moedeloos

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

gisteren heb ik een topic geopend om meer info te bekomen over een boerboel en Napolitano, omdat vrienden van ons een nieuwe pup gingen halen en ze dus twijfelen tussen deze 2 rassen.
ik had het er gisteren nog over met mijn man - ik vind zelf de situatie van de vrienden niet optimaal voor één van deze 2 rassen (2 kleine kindjes, nooit actief met vorige hond ...).  Hun hond is pas gestorven deze week maandag, ik snap wel dat de ene mens de andere niet is maar neem de tijd om na te denken, het gaat om een hond, een levend wezen niet om een nieuwe broek ofzo.
Belt mijn man me juist op, ze hebben een pup, gisteren gaan halen op één twee drie, en het is een Bull Astiff geworden!
ik snap het niet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "moedeloos" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

oei, redelijk impulsief precies :S

Wel, er is niets meer aan te doen, de pup is er. Nu vind ik eerlijk gezegd een bull mastiff beter dan de kruising. Een Bull Mastiff staat er om bekend om groot te zijn, en ze zien er waaks en gevaarlijk uit, maar eigenlijk zijn het zachtaardige honden die goed met kinderen kunnen!
Zie dit filmpje van enkele minuutjes maar eens ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=bRiAFBuOf2E&list=PL52D8EB80F77CFFC8&index=23

Het belangrijkste is wel, dat ze de hond leren de kindjes ruimte te geven, aangezien hij groot zal worden. Hij mag dus niet op hen afstormen want een jaar later kan die dat ook doen, maar dan met 70kg meer.

Heel veel succes!

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Aangezien ze vast niet van plan zijn de pup terug te brengen is het enige wat je kunt doen eventueel goede tips geven in het begeleiden van de hond en socialiseren.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Tsja, zo herkenbaar. Je staat erbij en kijkt ernaar. Het is al een feit dus kun je alleen advies geven als ze erom vragen.

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Ik vind een Bullmastif een betere keuze dan de andere rassen die ze eerst wilde. Misschien zijn ze heel snel met het kopen van een nieuwe hond, maar dat wil niet meteen zeggen dat ze er niet goed voor zullen zorgen.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

@Jessica: ze zullen ze zelfs heel goed voor zorgen, zoals voor de vorige hond.  Daar maak ik me geen zorgen over.  En idd een bullmastif is uiteindelijk een veel betere keuze...
maar het gaat er me om dat ik eerst info lig te zoeken en dat ze dan gewoon op zich/uiterlijk een totaal andere pup gaan halen zonder eerst even in te lezen

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

das ieder zijn eigen keuze he ..

Ik weet dat als morgen max en tobie weg zouden vallen, er overmorgen hier ook terug 2 honden rondlopen .. ik kan niet zonder en wil niet onder ..

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

@liesbeth: voor de duidelijkheid, het gaat er niet over de tijd die tussen de vorige hond en deze hond zit.  Het gaat om het feit dat je je moet inlezen over een hond - en dan zeker het type hond waar zij op vallen.  en dan ga je gericht op zoek en niet gewoon de eerste pup die vrij is nemen.
en niet raad vragen om daar dan helemaal niks mee te doen

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

Ktrien, Onze max hebben wij ook zonder meer info overgenomen. EEn am cocker van 8 maanden .. Ik had nog nooit n cocker gehad en kende die mensen niet .. en nu heb ik n zalige jongen gevonden.. :-)

Ik heb al zo dikwijls raad gevraagd maar er ook niet altijd iets mee gedaan .

Uit u berichtje kan ik afleiden dat je gewoon op je tenen getrapt bent dat ze niet geluisterd hebben . ALs je op zoek bent naar n puppie en de klik is er.. wat doe je dan ? Dat aan je neus voorbij laten gaan? of een stap in het onbekende nemen maar er toch volledig voor gaan ??

das een keuze dat iedereen voor zich zelf moet maken, hoe goed je raad ook bedoeld was :-)

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

ik ben niet op mijn tenen getrapt, je kan een cocker niet vergelijken met een type hond als boerboel, bullmastif
héél goed als je geluk hebt en alles loopt goed
maar ik denk niet dat jij het snapt!
door al die impulsieve gedragingen lopen er nu heel wat ongelukkige honden en baasjes rond

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Ktrien, 
Ik ben het met je eens, je kan die honden niet met elkaar vergelijken en je hebt zo gelijk dat mensen zo vaak een hondje impulsief kopen. Zijn levende wezentjes. Ik hoop ook niet dat ze dit hondje gaan vergelijken met degene die net overleden is want het is nog zooo kort geleden gestorven. 

Maar goed, wat eerder is geschreven, je kan er niets aan doen want zij zijn zelf verantwoordelijk. Ik begrijp alleen wel je verontwaardiging. 
Gr, Katja

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

moete daarom mijne neus afbijten aub !!! dit was OOK impulsief!! en JA ik snap het goed genoeg !! maar wanneer gaan mensen nu eens stoppen met zo de pessimist uit te hangen !!! t beestje is er nog maar net en t word al de grond in geduwt !!!

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

ik duw dat beestje niet in de grond, waar haal je dat nu?  pfff never mind

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Klinkt eigenlijk als een prima keuze.
De honden die ik ken van dit ras zijn enorm lief en voorzichtig met kids en ook niet druk, die liggen liever bij de kachel dan dat ze kilometers lange wandelingen maken :-)
Ik hoop alleen dat het diertje wel gezond blijft, het is geen gezond ras en gezien hij zo snel is aangeschaft zal het wel geen van geteste en gezond verklaarde ouders zijn.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" ik duw dat beestje niet in de grond, waar haal je dat nu?  pfff never mind "


nee maar het is onverantwoord, ze slagen raad af .. als je er niet tegen kan dat mensen niet altijd naar je luisteren moet je mij niet afblaffen!

ieder maakt zijn EIGEN keuzes !! en kan je er niet mee leven ? leg je kop er dan naast!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik denk dat Ktrien meer bedoelt dat er impulsief gehandelt word en dat het hondje straks de pineut is als deze toch niet bij het gezin blijkt te passen..

