Natuurmiddelen om vlooien te voorkomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Natuurmiddelen om vlooien te voorkomen? Poll

Niks (4)
 
Een natuurlijk middel (14)
 
Een pipetje (8)
 

Wat gebruik jij om vlooien te voorkomen?

Niks
Een natuurlijk middel
Een pipetje

honden page profiel HopeHope 3 doggies

" Is er ook nog iets tegen vlooien als er al vlooien aanwezig zijn? "


Ecostyle Spray of shampoo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Natuurmiddelen om vlooien te voorkomen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HopeHope 3 doggies

" Mijn hond komt 3 of 4 keer per week bij de dierenpension, lijkt me niet verstandig om haar niet te beschermen tegen vlooien ofwel ?? "


Ik denk dat het inderdaad wel verstandig is wanneer de vlooien-seizoen weer is begonnen. In de winter heb ik nog geen vlooien gevonden bij mijn hond, maar vanaf april t/m oktober wel af en toe. UIteraard zal de staat waarin de pension wordt gehouden en de omgeving waarin de honden worden uitgelaten van belang voor de mate van besmetting van vlooien.

honden page profiel LenteLente 3 doggies

honden foto van Lente

Ik heb vaak gehoord dat honden knoflook kregen. Zowel vers als in tabletvorm. Dit schijnt te werken.

Uit ervaring kan ik niets zeggen. Ik heb 5 honden gehad, maar nog nooit een vlo.

honden page profiel Barbara, Vos, Quin en BooBarbara, Vos, Quin en Boo 3 doggies

honden foto van Barbara, Vos, Quin en Boo

1x hebben we hier heel erg veel vlooien gehad, toen wel met pipetjes gewerkt, en andere spray voor op de manden en eigenlijk het hele huis.
Kwamen er toen maar niet vanaf.

Nu geef ik vos altijd schapenvet/knoflook bonbons en karnemelk en geen vlo meer gezien na die vlooien plaag.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik heb mijn meiske al gedruppeld met Petvital Verminex.
Soort kokosolie in flesje dat je over de hele vacht kan doen.
Geen vlo zien springen maar zag haar wel krabben en was er volgens mij net op tijd bij.

honden page profiel belangstellingbelangstelling 3 doggies

honden foto van belangstelling

Een natuurlijk middel tegen vlooien.
Als er al vlooien zijn gebruik ik altijd Get Away shampoo van Dog's Stuff. Deze tast de buitenste laag van de vlo aan waardoor hij dood gaat.
Maar n natuurlijk middel om de vlo te weren.....geen idee of dat dan ook echt werkt. lijkt mij n lastig verhaal. Wat ik tot nu toe heb gebruikt werkte in iedergeval niet.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Dat is mijn ervaring ook belangstelling. Dat het natuurlijke spul goed is om te voorkomen maar als ze er eenmaal echt goed onderzitten...

honden page profiel Ingrid, Lindy en LishaIngrid, Lindy en Lisha 3 doggies

honden foto van Ingrid, Lindy en Lisha

Ik lees hier regelmatig over knoflook en karnemelk tegen vlooien maar hoeveel geef je dan. Ik heb twee vlinderhondjes van 3,4 en 2,6 kg.

xxx

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Advantix, Frontline ed. zijn pure chemie. Dierenartsen adviseren deze producten zelf, omdat ze er veel aan verdienen. Dus zullen ze deze producten ook willen verkopen. Ik geef toch liever middelen zonder chemie, op natuurlijke basis. Ik neem niet eens het risico, want de verhalen dat Advantix wel de bloedbaan ingaat, zijn legio. Het verhaal van de doodzieke hond en stervende kat, beide dieren van een baasje van Hondenpage die behandeld werden en in aanraking kwamen met Advantix, staan me nog helder voor de geest en tonen zondermeer aan, dat het troep is. De dierenarts verdiende er goed aan, eerst aan Advantix, naderhand aan de dure behandelingen om de beide dieren beter te maken. Dat is pas klantenbinding !

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

denk dat niemand voor chemie is, maar als er echt een vlooienplaag is ?

de grootste plaag is de omgeving, die moet aangepakt worden, en met middelen die direkt vlooien en alles wat daar mee te maken heeft aanpakt.

nou is het wel zo , bij een plaag zal het moeten uitsterven, iedere dag komen eitjes uit, om de zoveel dagen, doe je daar niets aan dan krijg je weer een ronde van vlooien.

de bolfo voor de omgeving is voor zes maanden werkzaam, zijn er eitjes die niet aangetast zijn door de bolfo , dan komen ze uit, maar komen dan in aanraking met het middel en gaan alsnog dood.

hier een vlooien plaag gehad, zeven weken lang, de ongedierte bestrijding is hier drie keer geweest om drie keer alles aan te pakken, en nog heb ik echt zeven weken in de vlooien gezeten.

Bamse heb ik behandeld op aanraden met Stronghold, zodat zij vlo vrij was, en ja vlooien zag ik ook bij haar rondtieren. maar door de stronghold beperkt je het.

hier heeft het huis drie maanden leeg gestaan toen ik er in kwam, niet een vlo maar duizenden, en ja dan helpt een natuurmiddeltje niet meer

nu nimmer meer vlooien, maar nog spuit ik eens in de vijf maanden mijn hele huis in. en Bamse krijgt natuurmiddelen, nimmer chemie, maar we hebben dan ook nimmer meer vlooien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Natuurmiddelen om vlooien te voorkomen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: corrigerend gedrag??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^