felle pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra SapPetra Sap

honden foto van Petra Sap

Mijn derde Oudduitse herderspup is nu 10 weken oud is en sedert haar 7 en een halve week bij mij thuis.Ze is zindelijk, gaat zitten wanneer ik dat vraag en kan rustig in haar bench liggen wanneer ze moe is. Ze heeft al veel meegereisd in de auto op boodschap, naar mijn ouders en vriend aan zee. Ze is eerder een fel typetje die het al graag eens opneemt tegen mij. Nu merk ik dat ik nog niet genoeg gezag over haar heb. Bij mijn moeder is ze heel rustig en speelt ze mooi met haar speeltjes in een gesloten kamer. Bij mij gaat het er wat vrijer aan toe, bench maar ook vrij in de living en keuken en is ze dan ook wilder.Zou het kunnen dat ik haar al te veel prikkels en ruimte in een keer gegeven heb ??? Ze heeft nog nooit gegromd naar mijn moeder, wel mij, mijn vriend en mijn vader's voeten en broek die er ook "te lief" is mee geweest en er de nodige aandacht aan besteed heeft en er veel mee speelt. Mijn moeder is er koeler en zakelijker mee, en dat lijkt net beter te werken, althans bij haar. Ik dacht dat je net veel moet spelen om een goede band te creeeren tussen je hond en jezelf maar blijkbaar heb ik daar wat in overdreven waardoor ze me niet echt als een leider aanvaardt . Ik heb haar ook al in de tuin laten ravotten maar begin te denken dat ik misschien beter aan de leiband wandel met haar IN de tuin, om haar vrijheid wat in te perken??? Mijn eerste hond heeft nooit een leiband gekend en die liep van nature uit telkens mooi mee; dat doet zij ook nog voorlopig maar ze is ook nog maar 10 weken. Mag ik haar nu toch nog eens goed laten dollen in de tuin of is het beter haar kort te houden? Ze is eerder een fel typetje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "felle pup " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wees maar niet bezorgd om je rol als 'leider', dit is volstrekt normaal puppy-gedrag. Je moeder heeft een rustigere aard, en dus is de pup ook rustiger bij haar. Een hond pikt je energie op.Je hoeft niet druk te spelen met je hond om een band te creëren, dat kan je op zoveel manieren doen en eigenlijk komt het steeds neer op: samen leven. Ga de straat op (wel oppassen voor het strooizout deze dagen), ga samen kijken naar een paard in de wei, het busstation, de parking van de supermarkt, enz. enz. Elke keer je hondje rustig is, laat je weten hoe geweldig je dat vindt. Ga naar het bos, verstop snoepjes onder de struiken en ga samen zoeken. Vindt je hondje de snoepjes? Prijs 'm maar om zoveel slimheid ;-). Zo werk je aan haar zelfvertrouwen op een rustiger manier en bouw je meteen toch een leuke band op.
En hangt ze al es in je broek? Gewoon even negeren, of wegstappen uit de situatie, zonder ook maar iets te zeggen. Zo leert ze het verschil tussen: goed gedrag wordt geprezen (of beloond), fout gedrag dan is m'n mens weg.
Geniet maar lekker van die prachtige pup!!!

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Het gedrag wat jouw pup vertoont is volgens mij gewoon puppygedrag en ja, de ene pup is onstuimiger dan de andere. Hoe ziet je dagschema eruit (wandelen, trainen, spelen, cursus en heel belangrijk .... rust). Soms kan je omdat je het goed wilt doen teveel doen met een puppy en puppy's worden wild als ze teveel prikkels krijgen en te weinig rust. Misschien is je pup daarom rustiger bij je moeder omdat zoals je zegt zij zakelijker is en waarschijnlijk geeft ze haar ongemerkt meer verplichte rust. Succes! en wat is ze erg cute, je pupje.

Anoniem (Gast)