En een heleboel van dit soort gevallen hadden voorkomen kunnen worden als men zich eerst inleest..

En dat is niks ten nadele van de pup..
Maar niet ieder ras past bij ieder mens..

Dus laten we het gezellig houden a.u.b... O-)

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Ik moet zeggen: als ik de beschrijving van die mensen heb gelezen ( in een ander topic hierover) dan lijkt de Bull Mastiff me een prachtige keuze voor hen..

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta

honden foto van Senna en Asta

Een ieder heeft het recht om zelf te bepalen wat die doet .

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

@janine; idd het ras blijkt wonderwel bij hen te passen, beter als de twee andere.  Ik heb van iemand veel info doorgekregen waaronder dat deze hond heel wat minder beweging nodig heeft, dus heel positief.  Het enige waar ze hun waarschijnlijk gaan aan ergeren is het kwijlen :-)) morgen puppy bezoek!   
@emmentaljusto: nee van die gezondheid heb ook al wat gelezen, blijkbaar veel kans op tumoren, last heupen en worden niet zo heel oud.  Ik weet ook niet veel over de kweker waar hij van komt, hoor morgen wel meer.  De kweker heeft wel meegegeven dat het belangrijk is veel rust in te bouwen, dus pos signaal
@liesbeth; helemaal niet de bedoeling je af te blaffen of je neus af te bijten ed.  Lees even rustig na wat je in die paar berichtjes over mij post " op mijn teen getrapt, u afblaffen, pessimist, leg je kop ernaast" Niet erg vriendelijk.  Het enige wat ik wil zeggen is dat mensen moeten nadenken over een opnemen van een hond in het gezin, het zal voor (hopelijk) een lange tijd zijn.  En zeker deze soort van rassen die zonder de nodige aandacht, opvoeding ... Ik heb zelf al een aantal gevallen zien misgaan, vandaar mijn frustratie of beter ontgoocheling in dit geval.  Het is geen kibbelforum maar een gezelligforum waar ik zelf al veel aan heb gehad.
En ten slotte ja iedereen heeft het recht te doen wat hij wil met een levend beest- best wel raar niet... (dat laatste is met een knip-oog niet boos worden hoor

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" moete daarom mijne neus afbijten aub !!! dit was  OOK impulsief!! en JA ik snap het goed genoeg !! maar wanneer gaan mensen nu eens stoppen met zo de pessimist uit te hangen !!! t beestje is er nog maar net en t word al de grond in geduwt !!! "


 Doordat mensen inpulsief een pup kopen zitten die asielen overal overvol! Mensen weten niet waar ze aan beginnen, denken owhhh die zit er lief uit e.d. en kunnen niet voldoen aan de eisen van een hond, waardoor gedragsproblemen vaak een probleem worden en dan ligt het aan de hond en niet aan de mensen die inpulsief een hond hebben genomen. En dan is het altijd makkelijk om het dier naar een asiel te brengen.

Wil niet zeggen dat jij zo bent, maar veel mensen wel!

honden page profiel DiegoDiego

honden foto van Diego

ik ben hier net en begrijp het niet geloof ik.......
vrienden van u wilde een hond?
nu hebben ze er 1 ..........

maar niet wat ze tegen u gezegd hebben
en nu bent u het er niet mee eens omdat ze zich niet ingelezen hebben over het ras.........
en omdat het ''opeens'' gebeurde....ze hadden toch gezegd dat ze een nieuwe hond wilde? dus opeens was het niet,.....

al zou iedereen nadenken en lezen over honden had je geen asiels gehad geen honden vastgebonden aan palen enz... maar de wereld is niet perfect...

en ik vind het heel gek want als u vrienden dit allemaal lezen nemen ze het denk niet in dank af
want het lijkt net of het ondoordachte domme mensen zijn die impulsief een hond hebben gekocht

of......begrijp ik het niet goed

groetjes

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

:-)  oei zo klinkt het wel erg.  Is nog een ander topic aan vooraf gegaan.  Door eerdere reacties,
Heb hier mijn gedachten neergezet over de algemene tendens van ondoordacht een hond te kopen zonder inlezen.  Mss projecteer ik het teveel op mezelf, als ik zelf een hond koop weeg ik alle pro's en contra's op en sta er dan versteld van dat er zo los kan overgegaan worden.  In het geval van mijn vrienden heb je wel gelijk, als ze dit topic lezen, zullen  ze het niet mss niet leuk vinden om het zo zwart op wit te lezen, hoewel ik wel meermaals aangeef dat het super baasjes zijn.  Het topic heeft al lang geen betrekking enkel op hun geval!   



Het zijn zeker geen domme en ondoordachte mensen vandaar dat ik waarschijnlijk teleurgesteld ben dat ook zij zo snel over de keuze van een pup gaan.

honden page profiel DiegoDiego 3 doggies

honden foto van Diego

dank je voor je antwoord
en als het goede vrienden zijn...
geniet van hun puppy genieten is beter dan inlezen ;-)
en als je zegt dat ze er goed voor zijn........klaar dan

ik hoop wel dat je even een leuke foto maakt van de nieuwe aanwinst ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "moedeloos" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Slapeloze nachten..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^