vechten.. onverwachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

jessica (Gast)

Hoi ik heb een vraagje.. ik heb een erg lieve hond.. maar onlangs door een ongeval in de familie heb ik tijdelijk een hond bij ingenomen tot als mijn nonkel uit het ziekenhuis mag.. nu beiden zijn dus mannetjes.. alles verliep vrij goed.. zeker na enkele keren buiten spelen leken ze goeie vrienden.. nu probleem is.. ik train mijn hond geregeld wat op zijn commandos aangezien hij nog vrij jong is en ik graag de leiderschap wil tonen.. zo moeten ze ook werken voor hun eten en drinken etc.. ik ben dus heel consequent en heb nooit problemen.. nu ik wou dat bij de andere ook wat dingen aanleren en dat ging goed.. ik kon ze beiden samen laten zitten, liggen.. en ze kwamen overeen.. maar toen ik me omdraaide en wou weggaan viel mijn hond ineens bovenop de andere en lag die van men nonkel op de grond te piepen en te doen met heel veel lawaai.. etc.. nu ze hebben nog al eens zo effe eens in elkaar gehangen maar voor de reden dat de andere op de slaapplaats wou komen van mijn hond.. dus weer in elkaar  .. nu het stopt meestal tussen 5 en 15 seconden.. geen bloed of wondjes.. zal dit na een tijd overgaan? ze zijn nu 4 dagen samen..  er waren 2 dagen geen incidenten nadat ik de eerste dag een correctie gaf.. ik zelf heb het gevoel dat ze elkaar niet haten maar dat ik aangezien mijn hond altijd alleen met me was  dat ik terug wat opvoed heb met aan te tonen dat ook ik controle heb en hij niet mag ingrijpen in mijn plaats maar dat ik baas ben over alles.. wanneer ik duidelijk nee roep als ze vechten of tussenbeide kom stopt hij meteen en gaan ze achteraf gewoon liggen ergens op de grond.. na het opstaan spelen ze weer en likken ze elkaars oren en mond af... 

zal dit na een tijd beter gaan of zullen deze dingen altijd blijven? want er zit een kans in dat de hond nooit meer zal kunnen terugkeren naar mijn nonkel en ik wil het echt niet naar een asiel doen dat krijg ik niet over mijn hart..

hartelijk bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vechten.. onverwachts" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Werken voor hun eten kan ik me wat bij voorstellen, maar voor hun drinken? 
Een hond moet gewoon altijd vers water hebben staan. 
Beetje vreemd in mijn ogen, maar goed.
 
Of het goed zal komen qua vechten durf ik niet te zeggen.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Zijn de honden niet gewoon hun plaats aan het aftasten ? Als er geen echte bijtincidenten zijn en enkel wat grommen en grauwen zou ik de honden laten doen, zij moeten weten wie van hen ' de baas ' is en wie de ' ondergeschikte ', gaat er zo ook aan toe in de roedels. Als jij er steeds gaat tussenkomen dan gaan ze het steeds opnieuw uitvechten tot ze de zekerheid hebben. Natuurlijk als het uit de hand loopt en er verwondingen zouden zijn dan is het een ander verhaal maar zoals jij beschrijft zou ik er even niet tussenkomen. Jij bent de baas oke maar in hondentermen en wat hondentaal betreft zijn er andere regels. Werken voor eten én drinken, waarom voor drinken ? Kan me niet voorstellen dat een hond zo'n dorst heeft dat hij zal gaan zitten voor zijn kommetje water, voedsel oké, maar water ?????

jessica (Gast)

" Werken voor hun eten kan ik me wat bij voorstellen, maar voor hun drinken? 
Een hond moet gewoon altijd vers water hebben staan. 
Beetje vreemd in mijn ogen, maar goed.
 
Of het goed zal komen qua vechten durf ik niet te zeggen. "

Ik had het eigenlijk op het eten, het drank is altijd aanwezig in de kom.. tenzij ik het om de enkele uren moet hervullen, dan durf ik bij het plaatsen op de grond van de kom wel eens een zit vragen... ik ben geen beul

Anoniem (Gast)