Hartelijk dank voor deze fijne tips! Ik bezorg haar genoeg beweging, aan leiband in de tuin ouders, dan eens los en in mijn tuin mag ze los spelen (ongeveer een twintig minuten per dag nu). Verder train ik haar dagelijks met "zit" voor ze haar eten krijgt, voor ze naar buiten gaat aan de deur, prijs haar als ze gewoon spontaan gaat zitten, als ze mooi rustig ligt, als ze het balletje terugbrengt enz. En dan binnen spelen ook nog zo in totaal eens een 15 minuten. Hoe lang mag ik eigenlijk al met haar wandelen? Klopt dit 1 minuut per week of mag dat al wat meer zijn? Met mijn vorige hond wandelde ik al een half uur op die leeftijd maar dat zou wat te veel geweest zijn hoor ik soms. ook hier zijn bijkomende tips terug welkom. Rust krijgt ze zeker voldoende. Ik ben ondertussen druk terug de puppieboeken aan het raadplegen maar ben nog niet overal doorgeraakt en mijn kennis van hoe ik het met mijn vorige honden gedaan heb zit heel ver...;-). Wat opfrissing doet me deugd ':-)':-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wandelingetjes erg kort houden, maar het is wel belangrijk je hondje vertrouwd te maken met de hele wereld om haar heen. Dat noemt socialisatie. Dus laat haar op een rustige manier kennis maken met paarden, koeien, schapen, busstation, markt, winkelstraat, lawaai, voorbijrijdende trein, joelende kinderen, wandelen in het donker, verschillende ondergronden, kleine mensen, donkere mensen, rolstoelen, containers, enz, enz. Dat hoeft niet altijd in een wandeling gegoten te zitten, je kan ook met de auto ergens naartoe en gewoon een beetje gaan kijken. Is voor een pup best vermoeiend, dus daarna altijd even laten rusten.Verder is dit de ideale tijd om een vriendschapsband op te bouwen: speel niet enkel in je tuin, maar maak de wandelingetjes prettig: ga samen op zoek naar interessante holletjes en molshopen, speel verstoppertje... zo leert je hond op een speelse manier op jou te letten als ie los is.

honden page profiel Petra SapPetra Sap

honden foto van Petra Sap

Ze heeft al uitvoerig kennis gemaakt met vele dingen, mee naar zee, in de winkels, in de auto, naar vrienden, bij kinderen, op mijn werk etc net zoals ik met mijn andere honden deed dus op dat gebied ook ok. Ik hou rekening met de korte wandelingen, bedankt voor de tip! Paard in de wei goed idee ':-)! Er staat er hier één valk bij me thuis.

honden page profiel Petra SapPetra Sap

honden foto van Petra Sap

Guapa (nu tiende week begonnen) zit voor een paar dagen bij mijn ouders nu omdat ik weg ben voor mijn werk. Nu doet ze dat bij hen veel rustiger dan bij mij zoals ik al eerder beschreef, ook misschien omdat mijn moeder haar van in het begin een kleine ruimte gegeven heeft (de eetkamer) waar ook haar bench staat. Ze speelt daar altijd mooi blijkbaar en jankt niet. Bij mij kreeg ze van in het begin de living en keuken en tuin, veel te veel voor zo'n klein grut besef ik nu en lees ik ook in veel boeken. Kan ik haar ruimte zodra ze terug bij mij thuis is terug inperken? Zou een stuk van de tuin afzetten eventueel of is dat niet echt nodig? Is 800 vierkante meter groot. Bij me thuis staat de bench in de living en ik wil ook dat ze het daar gewoon wordt. Moet ik haar wanneer ik er s avonds bij ben ook af en toe al eens instoppen???? Ze moet er al een hele nacht in en denk dan dat ze toch wel wat mag rondlopen s avonds??? Zo leert ze er bij natuurlijk enkel maar in te gaan voor s nachts. Soms, als ze moe is gaat ze er wel vanzelf in want haar kussen ligt daar waar ze graag opligt.......Graag nog wat advies

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Inperken? Waarom zou je inperken? Hier hebben de honden altijd vanaf 't begin overal mogen lopen waar ze wilden, 't is hun huis.Zoals je eerder al zelf zei: je moeder heeft een rustige aard, de pup neemt dit over. Maar ik vind het zelf wat vreemd om een pup in een aparte kamer te zetten om daar mooi met z'n speeltjes te spelen. 't Is toch geen kindje dat apart met de poppen moet spelen? 
Laat de dingen wat meer op z'n beloop, ik lees veel onzekerheid in je posts, en dat is nergens voor nodig. 't Is een piepjong hondje, 't enige wat dat vraagt is warmte en vriendschap en iemand waarop ie kan vertrouwen en bouwen. Es een zotte of wilde bui? Da's toch niet erg. Je vindt zelf jullie ritme wel en de balans tussen spel en rust.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ik zou ook niet te bang zijn om het "fout" te doen..
Zoals  ik het een beetje lees doe je het prima.
Het zijn levende wezens...en of die zich altijd houden aan een strak voorop gesteld schema.??
Regels zijn altijd goed, maar in hoevere je alles uit moet stippelen..?
Ook zeker de pup af en toe z'n gang laten gaan hoort daarbij.
Nu wil ik onze Landseer absoluut niet vergelijken met jou herder.
Maar die kon ook gewoon een uur of 2 door de tuin rennen en vliegen..Ging dan zelf weer liggen slapen...daarna weer een rondje..
Vermaakte zich zelf prima.
Wat dan ook weer lekker was als we weg waren..ze was niet gewent dat wij de hele dag met haar bezig waren, dus als ze alleen was kon ze zich prima bezig houden..heeft 3 keer iets gesloopt toen we weg waren..Nooit een bench hoeven gebruiken.

