Blaffende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Even buiten al deze reacties hierboven.

Je kan je hond makkelijk buiten houden, ook met deze tempraturen, meer stro dan normaal gebruiken voor de warmte, maar jouw hond heeft het niet koud anders zou die wel in zijn nachthok gaan liggen.

Ik lees dat je de hond pas een week hebt, dan is het echt een kwetsie van wennen, dit kan ook nog wel even aanhouden totdat hij helemaal gewend is.

Ik las dat je hondencurses gaat doen met hem;-)

Het enige advies wat ik je wel wil meegeven is om de hond meer beweging te geven, breng een vaste routine in zijn dagschema, s'ochtends een rondje, smiddags een lekkere wandeling (balletje, takken ect) en in de avond een lekkere lange wandeling/fietsen zodat hij helemaal voldaan is en lekker de nacht door kan komen. (meer wandelingen zijn nog beter ;-) ) maar dat zit er niet altijd in.

Heel veel succes met je hond! Zal helemaal goed komen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffende hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizeLize

Ja, het probleem is dat hij nog niet denderend luistert en daarmee nog nie los kan. Daarom ook de hondentraining. Als ik thuis ben in het weekend krijgt hij 2 wandelingen per dag! En in de zomer als de omheining af is mag hij rondhollen op het gras. Voorlopig laat ik hem op het gras los met een flexibel lijn, heeft hij toch nog meer vrijheid dan aan de wandelingen.

Hij heeft vannacht niet geblaft, nu is er volk wakker, nu blaft hij wel.
Maar misschien inderdaad toch nog wennen!

honden page profiel ..

honden foto van .

buiten het feit of ik een hond buiten zou laten leven of niet, persoonlijk niet dus, kan het wel ook met deze tempraturen mits de hond het gewend is, al een goede wintervacht heeft ontwikkelt. 
Dus om nou te roepen dat de hond het zoveel beter had in het asiel, of er geen hond had moeten komen is wel lichtelijk overtrokken. Er zijn immers genoeg buitenhonden al is dat niet hoe je het zelf zou doen is het per definitie niet zielig voor de hond ;-)

maar even over een andere boeg, even je verplaatsen in de hond zelf. Gedumpt door zijn eerste baasjes, deden niks met hem, de hond brak uit en maakte hem onhandelbaar. de hond dus weggerukt uit zijn vertrouwde omgeving en naar het asiel. Al opzich genoeg stressvol voor de hond, dan nog in een asiel leven tussen allemaal andere honden ook al stressvol. Nieuwe baasjes, en net daar komen wonen, waar hij nog vertrouwen in moet krijgen, vertrouwen in zijn nieuwe omgeving en dan alleen buiten. Als je het zo bekijkt genoeg dingen wat heel stressvol kan zijn voor je hond, wat het blaffen opzich al zou kunnen verklaren 

Daarnaast denk ik ook dat je hond zich verveelt. door een hele dag te moeten wachten voor dat hij activiteit krijgt. Daar zou ik eerst veranderen. Gewoon 4 uitlaatrondes in gaan plannen. Smorgens, Smiddags, Savonds en voor de nacht. zorg dat je hond daarin genoeg uitdaging krijgt, balletjes, fietsen, snuffelen, spelen met andere (mits dit kan natuurlijk), lekkere lange wandelingen, loslopen?!  desnoods op een omheind veld. ik lees wel dat je naar cursus gaat dat is al heel goed ;-)
op moment dat de hond een uitlaatklep gaat krijgen, lekker bezig kan gaan met zijn baasjes zal de band ook sterker worden en de wenperiode ook beter gaan. Geef hem in de tijd dat er niemand is iets te doen zoals een kong of iets anders waar hij bezig mee moet zijn (geen botten als je er niet bij bent natuurlijk). op moment dat hij geestelijk en lichamelijk voldaan is zal de nacht ook rustiger verlopen. En natuurlijk is het nog kort dat hij bij jullie is, Persoonlijk had ik hem liefst binnen gezien maar als dat niet kan of mag dan is dat natuurlijk volledig jullie keus. Wel vind ik dat je dan nog een extra stapje bij moet zetten om hem aandacht te geven. Doordat hier de honden binnen leven en ik dus op me werkuren na om ze heen ben hoef ik binnen niet altijd met ze aan de gang maar is er zijn en lekker er bij op de bank liggen genoeg. Wat hoe je het ook draait of keert een hond is en blijft een sociaal dier wat in eenzaamheid triest, depressief, en veveelgedrag kan ontwikkelen. Ik denk met een duidelijke routine en wat meer uitdaging en aandacht je al een heel eind komt. Het heeft natuurlijk ook wat tijd nodig. 

