Tips voor de husky. :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

Hallo

Nog eventjes en dan kan ik mijn kleine man ophalen. Het is een bruine husky en zijn naam is Bailey en ik ben ZO verliefd.
Ik heb me heel goed ingelezen over de husky en weet hoeveel energie ik erin zou moeten stoppen, maar ik ben bereid om dat allemaal te doen. Ik werk zelf ook niet dus ben de heledag samen met pupje.

Ik heb vaker mee gelezen hier op hp en ik ben hier dus ook niet voor commentaar Ik heb geen zin om mezelf iedere keer te moeten verdedigen........ Ik snap dat iedereen zich zorgen zal maken of iets omdat er heel veel husky's worden gekocht omdat ze zo mooi zijn, maar na hooguit een jaar weg moeten omdat ze zich niet hebben verdiept in het ras en ze hun hond gewoon niet meer aankunnen. Maar zit niet op dat soort commentaar te wachten.. ik wil gewoon leuke en goeie tips hebben van mensen die zelf een hus in huis hebben of hebben gehad. Het is niet het eerste hondje voor ons, dus enige ervaring heb ik al met een pup.

Leuke tips & goed advies zijn altijd welkom :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips voor de husky. :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Ik heb geen hus.
De enige tip die ik kan geven die eigenlijk voor iedere pup geld: veel geduld ;-)
Niet je boosheid of frustratie uiten maar koel blijven, hoe vervelend ze ook kunnen zijn O-)
Ik wens je veel plezier en succes met je nieuwe pupje!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Blijven lachen!! Zelfs als het niet meer om te lachen is...

Ik heb geen hus, wel een heidewachtel... Vele malen minder moeilijk dan een hus, maar man.... Wat heb ik het soms vervelend gehad. En dan hielp het mij ontzettend als ik lachte om de stomme dingen die hij dan weer deed...

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

Thnx!;-)

honden page profiel Ellen, Shadow, Lilly en FlameEllen, Shadow, Lilly en Flame

honden foto van Ellen, Shadow, Lilly en Flame

Heb hier een pup (border collie) die heeft het behang van de muur getrokken! En toch moest ik zo lachen omdat hij er zo trots mee door het huis liep te rennen...en ach...behangen doen we wel weer overnieuw. Je moet gewoon veel geduld hebben bij de kleine boef en dan met de goeie training en consuquentie moet dat toch helemaal goed komen?! :-) Alvast veel plezier! geniet ervan!

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

" Heb hier een pup (border collie) die heeft het behang van de muur getrokken! En toch moest ik zo lachen omdat hij er zo trots mee door het huis liep te rennen...en ach...behangen doen we wel weer overnieuw. Je moet gewoon veel geduld hebben bij de kleine boef en dan met de goeie training en consuquentie moet dat toch helemaal goed komen?! :-) Alvast veel plezier! geniet ervan! "

hahahaha dat heb ik hier met mn rode kater gehad, gelukkig hebben we nog niks vernieuwd dus dan maakt het niet zoveel uit hihi..

succes met jullie puppywuppy ;-)

honden page profiel Ellen, Shadow, Lilly en FlameEllen, Shadow, Lilly en Flame

honden foto van Ellen, Shadow, Lilly en Flame

hhahaa! komt goed! :P dankje! jij ook

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hier geen husky, maar wel twee malamutes.
De ene was een draak van een pup, de andere het vrolijkste, schattigste en meegaandste drolletje dat je je kan voorstellen, heb dus beide uitersten van het puppy-zijn in huis gehad ':-)Maar ook het draakje groeide uit tot een allerallerliefste, fantastische, heerlijke vriend, dus... wijze les: denk niet te snel: oh jee... wat heb ik nu in huis gehaald! Hahahaha! Het komt allemaal goed!


Nog een tip: wacht niet met laten loslopen tot ie ouder is, begin ermee vanaf dag 1 en doe samen leuke dingen in het bos. Zo leert ie spelenderwijze op jou te letten. Geen garantie dat ie op latere leeftijd toch de benen neemt (het zwerven zit 'm in het bloed), maar 't geeft je wel de meeste kans op slagen.