Vooral genieten, en niet al teveel hokjes en vakjes...
Soms maakt het je juist onzeker als de pup dan "opeens" iets doet wat niet hoort..
Maar wat hoort er niet bij zo'n kleine gup.

honden page profiel Petra SapPetra Sap

honden foto van Petra Sap

Ja klopt, inderdaad, ben nogal onzeker, ondanks het feit dat dit mijn derde hond is. Heb gewoon de indruk dat ze erg verschillend is van mijn twee vorige en wil gewoon problemen vermijden in de toekomst omdat ze veel dominanter lijkt dan de vorige twee......but indeed, you are right, I need to relax :-D probably and everything will be fine!!!! Begrijp ook dat hokjes en vakjes verkeerd zijn hoor, ben normaal helemaal zo niet maar zo op mijn hoede dit keer voor deze pluisbol. Gewoon een gevoel.....Bedankt voor de tips!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

" . Gewoon een gevoel... "
Probeer daar wel op te vertrouwen...je gevoel..
Je hebt er al 2 gehad.??dus je weet wat er allemaal nog kan komen..
Intresse in hondengedrag is prima..
Perfect als je net iets verder wil kijk , waarom doet de hond dit of dat..

Maar de laatste tijd zie ik steeds meer "onzekere" mensen...
(effe niet dat ik jou nou gelijk onzeker noem O-))
Een vriendin van ons heeft heel haar leven al honden gehad.
Een doorgedraaide Dobber, een herder met gedragsproblemen, 2 malthezers die ze niet meer konden houden in het asiel..
Het laatste exemplaar was een kruising Beagle/terrier..(de duivel op 4 pootjes noemde we het maar ).
Deze vrouw heeft nog nooit op HP gekeken, nog nooit 1 boek gelezen, hondenscholen zijn geldklopperij naar haar idee....en toch krijgt ze het voor elkaar dat de honden zich naar verloop van tijd aanpassen aan haar regels..
Veel geduld, duidelijkheid....En ze heeft heel veel zelfvertrouwen in wat ze doet.
Dus..... heb vertrouwen in je manier van opvoeden, en dan heb je al een wereld gewonnen...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" wil gewoon problemen vermijden in de toekomst omdat ze veel dominanter lijkt dan de vorige twee

maar zo op mijn hoede dit keer voor deze pluisbol "

Niks mis met een felle, zelfzekere pup. Dus op je hoede hoef je helemaal niet te zijn. Ook zelfzekere honden kunnen echte watjes zijn op emotioneel gebied, hoor. 
Als je er niet zo vanuit gaat dat de hond je wil domineren of je positie wil inpikken, valt meteen al het wantrouwen ook weg. Want hoe je het ook draait of keert: als je wantrouwig bent, tja, dan kan je geen vertrouwensband krijgen, he, 't zijn tegengestelden. 
Een zelfzekere en pittige hond is misschien wat meer uitdaging in de opvoeding, maar het zijn waardevolle karaktertrekken. Een vastberaden hond staat stevig in het leven, daar kan je alleen maar de vruchten van plukken.

honden page profiel Petra SapPetra Sap

honden foto van Petra Sap

Wel, dit zijn heel bemoedigende en geruststellende woorden, die ik nu gewoon even goed kan gebruiken en ze doen me echt deugd! Ik zal en ga erop vertrouwen dat dit echt, net zoals mijn vorige twee, alllebei met hun eigen karakter, de eerste een heel brave en zachte, de tweede veel onafhankelijker maar super sociaal en aanhankelijk tergelijkertijd, een schitterende hond wordt (al is natuurlijk ':-))! Bedankt voor jullie reacties!

Anoniem (Gast)

Guapa gaat nu haar twaalfde week in. Ze doet en stelt het goed op één ding na: ze kan serieus nijdig bijten met grommende geluiden, geen licht gebrom maar echt gegrol. Ze doet dit te pas en te onpas en steeds naar onze benen en voeten. Soms is ze zo braaf als een engel en soms vertoont ze dit agressief gedrag. Ze doet dit dagelijks minstens drie à vier keer per dag, zonder enige aanleiding, mijn insziens. Mijn vorige twee oudduitse herdershonden beten ook als pup maar niet met gegrom en nijdigheid zoals zij. Is dit nu een hond die later aggresiviteit zal verder ontwikkelen of is dit (voorlopig) onschuldig? Ze moet nog haar laatste inentingen krijgen en kan bijgevolg nog niet naar de puppyklas. Zodra ze die heeft zal ik natuurlijk gaan en ook wel horen wat men daar zal zeggen. Voorlopig had ik graag echter gehoord of iemand hier ervaring mee heeft? Misschien ook nog iets over haar afkomst en mijn twijfels hierover: Guapa komt van een particulier die een nestje had. De papa is een oudduitse herder met stamboom, heel lief en vriendelijk (heb ik allemaal gecontroleerd). De mama komt uit Tsjechie (? broodfok?ik weet het niet)en zat echter steeds in haar hok toen we op bezoek gingen omdat ze, volgens de eigenaar, heel defensief optrad toen er naar haar pups gekeken werd. We hebben de moeder dus nooit alleen gezien of ook maar aangeraakt.

