de term 'broodfok'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gast (Gast)

ik heb geen nestjes hoor
ik heb niet eens een hond

maar ik zie zo vaak op marktplaats of waardan ook
ook bij FCI fokkers dat teefjes voor 100 euro aangeboden worden als ze 5 zijn
want ja dan gaan ze geld KOSTEN
dus ik blijf mijn standpunt

en natuurlijk zijn er fokkers die het goed doen maar die FCI zegt helemaal niks

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de term 'broodfok' " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

terwijl ik zo lees denk ik; wat zou een nestje krijgen kosten?

dekgeld; 1000,-
foto;s van heupen ellebogen, ogen, bloedtesten. zeg zo n 500 euro op zn minst.
dan komt daar de echo bij zo n 200 euro
dan moeten de pups geent, nagekeken en gechipt worden a 50 eurox 5 = 250
dan nog een keer 250,-
dan moet er ontwormt en ontvlooit worden 20 euro voor 3 pipetten, dus incl. mama 40 euro weer x 2. ontwormen de helft daarvan dus 40 euro.
10 weken= 2 maanden vrij van het werk nemen= 3000 euro

dus even bij elkaar;
1000+500+200+250+250+40+40+40+3000= 5320
en dan zou je 5000 euro ontvangen

en ik heb het voer nog niet eens meegerekend. en eventuele andere tussentijdse dierenartskosten.
kan ik niet rekenen? want fokkers die alles volgens de regels doen schijnen winst te maken hoor ik hier alleen maar.

en de pups van een brood-fokker leven niet alleen in schuren, er zijn genoeg particulieren die ook jaarlijks een nestje uit hun teef halen.
oeps nestje bestaan in mijn ogen niet, je weet altijd waar jouw hond uithangt en ongelukjes kunnen gebeuren maar ook daar zijn oplossingen voor.
echte brood-fok is het dan niet maar zeker niet dat die pupjes geboren zullen worden omdat alles zo goed geregeld is.

en inderdaad de asielen zitten vol met hondjes van massale fok, pret nestjes en oeps nestjes. die ene procent die rashond is die daar zit vullen de hokken dus ook niet, dus ergens gaat er toch iets mis met 'goedkope' hondjes.


honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Als je op een (voor mij) verantwoorde manier honden fokt, dan is het erg moeilijk om daar van te leven.
Dan zou je dus een aantal nesten tegelijk of vlak achter elkaar moeten hebben, wat betekend dat je meerdere teven moet hebben. Dan heb je zoveel honden en zoveel pups, dat ik me afvraag of die allemaal in de woonkamer opgroeien.
Voor mij is het dan zo, dat er te weinig aandacht is voor de pups en de socialisatie.
En dat vind ik geen goede zaak. Er kan voldaan worden aan goed eten, alle medische zorg en schone kleedjes. Maar wat ik minstens zo belangrijk vind is liefde en aandacht.
En daarom zal ik altijd gaan voor een hobbyfokker. Als de medische testen zijn gedaan, zal een stamboom me eerlijk gezegd een worst zijn.. maar als ik zie dat er wordt voldaan aan de liefde en aandacht en uiteraard de gezondheid, dan ben ik tevreden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Stel: Ik heb een teef met stamboom en de hele reute meteut en ik laat haar dekken door reu met ook alles erop en eraan maar ..... 

Ik besluit om de pups zonder stamboom te verkopen dus .... goedkoper en tot overmaat van ramp :-)  zet ik ze ook nog eens op marktplaats en op 2dehands te koop. 

Behoor ik tot de broodfokkes, slechte fokker of wat? "

Hoop dat het puur hypothetisch is? ;-)

Voor MIJ ben je dan een slechte fokker, ja. 
Ten eerste vind ik het van weinig respect voor de kandidaat-kopers getuigen om die kleine moeite van het aanvragen van een stamboom niet te doen. Want zo ontzeg je die mensen (en de honden) bepaalde dingen, zoals meedoen aan bepaalde sporten, shows, kan je zo voor bepaalde rassen reizen naar het buitenland bemoeilijken, enz.
Ten tweede ben ik van het idee dat een verantwoorde fokker z'n honden nooit op tweedehandssites aanbiedt. Voor mij kiest een goeie fokker voor z'n honden heel doelbewust een goeie thuis, en daar komen dan voorbereidende gesprekken met de kandidaat-kopers bij kijken en een verantwoorde selectie die al begint voor de pups geboren zijn (zelf voor er nog maar aan een nestje wordt begonnen).