En verder: geniet ervan, niks zo heerlijk als bij het opgroeien al die verschillende karaktertrekjes te zien opkomen, uitgroeien, je hondje beter en beter te leren kennen en samen een heerlijk leven tegemoet te gaan. Een portie humor zal bij een Husky zeker helpen... ;-)

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

nee loslaten doen we gelijk.. weet dat het 'weglopen'  in de husky zit.. we gaan er gelijk mee oefenen thnx! ;-)

honden page profiel Mich lardotMich lardot

honden foto van Mich lardot

gefeliciteerd, ik heb er 1tje uit het asiel gehaald en zou haar niet meer willen missen, met al wat ze uitsteekt erbij,ja geduld zal je moeten hebben, maar hoe kan men kwaad zijn op een hond die zo slim is en aanhankelijk, ons zazoo heeft ook planten verplant,ging vissen in de vijver,wil nu met de sneeuw helemaal niet binnen, behalve als het is om in de zetel te liggen, nu zeker ze een niet geplant nestje heeft van 7, en ik zie zo welke de husky trekken hebben en welke zoals onze halve border zijn, dus zeker niks laten rondslingeren want ze vinden het toch,om later met een zeer ontschuldige snuit in de zetel te liggen van IK HEB HET NIET GEDAAN have funO-)

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

gelijk beginnen met kvv/barf!!

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Wat ontzettend leuk een husky! Ik heb zelf geen husky maar lijken me ontzettend leuke/lieve/energieke honden. Tip: laat je niet gek maken, blijf geduldig en beloon goed gedrag. Even doorbijten misschien de eerste tijd ;-)

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

jaaa echt superleuk! kan ook echt niet wachten.. thnx voor de tips hihi;-)

honden page profiel Linda201Linda201

honden foto van Linda201

Heel veel plezier met je puppy. Het is vermoeiend maar zo leuk!Wij hebben 5 maanden geleden onze pup mogen ophalen en ook ik had mij erg goed ingezelen. Misschien een beetje te goed....ik maakte me overal druk om, omdat onze pup het net anders deed dan in het boekje;-). Erg onzeker werd ik ervan. Gelukkig heb ik het los kunnen laten en het is me tot nu toe enorm meegevallen! 

De puberteit staat ons natuurlijk nog te wachten, maar op puppycursus gaan heeft goed geholpen. Ook de tip om vrij snel al naar het bos te gaan vond ik een goede. Wij hebben gewacht tot de tweede inenting maar het loslopen gaat tot nu toe echt super, ondanks dat er op internet bijna overal wordt gezegd dat een akita niet los kan lopen. Het is daarnaast ook erg goed voor de socialisatie!!

succes en heel veel plezier gewenst!!

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Heb zelf geen husky maar wel een andere poolhond. Mijn advies? In geval van fratsen aller soorten: breathe in, breathe out! En word dan zennnnn, indien mogelijk...... Probeer ook slimmer te zijn dan je hond (echt niet altijd vanzelfsprekend). O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Van harte gefeliciteerd met je pup, naar mijn mening is het allerbelangrijkst het genieten van elkaar en elkaar gaan leren kennen en vertrouwen.

Hier nog een leuke link over pups en jonge honden, maar waarschijnlijk ken je die al:-D

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

op youtube zijn ook leuke aandachtspelletjes te vinden om samen met de pup te doen

http://www.youtube.com/watch?v=aTSuPk2Ccjo

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

OOOHH WAAT LEEEEEUUUKK!!!  hier twee hussen . 1ntje waarmee je alles kan doen . en eentje waar helemaal niks mee te beginnne valt hahah . mijn zwarte husje is een beetje onzeker. maar wel ontzettend lief hoor. ze kan alleen niet loslopen . mijn bruine haarbal is mijn lieverdje. helemaal gek ben ik met dat beestje. hij kan wel loslopen . 
en hij is super slim hij leert super goed . is altijd vrolijk . en knettergek . ik heb persoonlijk met hem ook veel meer een band dan met haar. mijn zwarte heeft veel meer en band met mijn vriend. die wordt altijd helemaal ondergezoen :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

Tip: Verwacht absoluut geen hond die perfect zal kunnen loslopen, altijd naar je zal luisteren, nooit zal trekken aan de lijn, perfect uren lang alleen thuis kan blijven en dat je buren nooit zullen klagen i.v.m. geluidsoverlast. Natuurlijk zijn er (een gering aantal) gehoorzame en brave husjes, maar je weet niet hoe de jouwe zal worden, maak je dus maar klaar voor het ergste om toekomstige teleurstellingen te vermijden. ;-)

Begin zo vroeg mogelijk met loslopen en zorg dat je interessanter bent dan de omgeving, het jachtinstinct is echter wel heel groot waardoor een goedluisterende pup in de pubertijd helemaal kan omslaan naar een terrordog die buiten steeds maar op jacht wilt. 

