Bot- en lymfeklierkanker bij onze hond Darko...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Dag Iedereen

Bij onze hond Darko is bot- en lymfeklierkanker ontdekt.
Alles begon 4 weken geleden, we zagen toen hij in de tuin liep dat hij begon te manken...we zijn er dan ook mee naar de dierenarts geweest, die dacht aan een scheur in de kruisband. Ze hebben hem toen 10 dagen op een ontstekingsremmende/pijnbestrijdende medicatie gezet. Dit ging niet over...de poot verslechterde zelfs! Toen zijn wij terug bij de dierenarts gegaan en zijn er foto's genomen, de dierenarts zei dat wss de kruisband helemaal doorwas en stuurde ons door naar een orthopedist. Wij zijn toen 3 dagen later bij de orthopedist mogen gaan, toen hij voelde aan de poot was dit volgens hem veel te vast om een kruisband te zijn en opnieuw zijn er foto's genomen...de ortopedist had teveel twijfels en de dierenarts en ortopedist waren het dan ook oneens met elkaar. Onze hond heeft dan terug een kuur medicatie gehad...ondertussen waren we al kerst en nieuwjaar. We hebben dan uiteindelijk naar de universitaire dierenkliniek gebeld om duidelijkheid te hebben. En vrijdag mochten we dan eindelijk naar daar. We gingen daar bij de ortopedist en alle aanwijzingen gingen ook uit naar een kruisband die door was maar ondertussen op die drie weken was z'n hals en keel verschrikkelijk opgezwollen en dat vonden ze daar heel raar...de onderzoeken begonnen...8u lang hebben wij in de dierenkliniek gezeten. Ze hebben alle soorten onderzoeken gedaan bij onze hond en zijn dan tot de conclusie gekomen dat hij bot- en lymfeklierkanker had...Voor ons was dit echt even onze wereld die instorte! Het is zo'n prachtige hond, in de dierenkliniek was hij daar al iedereen z'n vriend! We zagen allemaal mensen gelukkig buiten gaan en wij waren verschrikkelijk aangedaan van dit alles. Hij is 8j en had nog zoveel mooie jaren te gaan...had het alleen de botkanker geweest dan konden ze zijn poot nog amputeren maar doordat het 2 kankers waren was er niets meer te doen...chemo kon ons max 10maanden bijgeven maar wat voor leven is dat dan nog voor hem? We geven hem nu zware pijnstillers en cortizone, zolang hij hier nog een goed leven mee kan hebben en dat de pijn draagelijk is blijven wij volhouden. Wanneer hij zelf vind dat het genoeg is zullen we een hartverscheurende keuze moeten maken. Wij kunnen momenteel met ons verdriet geen weg...het was echt een schat van een hond! Een grote beer met een klein hartje...We proberen hem iedere dag een zo'n aangenaam mogelijke dag te geven... Wat allemaal maar leek op een gewoone gescheurde kruisband was nu een ongeneeselijke ziekte geworden....Wij hopen dat we hem nog even bij ons mogen hebben en gaan van iedere min dan ook genieten zolang hij nog bij ons is!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bot- en lymfeklierkanker bij onze hond Darko..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

wat verschrikkelijk!
ik wens jullie een prachtige laatste tijd met elkaar de komende tijd.

veel sterkte!

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt, we gaan hem zoveel mogelijk verwennen en alles zo veel mogelijk naar z'n zin proberen maken...laat ons hopen dat dit nog eventjes mag zijn!

honden page profiel arzuarzu

honden foto van arzu

Vreselijk om te lezen dit!Wat jullie en je hondje niet allemaal moeten hebben doorstaan.
Zulke dingen gebeuren soms in 1 klap en dat kan erg schokkend zijn!
Ik wens nog de beste dagen voor jullie en je hond! :'(

Het belangrijkste is, dat ze jullie een leuke tijd heeft gegeven toch?

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt, het was idd helemaal onverwachts...niemand van ons had ook maar aan dat gedacht.
En je staat nooit stil bij het feit dat dit ook bij jezelf kan gebeuren, in jouw gezinnetje!
Het is niet te beschrijven pijnlijk...
Hij heeft ons idd hele mooie jaren gegeven maar voor ons mochten het er nog een aantal meer geweest zijn...bedankt voor de reactie!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een schok voor jullie om deze zeer slechte uitslag te krijgen, terwijl je denkt voor een gescheurde kruisband te komen. Het feit dat Darko pas 8 jaar is, maakt het nog moeilijker te accepteren. Ik kan me voorstellen dat chemo niet jullie keuze is. Het is vreselijk moeilijk om te bepalen wanneer het genoeg is geweest voor jullie hond, vooral omdat honden pas heel laat pijn aangeven. Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt, idd dit was helemaal niet wat het moest zijn...kanker was het verste waar we aan dachten!
Hij is idd nog veel te jong...en voor ons was die chemo idd geen oplossing. Alles rekken maar wat voor een leven zou hijzelf dan hebben?? Had het alleen de botkanker geweest hadden we 100% voor de pootamputatie gegaan omdat hij dan nog wat jaren kon hebben, ook al was het maar op 3 poten dat zag ik hem nog goed te redden, het is een echte vechter! Een echte schat van een hond!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik begrijp heel goed wat je doormaakt, meer dan een half jaar geleden werd bij onze hond Ziko (schat van een hond) ook Lymfeklierkanker vastgesteld, ze konden net zoals bij jullie het alleen maar rekken met chemokuren.