" Zijn de honden niet gewoon hun plaats aan het aftasten ? Als er geen echte bijtincidenten zijn en enkel wat grommen en grauwen zou ik de honden laten doen, zij moeten weten wie van hen ' de baas ' is en wie de ' ondergeschikte ', gaat er zo ook aan toe in de roedels. Als jij er steeds gaat tussenkomen dan gaan ze het steeds opnieuw uitvechten tot ze de zekerheid hebben. Natuurlijk als het uit de hand loopt en er verwondingen zouden zijn dan is het een ander verhaal maar zoals jij beschrijft zou ik er even niet tussenkomen. Jij bent de baas oke maar in hondentermen en wat hondentaal betreft zijn er andere regels. Werken voor eten én drinken, waarom voor drinken ? Kan me niet voorstellen dat een hond zo'n dorst heeft dat hij zal gaan zitten voor zijn kommetje water, voedsel oké, maar water ????? "
De oudere hond heeft die van men nonkel wel degelijk in zijn mond.. hij gromt niet ofzo. hij pakt hem bij de rug vanboven en drukt de andere op de grond en staat erboven dan.. de andere maakt dan hevige piepgeluiden.. maar ondanks nooit verwondingen dus ik denk dat mijn niet doorbijt.. ofwel tot nu toe altijd geluk gehad dat de tanden het vel nooit doorboorde...

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Haha, snel typen en dan komt het anders over, dacht al dat het zoiets was...Hier loopt nog topic over uitvallen naar andere hond, misschien kan je daar ook even meevolgen ? ' Meteen de kop indrukken....' Wens je nog veel succes ;-)
Te vlug geweest....Als een hond echt doorbijten gaat dan is het meteen ook menens, zou me niet teveel zorgen maken en anders even een gedragstherapeut voor de honden aanspreken ?

jessica (Gast)

" Haha, snel typen en dan komt het anders over, dacht al dat het zoiets was...Hier loopt nog topic over uitvallen naar andere hond, misschien kan je daar ook even meevolgen ? ' Meteen de kop indrukken....' Wens je nog veel succes ;-) "

ja heb het zien staan maar enige dat ik daar van antwoorden zie is een GT inschakelen.. en dat heb je amper in belgië.. en ik denk niet dat het agressie is eigenlijk want beiden spelen met alle andere honden buiten.. reu of teef.. groot of klein.. ze spelen met alle anderen en met elkaar heel goed daar.. mijn hond die dus soms de aanvallen doet  komt zelfs met zijn speeltouw letterlijk het in de neus duwen van de hond van mijn nonkel zodat hij zou meespelen maar die durft niet.. 
was natuurlijk een domme typo met sneltypen ivm het water haha

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

In Belgie kan je dan misschien eens informeren bij de dichtsbijzijnde hondenschool ? Daar heb je meestal toch mensen met veel ervaring, bij ons op school zit er zo iemand en die kan je meteen advies geven, weet niet vanwaar je bent maar zou dit toch eens overwegen. Hondentherapeuten Belgie vindt je ook terug via internet, vraag wel eerst een prijs want sommigen slaan de bal niet mis ;-)

Anoniem (Gast)

" In Belgie kan je dan misschien eens informeren bij de dichtsbijzijnde hondenschool ? Daar heb je meestal toch mensen met veel ervaring, bij ons op school zit er zo iemand en die kan je meteen advies geven, weet niet vanwaar je bent maar zou dit toch eens overwegen. Hondentherapeuten Belgie vindt je ook terug via internet, vraag wel eerst een prijs want sommigen slaan de bal niet mis ;-) "

ja de prijs daar maak ik me zorgen om.. ze durven hier wel eens lekker te profiteren en vele malen duurder vragen als de prijzen in Nederland.. de hondenschool waar ik geweest ben heb ik met de instructeur gebeld.. maar enigste dat ze kon zeggen was dat het misschien helpt als mijn hond gecastreerd wordt.. echter heb ik buiten of op bezoek nog nooit problemen gehad hiermee.. hij deelt letterlijk altijd zijn stokken en speelgoed met andere honden enz.. maar enkel op zijn slaapplaats of met eten in de buurt kan hij ineens uit het niets een andere hond overhoop gooien.. naar mij toont hij dit niet ik kan hem met zijn eten persoonlijk volledig vertrouwen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je kan de honden ook gewoon ieder z'n slaapplaats geven en elk z'n eigen plaats om te eten. Na het eten neem je meteen de voerbak weg. Sommige honden hebben graag hun eigen rustplaats, een soort zekerheid waar ze van weten: als ik hier lig, komt niemand me storen. Je kan de nieuwe hond dan leren de slaapplaats van de andere te respecteren (en omgekeerd). Zo komt er rust in je hond en is het voor hen duidelijk wat wel en wat niet kan.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Vermijdt situaties waarin het escaleert. Gescheiden eten en rusten.