Ik zal zelf nooit een nestje fokken, maar even hypothetisch: moest mijn hond pups hebben, ik zou zo vreselijk streng zijn in mijn selectie van kopers, hahaha, ik gaf die heerlijk, waardevolle wollebolletjes nooit zomaar mee met mensen die ik niet eerst uitvoerig en lang op de rooster had gelegd O-)O-)O-).

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Dat rekensommetje klopt niet helemaal.

Dekgeld is de kosten van 1 pup en heb van heel veel fokkers begrepen, na twee pups is winst, dan heb je de kosten eruit, daarbij veel van die testen zijn 1 malig.
Ik heb ook kennissen die fokken ook honden en die zeggen, 2,5 pup en we hebben alle kosten eruit, die honden zijn allemaal getest en stamboom.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dit topic kan alle kanten op, we hebben het nu over een grootschalige fokker die het goed doet, nette kennels, nette pups enz... Neen, de term broodfokker zou ik niet meteen op deze persoon kleven, je had er een goed gevoel bij en hebt daar dan ook een hondje gekocht. Ik zou dat dus NIET doen, waarom ? Wat met de socialisatie van de pups ? Een schuur is geen huis, ze missen dus het contact met andere mensen, geluiden van huishoudelijke apparaten enz...Dat die man zijn pups een eigen naam geeft zou mij dus niet paaien.Maar dat is mijn mening hé. Broodfok staat voor de engerds die hun teefje bij elke loopsheid laten dekken en waar de ouders in erbarmelijke omstandigheden moeten leven, denk aan de stalen kooien en donkere hokken...Geen medische verzorging krijgen laat staan een viendelijke woord...
Ik wil alleen nog maar een pup van een degelijke fokker, een pup die in huis opgegroeid is en waar men fokt uit liefde voor het ras. Ik wil best meer betalen voor gezondheidstesten en een stamboom. Dit louter en alleen voor mijn eigen gemoedsrust en geweten. De beelden van de poolse en hongaarse fokkerijen staan op mijn netvlies gebrand, daar wil ik geen cent aan verspillen. Iedereen is vrij van hoe en waar men zijn pup haalt maar als je ziet hoeveel topics hier voorbijgaan over zieke pups, gedragsproblemen door slechte socialitarie...enz. Er is nog veel nodig om de mensen hun ogen te openen...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Dat rekensommetje klopt niet helemaal.

Dekgeld is de kosten van 1 pup en heb van heel veel fokkers begrepen, na twee pups is winst, dan heb je de kosten eruit, daarbij veel van die testen zijn 1 malig.
Ik heb ook kennissen die fokken ook honden en die zeggen, 2,5 pup en we hebben alle kosten eruit, die honden zijn allemaal getest en stamboom.
"

Dat zie je ook terug in de rekensom:
Dekgeld: 1000 euro. Opbrengst van 5 pups is 5000 euro, dus 1000 euro per pup.
En 'kennissen die zeggen dat..' je ziet net het rekenlijst voor je.
Je laat je hond misschien ook enten? Dan weet je wat dat al kost..

Ik ben vrijwilliger bij een stichting die kittens en zwangere moederpoezen opvangt. De kittens worden verkocht voor 125 euro per kitten. Sommige mensen vinden dat veel geld, want je kan ook ergens een gratis katje ophalen.
Nou die 125 euro per kitten dekt lang de lading niet hoor.. Als je kijkt hoeveel medische kosten je alleen al hebt, dan schrik je je al een ongeluk.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Hey dat enten hadden ze ook als ze gewoon hobby matig de hond hadden gehad, en het voer waren ze ook kwijt als ze gewoon honden hadden gehad even als bepaalde medische kosten.