Maar we hadden gelijk zoiets van, nee dat doen we hem niet aan. Telkens een rit van meer dan 2 uur naar Utrecht en dan nog 2 uur terug. Autoritten was sowiezo een hel voor hem.

Ziko heeft na de diagnose nog twee fantastische maanden gehad met ons. Hij vermagerde helaas vrij snel en toen hij 7 kilo was (normaal zat hij altijd ronde 11 kilo) vonden we het genoeg. We hebben hem thuis laten inslapen en gecremeerd.

Geniet lekker van Darko, geef hem vanalles wat hij normaal nooit mocht. knuffel en speel lekker met hem elke dag.

Heel veel sterkte de komende tijd.

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt, chemo was idd geen oplossing...hoe ziek zouden ze er niet van zijn?
Ik vind het erg dat jullie ook dit verlies hebben moeten meemaken...kanker is verschrikkelijk!
Je ziet het ook gewoon niet komen...het kan er al zijn zonder dat je hond er ook maar iets van laat zien...een hond heeft ook niet snel pijn aan en als hij het aangeeft dan zie je het soms ook niet?
Ze hebben ons gezegd dat de botkanker verschrikkelijk pijnlijk is...ik hoop dat de medicatie hem voldoende kan ondersteunen want hem laten afzien is geen optie... Bij ons is het 1kg op 4 weken...maar je ziet het al hoor. Het is ook altijd een heel gespierde hond geweest en heeft niet veel vet...en 1kg zie je al snel dan bij zo'n hond... We gaan hem zeker en vast alle liefde en knuffels geven elke dag opnieuw tot hij het moe is van al dat betuttel :-)

honden page profiel KarinaKarina

honden foto van Karina

Sterkte

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Dank je wel!

honden page profiel arzuarzu

honden foto van arzu

" Bedankt, chemo was idd geen oplossing...hoe ziek zouden ze er niet van zijn?
Ik vind het erg dat jullie ook dit verlies hebben moeten meemaken...kanker is verschrikkelijk!
Je ziet het ook gewoon niet komen...het kan er al zijn zonder dat je hond er ook maar iets van laat zien...een hond heeft ook niet snel pijn aan en als hij het aangeeft dan zie je het soms ook niet?
Ze hebben ons gezegd dat de botkanker verschrikkelijk pijnlijk is...ik hoop dat de medicatie hem voldoende kan ondersteunen want hem laten afzien is geen optie... Bij ons is het 1kg op 4 weken...maar je ziet het al hoor. Het is ook altijd een heel gespierde hond geweest en heeft niet veel vet...en 1kg zie je al snel dan bij zo'n hond... We gaan hem zeker en vast alle liefde en knuffels geven elke dag opnieuw tot hij het moe is van al dat betuttel :-) "
Wij hebben ook hetzelfde meegemaakt alleen dan met een andere ziekte. BOEM in 1 klap was het over :( helaas was ons hondje nog maar 2.
ECHT HEEL VEEL SUCCES! Ik weet wat je voelt! Echt ehct echt veel sterkte!!!!!!!!!!!!!!!!!!

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt, het is verschrikkelijk als je dit moet meemaken...

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Wat een heftig verhaal.....ik wens jullie veel sterkte!

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Dank je wel!

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Pff, heftig hoor, wens je heel veel sterkte en hoop dat je hem nog een tijdje bij je kan houden zonder teveel pijn, en idd geniet van hem zolang het kan.

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt...wij hopen het ook, ik hoop echt dat hij nog even goed kan functioneren op de medicatie...en dat de pijn voor hem kan weggenomen worden!

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa +

honden foto van Minoes, Salsa +

Pffff, zo heftig wat jullie doormaken. Zo onverwachts, niks vermoedend....denken dat het iets is dat verholpen kan worden. En dan ineens....zo moeilijk te bevatten.

Sprak toevallig laatst iemand die chemokuur bij haar hond had gedaan, alles ging goed en zij was hoopvol......maar na 10 maanden helemaal mis en heeft helaas alsnog afscheid moeten nemen.

Hoop dat jullie nog een aantal mooie maanden te gaan is, met veel genieten van jullie lieverd.

Heel veel sterkte!