Anoniem (Gast)

" Je kan de honden ook gewoon ieder z'n slaapplaats geven en elk z'n eigen plaats om te eten. Na het eten neem je meteen de voerbak weg. Sommige honden hebben graag hun eigen rustplaats, een soort zekerheid waar ze van weten: als ik hier lig, komt niemand me storen. Je kan de nieuwe hond dan leren de slaapplaats van de andere te respecteren (en omgekeerd). Zo komt er rust in je hond en is het voor hen duidelijk wat wel en wat niet kan. "

nu zijn ze ongeveer 2 a 3m verwijderd van elkaar maar zal proberen de een in de gang eten te geven en de andere in de kamer ofzo, hoe ik apart hun slaapplaatsen ga regelen weet ik nog niet, ik kan een in de kamer zetten en ander in de living.. ik heb hier 2 heel grote manden, maar aangezien ze nog zo jong zijn heb ik altijd wat bang dat ze misschien iets gaan vernielen of piepen snachts.. men oudste lag normaal op de kamer in zijn mand

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Laat je eigen hond liggen op de plaats waar ie altijd heeft gelegen en geef de nieuwe hond z'n eigen plekje. 
Als een hond slaapt, vermijd dan dat de andere hem gaat 'lastig vallen'.
Het eten kan je elk in een tegengestelde hoek van de kamer doen. Blijf erbij tot ze gedaan hebben met eten. Heeft er eentje sneller gedaan dan de andere, dan moet die even wachten tot ook de andere klaar is. Daarna haal je de bakjes weg.
Wees gewoon duidelijk naar de honden toe, en dan komt het allemaal goed!

Anoniem (Gast)

" Laat je eigen hond liggen op de plaats waar ie altijd heeft gelegen en geef de nieuwe hond z'n eigen plekje. 
Als een hond slaapt, vermijd dan dat de andere hem gaat 'lastig vallen'.
Het eten kan je elk in een tegengestelde hoek van de kamer doen. Blijf erbij tot ze gedaan hebben met eten. Heeft er eentje sneller gedaan dan de andere, dan moet die even wachten tot ook de andere klaar is. Daarna haal je de bakjes weg.
Wees gewoon duidelijk naar de honden toe, en dan komt het allemaal goed! "
Dat doe ik nu al eigenlijk hoor, ze krijgen beiden in een andere hoek het eten in de keuken, het slapen zal ook wel lukken, nu hopen dat het goedkomt.. moest het niet beter worden met mijn nonkel en ik zijn hond definitief bijhouden zal ik hem ook laten castreren, mijn wordt sowieso binnenkort gecastreerd omwille van teelbalkanker etc te voorkomen

honden page profiel Eric & Deborah + de hondenbendeEric & Deborah + de hondenbende

honden foto van Eric & Deborah + de hondenbende

Ik zou hier wel weer gezeur mee krijgen met dit antwoord.

Maar ik denk dat het niet zo veel voorstelt.

Er komt een hond, door een stressvolle reden in jou huis.
Terratorium van jouw hond.

Ik vermoed gewoonweg dat jouw hond de andere hond op zijn plaats wijst.
Dat is hier ook wel gebeurd, ze lagen lekker bij elkaar...
En dan waren ze weer aan het spelen, en soms had een van de honden er genoeg van.
En werd er gewoon een hond op zijn plaats gezet door middel van een knauw.

De andere hond was nog jong vertelde je?
Het is heel normaal dat een oudere hond een jongere hond even corrigeerd.

Ik denk dat je je helemaal geen zorgen moet maken, zolang het maar niet de héle dag gebeurd... en er gewonden vallen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

het is in mijn ogen maar de vraag wie wie uitdaagt
de hond die "aanvalt" kan makkelijk de uitdager zijn
en zeker niet op dat moment de meest zelfverzekerde
(waarom zou een zelfverzekerde hond een gevecht uitlokken?)

een oudere hond die zeker is van zijn plaats heeft genoeg aan een korte blik al dan niet vergezeld met een grom, vechten is een gevolg van onzekerheid.

