wegrennen bij aanlijnen opgelost.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Een tijdje terug had ik iets op het forum geplaatst dat het loslaten van Logan problematisch was omdat hij er onder andere vandoor ging en zich niet weer liet aanlijnen. Ook het loslaten op een veilige plek was daarom lastig omdat hij er alles aan deed om weg te rennen als ik hem benaderde.
Omdat ik dit probleem heb opgelost dacht ik dat het misschien handig was om het te delen op het forum mochten er andere mensen met het zelfde probleem zitten. En misschien leuk om te horen voor de mensen die mij een aantal tips hebben gegeven.


Het terugroepen lukt nog steeds voor geen meter maar ik kan hem wel terug halen omdat een nbaderende Robbie betekend dat we gaan spelen. en dat betekend dat ik nu veel beter met Logan kan spelen en hem op veilige plekken kan loslaten.

Het probleem bij mij was dat ik dacht dat hij het aanlijnen niet zag zitten omdat de lol dan over was en dus wegrende om het aanlijnen te voorkomen. dit was een misverstand van mijn kant en kwam er laatst achter dat hij wegrent om te spelen en niet om het aanlijnen te voorkomen.

Oplossing: benaderen en goed kijken hoe dicht ik kon naderen voordat hij weer wegrende. Op het moment dat hij wegrende draaide ik me direct om en liep ik rustig weer weg van 'm zodat ook hij ophield met rennen. Dit herhaalde ik een aantal keer en vervolgens pakte ik wat stokken en zijn favoriete touw waar hij graag aan trekt. ik liep weer naar hem toe en net voordat hij weg wou rennen zwaaide ik met een stok en gooide die weg zodat hij er achter aan rende. een naderende Robbie betekend dus spelen. binnen een kwartier kon ik gewoon naast 'm gaan staan onder dat hij weg rende. nog een kwartier later going hij zelfs liggen en had ik zijn aandacht zodanig dat ik 'm bij z'n halsband kon pakken en aanlijnen direct na het aanlijnen liepen we touwtrekkend van het veldje af en weer op weg naar huis. opgelost. 

Ik heb een aantal tips van de reacties van een aantal mensen in mijn vorige post gebruikt maar kan me zo niet herinneren wie welke tip precies heeft gegeven. in ieder geval bedankt iedereen! nooit gedacht dat het binnen 3 kwartier opgelost zou zijn en dat ik nu niet meer ontiegelijk lang hoef te wachten tot dat Logan op zijn eigen initiatief naar me toe komt. en dat voor een koppige wolfhond malamute mix. 
Bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wegrennen bij aanlijnen opgelost." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wat een super oplossing ;-)

Zo zie je maar geduld wordt beloond maar helaas willen de meeste mensen het binnen 5 minuten opgelost hebben.

Ik ga deze tip eens goed onthouden wie weet komt het ooit eens van pas.
En super dat het voor jullie zo goed werkt ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wegrennen bij aanlijnen opgelost." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: update 2 mike!!!!!! :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^