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Het is verschrikkelijk, werkelijk een ongelooflijke klap in het gezicht!
Dit hadden we NOOIT verwacht, zelfs nooit aan gedacht...
Idd chemo kan geen genezing brengen, het kan geen zekerheid brengen...alleen wat langer maar een hond kan je niet vertellen of dit hem helpt of of dit hem goed doet voelen...wat als hij zich nog zieker voelt? Moeten we dan egoistisch zijn en dit voor onzelf doen?...Tis gewoon iets verschrikkelijks...een verschrikkelijke keuze! Had het hem kunnen genezen dan deden we dit direct zonder nadenken...maar die kans zit er zelfs niet meer in...
Bedankt, ik hoop ook dat we hem nog eventjes bij ons mogen hebben...

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Vreselijk als je dit te horen krijgt. En onverwacht. Wat je schrijft zou ik zelf ook doe. Genieten van hem en hem verwennen zolang hij nog bij jullie is... en laten gaan als je voelt of ziet dat dat het beste is. Je gevoel en wat je hond aangeeft is daarin belangrijk. Voor objectieve raad kun je misschien nog met de DA praten als je twijfelt.

Je lieverd nog mooie dagen geven zolang het kan en hem dan in alle rust laten gaan. Erop vertrouwend dat het goed is zo. Als je het kon zou je hem weer gezond maken, wat het ook zou kosten of welke moeite ook... Maar soms hebben we ergens totaal geen macht ove. Verdriet is er dan genoeg. Toch wens ik je ook dankbaarheid en een gelukkig gevoel toe omdat Darko in jullie leven kwam en jullie in het zijne. Een liefde en een band voor altijd.

Vertel Darko alles wat je nog wil zeggen nu het nog kan en verder heel veel sterkte.

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt voor de lieve woorden...we proberen hem idd nog alle dagen een leuke en vooral draagelijke dag te geven.
We ontzien hem niets, we laten hem zelf beslissen wat hij wil of kan...ik ben deze week nog om een nieuw groot kussen geweest :-) wat was hij daar blij mee! En maar snurken en slapen...tis zo'n schat :( wrom toch? Dit mocht echt niet gebeuren!!! We hopen hem nog een tijdje bij ons te mogen hebben in een goede toestand...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Chantal.... wat ontzettend verdrietig, niets kunnen doen, hem willen vasthouden en behoeden, het gaat niet.

Chantal, probeer nog te genieten van Darko, hoe moeilijk dat zal zijn zonder verdrietig te zijn.
je hond voelt jouw verdriet aan.

hoelang je zal hebben met Darko is niet bekend, kan snel gaan en misschien toch nog een mooie tijd hebben samen, maak veel fotoos van jullie beiden, dat is voor later. en voor nu Chantal, geniet iedere dag nog van Darko.

kom hier om steun te krijgen, heus Chantal dat helpt. praat het hier van je af, dat zal helpen.

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt voor de steun!
Moest je kunnen je zou die verschrikkelijke ziekte willen weghalen maar je staat zo machteloos...tis verschrikkelijk om te weten dat die ziekte hem stilletjes aan opeist!
Kanker is zowel voor mens als dier echt een vuile ziekte!
Ik blijf me maar bevragen, wrom wrom? Wrom moet hij dit nu hebben...zo'n levendige hond!
Niemand verdient dit...we genieten idd van iedere min met hem samen en proberen mooie herinneringen te creëren!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

òch dat doet pijn, vooral omdat het ook nog onverwachts is.:'(

Ik hoop dat hij nog een tijdje bij jullie mag zijn nu met die medicijnen en leef maar met de dag.
Geniet van hem zolang hij er nog is.

Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd.

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt, het is idd verschrikkelijk pijnlijk!!
Een echte slag in ons gezicht....
Ik hoop ook dat de medicijnen hem goed doen en dat het hem kan ondersteunen!

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

" Sterkte "
Dank je wel!

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

Jeetje wat een verhaal en wat hebben jullie veel met je beestje mee gemaakt de laatste maand. ik wil jullie heel veel sterkte wensen. ik hoop dat jullie nog even van hem mogen genieten zonder dat ie pijn heeft.

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt, het zijn idd al zeer hectische weken geweest...eerst de onwetendheid die aan je knaagt en als je het dan uiteindelijk weet sta je even machteloos...hopelijk mogen we hem idd nog even bij ons hebben in een goeie toestand!

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Wat vreselijk! Heb de tranen in mijn ogen staan, wat moeten jullie door een hel gaan......
Heel veel sterkte de komende tijd, wij zullen een kaarsje voor hem branden.

honden page profiel ChantalVChantalV

honden foto van ChantalV

Bedankt, das heel lief van je! We zullen het nodig hebben...
Voor ons is het een ware hel op dit ogenblik...ons verdriet is imens!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bot- en lymfeklierkanker bij onze hond Darko..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: wandelingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^