maar eigenlijk doet dat er in mijn ogen niet toe
JIJ beslist, en dus wordt vechten niet getolereerd, want JIJ wilt rust en orde
maar dat wil wel zeggen dat je beide honden genoeg eigen ruimte moet geven
eigen aandacht, en heel duidelijk moet zijn dat er rust dient te heersen

ik weet niet wat voor honden het zijn, en hoe oud, maar als het 2 reuen zijn, van dezelfde leeftijd en formaat, kan het soms heel erg lastig zijn, maar meestal komt het na verloop van tijd wel goed.

jessica (Gast)

" het is in mijn ogen maar de vraag wie wie uitdaagt
de hond die "aanvalt" kan makkelijk de uitdager zijn
en zeker niet op dat moment de meest zelfverzekerde
(waarom zou een zelfverzekerde hond een gevecht uitlokken?)

een oudere hond die zeker is van zijn plaats heeft genoeg aan een korte blik al dan niet vergezeld met een grom, vechten is een gevolg van onzekerheid.

maar eigenlijk doet dat er in mijn ogen niet toe
JIJ beslist, en dus wordt vechten niet getolereerd, want JIJ wilt rust en orde
maar dat wil wel zeggen dat je beide honden genoeg eigen ruimte moet geven
eigen aandacht, en heel duidelijk moet zijn dat er rust dient te heersen

ik weet niet wat voor honden het zijn, en hoe oud, maar als het 2 reuen zijn, van dezelfde leeftijd en formaat, kan het soms heel erg lastig zijn, maar meestal komt het na verloop van tijd wel goed. "

het is niet echt dat ze gevechten veroorzaken.. ze schelen ook maar anderhalve maand  de ene is 9 maand andere 7 en halve maand, de jongste van men nonkel is zeer onderdanig moet ik zeggen en heeft ook in het algemeen buiten snel bang van iets terwijl mijn hond eigenlijk nooit bang heb weten zijn.. het is de mijne dat soms ineens bovenop de andere vliegt en de jongere dus op zijn rug gooit.. het is zo dat ze gewoon rustig ergens rondlopen naast elkaar en ineens zonder waarschuwing mijn hond ineens dat doet... ik heb het idee dat hij profiteert van de zeer onderdanigheid van de andere... of dat die juist door zich zo op te stellen als zwakke wordt gezien en het daarom voorvalt.. tot nu toe hebben ze weer net lekker gespeeld buiten en zijn ze braaf geweest.. weer lekjes en elkaar wassen enz.. gekke is dat buiten bloeit de hond van mijn nonkel helemaal open en eenmaal binnen lijken ze steeds betere vrienden en dan kiest elk van hen beide een aparte plaats uit om rustig te slapen.. mijn hond is een amerikaanse akita  en die van mijn nonkel is een canadese herder? wel het is een witte duitse herder zeg maar  maar niet een zwitserse met het lange haar.  ik vind het best raar dat de hond van mijn nonkel zo onzeker lijkt.. ik weet natuurlijk niet hoe hij opgevoed is geweest bij hem maar ik vind mijn hond .. meer zelfvertrouwen en geen angstbijter terwijl ik al opgemerkt heb buiten dat de andere bij het kennismaken en spelen sneller angstbijt of bij het te ruw spelen terwijl mijn hond in omgang veel rustiger blijft en niet gaat liggen terugbijten ... maar dat probleem terzijde probeer ik het dus nu binnenshuis op te lossen.. ik ga nu zeker 4 a 5x per dag naar buiten voor makkelijk een uur telkens.. geen pretje want ik heb heel erg veel last van mijn knie met de koude maar heb die pijn effe wel over voor hun goed te laten voelen en zodat ze lekker rustig binnenkomen en gaan platliggen, soms willen ze wel eens wild gaan spelen binnenshuis maar dan is het met een duidelijk  rustig zeggen meteen gedaan en gaan ze gewoon slapen.. nu vannacht en morgen uitproberen of apart slapen en eten krijgen helpt.. drinken uit een bak is geen probleem gelukkig voor hen.. als mijn hond aangewandeld komt  loopt de andere opzij en wacht tot mijn gedaan heeft met drinken en dan gaat hij zelf vervolgens, daaraan weet ik dat mijn duidelijk de baas is want de andere geeft meteen de afstand voor alles.. ook voor speelgoed laat hij meteen los zonder dat mijn hond eigenlijk de bedoeling heeft om het te hebben.. want hij probeert het zelf te geven en legt het bij de jongere neer maar die gaat gewoon weg dan

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Wat me vandaag ook te binnen schoot als reden, en nu je het in je laatste bericht eigenlijk zelf aanhaalt wil ik er toch iets van zeggen. Is dat het inderdaad kan zijn dat jouw hond de andere aanvalt omdat de andere een soort abnormaal (zwak) gedrag vertoont. Je zegt dat hij heel onzeker en snel bang is, daardoor kan hij zich heel zenuwachtig gaan gedragen in bepaalde situaties, iets wat jou hond als abnormaal/onnatuurlijk ziet, wat hij niet tolereert. Denk dat het sterke karakter van de akita daar ook in meespeelt.