Maak je huis puppy-proof. Geen rondslingerende kabels, een veilige plek waar de pup zich terug kan trekken voor de rust (mand, dekentje, bench), duidelijke regels over waar de hond wel en niet mag komen etc.

En wat er ook gebeurt, keep smiling! Luistert hij weer eens niet? Tja, het is nou eenmaal een eigenwijs ras. Is die schoen nou alweer kapotgekauwd? Vooral tijdens het wisselen van de tandjes is het handig wat kauwspeeltjes in huis te halen. 

Na ongeveer een jaar kan je er lekker mee gaan fietsen of steppen, een goede en leuke manier om overtollige energie kwijt te raken. Veel plezier en succes met je pupje!

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

thnx, daar heb ik me idd ook al op voor bereid! loslopen doen we gelijk(eerst moet het weer wel een beetje mee zitten.. denk toch dat de sneeuw nog iets te koud is voor de kleine haha) en verder is het an pupvriendelijk hier in huis dus dat zit helemaal goed

THNX!;-)

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Wat een lief doetje! hier ook een husky...Mijn tip: bereid je voor op een tweede hond, want als je eenmaal een husky hebt volgt al snel het zeer resistente en besmettelijke Husky Virus!!;-)

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

hahahaha ow jeej.. nou ben benieuwd hihi;-)

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Wat een knapperd!! Mooi masker ook! Veel plezier met je pupseltje!

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

ja mooi is hij he ben er helemaal verliefd op.. de laatste dagen gaan zoooooo langzaam

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Wat een lief doetje! hier ook een husky...Mijn tip: bereid je voor op een tweede hond, want als je eenmaal een husky hebt volgt al snel het zeer resistente en besmettelijke Husky Virus!!;-) "

Haaaaahahahahaha, ja dat is zo! Kijk maar in de poolhonden, sledenhonden of malamute-club: zoveel zijn er bezweken en hebben er nog eentje (of meerdere) bij.
Ik heb mezelf gevaccineerd tegen het vreselijke 'malamutitis', wij blijven bij twee!

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Onze pupsels gingen toen ze ruim drie maanden oud waren al een lang weekend mee naar de sneeuw en toen ze bijna vijf maand waren al een week. Ze kan echt al buiten in de sneeuw lopen hoor, ze zijn 'tough' :-)

Mijn tip; begin al heel snel met aanleren vanniet trekken aan de lijn en niet opspringen.

Belangrijkste; geniet nu ze nog zo klein en schattig zijn, ze zijn zooo snel groot!

Mireille

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

oooooow dus ik kan gewoon al mooie puppy sneeuwfotos maken hahaha.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  loslopen doen we gelijk(eerst moet het weer wel een beetje mee zitten.. denk toch dat de sneeuw nog iets te koud is voor de kleine haha "

Toen Nanu bij ons kwam, was het die koude lange winter van 2010. Wekenlang sneeuw! Meteen buiten, hoor, 't is een poolhond.
Enige nadeel: de socialisatie met bepaalde andere dieren ging niet goed: er stonden namelijk helemaal geen paarden, schapen e.d. in de wei, die stonden allemaal ergens op stal. Dat zullen we geweten hebben: ze heeft altijd een erg euh... bijzondere intersse gehouden voor de dieren die ze niet van pup-af gezien heeft.

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

;-) hier is een manege om de hoek.. komen ook altijd paarden voorbij lopen.. maar ik ga idd dan gewoon lekker naar buiten met de pup.. tis idd een poolhond haha mja lijkt me zo kooooudddddd hahahah

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo bailey

een husky is een prachtige hond,ik heb er jaren mee sledehonden wedstrijden,gelopen,en dit tot mijn aller te vredenheid,maar je moet een ding niet vergeten,en dat is, dat het ook weglopers zijn,als ze maar een klein gaatje zien dan kunnen ze vertrokken zijn,en dat vooral als ze nog klein zijn,voor de rest zijn het prachtige honden,en dat zeker in de wedstrijd sport,ik wens je er veel succes mee

grt hans mast

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Oh ja, nog even een aanvullen op het buiten lopen nu met de sneeuw: denk wel aan de pekel! Er wordt zoveel zout gestrooid, dat kan invreten in de voetzooltjes. Dus zoveel mogelijk die pekelplekken vermijden, of bij thuiskomst meteen de voetjes even wassen.Maar sneeuw = leuk!!!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips voor de husky. :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^