Hondendeken op voor buitenhond met artrose?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Ik hoop dat iemand me kan helpen...
Onze hond loopt het gehele jaar buiten voor de waak van het terrein.
Nu heeft hij al een paar jaar artrose in zijn rug (had hij al voor wij hem uit het asiel haalde)
We geven hem hier wel medicijnen voor en lopen ook erg veel met hem, maar we zitten er toch aan te denken een dekentje op te geven...
Nu zal hij het grootste gedeelte van de dag deze deken op hebben, alleen als hij binnen zit (zo'n 6 uur per dag) heeft hij hem dan niet op.
Heeft iemand er ervaring mee zo lang een deken op te houden bij een hond?
Gaat dit goed of gaat het toch irriteren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondendeken op voor buitenhond met artrose?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Kou is vreselijk voor honden met artrose. Het beste is een warm hok of korter naar buiten. Ik weet eerlijk gezegd niet of een jasje warmte blijft geven. Als de hond in nat gras gaat liggen dan word het jasje ook nat en daardoor word de hond koud.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

al je een goed passende deken hebt kan dat prima hoor. geef je hem tegen de artrose ook colloïdaal zilver ? want dat schijnt ook erg goed te helpen .

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Je hebt speciale hondendekjes voor honden.
Maar.....een hond met artrose???
Het beste is om het hok zeer goed te isoleren voor buiten zodat je hond warm kan liggen als deze dat wenst.
Vooral nu het enorm koud is in de winter.

(Kan deze hond bv niet in de keuken liggen snachts met een goede en grote hondenluik in de achterdeur??
Kan die naar buiten waneer die wilt, maar kan ook binnen liggen in de keuken waar het warmer is dan buiten.)

Alleen al de vraag die je hier stelt, vind ik zeer fijn.
Je wilt het beste voor je hond....en alleen dat je je vraag hier stelt doet me goed.

Stro-hooi balen isoleren zeer en extreem goed.
Een hond met artrose moet warm liggen.
En inderdaad een hondendek is een zeer goed aanvulling op warm liggen
http://www.hemker-bekking.nl/thermo-hondendek-reflecterend.html
Is dit iets voor je?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .

een buitenhond, met arthose.... zo,n hond heeft zijn dienst er op zitten lijkt me.

honden met arthrose hebben daar meer last van in de winter met koude dan zomers.

kan deze hond niet binnen vertoeven, tuurlijk kan je van alles aan komen dragen voor de hond, maar hij zal toch last blijven houden van de arthrose, en op een plek blijven liggen om warm te blijven doen buiten honden niet.

zou zijn dienst opzeggen en hem nog een heerlijk plekje binnen laten krijgen.


p.s. ik heb niets tegen buiten honden hoor, mijn hond is ook buiten, maar de nachten is ze binnen.

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta

honden foto van Senna en Asta

een buitenhond, met arthose.... zo,n hond heeft zijn dienst er op zitten lijkt me.

honden met arthrose hebben daar meer last van in de winter met koude dan zomers.

kan deze hond niet binnen vertoeven, tuurlijk kan je van alles aan komen dragen voor de hond, maar hij zal toch last blijven houden van de arthrose, en op een plek blijven liggen om warm te blijven doen buiten honden niet.

zou zijn dienst opzeggen en hem nog een heerlijk plekje binnen laten krijgen. ;-)

Ben het helemaal met Wilemijn eens deze hond moet je niet buiten laten liggen met deze kou.


honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Kou is vreselijk voor honden met artrose. Het beste is een warm hok of korter naar buiten. Ik weet eerlijk gezegd niet of een jasje warmte blijft geven. Als de hond in nat gras gaat liggen dan word het jasje ook nat en daardoor word de hond koud. "

Een warm hok met goed wat stro (hooi is minder warm om in te liggen heb ik altijd gehoord), maar balen hooi om een wand te maken kunnen natuurlijk wel. Maar een hond met artrose moet echt ten allen tijde naar zo'n lekker warm plekje kunnen en zeker als die buiten nat wordt heeft hij een plekje nodig om weer helemaal op te drogen. Om te waken zal hij wel regelmatig naar buiten schieten... Maar het grootste deel van de nacht is er toch niets "aan de hand" en zal die best niet op de grond liggen zonder isolatie .

Succes, en misschien elke nacht een paar keer een warmwaterkruik brengen ! Tja... dat laatste kan natuurlijk niet... maar 't zou hem wel goed doen hoor :-)

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Dank jullie wel voor alle reacties! ;-)Helaas gaat het binnen houden niet met hem...
Als we er niet zijn sloopt hij echt alles, zijn vorige eigenaren hadden hem altijd buiten aan een ketting liggen (die zat ook helemaal in zijn huid gegroeid :'()
Hij heeft 2 hokken op het terrein.
1 met 4 dekens erin en 1 met een zeer dik kussen (van een oude bank) het hok met de dekens hebben we ook een warmteplaat ingelegd, dus daar is het redelijk verwarmd.
Ik wil wel een dekentje voor hem kopen die waterdicht is, hoop dat die toch wel goed droog blijft, ook al gaat hij in het vochtige gras liggen...