Ik zag het in een aflevering van the dog whisperer (verder doet het er niet toe dat dit uit CM zijn programma kwam, om verdere discussie te vermijden). Dat 2 honden samenleefden en steeds was er 1 hond die de ander aanviel, en dus als stout/agressief werd bestempeld, maar eigenlijk was het de schuld van de andere hond, deze gedroeg zich onnatuurlijk door onzeker of te opgewonden gedrag, waardoor hij dus gecorrigeerd werd door de ander.

Het is maar een suggestie, ik kan niet zien hoe het er echt aan toe gaat, maar doordat het niet continu gebeurt lijkt het me eerder zoiets. En je zegt dat je hond meteen stopt als je corrigeert, dan zou ik daar niet mee stoppen, ik vind namelijk dat zoiets niet de taak van de hond is.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Erika heeft een punt. Een hond die erg controlerend is en op z'n rust is gesteld, kan niet altijd goed overweg met nerveus en onzeker gedrag.  Het gaat echter te ver als ie daar echt om gaat vechten. Een grom of een snauw zouden voldoende moeten zijn om duidelijk te maken: "Zeg, doe es normaal!".Als een hond zo onzeker is, kan je best zo snel mogelijk gaan werken aan zelfvertrouwen. Dat doe je best door 1 op 1 te werken. Dus laat je eigen hond thuis en stap de wereld in met de herder. Wees rustig, vriendelijk en erg geduldig. Let op z'n lichaamstaal, zie wat hem angst inboezemt of onzeker maakt. Zo leer je de hond beter kennen en kan je rustig en ondersteunend de hond leren met meer zelfvertrouwen de dingen te verkennen.
Je geeft ook aan dat de herder thuis echt weggaat als je andere hond de kamer binnenstapt. Persoonlijk zie ik dat niet als onderdanigheid, maar als angst voor je hond, en dat is niet goed. Dus maak ook je akita duidelijk dat hij niet alles hoeft te controleren, dat zal jij wel voor 'm doen.
Deze twee honden vragen elk een andere aanpak, omdat hun karakters zo ver uit elkaar liggen. Hou daar rekening mee.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Zou het kunnen.....(als ik het hier zou doen wat jij doet) dat je mischien teveel wilt..
Ligt natuurlijk aan de hond en mij als baas.
Maar komt er hier een vreemde hond bij, en ik ga daar gelijk mee werken, naast elkaar zetten. (al helemaal samen trainen met evt voer/beloningen)Spanning opbouwen...
Zou hier echt niet goed komen, en onze eigen reu zou hem in stukjes over het hek heen spugen denk ik..

Mischien de druk er een beetje vanaf halen, relaaaaxt.!. ':-)
Buiten dat......zo kort.?!...vind het al een mega prestatie.

Anoniem (Gast)

" Zou het kunnen.....(als ik het hier zou doen wat jij doet) dat je mischien teveel wilt..
Ligt natuurlijk aan de hond en mij als baas.
Maar komt er hier een vreemde hond bij, en ik ga daar gelijk mee werken, naast elkaar zetten. (al helemaal samen trainen met evt voer/beloningen)Spanning opbouwen...
Zou hier echt niet goed komen, en onze eigen reu zou hem in stukjes over het hek heen spugen denk ik..

Mischien de druk er een beetje vanaf halen, relaaaaxt.!. ':-)
Buiten dat......zo kort.?!...vind het al een mega prestatie. "

ik lig hun nu niet als een malle mee bezig met die trainingen... ik heb op die 4 dagen enkel de herder zit en lig  en geleerd om te wachten voor ik buiten de deur ga en dat neemt een totaal van 5 minuutjes praktisch in beslag op een dag.. denk nu niet dat het zo stresserend voor hen is dan, over die zo kort?! kan ik niet goed volgen?

jessica (Gast)

