graag jullie mening..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rosan (Gast)

Hallo allemaal!
Ik ben lid van deze site geworden omdat ik graag is meer meningen zou willen horen, want ik wil uiteindelijk een goed besluit maken!
zelf zit ik nog in twijfel , daarom dat ik graag dit met jullie wil delen, en de meningen ook weer erg verschillend zijn van mensen om mij heen:-) dacht ik laat ik het is posten op het honden forum, zodat ik er nog is goed en rustig over kan nadenken en alle meningen kan mee nemen:-)
mijn situatie:
Ik ben zelf 23 en mijn partner 27, wij woonden al ander half jaar samen voordat we ons nieuwe huis hebben gekocht waar we nu wonen.
Toen wouden wij al super graag een hond, maar was onze woning daar sowieso al te klein voor dus ging het sowieso al niet door!
toen had een goede kennis een stel jonge kitten's, en toen hebben we 2 kittens genomen!:-) zodat we toch levendigheid in huis hadden en gezelligheid!:-) en dat ging dan ook prima!:-)
we houden dan ook allebei erg van dieren!:-)
we zijn dan ook zeker wel blij met onze 2 katten, het zijn ook echt 2 hele lieverd's,en willen ze ook echt niet meer kwijt! maar we missen gewoon echt heel erg nog een hond! we zijn allebei ook groot gebracht met een hond om ons heen, en ja ik kan je niet vertellen hoe erg dat gemist eigenlijk nu is!!! echt heel erg! ik mis gewoon, de warmte, de gezelligheid, maar ook lekker wandelen etc..!! je snapt het mischien wel!:-) we missen het gewoon heel erg!
onze ouders hebben dan allebei nog wel een hond, en die nemen ze ook wel regelmatig mee als ze naar ons gaan, maar dat is toch anders want uiteindelijk gaat de hond weer mee;-)
Waar we nu wonen, hebben we een heerlijke grote tuin! (zn 10 meter breed en 45 meter diep) ja gewoon een heerlijke tuin! en geheel afgesloten.
verder ook een goed ruim huis! dus de hond zou aan ruimte niet te kort komen!
nu zitten we dus heel erg van, ja wat doen we nu nemen we een hond of niet??
het nadeel is, dat we allebei fulltime werken! mijn partner werkt van maandag tot vrijdag en is vaak rond half 6 thuis.
ik werk in de zorg, werk alleen dagdiensten van 7.00 tot half 4. werk ook in het weekend, dus als ik het weekend werken moet ben ik doordeweeks dan wel weer vrij!!
als we een hond zouden nemen, willen we een puppy zodat we hem zelf goed kunnen opvoeden(want dan willen we er ook mee naar puppy curcus, en ook verder met de hond trainen! omdat we dit gewoon erg leuk vinden om zo bezig te zijn met je hond, en het vooral ook heel mooi vinden!)
thuis hadden we beiden altijd een BAK(zoals we dat noemen) waar we de hond als puppy af aan leert, dat hij daar zijn behoefte's moet doen! en als hij het eenmaal weet, werkt het echt geweldig!!
als we een pup zouden nemen, dan nemen we eerst zelf vakantie op, zodat we eerst de tijd hebben voor de hond!!
dus zou die de eerste 3 weken niet alleen zijn:-)
maar daarna zal hij moeten leren dat hij dan een tijdje alleen thuis! in het begin zullen we hem binnen moeten houden, totdat hij geheel zindelijk is en weet wat wel en niet mag etc!! dus stel de hond is wat groter en zijn nodige opvoeding gehad….. zou hij los in de tuin kunnen als we weg zijn want hij kan nergens heen in de tuin, kan dan zijn behoefte's op de bak doen, en heeft een tuinhuisje waar zijn eten en drinken zal staan en zijn mand!
en dan zouden we de hond moeten uitlaten voordat we naar ons werk gaan, en gelijk als ik om half 4 vrij ben naar huis kom en de hond gelijk uitlaat.
Verder weet ik zeker dat de hond genoeg liefde krijgt, en het grotendeels niet alleen maar een klein wandelingetje zal zijn als die word uitgelaten, want ik vind het heerlijk om te wandelen! en hebben het bos ook erg dichtbij!
Maar ja we zitten gewoon van… kunnen we de hond zo genoeg aandacht geven?(i.v.m ons werken!!!) de een zegt: als je werkt moet je echt geen hond nemen, is de hond veelste veel alleen dat is zielig!! en daar kan een hond niet tegen! maar de andere zegt weer: Als de hond van af puppy af aan niet beter weet…. dan gaat dat prima!! de hond weet niet beter!
en ik moet eerlijk zeggen, ik ken genoeg mensen om me heen die ook werken net zoals ons, en idd ook wel een hond hebben!
en ja dat is het enigste wat ons in twijfel brengt….
nu is mijn vraag gewoon van: Wat vinden jullie van de situatie.. wat zouden jullie in z'n situatie doen?? en wat is jullie ervaring eventueel(als je bijv ook werkt zoals ons)..
Groetjes en heel erg bedankt voor je eventuele reactie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "graag jullie mening.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