Als je dat in je pup prijs aan het doorberekenen bent ben je gewoon zoals hier al werd gezegd bedrijfsmatig bezig, alle onkosten aan de hond worden immers in het product de pup doorberekend.

En een kitten voor 125 euro, dat vind ik een hele normale prijs, ik vind dat mensen helemaal niet zuinig met hun katten omspringen omdat ze maar gratis zijn, word in de ochtend hun kat aangereden zitten ze in de avond alweer op marktplaats een nieuwe uit te zoeken.
Daarbij kan iedereen zonder geld gewoon een kat ophalen en zou het naar de dierenarts moeten verzuimen ze dat, want een nieuwe is zo opgehaald.


honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Ik zou dan de vraag stellen, waarom dan niet de laatse stap nemen en een stamboom aanvragen? Heel veel meer kost dat niet, je kunt meer voor de pups vragen en je bent meteen een stuk geloofwaardiger.
Via stamboom mag een teef maar een bepaald aantal nesten krijgen dus als ze zonder worden verkocht kan het verdacht lijken, fokkers die meer nesten van hun teef willen dan toegestaan kunnen het op deze manier doen. "


Wel op de eerste plaats: 

De vraag is of de  pups dan slecht zijn stel dat ik ze zonder stamboom zou verkopen? Dus eerst die vraag beantwoorden en dan de tegenvraag :-) 

En ten 2de: 

Nu wordt er gezegd dat fokkers er niet veel op verdienen maar nu zeg jij dat een stamboom aanvragen niet heel veel meer kost dus dan concludeer ik dat de fokkers er dus toch aardig op verdienen als ik zie wat ik voor de honden betaald heb. 

Maar om op mijn stel dat vraag terug te komen ongeacht of ik stamboom aanvraag of niet ... zijn de pups slecht en behoor ik dan tot de term br**dfokker.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"
Ik zal zelf nooit een nestje fokken, maar even hypothetisch: moest mijn hond pups hebben, ik zou zo vreselijk streng zijn in mijn selectie van kopers, hahaha, ik gaf die heerlijk, waardevolle wollebolletjes nooit zomaar mee met mensen die ik niet eerst uitvoerig en lang op de rooster had gelegd O-)O-)O-). "

Haha tuurlijk is dit puur hypothetisch geloof dat ik de pups niet eens weg zou kunnen doen ja nee ... tuurlijk niet op marktplaats enzo maar gaat mij om .... zijn de pups dan uit voorhand dan al slecht ondanks dat ouders stamboom en onderzoeken etc hebben gehad???? 

maar is zo leuk om puur hypothetisch bezig te zijn want het zet je toch aan het denken :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"
zijn de pups dan uit voorhand dan al slecht  "

de pups zijn niet slecht, hahah, de fokker wel O-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" 6 pups alla 1000 euro... want voor een pup waar 1000 euro voor word gerekend zijn er helemaal geen extra onkosten gemaakt ofzo(eten, medisch, testen). En de ouderhonden kosten ook niets. Netzoals  het opvoeden van de pups die dan weer ouderhonden worden nadat de gebruikte ouderhonden 3-4 nestjes hebben gehad. Of  de kosten die je maakt om de ouderhonden die geen nestjes meer mogen krijgen te verzorgen. "

De onkosten mogen mijns inziens zeker id prijs opgenomen worden en houden ze er ook eens wat extra aan over, heb ik ook daar geen problemen mee. Maar gevoelsmatig ben ik het er helemaal niet mee eens dat de kosten voor het gewone onderhoud van de ouderhonden er ook in meegenomen wordt. Dan wordt het mi een bedrijfshond en richting broodfok zoals ik persoonlijk dat woord interpreteer. Ik ga ervanuit dat ze ooit met een hond begonnen en er bewust van waren dat aan het samenleven en verzorgen van een hond kosten zijn verbonden. Zo ook voor iedere hond die daar evt. later bijkomt.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden


En ja hoor hetzoveelste topic wordt weer geopend over het verschil broodfokker en een goede fokker......

Ach daarom werken wij allebei om de honden te kunnen geven wat ze nodig hebben......

De volwassen honden die cursussen volgen etc.