heb je misschien ook een foto van jullie nieuwste lid van de familie? ':-)

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik denk dat je veel mensen op de kast jaagt met je verhaal over je hond die in een buiten hok verblijf.Deze mensen hebben vaak een waakhond voor een bedrijf.ik ken zelf ook mensen die 2 honden voor de waak hebben.Maar die mensen zitten niet op het hondenforum,want die stellen het belang van het waken voor hun bedrijf boven het fijne leven wat een hond behoord te hebben.Dus ja,dat er zo gereageert wordt op dit forum snap ik wel en maak daar zelf geen woorden over vuil.ga liever nu met Mango de sneeuw in en geniet nadien samen met Mango van een kop warme melk en zij van een bot lekker warm op haar kleed in de woonkamer.Heerlijk:mijn mango;-)

honden page profiel LizeLize

" Ik denk dat je veel mensen op de kast jaagt met je verhaal over je hond die in een buiten hok verblijf.Deze mensen hebben vaak een waakhond voor een bedrijf.ik ken zelf ook mensen die 2 honden voor de waak hebben.Maar die mensen zitten niet op het hondenforum,want die stellen het belang van het waken voor hun bedrijf boven het fijne leven wat een hond behoord te hebben.Dus ja,dat er zo gereageert wordt op dit forum snap ik wel en maak daar zelf geen woorden over vuil.ga liever nu met Mango de sneeuw in en geniet nadien samen met Mango van een kop warme melk en zij van een bot lekker warm op haar kleed in de woonkamer.Heerlijk:mijn mango;-) "


Ieder zijn mening over het al dan niet buiten zetten van een hond

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Waarom vraag je dan mensen hier op het forum om advies over het blaffen van je hond?Misschien toch menselijke trekjes t.o.v je hond,of alleen irritant omdat je hond je wakker maakt smorgens?Had dan een haan gekocht he zou je denken,die kraait ook vroeg in de morgen.Gegroet

honden page profiel LizeLize

" Waarom vraag je dan mensen hier op het forum om advies over het blaffen van je hond?Misschien toch menselijke trekjes t.o.v je hond,of alleen irritant omdat je hond je wakker maakt smorgens?Had dan een haan gekocht he zou je denken,die kraait ook vroeg in de morgen.Gegroet "


Ik vraag da omdat hij zelf hierdoor zijn nachtrust ni heeft. En tuurlijk heb ik menselijke trekken anders adopteerde ik hem niet uit het asiel en hij krijgt hier alles wat hij wil.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Alles behalve een gezinssituatie.Ben wel benieuwd hoe de fokker vroeger de advertentie heeft geplaatst.te koop lieve pupjes.Makkelijk in onderhoudt.heeft geen mensen om zich heen nodig,geschikt voor mensen met allergie want de hond hoort buiten te leven.Geen haren in huis,dus de ideale hond.Tja,als je dat zoekt is dat goed he.

honden page profiel LizeLize

" Alles behalve een gezinssituatie.Ben wel benieuwd hoe de fokker vroeger de advertentie heeft geplaatst.te koop lieve pupjes.Makkelijk in onderhoudt.heeft geen mensen om zich heen nodig,geschikt voor mensen met allergie want de hond hoort buiten te leven.Geen haren in huis,dus de ideale hond.Tja,als je dat zoekt is dat goed he. "


Wij hebben de hond pas sinds zaterdag, hij is al 1jaar! En geen mensen om zich heen, alstublieft! Hij krijgt genoeg aandacht hoor!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat goed dat je een hond een veilig thuis wil geven.

Hij is nu 1 week bij jullie, dat betekend dat hij nog helemaal niet gewend is aan zijn nieuwe thuis, zijn nieuwe mensen en zijn nieuwe situatie. Dat heeft tijd nodig, en in die tijd moet hij gaan leren dat hij bij mensen is waarop hij kan bouwen en die hij kan vertrouwen.