rosan (Gast)

Zie dat het was mis is gegaan haha!:-) ben nog een gast;-) maar het is wel gelukt wat te plaatsen:-) ik hoor graag jullie meningen!:-) bedankt alvast daarvoor!

rosan (Gast)

Wat ik er nog graag even aan toe wil voegen:
kijk dat een pup naar een paar weken vakantie gelijk niet is opgevoed dat snap ik haha:-) dat kost echt wel de enige tijd en aandacht!
maar ik bedoel er mee te zeggen, dat we de eerste 3 weken dan wel even meer aandacht kunnen schenken aan de hond, zodat hij of zij rustig kan wennen en dat we zo ook al goed met de opvoeding bezig kunnen!:-)

om het werken heen, zul je zeker moeten zorgen dat de hond aandacht en liefde genoeg krijgt!! en vooral in het begin,zul je veel bezig zijn met het opvoeden! en s'avonds 1x in de week naar de puppy curcus moet!
wij zullen hem zeker ook vaak mee nemen als we weggaan:-)
het gaat erom dat de hond alleen is als wij heen werken zijn…maar als je naar ONZE situatie kijkt, wat jij dan in dit geval zou doen:-)

Joop (Gast)

Ik zou het niet doen... Jullie werken allebei fulltime. ALS je er dan een hond bij neemt, moet je ervanuit gaan dat zowat AL je vrije tijd in de hond gaat zitten.

En waarschijnlijk hebben jullie nog andere hobby's, willen jullie ook nog wel eens uit eten, naar de bioscoop, op vakantie of met vrienden naar de kroeg... Dan blijft er, als je allebei al fulltime werkt, vrij weinig tijd over voor een hond.

Als je echt al je vrije tijd de komende 15 jaar aan je hond wilt besteden, dan kan het, eventueel, maar dan nog is het afhankelijk van welk ras je neemt (een niet al te actieve hond is het beste, als 'ie zo lang alleen moet zitten).

Zowieso is 3 weken vakantie opnemen te kort... Dat betekent dat na die 3 weken een pup erg lang alleen thuis moet zitten, en dat kan echt niet.

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Ik vind het zelf niet zo'n goed idee, maarja dat is mijn mening... Ik vind van 7 tot half 4 heel lang, ik weet niet wat voor hond je zou willen, maar ieder hond wil toch wel lekker naar buiten spelen en los lopen. Ik weet niet of je een hond een 'gelukkig' leven zou kunnen bieden. Als je een pup wilt zou je ook idd nog een paar weken vakantie moeten nemen, zodat je de pup echt kan laten wennen, en de dingen zoals de bak wat jij wil kan leren. En wat dacht je van puppy cursus? Ik vind een fulltime baan & hond niet geschikt. En in het weekend kan je hem wel veel beweging bieden, maar doordeweeks niet meer, dat is ook niet goed voor je hond, s'weekend als een gek wandelingen maken en doordeweeks minder.

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Oops 2x haha ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hallo Rosan :-) Ik begrijp jullie "zin in een pup" hoor. Jullie hebben thuis honden gehad en jullie denken erover na hoe het zal gaan. En dan hier ook nog meningen vragen... vind ik wel heel goed.

Ik struikel echter over het toch wel lange alleen zijn. Als je van 7 tot half 4 werkt ben je (zonder ook nog inkopen te doen) toch waarschijnlijk weg van rond half 7 tot 4... Dat zijn 9,5 uur... en vind ik dus best lang, zelfs als je haar leert op een bak te gaan.