Ik weet zeker dat een broodfokker dit met al die rassen niet doet.

Tja een goede fokker moet zich weer komen verantwoorden lees ik wel. Een broodfokker zal dit hier niet komen doen........

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Dit is niet helemaal waar. De vraag die de topic starter stelt is of een fokker die van de fok leeft per definitie een br**dfokker is. Dat is iets heel anders dan wat jij nu stelt. Ik vind het ook jammer dat jij je kennelijk aangevallen voelt en daarom zo reageert. Dat verdient de topic starter niet.

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

"
De onkosten mogen mijns inziens zeker id prijs opgenomen worden en houden ze er ook eens wat extra aan over, heb ik ook daar geen problemen mee. Maar gevoelsmatig ben ik het er helemaal niet mee eens dat de kosten voor het gewone onderhoud van de ouderhonden er ook in meegenomen wordt. Dan wordt het mi een bedrijfshond en richting broodfok zoals ik persoonlijk dat woord interpreteer. Ik ga ervanuit dat ze ooit met een hond begonnen en er bewust van waren dat aan het samenleven en verzorgen van een hond kosten zijn verbonden. Zo ook voor iedere hond die daar evt. later bijkomt. "

Bijna helemaal met je eens, ik probeerde in mijn comment alleen de situatie weer te geven waarin een broodfokker zit. Wanneer winstoogmerk een (belangrijke) rol speelt zal er aan alle kanten gekort worden... Eigenlijk precies wat er met PTT/postnl en hun postbodes is gebeurd.
Overigens is het zo dat tijdens de zwangerschap + eerste paar weken jij de moeder van eten voorziet en de moeder de pups op haar beurt gezond houd. Dus vind ik het niet erg dat  het (extra) voeden van de moederhond wel een klein beetje een rol speelt in de kosten.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

@ Jamil.............

Ja ik snap hem, las het even andersom als je begrijpt wat ik bedoel;-)

Maar het is wel gelijk een punt wat in mijn beslissing zwaar meeweegt waar ik mijn hond adopteer.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Dit is niet helemaal waar. De vraag die de topic starter stelt is of een fokker die van de fok leeft per definitie een br**dfokker is. Dat is iets heel anders dan wat jij nu stelt. Ik vind het ook jammer dat jij je kennelijk aangevallen voelt en daarom zo reageert. Dat verdient de topic starter niet. "



Jij suggereert dat ik me aangevallen zou voelen. Niets is minder waar. Mijn antwoord hier boven is de algemeenheid hoe er hier gereageert wordt net zo goed als jij mijn antwoord er hier uitpikt.

Wat ik me dus afvraag is ook de reden waarom fokkers opgeroepen worden.....

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"
de pups zijn niet slecht, hahah, de fokker wel O-) "

ocharme ik :'( ( hypothetisch dan he ;-) )

gast (Gast)

" ;-)
De onkosten mogen mijns inziens zeker id prijs opgenomen worden en houden ze er ook eens wat extra aan over, heb ik ook daar geen problemen mee. Maar gevoelsmatig ben ik het er helemaal niet mee eens dat de kosten voor het gewone onderhoud van de ouderhonden er ook in meegenomen wordt. Dan wordt het mi een bedrijfshond en richting broodfok zoals ik persoonlijk dat woord interpreteer. Ik ga ervanuit dat ze ooit met een hond begonnen en er bewust van waren dat aan het samenleven en verzorgen van een hond kosten zijn verbonden. Zo ook voor iedere hond die daar evt. later bijkomt. "

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" En ja hoor hetzoveelste topic wordt weer geopend over het verschil br**dfokker en een goede fokker......

Ach daarom werken wij allebei om de honden te kunnen geven wat ze nodig hebben......

De volwassen honden die cursussen volgen etc.

Ik weet zeker dat een broodfokker dit met al die rassen niet doet.

Tja een goede fokker moet zich weer komen verantwoorden lees ik wel. Een br**dfokker zal dit hier niet komen doen........ "

wss is je manier van schijven en dus overkomen anders dan dat je bedoelt want ik las het op dezelfde manier als Frank en toch ... het is idd niet de vraag die gesteld werd omdat je het over het algemeenheid van reageren hebt. 