honden page profiel Petra SapPetra Sap

honden foto van Petra Sap

Guapa gaat nu haar twaalfde week in. Ze doet en stelt het goed op één ding na: ze kan serieus nijdig bijten met grommende geluiden, geen licht gebrom maar echt gegrol. Ze doet dit te pas en te onpas en steeds naar onze benen en voeten. Soms is ze zo braaf als een engel en soms vertoont ze dit agressief gedrag. Ze doet dit dagelijks minstens drie à vier keer per dag, zonder enige aanleiding, mijn insziens. Mijn vorige twee oudduitse herdershonden beten ook als pup maar niet met gegrom en nijdigheid zoals zij. Is dit nu een hond die later aggresiviteit zal verder ontwikkelen of is dit (voorlopig) onschuldig? Ze moet nog haar laatste inentingen krijgen en kan bijgevolg nog niet naar de puppyklas. Zodra ze die heeft zal ik natuurlijk gaan en ook wel horen wat men daar zal zeggen. Voorlopig had ik graag echter gehoord of iemand hier ervaring mee heeft? Misschien ook nog iets over haar afkomst en mijn twijfels hierover: Guapa komt van een particulier die een nestje had. De papa is een oudduitse herder met stamboom, heel lief en vriendelijk (heb ik allemaal gecontroleerd). De mama komt uit Tsjechie (? broodfok?ik weet het niet)en zat echter steeds in haar hok toen we op bezoek gingen omdat ze, volgens de eigenaar, heel defensief optrad toen er naar haar pups gekeken werd. We hebben de moeder dus nooit alleen gezien of ook maar aangeraakt.

honden page profiel Petra SapPetra Sap

honden foto van Petra Sap

Nog een vraagje. Vanaf morgen ga ik terug 4/5 den werken. Ik zou haar s morgens een uurtje willen laten spelen, wandelen met haar en haar dan van 9u00 tot 12u00 in haar bench willen stoppen. Van 12u00 tot 14u00 zou ik dan terug bij haar zijn en dan terug bench van 14u00 tot 17u30. Ze heeft al een paar keer in haar bench gezeten overdag en dat lukte prima. s Nachts slaapt ze er ook mooi in nadat ze de hele avond los bij ons kan lopen. Doen dus? Of is dat nog iets te lang, rekening houdend met haar karakter? Ik wil er liefst een gewoonte van maken want als ze groter is zal het ook zo moeten of ze sloopt heel mijn woonkamer vrees ik. Wat denken jullie??

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als je dit morgen meteen wil toepassen, ben je te laat. Een bench moet je aanleren, stapje voor stapje opbouwen. Je kan niet meteen je hond zoveel uren in een bench steken en dan weggaan.

En hond moet ook leren alleen zijn, bench of geen bench. Heb je dat aangeleerd?

honden page profiel Petra SapPetra Sap

honden foto van Petra Sap

Hallo Christel, Guapa heeft al veel in haar bench gezeten ook als ik thuis ben bvb wanneer ik boven in de badkamer ben of op boodschap en ook verleden week. Toen werkte ik ook al maar niet volledig (halve dagen). Dan zat ze in haar bench. De week ervoor was ze bij mijn ouders omdat ik toen naar een beurs voor mijn werk was. En daarvoor, ook bij mijn ouders overdag omdat ze echt nog klein was. Ze kan dus zeker al alleen zijn, dat is niet zo zeer het probleem, eerder bench of losse ruimte geven bvb keuken waar ze ook doorloopt en is als ik thuis ben. Zou de bench van de woonkamer dan eerder naar daar verhuizen of  eventueel smorgens nog naar mijn moeder en s namiddags naar huis in de bench???

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Mango is nu 18 weken,maar zoveel uren alleen laten zou ik nooit doen.Inderdaad smorgens je ma als ze dat wil doen en smiddags nadat jijzelf met haar bezig ben geweest bij jou w thuis in de bench.Klinkt veel vreindelijker he?Ik denk dat jij dan ook met een prettiger gevoel op stap ga.

Anoniem (Gast)

Hallo iedereen, Ik heb ondertussen de bench in de keuken gezet waar ze morgen kan verblijven; zal haar dus niet in de bench stoppen maar ze kan er wel in gaan liggen als ze dat wil. Zal me inderdaad een prettiger gevoel geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "felle pup " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: verlossend ..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^