Ik begrijp uit je berichtje wel dat je partner in het weekend thuis is... en jij dus soms ook door de week. Dat zijn dan al minder dan 5 dagen per week... maar toch... Je mag niet vergeten dat je op werkdagen de eerste tijd misschien wel vol vrolijkheid voor je naar je werk gaat de pup uitlaat... en als je thuiskomt ook... Maar dat is niet voor een poosje... dat is voor altijd... Dag na dag, een van jullie tweeen... Zin of niet, ziek of niet... En heb je na zo'n werkdag nog de puf om naast het andere werk ook wat leuks met je hondje te doen ? Want zolang alleen in huis (en die gaat echt niet spelen...) dat heeft compensatie nodig.

Goed dat jullie verlof zouden nemen... Maar je pup is na een aantal weken nog steeds een pupje dat rustperiodes... voertijd... en speel- en bewegingtijd nodig heeft. Ik zie niet hoe jullie dat gaan doen als bij voorbeeld je ouders of andere opvang niet even langs komen.

'k Wil je niet ontmoedigen... maar 't is wel de realiteit. We hebben hier net nog een topic van iemand met een pupje wiens man 's nachts niet kan slapen zodat hij naar zijn moeder thuis vertrok voor de nodige nachtrust... Jullie moeten dus wel een beetje stevig in je schoenen staan... en liefst op één lijn :-)

Verder ook op voorhand nagaan of je hondje ergens terecht kan als je een vliegvakantie ofzo wil. Bij familie, betrouwbare opvang of bij de fokker indien mogelijk...

Ik hoop dat jullie er samen uitraken en de juiste beslissing nemen : Een pup indien dat voor jullie het belangrijkst is... Een aangenaam leven samen indien het moeilijk zou worden mét pup :-)

Succes... en benieuwd wat anderen ervan vinden...

O-)

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Wij hebben sinds 3 weken een pup erbij ;-)
Zodra mevrouw het idee heeft dat ze wel genoeg geslapen heeft in haar bench na 1,5 of 2 uur, dan blaft ze de hele buurt bij elkaar. En dat is echt niet zachtjes O-) dus dan is het echt tijd voor aandacht en dat is er hier voor haar dan ook voldoende.

Bij jullie is er dan niemand die de pup kan helpen als het angstig zou zijn of zich zou vervelen en dat zou ik persoonlijk wel heel erg zielig vinden.

Met een volwassen hond is het ook niet ideaal zo lang alleen maar dan zou je eventueel nog wel aan een uitlaatservice kunnen denken.

Mocht je echt perse een pup willen hebben dan zou een hondencreche ook nog uitkomst kunnen bieden.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

3 weken voor een pup uittrekken is echt te weinig, heel erg te weinig, mega erg te weinig zeg maar, en dan vergeet ik nog evende nachtrust die er ook stukken minder is de eerste weken))...


Maar verder..
Ik zou ...ik zou....
Ik zou toch echt voor een asielhondje kijken...(om te beginnen).
Allemaal prachtig, leuk schattig pupperig..je eigen regels laten leren.(wat bijna altijd een samenwerking is tussen hond en baas, en nooit alles wat de baas wil of verwacht)
Maar er zitten hele hordes honden in asiels met bovengenoemde qualiteiten..
Honden die alleen kunnen zitten , die katten zijn gewent, geen gedoe met bakken , zindelijk..
Honden waarvan je weet waar je aan begint.en die dus ook de mening van veel mensen kunnen ontkrachten dat ze niets meer willen leren....
De meeste honden zijn juist meer bereid om dingen te doen, te leren dan je eigen pup..

Heb je echt geen klik met welke asielhond dan ook, dan kun je altijd kijken naar een pup.

Verder wat betreft het werken, alleen thuis zijn..

