heeft bij mij ook wel de doorslag gegeven !

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Bij een knaagdier, zeker een konijn zou ik er toch nog 2x over nadenken, omdat heel veel konijnen van de narcose overlijden, het zijn hele stress gevoelige beestjes. Maar zoals bij jou konijn is het gwn gelukt dus toppie toch!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ja dat weet ik ! daarom ga ik bij een specialist, het konijn word onder narcose gebracht dmv een gas dat verdampt wordt en ze is de beste van België en gaat superveel op congres naar het buitenland dus daar moest ik me geen zorgen om maken !

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen ik vind dat ook maar normaal, als ge het kunt betalen ? op liefde staat GEEN prijs.
Al zou het nu voor een kanariepietje zijn, als het je vriend is dan doe je dat, tout court.
Goed gedaan en nu maar hopen op een vlugge totale genezing,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een gek of een dierenvriend?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^