@de rode husky. Bedankt voor de tip, ik zal het eens navragen bij mijn dierenarts :-D
Hij loopt nu op Rimadyl, daar reageert hij wel goed op.

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Hoi Melissa, ik heb van de week ook een dekje gekocht voor mijn hond, gewoon een simpel dekje zonder teveel poespas. Van binnen fleece zodat de hond zijn warmte vasthoud en de buitenkant is waterdicht, op die ik heb zit ook twee jaar waterdichtheid-garantie. Ik heb hem bij Divoza (ruitersportzaak) vandaan.Ik weet alleen niet of het kan gaan irriteren als het dekje er langer op zit, Bink heeft het tot nu toe max 1,5 uur op gehad. Maar mijn opa had vroeger een oude bouvier op het erf lopen die een aangepast paarden dekje op had (mijn oma had het op maat genaaid), en volgens mij liep die er ook heel de dag mee als het bar weer was. En idd een goed warm hok, de hond van mijn opa had heel veel stro in zijn hok met een paar oude dekens.

Succes ermee ;-)

Marie-Rose (Gast)

Mijn vorige hond had ook arthrose en dat is niet te onderschatten qua pijn ! Ik heb hem, toen hij ouder werd, ook Rymadyl gaan geven, geen hoge dosis, maar het hielp wel. Ok, het is een medicijn, weet ik allemaal wel, maar het nam zijn pijn weg en liet hem weer vrolijker zijn. Ook wij mensen willen als we arthrose hebben, van de pijn af, dus een hond ook. Ik zie dat je het hem al geeft, wel regelmatig de leverfuncties dan laten controleren, soms gebeurt het immers dat ze dan moeten overschakelen naar een ander medicijn.

En verder zorgen dat hij heel warm zit ! Ik heb altijd te doen met een buitenhond, zo te horen heeft hij bij de eerste baas geen goed leven gehad, arme duts ;-(

honden page profiel davendaven

je zou hem ook nog een flectabed kunnen kopen voor in zijn hok (medpets ) Heb dit ook net besteld Dit houdt de warmte vast :-D


Ik ben ook niet voor atrose honden buiten te houden (maar dit heb ik al snel bij alle kennelhonden behalve die poolhonden met dikke vacht )Ja ik heb ook een sloper ,knaagt gewoon de gaten in betonnen muur /keukenkastje maar zou haar nooit in een hokje op balkon zetten :-) Is een bench(binnen) niet iets om te proberen ;-)honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Waarom ga je niet even met de hond naar de paardensportzaak, daar kun je wel even kijken naar de kleinste paardendeken, die zijn ook waterdicht en zitten echt heel goed vast om de hond, als zo'n kleine fallabella ermee kan rond denderen kan een hond dat vast ook wel

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik had deze voor mijn oudere husky die last had van zijn rug

http://www.cooldogs.nl/logivert/index.php?item=&action=page&group_id=10000024&lang=NL

Niet waterdicht, wel waterafstotend.

Spullen van Buffalo blijven warm als ze nat zijn. Ze maken alleen mensen kleren maar alles is mogelijk, dus als je een mailtje stuurt, willen ze vast helpen
http://www.buffalosystems.co.uk/products/?viewall=1

Ik zou in een hok toch ook hooi of stro leggen ipv dekens, natte dekens isoleren niet, hooi wel

Mireille

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .

Melissa, vind dat je prachtig voor deze hond zorgt....hem weggehaald hebt uit een benarde positie. een kettinghond, erger kan niet, super van je dat staat bij mij voorop.

maar een oudere hond die arthrose heeft, ondanks medicatie heeft toch veel last, en dat tie sloopt, nee dan kan die niet vrij rondlopen in je huis.

de hond kan je ook niet 24 uur met deze kou vasthouden in een hok, buiten, al is het nog zo goed verzorgd, de hond zal het gauw warm krijgen en dan toch buiten gaan liggen, zie het wel met bamse, met deze kou gaat ze toch gewoon van de vlonder af. maar geen arthrose en om het te voorkomen MOET ze op de vlonder of anders naar binnen.

een hond die 24 uur buiten is daar kan je niet contstant toezicht op houden, vandaar....... een grote bench binnen, en daar je hond houden, en nogmaals vind dat je deze hond een mooi leven geeft, maar arthrose is toch iets waar je rekening mee moet houden.


zie dat je hond ook niet echt een dikke vacht heeft.

