Help! Puber neemt het huis over!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hahaha nee hoor, zo erg is het niet, maar ik heb wel advies nodig.

Binky heeft er behoorlijk een handje van om eens even flink in broekspijpen te hangen.. Natuurlijk weten we dat hij dan aandacht wil. NU we dat weten uit een eerder topic van mij, proberen we hem af te leiden met een speeltje. Alleen als we dit doen, heb ik het idee dat we hem dan de aandacht geven die hij vraagt.

Nu doet hij het echter ook bij anderen. Hij gromt en blaft (speels, zonder agressie) en bijt in de broek of hand als ie erbij kan, en buigt door zn voorpoten in de speelhouding. Hoe kunnen we dit even corrigeren? Ook als we een poos met hem spelen en ermee stoppen, grijpt ie je broekspijp. Wat moet ik op zo'n moment doen? Als ik blijf staan, bijt hij m'n kuiten aan gort. Als ik wegloop hetzelfde. Dan.loop ik naar de gang en dan kom ik poosje later terug en gebeurt het opneiuw! :p
En wat moeten de andere gezinsleden doen als eem van ons de pineut is?

En als je nog tips hebt om de puberteit door te komen........ :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Puber neemt het huis over!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

" En als je nog tips hebt om de puberteit door te komen........ :-D "

Blijven lachen;-);-)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

behang + lijm = opgelost!!!
nee ik ga bij mijn drukke pup even een extra blokje om... (energie aftappen)
en daarna moet er verplicht gerust worden
(dat blokje om is ook om zeker te weten dat er geen pipi of numbro II moet..)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Doen we ook!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Hoe wordt er gespeeld, hoeveel rust krijgt je hond? Hoeveel loop je met je hond.

honden page profiel Annika & BinkyAnnika & Binky

honden foto van Annika & Binky

Binky krijgt 4 wandelingen per dag tussen de 20 en 30 minuten.
Hij slaapt smorgens 2 uurtjes en vanmiddag heeft hij 2 1/2 uur geslapen. Na de wandeling gaat hij even op een botje kluiven, of even spelen en daarna begint zn pubergedrag......

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Hoeveel rust krijgt je hond. Hoe lang speel je met de hond? Wat voor soort spel is het waardoor hij in de broekspijpen hangt.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ik persoonlijk zou eens hard en duidelijk foei roepen, waarbij je ook een assertieve houding opzet en hem vervolgens op zijn plaats te zetten met een duidelijke, blijf!, erachter.
Vaak komt dat duidelijker over dan leuk met een speeltje wapperen.

Tja ik geloof niet zo in de puberteit, ik geloof wel in consequent, strak en duidelijk opvoeden, hoe duidelijker jij bent des te makkelijker word de hond.
En dat is echt niet dat ik mijn honden als een commedant mijn honden sta te drillen, maar wel heel duidelijk de grenzen aangeven.

Tegenwoordig hoef ik alleen nog maar 'goed zo' te zeggen en 'klaar!' de honden zijn inmiddels alles al zo gewoon.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik ken je pijn haha, hier ook een puber die met name de laatste week erg puberaal is. Op de bank zitten, post jatten in de hoop dat we erachteraan gaan.
Meestal als Luan een beetje doorslaat en na 1 of 2 waarschuwingen niet stopt laten we hem even 'afkoelen'  in de bench. Vaak is hij dan toch te moe en gaat hij na 10 minuten verongelijkt zitten kijken lekker slapen

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Dank je wel Fay, voor je antwoord!

We gaan het zeker eens proberen!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Je hebt een terriertje, ik heb weken gezeten met een schotze terrier die mijn plantenbakken aan het uitgraven was, was ook zo'n drama, maar de aanhouder wint.
Ze zal wel gedacht hebben, onder elke boom woont een konijnen familie dus vast ook wel in de plantenbak en hoppa dan ging ze weer graven

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Het is geen Terrier, maar gedraagt zich wel zo..