En nu ben ik ietwat moe en wat last van hormonen maar snap niet zo goed wat je bedoelt met: 

Wat ik me dus afvraag is ook de reden waarom fokkers opgeroepen worden.....
zoals ik het allemaal begrepen heb ... dat is toch niet gedaan?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ons hondje komt uit een nestje van beginnende fokkers. Ze waren van plan dit via de rasvereniging te doen. Teefje alle testen laten doen, het reutje hebben ze geadopteerd van kennissen die gingen emigreren. Ze waren bezig met het aanvragen voor de testen van het reutje toen het teefje loops werd. Het was eigenlijk de bedoeling om het teefje de volgende loopsheid laten dekken als de uitslagen van het reutje bekend waren (mits deze goed waren), maar zijn niet voorzichtig genoeg geweest en een 'oepsnestje' was een feit. Natuurlijk hadden ze het weg kunnen laten halen maar ook hieraan zitten nadelen en ik denk gewoon dat ze dat niet over hun hart konden verkrijgen.

Het was een groot nest van 9 pups, ze hebben hiervoor een advertentie op marktplaats gezet. We mochten langskomen voor een kennismaking, heel veel vragen gesteld (ook van hun kant), ze wilden dat hun pups terecht kwamen bij mensen die een Toller waard zijn. Deze mensen hadden verder alles prima geregeld. Moeder en pups sliepen in de bijkeuken en waren overdag binnen. Pups waren goed gesocialiseerd en ze konden ons heel veel vertellen over het ras, hun honden en de verschillende karakters van de verschillende pups.

Dus zeg het maar. Naar mijn mening absoluut geen broodfok. Is het dan verantwoorde fok? Wat mij betreft ook niet, ze zijn naief geweest en daardoor was er nu een nestje. Ook speelt onervarenheid daarin mee. Ze zijn inmiddels bezig met het voorbereiden van toekomstige nestjes, maar hebben wel geleerd van deze ervaring.

Naar mijn mening zit er dus echt nog wel wat tussen verantwoorde fok en broodfok, en is het niet automatisch zo dat alles wat niet via de RvB gaat broodfok is. Toch ben ik altijd terughoudend met de herkomst van onze pup op fora zoals deze omdat mensen toch altijd menen te weten dat het wel broodfok is en daar behoorlijk fel op kunnen reageren. Maar in het kader van de discussie hier vond ik het wel leuk om mijn mening en ervaring hierover te geven.

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

" Mijn teckel komt bij een boer vandaan met tig honden, tig rassen, in een schuur, met kennels.. maar de man is ZOOOO goed voor zijn beesten. "

Boer is in mijn optiek typisch een broodfokker. Of hij een goede of een slechte is, is in dit kader niet relevant. Hij fokt puur en alleen om eraan te verdienen.
Boeren fokken koeien, varkens, paarden, schapen voor de verkoop. En deze boer fokt ook honden voor de verkoop.
Veel boeren zoeken er overigens een inkomstenbron bij tegenwoordig.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

dus volgens jou verdient een boer die honden fokt per definitie de 'slechte naam, broodfokker'..... ?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

"
wss is je manier van schijven en dus overkomen anders dan dat je bedoelt want ik las het op dezelfde manier als Frank en toch ... het is idd niet de vraag die gesteld werd omdat je het over het algemeenheid van reageren hebt. 

En nu ben ik ietwat moe en wat last van hormonen maar snap niet zo goed wat je bedoelt met: 

Wat ik me dus afvraag is ook de reden waarom fokkers opgeroepen worden.....
zoals ik het allemaal begrepen heb ... dat is toch niet gedaan? "


Nu is hij weggehaald maar bij mij stond dat er een fokker opgeroepen werd....Vandaar mijn reactie.


honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Dan snap ik het ook weer ':-) Kon je reactie totaal niet plaatsen ;-)

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

" maar de man is ZOOOO goed voor zijn beesten. "
Maar natuurlijk is een boer goed voor zijn beesten.
Mijn vriend is boer met een flock schapen. Beesten komen niets te kort; sommige hebben namen, de dierenarts is altijd in de buurt, krijgen het beste hooi en droge kuil, altijd in de wei en 's-avonds op stal, speenlammeren krijgen de fles etc.etc.
Maar toch komt in okober de vrachtwagen en gaat het hele spul (minus de fokdieren) de loopplank op.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

"
En ja hoor hetzoveelste topic wordt weer geopend over het verschil broodfokker en een goede fokker......