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Super bedankt voor alle reacties!Ik heb inmiggels een dekentje voor hem gehaald bij de dierenzaak, die schijnt niet te schuren heel comfortabel te zijn en mag hij de gehele dag om :-D
Ik heb ook stro in zijn hok gelegd, denk dat dat inderdaad ook wel lekker warm zal zijn!
Mijn vriend had het hok ook al hoger gemaakt dan de grond (zo'n 10cm van de grond af) en heeft er nu een extra gangetje aan vast gemaakt, zodat het niet inwaait en insneeuwt.
Ik heb een thermometer in het hok gehangen en het is er nu +7 graden :-D (ook dankzij de warmteplaat!)

Ik ben erg blij met de tips en ik zal ook zeker zijn medicijnen in de gaten blijven houden ivm zijn lever ed.
de tuin is trouwens ongeveer 1500m2 waar hij los in loopt, dus gelukkig heeft hij alle ruimte en kan hij lopen, rennen en slapen wanneer hij maar wilt ;-)
Ik heb hem dus niet in een kleine kennel oid zitten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .

je zorgt heel goed voor hem melissa, maar op de dag moet je dan wel wat alerter zijn dat tie niet op de koude grond gaat liggen,

vlonder, twee aan elkaar, en daar op een vetbed doet ook goed, dan is tie toch buiten. en wel van de grond af. een hond wil niet de hele dag in zijn verblijf zitten ook graag naar buiten, dan op de vlonder, zo geleerd.

honden foto van Rita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik vindt dat je heel goed je best doet en goed voor hem zorgt.

Maar ik weet hoe artrose voelt, ik heb het zelf :'(
Kou en vocht is echt funest!
zowel ik als mijn hond van 15,9 jaar met artrose leven en voelen ons het best bij rond de 18 graden en een luchtvochtigheid tot 60%.

Overdag als hij actief is buiten oké, maar gaat hij liggen moet dat van de vloer af, 's nachts zou ik hem zeker binnen zetten, hij is het niet gewend, maar zelfs een buiten hond kan nog leren hoor!

Zoals Willemijn zegt, een grote bench en naar binnen met jullie lieverd, hij heeft pensioen verdiend, zoek een andere hond als je bewaking nodig hebt.

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Helaas is het dan kiezen tussen hem of een andere hond...Hij kan absoluut niet met andere honden en zal ze ook per direct aanvallen.
We moeten hem ook met muilkorf uitlaten, anders pakt hij alles wat beweegt, mensen, honden, konijnen.
In de bench hebben we ook geprobeerd, maar daar is hij heel erg bang in, hij kan er niet tegen om 'opgesloten' te zitten.
Ik denk dat dit helaas toch komt door zijn oude eigenaar.
We weten niet precies wat er met hem is gebeurd. maar hij zit ook helemaal onder de littekens :'(

Gelukkig ligt hij in zijn hok wel van de grond af, dat scheelt denk ik wel een stuk voor hem.
In de avond is hij vaak binnen, als wij thuis komen mag hij direct naar binnen en als we naar bed gaan, gaat hij weer naar buiten.
In het weekend mag hij wel lekker veel binnen liggen :-D

honden foto van Rita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Helaas is het dan kiezen tussen hem of een andere hond...Hij kan absoluut niet met andere honden en zal ze ook per direct aanvallen.
We moeten hem ook met muilkorf uitlaten, anders pakt hij alles wat beweegt, mensen, honden, konijnen.
In de bench hebben we ook geprobeerd, maar daar is hij heel erg bang in, hij kan er niet tegen om 'opgesloten' te zitten.
Ik denk dat dit helaas toch komt door zijn oude eigenaar.
We weten niet precies wat er met hem is gebeurd. maar hij zit ook helemaal onder de littekens :'(

Gelukkig ligt hij in zijn hok wel van de grond af, dat scheelt denk ik wel een stuk voor hem.
In de avond is hij vaak binnen, als wij thuis komen mag hij direct naar binnen en als we naar bed gaan, gaat hij weer naar buiten.
In het weekend mag hij wel lekker veel binnen liggen :-D "


In het weekend binnen, dan is het des te kouder als hij weer buiten moet!
Van de grond af zijn hok, prima, maar isoleer het dan wel aan de onderkant.
Je kan er tempex onder tegen aan doen en langs de kanten weer een plank zodat dit beschermd is en niet opgegeten kan worden, ook de wanden van zijn hok en dak kan je isoleren, maakt ook weer een werled van verschil :-D

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Daarom dacht ik ook aan het dekentje zodra hij weer naar buiten gaat.Het hok is wel geïsoleerd gelukkig, mijn vriend is nogal handig en weet erg veel van bouw van schuren, stallen en hokken af :-D
Ik doe het zo ook bij mijn paarden, die staan in de nacht op stal (waar het wel een fijne temperatuur is) zonder deken en zodra ze naar buiten gaan krijgen ze hun dekens om.
Ik heb alleen geen ervaring met een deken bij honden of het hun niet gaat irriteren na een bepaalde tijd...