Een hond die blaft moet volgens mij even gekalmeerd worden, misschien hoort hij iets, of voelt zich niet prettig. Even een vriendelijk woord en het is meestal opgelost.
Het is niet handig als hij dan alleen buiten is natuurlijk. Zelf zou ik voordat het blaffen erger en erger wordt de hond binnen leggen voor de nacht en er tijdelijk bij gaan liggen om hem te kunnen kalmeren.

En voor overdag, zou ik veel zoek. en denkspellen met hem doen en zorgen voor een goede balans tussen rust en aktiviteiten.

De hele dag alleen in hok kan natuurlijk niet dat is te zonde van haar leven.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Wij hebben drie honden waarvan eentje steevast rond zessen aanslaat en blijft blaffen. Hoe zachtjes mijn zoon ook doet, ze hoort het gewoon als hij de wekker uitzet terwijl ze beneden in de keuken slaapt. Ze blijft net zo lang blaffen tot hij beneden is gekomen. Ze heeft daarin nu geleed dat blaffen betekent dat zoonlief naar haar toe komt. Dan is stil.
Gelukkig wonen we op het platte
And, anders hadden we vast klachten om de buern gehad, en zou ze ook aanslaan als die zouden opstann, hahaha

Ik vermoed dat je hond ook iemand hoort opstaan en daarop aanslaat uit waakzaamheid.
Ik heb geen idee hoe je dat voorkomen kunt omdat het deels instinct is en buiten slapen meer horen betekent.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Waarom haal je een hond uit het asiel als er geen plaats voor is? /: mijn buurman heeft ook een waak hond super lieve hond zit 24/24 BUITEN en word niets mee gedaan vind ik echt zielig! koop dan eerder een alarm als je toch je domein wil beveiligen

honden page profiel LizeLize

" Waarom haal je een hond uit het asiel als er geen plaats voor is? /: mijn buurman heeft ook een waak hond super lieve hond zit 24/24 BUITEN en word niets mee gedaan vind ik echt zielig! koop dan eerder een alarm als je toch je domein wil beveiligen "


Er wordt vanalles mee gedaan! Iedere dag zijnn wandelingen, is nu de ganse nacht stil. Volgende week starten met hondenschool.

honden page profiel ..

honden foto van .

lize ik ben heel benieuwd of  jullie allemaal incl Aslan allemaal al weer lekker slapen snachts? ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ten eerste goed dat je hier info komt zoeken!Gelukkig trek je het je aan en wil je een oplossing zoeken.
Zat mensen die de hond laten blaffen zonder er iets aan te willen doen.

De hond is pas net een week bij jullie.
Hij kent jullie niet, vreemde omgeving, geuren en geluiden.
Hij moet denk ik nog wennen.
Ik denk ook niet dat je boos moet worden op hem als hij doet blaffen maar misschien heeft hij er meer iets aan als je hem probeert gerust te stellen dat er niks aan de hand is.
Misschien kan je zelf wat vroeger op staan en bij hem zijn voordat hij begint met blaffen.
Als je buiten bij hem bent hoor je wat hij hoort en dan kan je er misschien achter komen wat hem er toe zet om te blaffen.

Hondenschool is nooit verkeerd.
Zeker niet om een goede vertrouwensband op te bouwen.
Misschien is het verstandig om je moeder mee te nemen.
Laat haar kijken en misschien kan ze zo nu en dan een lesje mee doen.

Met een hond in een kennel buiten is niks mis tenzij er niks mee word ondernomen.
Ben zelf wel van mening dat een uur fietsen en een wandeling per dag niet genoeg is.
Zeker niet met een herplaatser.
Ik zou er denk ik ook niet voor kiezen om gelijk een uur te gaan fietsen met een hond die je eigenlijk niet kent.
Misschien eerst een tijdje samen wandelen zodat je elkaar kan leren kennen en je weet of je hond ergens schrik van heeft.
Dat kan je dan begeleiden. Als je op de fiets zit en die 50 kilo besluit ineens de andere kant op te gaan dan heb je weinig in te brengen denk ik.

Heel veel succes!

honden page profiel LizeLize

" lize ik ben heel benieuwd of  jullie allemaal incl Aslan allemaal al weer lekker slapen snachts? ;-) "


Jaja, sinds dat er iedere avond een goede wandelin wordt gemaakt voor het slapen gaan is hij heel de nacht muisstil

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffende hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: chihuahua blaft veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^