" Erika heeft een punt. Een hond die erg controlerend is en op z'n rust is gesteld, kan niet altijd goed overweg met nerveus en onzeker gedrag.  Het gaat echter te ver als ie daar echt om gaat vechten. Een grom of een snauw zouden voldoende moeten zijn om duidelijk te maken: "Zeg, doe es normaal!".Als een hond zo onzeker is, kan je best zo snel mogelijk gaan werken aan zelfvertrouwen. Dat doe je best door 1 op 1 te werken. Dus laat je eigen hond thuis en stap de wereld in met de herder. Wees rustig, vriendelijk en erg geduldig. Let op z'n lichaamstaal, zie wat hem angst inboezemt of onzeker maakt. Zo leer je de hond beter kennen en kan je rustig en ondersteunend de hond leren met meer zelfvertrouwen de dingen te verkennen.
Je geeft ook aan dat de herder thuis echt weggaat als je andere hond de kamer binnenstapt. Persoonlijk zie ik dat niet als onderdanigheid, maar als angst voor je hond, en dat is niet goed. Dus maak ook je akita duidelijk dat hij niet alles hoeft te controleren, dat zal jij wel voor 'm doen.
Deze twee honden vragen elk een andere aanpak, omdat hun karakters zo ver uit elkaar liggen. Hou daar rekening mee. "

het is niet echt weglopen weglopen maar zo een afstand nemen van een meter.. nu niet altijd want vaak komt de herder ook naar de akita toe en likken ze elkaars mond af alsof het een koppeltje is en men akita vind het leuk om heel zen snuit en tong in de oren van de herder te draaien die dat vervolgens heel fijn vind, heb het gevoel dat het nog wel goed zal komen

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"
 over die zo kort?! kan ik niet goed volgen? "
Het kort bedoel ik de tijd waarin de nieuweling nu bij jullie thuis is..

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Is het wel aanvallen of vechten?

Ik heb hier twee jonge honden, 2,5 en 1 jaar.
Zij "vallen" elkaar af en toe ook aan, dan gaat de oudste op zijn rug liggen, de jongste staat er overheen, de volgende keer is het anders om.
Tevens hebben beiden de bek wijd open en de tanden bloot, ze happen naar elkaars poten, de jongste soms naar achter de oren van de oudere, maar aanvallen of vechten is het niet.
Het is spelen en aftasten hoe ver kan ik gaan, heeft ;e;en van twee er genoeg van dan hoor je en andere grom dan tijdens het spelen, want zo noem ik het.
Het ziet er soms erg gevaarlijk uit hahahaha, iemand die hier op bezoek komt en geen roedel gewend is, schrikt zich kapot en denkt dat de honden elkaar aanvallen, maar niets is minder waar, ik geniet ervan om er naar te kijken :-D

Zolang ze elkaar niet vast houden en schudden, zie ik het niet als vechten of aanvallen.
Mijn al wat oudere honden deden dit vroeger ook en is nooit een probleem geweest!

jessica (Gast)

" Is het wel aanvallen of vechten?

Ik heb hier twee jonge honden, 2,5 en 1 jaar.
Zij "vallen" elkaar af en toe ook aan, dan gaat de oudste op zijn rug liggen, de jongste staat er overheen, de volgende keer is het anders om.
Tevens hebben beiden de bek wijd open en de tanden bloot, ze happen naar elkaars poten, de jongste soms naar achter de oren van de oudere, maar aanvallen of vechten is het niet.
Het is spelen en aftasten hoe ver kan ik gaan, heeft ;e;en van twee er genoeg van dan hoor je en andere grom dan tijdens het spelen, want zo noem ik het.
Het ziet er soms erg gevaarlijk uit hahahaha, iemand die hier op bezoek komt en geen roedel gewend is, schrikt zich kapot en denkt dat de honden elkaar aanvallen, maar niets is minder waar, ik geniet ervan om er naar te kijken  :-D

Zolang ze elkaar niet vast houden en schudden, zie ik het niet als vechten of aanvallen.
Mijn al wat oudere honden deden dit vroeger ook en is nooit een probleem geweest! "

Nee ik ken het verschil tussen spelen wel, hun spelen is ruig maar wanneer ik zie dat mijn hond in de rug bijt en de andere als een konijn rondtrekt op de grond en die begint te gillen en wegloopt en zichzelf beplast van de schrik ineens weet ik dat het niet zo effe spelen is.. ben opgegroeit met grote honden dus weet perfect hoe ze spelen en wat het verschil is :P

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vechten.. onverwachts" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hondenoppas aangeboden en gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^