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Super bedankt voor alle reacties!Ik heb inmiggels een dekentje voor hem gehaald bij de dierenzaak, die schijnt niet te schuren heel comfortabel te zijn en mag hij de gehele dag om :-D
Ik heb ook stro in zijn hok gelegd, denk dat dat inderdaad ook wel lekker warm zal zijn!
Mijn vriend had het hok ook al hoger gemaakt dan de grond (zo'n 10cm van de grond af) en heeft er nu een extra gangetje aan vast gemaakt, zodat het niet inwaait en insneeuwt.
Ik heb een thermometer in het hok gehangen en het is er nu +7 graden :-D (ook dankzij de warmteplaat!)

Ik ben erg blij met de tips en ik zal ook zeker zijn medicijnen in de gaten blijven houden ivm zijn lever ed.
de tuin is trouwens ongeveer 1500m2 waar hij los in loopt, dus gelukkig heeft hij alle ruimte en kan hij lopen, rennen en slapen wanneer hij maar wilt ;-)
Ik heb hem dus niet in een kleine kennel oid zitten. "


Goed gedaan :-) Net nu de koudste dagen er zijn is het gelukkig gebeurd. Fijn dat je vriend ook meegeholpen heeft en er eerst een gang is. Als je onder de plaat niet geïsoleerd hebt ('k weet niet zo goed wat je bedoelt met warmteplaat, dan zou ik daaronder inderdaad ook een laag stro aanbrengen. Let wel goed op met dat 2 dagen veel binnen en dan weer niet meer. Ik gun het je hondje zo van harte, maar de overgang naar buiten is dan echt hard. Probeer daar iets over te vinden/lezen... Of het voor kortere periodes wel kan of bij een bepaalde buitentemperatuur helemaal niet meer erg is... bij voorbeeld. Gelukkig is je hond niet meer bij z'n vorige baas.

Hoe heet je hond en hoe oud is hij ? Bezorg hem nog een fijne oude dag. Ik ken inmiddels al een paar mensen en honden die erg goed reageerden op glucosamine. Die kun je kopen, maar je kunt ook en stevige bouillon van kippenbeenderen en vel trekken, zeker een uur laten koken zodat de glucosamine vrij komt, geen zout ofzo natuurlijk, gewoon water,botjes eruit zeven, want die zijn te scherp. Je kunt van één pan bouillon kleine porties maken en in de diepvries bewaren (kunt ze zelf ook gebruiken ;-) ) en dat door z'n voer doen kan heel goed zijn.

Nog heel veel succes met je lieverd (en je lieverd met jou!) :-)

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Zijn naam is Jezzy en hij is 9 jaar jong ;-)We hebben hem nu pas een jaar, hiervoor heeft hij 2 jaar in een asiel gezeten.
Hij komt uit Turkije en is daar als pup en jonge hond zeer slecht behandeld, vandaar die gebruiksaanwijzing bij hem ;-)

Heel erg bedankt voor de tips!
Ik ga het zeker allemaal meenemen in al mijn planningen, het houd je altijd wel lekker bezig haha.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ja... komt op je weg en je wordt verantwoordelijk ;-)

Je hebt een PB (berichtje).

honden page profiel Bugs   **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs   **Taz**

Wat goed dat je deze hond onder je hoede hebt genomen!!!
Je bent zeker goed bezig met een lekker hok, stro en een deken en nog eens een warmte plaat.
Super!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ik doe het zo ook bij mijn paarden, die staan in de nacht op stal (waar het wel een fijne temperatuur is) zonder deken en zodra ze naar buiten gaan krijgen ze hun dekens om. "


Heb je niet toevallig een stal over waar de hond in kan? Dan zit hij toch "binnen" en heeft meer ruimte..

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Helaas heb ik de paarden niet bij huis staan...Die staan op een boerderij, daar lopen ook al honden, anders was dat een heel goede oplossing geweest! :-D
We hebben gisteren avond in zijn hok een kacheltje aan gehad, die alles goed warm had gemaakt en we hadden een handdoek voor de ingang gehangen dat die warmte erin zou blijven en dat werkt super!
Hij loopt gewoon onder de handdoek door, dus dat naakt hem niet uit :-D

Dank je wel voor het compliment Taz manien devil! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondendeken op voor buitenhond met artrose?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: sneeuw joepie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^