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

hahaha als ik zo je foto zie denk ik aan een westy, mijn fout

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Oude broek aan trekken en gewoon lekker negeren. Dat was voor ons de sleutel tot succes, wij hadden ook zo'n krokodil. Geen enkel ledemaat was veilig. Niet mopperen of snauwen, negatieve aandacht is ook aandacht. Loop weg als hij dit gaat doen, negeer hem volledig, doe net of hij niet bestaat. Laat hij even los, ook al is het maar 1 of 2 seconde, draai je dan om en beloon hem in overvloed. Bij visite gewoon in de bench of mand zetten als hij zich zo gedraagt, komt hij zijn mand uit dan oppakken en terug zetten. Je moet dit 300x herhalen maar ooit gaan ze het begrijpen. En vooral blijven lachen inderdaad!

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Mijn maltezertje Quincy deed het ook, nu soms nog zelfs ;-) (hij wordt 2). Ik weet niet meer hoe ik het heb opgelost, maar het is vanzelf over gegaan. ;-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Je schrijft dat je een poos speelt, wat voor spel speel je met de hond?

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Het commando nee aanleren. Iedere keer als hij in je broekspijpen gaat hangen zeg je nee, zodra hij stopt beloon je hem door even met een speeltje te gaan spelen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Kinderen aanwezig in het huis.??...mischien..

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

plantenspuit bij je houden en zo gauw die in de broekspijpen gaat hangen even op zijn gezicht spuiten en nee roepen, helpt meestal al heel snel.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Krijgt Binky genoeg mentale uitdaging?
Daar worden de honden hier allemaal heerlijk rustig en voldaan van :-)

honden page profiel Annika & BinkyAnnika & Binky

honden foto van Annika & Binky

Het commando Nee, kent hij heel goed, maar als je aan het puberen bent heb je bananen in je oren en negeert hij echt dit commando... Hij gaat alleen maar meer door met bijten.
We zijn met zn vieren thuis, geen kleine kinderen....
Plantenspuit!? .... Hmmm...

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Ik heb ook disc's liggen. Met de juiste timing werken ze perfect.Hond knaagt aan stoelpoot? Ik gooi naast hem de dics zonder dat hij her ziet dat ik ze gooi. Soms nog eens als ze weer begint te knagen en dan is het bijten weer verleden tijd.
Dit gebruik ik alleen als andere dingen niet lukken of onvoldoende. De disc hebben ze nog nooit aan kunnen snuffelen en zijn een magisch iets. 

Eigenlijk is het een kwestie van vol blijven houden.