Ach daarom werken wij allebei om de honden te kunnen geven wat ze nodig hebben......

De volwassen honden die cursussen volgen etc.

Ik weet zeker dat een broodfokker dit met al die rassen niet doet.

Tja een goede fokker moet zich weer komen verantwoorden lees ik wel. Een broodfokker zal dit hier niet komen doen........ "


je hoeft je helemaal niet te verantwoorden.. ik mijn topic vraag ik ook niet wat het verschil is tussen een goede en slechte fokker.........

ik snap alleen niet dat het hier op het hondenforum voor sommige zo zwart wit is.. en als mensen dan een topic openen met : ik heb een pup gekocht van de boerderij, hebben jullie tips voor de opvoeding ( is maar een voorbeeld he! )

dat veel mensen hier dan zo steigeren en het meer om de afkomst van de hond draait dan om de opvoedingsvraag die gesteld word..

mensen trekken zo'n zwart witte lijn...

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

Wat valt er niet te snappen? Laat ik je een extremere(maar zeer erg in lijn met dit onderwerp)vraag stellen:
Hee Maxime, ik heb net een leuke kleuter uit de mensenhandelmarkt in Brazilie  opgepikt, maar ze is zo ongelofelijk vies en niet zindelijk, volgens mij is er iets mis met haar. Ook heb ik net gelezen dat het eigenlijk best slecht is om kinderen op de mensenhandelmarkt te kopen... Wat te doen?

Ik hoop dat je hieruit kan oppikken dat ik niet alleen iets vreselijks heb gedaan door bij te dragen aan mensenhandel in Brazilie maar me ook veel beter had kunnen informeren in de opvoeding van een jong kind en daardoor stomme problemen zou kunnen hebben voorkomen. Dit is de reden waarom zoveel mensen zo opsteigeren als je met je broodfok puppy hier komt. Omdat door jou de (ter discussie onethische)massa-productie van honden in stand word gehouden. En natuurlijk zullen ze je helpen, maar ik begrijp 100% dat mensen je eerst willen laten weten dat de broodfok niet de meest ethische manier van honden kopen is.

ps. soms is het op fora moeilijk de toon van een comment te zien, ik kan mij voorstellen dat de toon van het stukje hierboven vijandig kan klinken maar dat bedoel ik echt compleet niet zo... meer uitleggend. :-)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Maxime wat wil je dan lezen ? Dat het allemaal wel meevalt als er een heleboel pups op een boerderij worden aangeboden ? Dat een erkende fokker, die veel tijd en geld in zijn pups steekt, over dezelfde kam geschoren moet worden ? Er is een duidelijk verschil, geloof het of niet. De fokkers hier hebben overschot van gelijk als ze de erkenning willen die ze verdienen en waar ze ook hard voor werken. Sorry, maar ik heb de indruk dat je niet iedereen zijn mening hierover wilt horen, je hebt je hondje daar nu gehaald, niemand veroordeeld je daarover, je kan er maar een fijne vriend aan hebben maar het is en blijft een gevoelig onderwerp hier op het forum. Ik ben enorm tegen die puppyhandels, of het nu mooie winkels of gezellige boerderijen zijn, mijn aandacht gaat vooral naar de ouders van de pup en de gezondheid, naar de omgeving waar ze grootgebracht zijn en wat er allemaal al met de pup gedaan is, in die prille weken wordt de basis gelegd voor een evenwichtige, stabiele hond en dat is belangrijk.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"

Nu is hij weggehaald maar bij mij stond dat er een fokker opgeroepen werd....Vandaar mijn reactie.


"

ow ok dan is het dus weggehaald voordat ik het gelezen heb ':-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de term 'broodfok' " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: honden naam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^