Tja, weet niet hoe de buurt is, maar bv onze asielzoekrt zou makkelijk de hele dag buiten kunnen liggen.
Ook al zijn wij thuis, meneer ligt op z'n rug achter de poort.
Heel de dag...Ze slapen minimaal 18 uur op een dag
Dus voor sommige honden maakt het echt niet uit of er nou iemand 6 uur weg is, of niet.
Een lekker groot kennel, wind/water dicht....zie ik weinig problemen...zeker met zo'n grote tuin.
Let enkel op het ras.op het karakter..
Een hond die de hele dag iets wil doen, actie, actie....
Da's in het weekend heerlijk, inderdaad..
Maar hoe doe je dat dan door de weeks?
Wij hebben voor een ras gekozen dat bij ons leven past.(chaos, erf bewaking, goed met dieren om kunnen gaan, heel veel buiten, en .moet willen zwemmen...)
Mischien niet het ras wat ik altijd nog eens zou willen hebben (Ierse Setter, stabij).
Maar gewoon gekeken naar hoe de hond in elkaar zit, en hoe past die in ons leven..

rosan (Gast)

Bedankt voor jullie reactie's al allemaal!!:-)
Ja nou aan een uitlaatservice heb ik ook nog zitten denken, dat is er wel in ons dorp!:-)
maar betaal je dan ook zeker wel voor!! maar ja dat is dan de consequentie!
nu je het zo over een volwassen hond hebt, zit ook zeker wel wat in! daarvan weet je wel precies wat je van ze kunt verwachten idd!! en wat voor ras je neemt zit zeker ook wel verschil in! 1 ding is zeker, het moet niet een super actieve hond zijn!
pfffff kmoet het allemaal nog even op me in laten werken haha:-)

Groetjes!:-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

als je maar maximum 3 weken vakantie kan nemen dan zou ik ook voor een volwassen hond gaan, die zijn (op uitzonderingen na) al zindelijk. Een pup kan na 3 weken nog helemaal zijn plas niet inhouden van 7 tot half4, geen probleem als je bereid bent bij thuiskomt poep en plas op te ruimen, maar zo gaat het veel langer duren voor hij zindelijk wordt.
Een volwassen hond kan je, ondanks dat hij al een karakter ontwikkeld heeft, nog heel goed kneden naar je eigen wil, ze kunnen zich heel goed aanpassen aan nieuwe eigenaren.

Persoonlijk vind ik het vrij lang alleen ook, maar het belangrijkste is natuurlijk wat jullie op de momenten dat je thuis bent gaan doen met de hond. Dit kan dat zeker goedmaken.
En als je een asielhond treft die gewend is 8u alleen thuis te zijn, hmm waarom niet dan, bespaart je al problemen met verlatingsangst. Genoeg mensen wiens hond zo lang alleen zit, zolang je het maar goedmaakt als je thuis bent ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Goed dat je er van te voren zo over nadenkt.;-)
Er worden regelmatig topics geopend met dezelfde vraag als jij hier stelt.
Vandaag nog:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/139483/puppy-aanschaffen-maar-ook-werken?.php

Ik vind het vaak moeilijk te antwoorden. Mijn antwoord staat trouwens wel in genoemd topic.
Wat de één volstrekt niet vindt kunnen, vindt een ander weer acceptabel.
Naast wat goed voor de hond is, moet je ook jezelf daar prettig bij voelen.

En een volwassen hond, in ieder geval geen pup, is ook een idee.
Al blijft de vraag, wíl je een hond zolang alleen laten.
Of kan hij naar een dagopvang, maar dat zou ik geen 5 dagen willen, daarbij is dat ook een kostenpost.

Onze was 1 jaar toen ie hier kwam, en naast een hoop gedoe hebben we met sommige dingen ook mazzel gehad. Bv zindelijkheid, slopen speelde hier niet.

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Een herplaatser is zeker en goed idee, zitten ook echt schatten bij!Maar je zegt een super actieve hond? Hoe wil je dat gan doen als ik vragen mag? O-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Een herplaatser is zeker en goed idee, zitten ook echt schatten bij!Maar je zegt een super actieve hond? Hoe wil je dat gan doen als ik vragen mag? O-) "


EUhmm..
quote :1 ding is zeker, het moet niet een super actieve hond zijn! O-)

rosan (Gast)

Ja een volwassen hond is misschien wel beter, en halen we in iedergeval weer 1 hond uit het asiel!;-)en zo kun je eerst natuurlijk ook kijken als het klikt, door hem bijv eerst een dagje mee te nemen etc! kijken hoe dat eerst gaat etc etc! zeker nog wel iets om over na te denken!!en het erover te hebben, weet natuurlijk niet hoe mijn vriend daar in staat:-)
maar ik bedoelde een NIET te actieve hond  in mijn vorige berichtje haha pardon!!

