Puppy aanschaffen maar ook werken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik ben sinds vandaag weer een hele dag (=5 uur voor mij) aan het werk.
Wij hebben Sep de zaterdag voor kerst opgehaald. De 2 weken van de kerstvakantie was er altijd iemand thuis. Behalve 2 januari ... Toen moest hij voor het eerst 2,5 uur alleen blijven. Doordat we de bench al aangeleerd hadden (hij sliep meteen 's avonds al in de bench en overdag, ik vind eerder dat hij het zichzelf aangeleerd heeft ...) is dit goed gegaan.
Vanaf 7 januari ben ik halve dagen (2,5 uur) gaan werken. Hierdoor was ik ca. 3 uur van huis.
Dit is allemaal heel goed gegaan.
Vandaag werk ik voor het eerst een hele dag, waarin ik mijn lunchpauze een half uur verleng en naar huis ga om met Sep te wandelen, spelen en eten te geven.
Het is een pup en hij heeft nog heel veel rust nodig (hij is 12 weken). Hij gaat dus daarna weer in de bench en dan 2,5 uur later ben ik weer terug en kan hij er weer uit, gaan we weer lekker wandelen en doen. 

Ik zou kijken of er iemand is die er voor kan zorgen dat zijn dagen in het begin gebroken zijn (dus om de 2 uur lekker wandelen en spelen evt. eten). Bij onze pup kregen we het advies om hem tot 6 maanden oud nog 3 voedingen te geven. Tot die tijd blijf ik zeker tussen de middag naar huis gaan. En misschien ook wel nog langer. Op de hondenschool zeggen ze dat als je de hond de eerste 1,5 jaar in de bench doet als je er niet bent, hij het zich niet aan leert om dingen stuk te maken. Daarna kun je de bench vervangen voor een mand. Ik denk dat dat voor ons dan ook de tijd is, om te gaan opbouwen dat hij 6 a 6,5 uur alleen kan zijn op een dag (maar dan dus gewoon in de huiskamer (met open keuken), zodat hij niet te lang in een kleine ruimte zit.

Het is even een gepuzzel, maar als je mensen hebt die je willen helpen (mijn moeder is bang voor honden (alhoewel ze Sep heel schattig vindt ;-)), dus die zal ik niet snel vragen om voor hem te zorgen) dan zou het te doen zijn. Maar google (of kijk hier) eens op het dagritme van een pup en honden en kijk of je daar het een en ander om heen kan bouwen, zodat je hond niet te lang alleen hoeft te zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy aanschaffen maar ook werken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik en mijn vriend werken ook beide voltijds. Ik wat verder weg van huis en kan nooit overhuis gaan. Mijn vriend werkt vlakbij en is meestal op weg naar klanten/problemen. Als hij voorbij huis komt gaat hij snel even langs. Verder komt mijn grootvader elke dag langs om brood te brengen en Luca even aandacht te geven en in de tuin te laten. Wij hadden wel 3 maanden vakantie toen Luca er bij kwam :-)

Verder is de onze niet echt alleen-alleen omdat er 5 poezen in huis zijn en deze af en toe beneden komen in de keuken. De keuken is wel afgesloten met een hekje voor Luca omdat het een knabbelaar is.

honden page profiel michelle&baloumichelle&balou

honden foto van michelle&balou

ik vind dat je een pup niet lager als 3uur alleen kan late !

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Anoniem, ik zou het NIET doen!!! Het is zoveel werk een pup -goed- op te voeden. Ik werk zelf momenteel niet en toch is het soms echt zwaar...en ik ben niet de enige die soms tegen de muren opvliegt..kijk maar op dit forum...steeds ongeveer dezelfde topics...dat komt omdat mensen tegen dezelfde dingen aanlopen.En ik geloof ook dat het niet je insteek moet zijn om meteen al uit te gaan van een uitlaatservice/ creche. Jullie willen jullie hondje de dingen leren die JULLIE belangrijk vinden en dan geef je toch een stuk van de opvoeding uit handen. 
Misschien heb jij of je vriend in de toekomst de mogelijkheid om minder te gaan werken, dan zou ik het nemen van een hondje uitstellen totdat je leven er meer op ingericht is.  
Er zitten echt ZOVEEL hondjes in het asiel omdat het zo zwaar is een hondje op te voeden en dan nog met een fulltime baan erbij....werkelijk..niet doen!

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Wij hebben net een pup van 16 weken in huis. Zindelijk en wel. En toch veel werk! Vaak uitlaten, zeker om de drie uur en dan moet Ze echt grote plas. Verder mag ze natuurlijk slechts 20 minuten lopen, dus een hele lange wandeling in ochtend en avond zit er niet in! 5 minuten lopen per levensmaand wordt stellig aangeraden! Dus vaker 20 minuten lopen. Heeft ze ook echt nodig voor energie kwijt te kunnen. Onderschat het dus niet! Mijn man en ik hebben het prima kunnen regelen: hij is thuis als ik werk en vice  versa. En ik snap dat niet iedereen dat kan regelen. Buren hebben pup van 3 mnd: lieten ze ook al wat langer alleen ivm werk. En blaffen en janken dat beestje, doodzielig!! Je kan natuurlijk ook een jonge hond nemen die en al gewend is alleen te zijn en die genoeg heeft aan 3 , lange, wandelingen. Of idd naar dagopvang brengen. (hoewel ik er met ons hondje niet aan moet denken, zielig) succes met nemen van besluit! En goed dat je erover praat en nadenkt of het wel of niet kan. ;-)

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Waarom geen jong volwassen hond nemen?
Een pup is onwijs veel tijd en met een jong volwassen hond heb je ook nog lang plezier en die kan je met de uitlaat dienst mee sturen :-)
(Helaas) staan er genoeg herplaatsers te koop van jonge honden van 2 jaar oud ofzo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy aanschaffen maar ook werken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kon het niet laten (A)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^