Verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik heb lang getwijfeld of ik deze vraag hier wel kan plaatsen. Vandaag toch maar besloten om het wel te doen.

Onze buurhond van ongeveer 10 jaar blaft en huilt van maandag tot en met vrijdag uren lang. Het begint 's morgens om 8 uur als de laatste de deur uit is en het stopt ergens in de namiddag. Van pup af wordt de hond 1 keer per dag uitgelaten. Dit is meestal 's avonds om ongeveer 18.30 uur. De hond zit voortdurend voor het raam en reageert op alles wat er maar beweegt, ver weg of dichtbij. Verder alleen maar een constant geblaf en een gehuil wat door merg en been gaat, onze woonkamers grenzen aan elkaar. Hoewel het mij ook wel irriteert en dat ik het vooral zielig vind voor de hond, raakt onze Coco er gestresst van. Ze vindt geen rust meer. Vanmorgen na het uitlaten kwamen we onze straat in en toen konden we het gehuil al horen, Coco sprong naar voren en schoot toen al in de stress.

Ik wil liever niet klagen bij de buurman, omdat er bij ons ook wel geluiden zullen zijn die ze kunnen horen. Coco laat zich ook wel eens horen. Ik heb de buurman aangeboden de hond te willen uit laten, maar dit vond hij niet nodig.

Heeft iemand misschien goed tips,om Coco hier mee om te leren gaan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik zou de buurman toch vriendelijk verzoeken om in te gaan op je aanbieding om de hond uit te laten van hem.Eigenlijk zou hij je ervoor moeten betalen,want wat hij doet is maar 1 woord voor Dierenmishandeling.Ik weet niet of er een meldpunt is voor dit soort gevallen,maar ik vindt het schandalig en die man moet zijn ogen uit zijn kop schamen dat hij dit doet.1 voor de hond zelf en ten 2e voor de buren.Ik heb een pup en ik ben haar soms een uurtje nu alleen aan het laten.Maar aangezien ze jankt in de bench laat ik haar in de kamer om niemand tot last te zijn,want dan jankt ze niet.Dat hij zulke goede buren heeft mag die man toch wel eens gaan beseffen.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Poeh Marleen, dat zijn (harde) duidelijke woorden. Ik had meer tips verwacht om Coco rustig te houden. Ik vind wel dat je gelijk hebt, maar het zijn dan weer net je buren, waar je op goede voet mee wil blijven. 's Morgens mag de hond even in de (kleine) tuin om snel zijn behoefte te doen. De wandeling (1 keer per dag om 18.30 uur dus) duurt vaak niet langer dan een half uur. Dit alles door puur tijdgebrek. De buurman zegt dat de hond pas wil plassen tijdens die enkele wandeling, dus ziet hij geen reden dat ik de hond tussentijds uit laat. Misschien trek ik het me te veel aan, maar ik vind het ook erg balen dat Coco er zo verschrikkelijk opgefokt van raakt. Of moet zij er maar gewoon aan leren te wennen?

Ik vind het moeilijk om de buurman hierop aan te spreken, dus probeer ik de oplossing te vinden in het trainen van Coco, maar dat valt niet mee, Coco is nog erg jong en dit heeft gewoon een slechte invloed op haar. Daar baal ik enorm van!

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ik zou toch eens je buurman er op aanspreken, dit veroorzaakt overlast en je kunt het melden bij de politie.
Nyx kan ook niet goed alleen zijn en huilt en blaft ook veel. ik heb het er wel eens met de buren over. Ze vinden het niet erg, omdat het maar af en toe is. Meestal ben ik of mijn vriend wel thuis.
daarnaast kan veelvuldig blaffen de keel irriteren, waardoor de hond vatbaarder is voor kennelhoest (ook als je hond is ingeent voor kennelhoest, kan de hond het krijgen)

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Ik kan wel meegaan met Marleen. Maar ik begrijp wel dat je geen ruzie wilt met je buren. Ik zou toch nog eens een gesprek aan gaan met de buurman over het tussendoor uitlaten van zijn hond. Of de hond met een uitlaatdienst mee laten gaan. Hangt natuurlijk van de hond af of hij sociaal is met andere honden.
Ik kan me wel voorstellen dat dit voor jouw hond moeilijk is...die hoort dat de hond van de buren zich niet lekker voelt alleen thuis.
De oplossing ligt wat mij betreft in een gesprek met de buren en niet bij jouw hond.
Voor jullie niet leuk al dat gehuil...maar ook zeker voor de hond niet.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik denk dat het lastig is je eigen hond rustig te houden als er naast de hele dag geblaft word.

