sneeuw

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Behalve vaseline op de onderpootjes smeren voordat ik met Mango naar buiten gaat in de sneeuw heeft ze nadien mega aangeharde stukken sneeuwvlokken tussen dr haren van de pootjes zitten.Doen jullie daar iets mee??sokker aantrekken over dr pootjes dacht ik eerst??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sneeuw" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Ik spuit de poten in met spray uit de dierenwinkel en dan gewoon naar buiten.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Maar heeft je hond dan niet wanneer je terug komt binnen tussen de haren in het pootje harde stukken sneeuw(ijs)zitten wat je er met een doek niet uit krijgt??En je hond krijgt dan toch nog de gestrooide pekel onder de pootjes??

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë 3 doggies

honden foto van Laura&Zoë

je kan ook een bakje lauw water klaar zetten,, als je dan terug komt van wandelen kun je de pootjes daar even in dompelen,, dan smelt de sneeuw en is ze weer sneeuwvrij :-)

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Nee stukjes ijs hebben ze niet maar dat komt misschien omdat die van jou langer haar heeft.Verder probeer ik altijd op plaatsen te lopen waar geen pekel ligt en dat is hier in de polder niet zo moeilijk want hier strooien ze nergens':-) Je kan proberen sokken aan te doen bij jou hond en anders hebben ze in de dierenwinkel een soort schoentjes voor je hond.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Sandy heeft dat ook heel erg als ik terug kom droog ik het een beetje af en dan als ze ergen gaat liggen of staan valt het er af

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Wij hebben een dwergschnauzer, dus een klein hondje met lange haren waar idd ook sneeuw tussen blijft zitten. Omdat hij zo klein is (en dus laag bij de grond) gaat het ook allemaal aan zn buikje zitten en in zijn snorharen. Inmiddels hebben we dus een jasje gekocht met "mouwen" eraan bij alle vier zijn pootjes zodat het alleen beperkt blijft tot de onderkant.
Nu zijn er waarschijnlijk mensen die mij leip vinden of het zielig vinden voor Bo, maar hij heeft er geen last van en kan nog steeds lekker rennen door de sneeuw zonder als een complete sneeuwklomp terug te komen. Normaal draagt hij het ook niet hoor maar er ligt hier nu zo'n 10 cm sneeuw en dat is echt te veel om gewoon "lekker" met hem te kunnen lopen :-D

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

honden foto van Simone

Ik zag een bericht van onze dierenarts op fb dat het helpt om de langere haren tussen de kussentjes weg te knippen. Dan blijft de sneeuw minder snel plakken.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Dat is waar Simone. Bora is net naar de trimmer geweest en had vanmorgen veel minder ijsklompjes onder haar pootjes dan toen de haren nog langer waren.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Ik zag een bericht van onze dierenarts op fb dat het helpt om de langere haren tussen de kussentjes weg te knippen. Dan blijft de sneeuw minder snel plakken. "

Dat hebben we ook eerste geprobeerd bij Bo maar dat helpt niet bij hem. :(

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Bij Charlie zijn de haartjes van tussen de tenen weggeknipt en ik gebruik voetzolenspray voor we gaan wandelen. Hij krijgt wel nog klonters aan het lange haar van zijn voorpoten, maar daar heeft hij geen last van.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ben ook nog steeds opzoek naar iets wat werkt. Dusty heeft geen last van sneeuw tussen de kussentjes maar wel van de lange haren aan zijn pootjes. Vaseline helpt echt 15 minuten en daarna ook niet meer. je zou sokjes kunnen proberen... 
Na de wandeling staat er altijd wel een voetenbadje klaar hier, pootjes even dompelen en afdrogen. Daarna zijn ze weer volledig ijsvrij.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Het best helpt als je de lanhe haren wegknipt en idd vaseline erop.

Is dit nog niet afdoende kun je aan booties denken; sokjes die in de handel verkrijgbaar zijn, maar ook bij speciaalzaken voor sledehonden.

Je kunt ze ook zelf maken met bv fleecestof en klittenband. Let wel op dat de klittenband niet te strak om het pootje zit.

Veel sneeuwplezier!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Santa loopt niet meer als er sneeuwklontjes tussen de kussentjes zitten, echt, geen stap.
Hangt z'n pootje in de lucht en kijkt me zielig aan....
Ik peuter het eruit, dan mijn beide warme handen eromheen, en we kunnen weer verder.
Vanmorgen op een wandeling van een uur allevier de pootjes even "behandeld".
Ik heb echt goed de haren weggeknipt tussen de tenen, maar een uur door de sneeuw geeft toch klontjes.
Ik zou eens sokjes kunnen proberen, maar ik vraag me af of hij daarmee wil lopenO-)

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ben lekker al veel buiten geweest met Mango.Sokken gingen direct al af bij de deur.vaseline en lopen maar dan.na terugkomst heb ik haar in een fleechedeken opgepakt en wat water in de badkuip(lauw).Lekker even laten weken en mw was weer ijsvrij.Gelukkig dat nederland geen heel jaar sneeuw heeft.heb een houten vloer en wanneer ze al dat ijs in huis meeneemt wordt het hier een glijbaan.Ze gaat nadat ze is schoongemaakt lekker met een botje in dr bench.Gelijk een goede benchtraining.Moe van het lopen,lekker botje en dan ook nog eens in een bench willen liggen.Waar de sneeuw al niet goed voor is

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Kyra heeft last van sneeuwklonten tussen haar tenen, ze trekt dan heel grappig een pootje op en schud ermee en dat steeds weer. We komen dus geen stap verder.
Ik smeer vaseline op haar voetjes en ze heeft er geen last meer van. Nou heeft ze wel kleine voetjes, waardoor er sowieso niet heel veel sneeuw tussen past.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sneeuw" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tandjes wisselen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^