maar over onze vrije tijd met de hond(buiten het werken om zeg maar) daar ben ik eigenlijk niet  bang voor:-) het zal liefde en aandacht genoeg krijgen dan,daar ben ik eigenlijk wel van overtuigd!:-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" pfffff kmoet het allemaal nog even op me in laten werken haha:-)

Groetjes!:-) "

En da's al een vreselijk goed teken om mee te beginnen zou ik zeggen. ;-)

Hoe meer je erover nadenkt, hoe beter je de overhaaste beslissing kan nemen..
Tenminste , zo heb ik het vaak gezien, en ook zelf de keuze gemaakt...altijd overhaast..
In het asiel, *BAM* die ogen, die kop, zo'n haarbal van 50 KG die vol gas door de gang in het asiel op je af komt vliegen.
Springt bovenop je..."neem me mee, neem me mee"...
Damnn!!!..
Op zo'n moment moet je zelf gewoon weten wat er wel en wat er niet kan.wat willen jullie zelf .
Wat verwacht je van de hond, (of van een pup, kannatuurlijk ook nog).
Weet wat jullie van de hond verwachten, en wat de hond vanjullie kan verwachten.
Dus flink in laten werken, dat als je ergens tegenaan loopt je in iedergeval een beetje de richting weet..
Dus eigenlijk....zijn jullie al stiekem op weg...

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Ohoh sorry stomme ik, lees gewoon over een woordje heen *schaam*

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Ohoh sorry stomme ik, lees gewoon over een woordje heen *schaam*

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

Als jullie een pup gaan nemen kunnen je je vakantie misschien achter elkaar nemen dan heb je al 6 weken en misschien nog wat extra?? in die tijd wat kort is kan je pup alvast laten wennen aan alleen zijn ,je kan niet van 6a 7 weken aandacht ineens zomaar alletwee gaan werken dus in die weken dat je thuis zijn moeten je al gaan oefenen met alleen laten.
Als je pup neemt zou ik hem zeker 1x door uitlaat service buren kenissen uitlaten tussen de middag.
Voor de rest als hij beschut en droog kan zitten is dit geen probleem en anders 2 honden??,
Dat hebben je tenslotte ook met de katten gedaan en die zijn meer solitair dan hond

hartmans (Gast)

hoi allemaal,
ik zou graag jullie mening willen weten wij willen misschien een havanezer kopen
maar ik weet het nog niet zeker. Ik werk van dins tot vrijdag'in de ochtend van 8 tot 12 en maandag ben
ik altijd vrij ook hebben wij een dochter van 15 maanden oud zouden wij een hond kunnen nemen gezien onze situatie kind en werk. Wij willen het allemaal heel graag ook onze dochter is gek op honden ze is erg lief voor ze.
graag hoor ik jullie mening alvast bedankt

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

" hoi allemaal,
ik zou graag jullie mening willen weten wij willen misschien een havanezer kopen
maar ik weet het nog niet zeker. Ik werk van dins tot vrijdag'in de ochtend van 8 tot 12 en maandag ben
ik altijd vrij ook hebben wij een dochter van 15 maanden oud zouden wij een hond kunnen nemen gezien onze situatie kind en werk. Wij willen het allemaal heel graag ook onze dochter is gek op honden ze is erg lief voor ze.
graag hoor ik jullie mening alvast bedankt

"

 Het ras kan ik je weinig over vertellen maar je werktijden moeten niet het probleem zijn lijkt mij, nogmaals geen flauw idee of havanezer kind vriendelijk is, maar zijn hier vast leden die er een hebben of er meer over weten.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik vind dat jullie geen hond moeten nemen. Honden zijn roedeldieren en niet gemaakt om zolang alleen te zijn. Zou de hond niet bij familie kunnen als jullie aan het werk zijn?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

http://www.hondenpage.com/honden/havanezer.php

Voor hartmans, maar misschien is het wel handig even een eigen topic aan te makenO-)

hartmans (Gast)

hoi s@nt @  ik weet niet hoe dat moet sorry

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoi Hartmans, heb je de link voor jou al wel gezien?

Een topic maken is zo gedaan.
Je kunt ook een account aanmaken, maar dat hoeft niet.
Helemaal bovenin, links onder de grote naam Hondenpage staat in het rood "nieuw onderwerp".
Als je daarop klikt wijst het zich vanzelf.
Succes!;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "graag jullie mening.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Last aan de pootjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^