Je moet het ook bekijken vanuit die hond.
Hij zit de hele dag alleen, bang voor misschien wel bijna alles.
Zou goed mogelijk kunnen zijn als hij maar 1 keer op een dag buiten komt en nergens aan gewend is.
Die hond zit de hele dag in de stress.
Hartstikke zielig!

Ik zou dus ook gewoon netjes aan bellen bij de buren.
Aangeven dat je eigen hond er ook heel onrustig door is en op een nette manier dat een hond niet de hele dag alleen gelaten kan worden.
Je zou dan ook nogmaals direct kunnen aanbieden om 's middags met de hond te gaan wandelen en uitleggen dat wandelen niet alleen is om de behoefte te doen.

Ik denk dat het erg lastig word om je eigen hond daar aan te laten wennen.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Dank je Marloes, ik vind het alleen zo moeilijk om de buurman hier op aan te spreken. Ik heb buiten het geblaf en gejank van de hond super buren, ik hoor ze verder nooit. Ik heb onder bedekte termen weleens iets gezegd en mijn hulp aangeboden, maar dit werd weggewuifd. De hond is het al 10 jaar zo gewend.... Alleen is nu de gezinssamenstelling bij de buren veranderd en wordt hij nog steeds te weinig uitgelaten, maar is hij ook veel vaker alleen. Het gezondheidsaspect kan ik natuurlijk wel een keer ter sprake brengen.

Anita, Het gehuil is voor mij "te doen", hoewel ik er af en toe nerveus van word als ik geconcentreerd moet werken. Het is vreselijk zielig voor de buurhond, maar mijn zorg ligt ook bij Coco.

Bianca, het is inderdaad zielig, hoewel ik denk dat hij voldoende gesocialiseerd is om naar een uitlaatservice te gaan. Ik heb al veel geprobeerd om Coco hier mee om te leren gaan, maar dat is inderdaad erg lastig. Ze voelt de stress van de buurhond aan, ik kan ook horen aan de geluiden die hij maakt of hij alleen thuis is of niet. Coco voelt dit waarschijnlijk feilloos aan.

Toch had ik op tips gehoopt waarmee ik Coco kan helpen, maar jullie zijn toch allemaal van mening dat de oplossing daar niet ligt. Ik zal dan toch maar moeten proberen de buurman te overtuigen, hoewel ik dat heel erg lastig vind.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Zeg dan tegen je buren ...jullie zijn super buren ik hoor jullie nooit!...behalve de hond....ect
Vraag of ze dit weten en hoeveel last jullie van het gehuil hebben...(en wat als 1 v/d buren het zat is en naar politie belt?
Heb je wel eens overwogen ,om af en toe zelf de hond mee op sleeptouw te nemen?(weet dus niet of dit een optie is)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Het enige dat ik kan bedenken is met Coco 'relax on a mat' oefenen.

http://www.dogsandbabieslearning.com/wp-content/uploads/2012/04/Relax_on_a_mat.pdf

Eigenlijk moet je haar leren het te negeren, lijkt me moeilijk. Stiekum een DAP verstuiver bij de buurman neerzetten zou ook nog kunnen... Weten de buren dat hun hond zoveel jankt? Kun je het opnemen wat er gebeurt en terug laten horen? Vaak werkt dat beter dan alleen een verhaal vertellen. Ik zou balen als een stekker als mijn twee manmem zaten te janken overdag, maar als ze stil zijn als i weg ga en stil als ik terug kom, vertrouw ik er ook maar op dat het goed is. (Gelukkig houdt onze lieve buuv een oogje of beter gezegd oortje in het zeil en laat ze het weten als er iets 'raars' is...

Mireil.e

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik bedoel het ook niet zo zwart-wit hoor,maar ik kijk met de kids wel eens naar bonje met de buren en dan denk ik ook vaak:waarom moet er eerst een heel team aan te pas komen om tot een oplossing te komen??
Je hebt er zelf nu de stress van samen met je hond.Daar woon je toch niet voor in de huis??Ik zou er wel heen gaan.desnoods met een hondenpakkketje met wat kluifjes voor de hond en een kaart waarop je zet dat je de hond iedere middag mee wil nemen voor de wandeling.Als hij dat dan nog weiger,dan zeggen dat je wil dat hij gebruik maakt van de uitlaatservice,want jij lijdt er ook onder.Hij is toch een goede buur,dus proberen waard toch?Onzin om de oplossing bij jezelf te zoeken met je hond.de hond van de buren zal heel blij zijn wanneer die uitgelaten wordt lijkt mij;-)

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Kan je de buurman niet vragen of je zijn hond af en toe mag lenen om samen te laten spelen/wandelen met Coco. Dan zeg je dat Coco erg zenuwachtig wordt van het geblaf en dat je haar wil laten socialiseren met hun hond.