honden page profiel HopeHope

Het is de leefdtijd dat de hond druk maakt en speels. Ik heb het ook meegemaakt. De handen (pootjes) werken als een bokser, spullen kapot bijten en her en der slepen.
Mijn tip is : als ie iets verkeerd doet, aankijken en dan je hoofd schudden, niet de stem gebruiken.
Als het goed fout is: foei! stem naar beneden, een baard in je stem.
Een andere tip is met de hond gaan rennen om de overmate aan energie te doen verbranden, de hond is dan rustiger en tevreden. De hoeveelheid energie is niet prettig voor de hond, dat leidt tot frustatie. Na een lekker lange wandeling (niet de hond oververmoeien) kan je focussen op de hond trainen ( of wanneer de hond al een beetje moe wordt, kan je trainen want dan is die minder afgeleid door omgeving en flink de kerel/meid uit te hangen.
Of vol geduldig wachten tot de tienertijd voorbij is. Kleine honden blijven minstens tot 2 jaar leeftijd puppy gedrag houden. Grote honden gedragen zich eerder volwassen dan de kleintjes.
Als de hond hapt naar de hand, niet de hand om hoog houden/ naar boven trekken, want dan kan het drie betekenissen hebben:
- a: men geeft op en laat de hond winnen, want men trekt zich terug (omhoog in dit geval)
- b: hand heffen is als het ware de hond willen slaan, als een stok waardoor de hond zal reageren op de uitdaging (tenzij de hond bang is omgeslagen te worden, dan wordt de hond bang en kruipt ineen, wat niet goed is voor de geest van de hond)
-c: de hond wordt uitgedaagd om hoger te springen (het wordt geassocieerd met een uitdaging verder te spelen).
Het beste is te zeggen: nee, foei of laat dat. De hond laten zitten met de commando en dan belonen met een aai of lovende stem.
Hoop dat ik een beetje heb kunnen helpen.
Succes.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik heb er ook zo één gehad die dat in zijn jongere jaren deed. Ik heb er destijds zelfs een GT bij gehaald, omdat ik het gedrag zelf niet omgebogen kreeg. Wat was bij hem het geval? Hij was een hond die totaal niet overweg kon met enige vorm van verwennerij. Iets wat wij niet eens als verwennerij zagen. Enkele voorbeelden, zijn bal rolde onder de kast, wij stonden op en pakte zijn bal. Hij tikte met zijn nagel tegen de tuindeur, wij stonden op en lieten hem buiten. Hij lag met zijn botje op de bank te knabbelen, zijn botje viel op de grond en wij raapte het op en gaven het terug! Nou dat soort dingen mochten we dus absoluut niet meer voor hem doen, want door dit soort dingen voelde hij zich een heertje en die taak kon hij absoluut niet aan, waardoor hij zich soms flink kon misdragen! Ook met speelgoed kregen wij direct de opmerking dat hij te veel speelgoed had. Het moest achter slot en grendel in de kast. Alleen als wij met hem wilde spelen, kwam het tevoorschijn. Wilde we stoppen, dan weer in de kast. Trekspelletjes mochten we hem nooit laten winnen. Verder moesten we hem zo min mogelijk aandacht geven op momenten dat hij bv naar onze kont of broekspijp hapte. Gewoon omdraaien, stokstijf gaan staan en niets zeggen. Dit hielp bij Morris niet altijd, want hij kon soms door gaan! We pakte hem dan altijd op en zette hem voor een time out in de keuken. Dit allemaal zonder iets te zeggen en zonder hem aan te kijken. Gewoon 0,0 % aandacht! Want negatieve aandacht, is ook aandacht. Na 5 minuten werd hij weer in de kamer gelaten. Ging hij weer door met zijn gedrag, dan ging hij weer zonder pardon in de keuken. Verder moesten wij zijn positieve gedrag nog meer gaan belonen! En zijn naam alleen gebruiken in combinatie met iets positiefs. Het heeft even geduurt, maar hij kreeg toch vrij snel door dat het geen zin had om zich zo te gedragen. Het is wel erg vervelend als je bezoek krijgt en je hond ineens bij het bezoek aan de broek hangt of in handen hapt....Ook al is het misschien speels gedrag, ik vond het destijds maar niets! Vandaar dat ik er ook een GT bij gehaald heb. ;-) Ben blij dat ik dat gedaan heb, want zij heeft toch dat circeltje kunnen doorbreken :-) Anders hadden wij hem altijd op zijn wenken bediend en was het misschien wel een keer mis gegaan...

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik denk ook niet dat afleiden veel zin heeft. Het kan wel dat het teveel is voor de hond. Mijn vragen zijn helaas verdwenen maar het is belangrijk om te weten wat voor soort spelletjes je doet met de hond. Je schrijft"als je een poos gespeeld hebt en stopt het bijten erger wordt. Ik denk dat je dan te lang speelt waardoor je hond over prikkelt is geraakt.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik zou m gewoon geen aandacht meer geven wanneer hij er om vraagt, ook niet met een speeltje wapperen...
Als hij echt door gaat gewoon een goede foei of nee zeggen. en m inderdaad op zn plek laten blijven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Puber neemt het huis over!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^