Zo doe je net of jouw hond wat mankeert en stoot je hun niet voor het hoofd maar is er wel een mooie oplossing.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

1 keer per dag uitlaten? Nou sorry hoor, ik denk dat jij veel te goed bent voor je buren. Wat zielig voor de hond van je buren, dat beest heeft kennelijk geen leven. Ik heb trouwens ook nooit gehoord, dat een mens zijn/haar hond maar 1 keer per dag uitlaat. Ik snap best dat mensen tijdgebrek hebben, maar daar hoeft je huisdier niet onder te leiden. Momenteel ben ik ook alle dagen thuis, en straks is het de bedoeling dat ik een opleiding ga volgen, maar onder geen beding, blijft Kyra langer dan 6 uur thuis. Dan betaal ik me wel scheel aan een goede uitlaatservice en oppas of een goed pension. Bovendien is het ook nog eens waardeloos voor je eigen hond, kennelijk heeft de hond van je buurman energie voor tien, anders blaft hij/zij ook niet veel. En ik zou de dierenbescherming inlichten. Mensen die geen tijd willen vrijmaken voor hun hond of de hond niet uitlaten of een goede oplossing daarvoor willen vinden verdienen geen hond. Dat is gewoon pure dierenmishandeling...

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Roos, ik heb al aangeboden de hond mee te willen nemen, maar de buurman vindt het niet nodig.

Janouk, dat is zeker een mooie oefening. Ik moet er nog even helemaal induiken, want het is een heel verhaal. Het opnemen is ook een goed plan. Misschien is het wel zo dat ze het zelf niet echt doorhebben. Ik probeer Coco te leren het te negeren, maar dat lukt maar deels. Ze staat meestal totaal opgefokt voor het raam en dan merk ik wel aan haar dat ze dan na enig geblaf en goed rondkijken ook denkt "wat is er nou?".

Marleen, ik zocht inderdaad de oplossing bij mezelf, omdat ik niet wil klagen bij mijn buren en ik dacht misschien moet Coco het maar leren negeren als het mogelijk is. Maar aan jullie reacties te merken is dat toch erg moeilijk.

Dali, ik wil de hond echt graag meenemen. Hij gaat goed samen met Coco. Coco is ook zeer sociaal, dus geen probleem. Alleen ik moet de buurman hiervan zien te overtuigen.

Marit, dat ben ik wel met je eens. De hond mag in de tuin als er iemand thuiskomt. Helaas is er van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot ergens in de namiddag niemand thuis. Langer dan 6 uur is dat wel. Deze hond kan daar dus niet tegen. Is ook niet zo gek.

De enige oplossing ligt dan toch maar bij een gesprekje met de buurman, vooral in het belang van beide honden.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Vooruit ga ervoor en laat ons weten hoe het gesprek is verlopen.wij duimen;-)

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

er is wel een verschil tussen je buurman vertellen dat zijn hond jankt en klagen.
Tenslotte, je buurman weet van niks want hij is niet thuis.

Net hoe je het brengt.
Je zou ook eventueel opnames kunnen maken van het geluid als "bewijs".

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Marleen, ik heb het bij het avondeten thuis nog even besproken en ga het toch met de buurman bespreken. Ik had eerder wel uitlaathulp aangeboden en gezegd dat ik de hond zo zielig vind, maar heb toen niks gezegd over janken en blaffen. Ik ga dat nu dan toch maar doen en ik zal laten weten hoe de buurman hier op heeft gereageerd.

Janine, het is wel duidelijk dat de oplossing bij de buurhond/buurman ligt, dus zal ik deze week hem erover proberen te spreken.

Jullie reacties hebben mij wel gesterkt, want ik richtte mij eerst meer op het trainen van Coco. Dat is erg moeilijk in deze situatie en zeker voor zo'n jonge hond.

Myrthe (Gast)

Ik ben in ieder geval benieuwd hoe het afloopt. Nodig ze anders uit om het zelf te komen beluisteren,mochten ze het niet geloven 
en inderdaad is 1 keer per dag uitlaten wel erg!
Zoveel moeite is het toch niet om voor je werk en bij thuiskomst te gaan en ook voor het slapen gaan.
Maargoed dat is natuurlijk de mening van ongeveer iedereen.. 
Sterkte en Succes ermee

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: van mij!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^